ME-Gids.net

Gezocht (of aangeboden).... - Dringend gezocht: goede neuroloog!!

mamamoe - 24 Jun 2016 - 16:25
Onderwerp: Dringend gezocht: goede neuroloog!!
Wie weet een goede neuroloog die ME vriendelijk is of die niet gelijk zijn oogkleppen op doet bij het horen van de diagnose ME?
Ik heb sinds afgelopen maandag, krachtsvermindering in mijn rechterbeen en arm en ze voelen tintelend, doof en heel zwaar aan.
Ik zak ook bij zo goed als elke pas door mijn been en ook krachtsvermindering aan mijn arm is opgemerkt door dr Visser.
Afgelopen maandag moest ik door deze klachten met spoed naar de SEH waar gelukkig de meest bedreigende dingen zijn uitgesloten (cva, infarct of tumor) daarna mocht ik weer naar huis met de mededeling dat wanneer de klachten aanhouden ik naar mijn huisarts terug moest. Ik heb ook gevoelsvermindering rechts en het puntje van mijn neus blijkt bij mijn mond te zitten
anne-sophia - 24 Jun 2016 - 17:40
Onderwerp: Dringend gezocht: goede neuroloog!!
Ik kan je hie rniet verder helpen Mamamoe, maar wens je veel sterkte toe en ik hoop dat iemand anders hier je vraag kan beantwoorden.
mamamoe - 24 Jun 2016 - 19:18
Onderwerp: Dringend gezocht: goede neuroloog!!
Dank je Anne- Sophia.
Ik zou ook achterwege kunnen laten dat ik ME heb, dat heb ik op de SEH ook gedaan. Huisarts vond dat een prima plan en bevestigde ook dat ME het gezichtsveld nogal eens vertroebeld en dat wij ook wat anders kunnen mankeren!.
Feit is dat ik een goede en vriendelijke neuroloog nodig heb!
Zuiderzon - 24 Jun 2016 - 20:37
Onderwerp:
Op onze ME-vriendelijke artsenlijst staan er 2 Nederlandse neurologen, werkzaam in het Ziekenhuis Gelderse Vallei (polikliniek slaapstoornissen/ slaapcentrum):Dus misschien kan de eerste je helpen? Succes en het beste gewenst!
mamamoe - 24 Jun 2016 - 21:08
Onderwerp:
Dankje, daar ben ik al geweest voor mijn slaapstoornis en ik kan je vertellen dat het niet echt een succes was. Dr Smits was ronduit grof en dr Jansen heel afwezig....
soof - 25 Jun 2016 - 11:00
Onderwerp:
ohjee en dat zijn dan nog de door ons blijkbaar goedgekeurde!

iemand hier zou me namen geven van neurologen in Zeist en Dordrecht, naast Klein in Groningen, maar ze is me vreesch ik vergeten...weet iemand wie er bedoeld werden? voor mezelf heb ik zoiets van 'laat maar' want de vorige vond hooguit een dof plekje met 'r mri op de plek waar m'n brein zo ongeveer op springen staat dus weet iemand misschien een goeie endocrinoloog ;D (gebeurt nl hetzelfde in of in de buurt van schildklier, pfeiffer is echt dól op plekken die barsten van de zenuwen)
brandy - 25 Jun 2016 - 11:03
Onderwerp:
Vraag aan je huisarts met welke neuroloog zij goede ervaringen heeft,en idd ME achterwege laten,en niet benoemen,alleen je klachten beschrijven
feuer - 25 Jun 2016 - 14:03
Onderwerp:
Je kan misschien aan dr. Visser vragen of hij een goede neuroloog weet?
En helaas idd ME achterwege laten.
Sterkte!
mamamoe - 25 Jun 2016 - 22:44
Onderwerp:
..
mamamoe - 25 Jun 2016 - 22:46
Onderwerp:
Bedankt, ga het maandag verder regelen met mijn huisarts. Wordt waarschijnlijk het Erasmus mc
asje - 25 Jun 2016 - 23:05
Onderwerp:
      mamamoe schreef:

...en het puntje van mijn neus blijkt bij mijn mond te zitten.


