ME-Gids.net

Symptomen en klachten - Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?

anne-sophia - 21 Jul 2016 - 15:19
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Hallo leute,

Sinds een week of drie heb ik heel veel moeite met plassen. Ik moet naar de wc, ga zitten en dan duurt het echt 20 seconden of soms nog langer voordat ik kan plassen. Ik moet dan hevig nadenken welke spieren ik moet aanspannen of ontspannen om überhaupt te kunnen plassen.

Ook is het heel moeilijk mijn blaas helemaal leeg te plassen. Zodra ik mijn broek aanheb, moet ik alweer.

Tot een week geleden had ik helemaal geen pijn bij het plassen en ook geen pijn in mijn buik. Het niet kunnen plassen was twee weken lang het enige probleem.

Een week geleden kreeg ik echter ook hevige buikpijn en weer koorts (maar ja, dat heb ik sowieso vaak). Ik blijk nu een blaasontsteking te hebben en krijg antibioticum.

Volgens mijn uroloog (die heb ik omdat ik ooit drie nieroperaties had) was de blaasontsteking eerst en kon ik daardoor daarvoor ook al moeilijk plassen. Maar ik denk echt dat hij het omdraait.

Ik kon eerst niet plassen en omdat dat twee weken zo moeilijk is gegaan, hebben zich bacteriën kunnen vormen en kreeg ik blaasontsteking. Mijn angst is dus ook dat de antibioticum waarschijnlijk wel zal helpen, maar dat de oorzaak van het probleem niet verholpen is en ik over 3 weken weer hetzelfde probleem heb.