Wat bedoel je hiermee precies?

Hoop dat je iets vindt ...
mamamoe - 26 Jun 2016 - 17:53
Onderwerp:
Daarmee bedoel ik dat wanneer ik met gesloten ogen mijn vinger naar mijn neus moet brengen dat niet lukt. Ik beland dan ergens op mijn mond
asje - 26 Jun 2016 - 18:26
Onderwerp:
Ah! Maar dat had je wsl al, want dat is 'normaal' bij ME.
annac - 29 Jun 2016 - 12:55
Onderwerp:
Klein in Groningen is geen neuroloog, soof. Hij is psychiater en deed wat onderzoek. De ouderwetse combinatie van zenuwarts en psychiater is reeds lang verlaten.

http://www.rug.nl/staff/h.c.klein/cv

Maar sterkte, Mamamoe.
soof - 29 Jun 2016 - 14:48
Onderwerp:
oeps neurowetenschappert zelfs

nog iets gehoord van onze vriend?

en mochten ik en m'n "hersenspiersamentrekkingen", waar m'n eigen neuro me mee probeerde af te schepen, besluiten toch dat hele eind naar Grûn te ondernemen dan zal ik m'n looprek (en jeugdtraumas) meenemen, gezien z'n officiele job ;0)
willemijnd - 30 Jun 2016 - 00:34
Onderwerp:
Hoi Mamamoe,

Als je het adres wilt van een ME-vriendelijke neurologe in Amsterdam, dan moet je me even een PB'tje sturen.

Het is zeker geen ME-specialist en ze schijnt vroeger niet zoveel op te hebben gehad met ME. Maar een mens kan van gedachten veranderen - ik zit al een tijdje bij haar voor andere neurologische klachten en kan het over ME hebben zonder problemen. Ben heel tevreden over haar.
Ze kent Visser persoonlijk dus dat is makkelijk.

Gevraagd naar wat of ze iets voor mijn neurologische ME-klachten kon doen was het antwoord dat ze die niet kon genezen; het enige was dat ze een test kon laten afnemen om te kijken of iemand cognitieve stoornissen heeft; en zonodig doorverwijzen (naar goede pijnbestrijder bijv.).

Waarschijnlijk ben je nu al naar de huisarts geweest, maar ik kon niet eerder reageren omdat ik een tijdje niet online kon. Hoop dat je een goede arts treft uiteindelijk.

Groet, Willemijn
asje - 30 Jun 2016 - 20:37
Onderwerp:
      willemijnd schreef:

- ik zit al een tijdje bij haar voor andere neurologische klachten...


Maar wat doet ze daar verder aan?

Ik heb haar niet genoemd omdat ze duidelijk niet in ME gelooft (anders dan haar voorganger waar Visser eigenlijk naar verwees). Maar je (mamamoe) kunt uiteraard wel zien of ze onderzoek wil doen naar jouw klachten.
willemijnd - 07 Jul 2016 - 01:37
Onderwerp:
Ik ben bij haar voor neurologische klachten die niets met ME te maken hebben. Die probeert ze te behandelen. Met pillen & zalfjes etc.

Vroeger geloofde ze kennelijk niet in ME. Maar nu is ze van gedachten veranderd - of ze kan wel héél goed toneelspelen, maar ik heb goede redenen om aan te nemen dat dat niet zo is.

Haar naam noem ik expres niet omdat ik sterk het idee heb dat ze niet als ME-neurologe bekend wil staan. Omdat ze geen expert is en er zelf niets aan kan doen (behalve testen afnemen en doorverwijzen). In een PB'tje geef ik naam & adres wel door aan wie dat wil. (Ja J., je krijgt nog bericht van me!)
asje - 07 Jul 2016 - 22:55
Onderwerp:
Ah oké.

Ze is iig wel vriendelijk.
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits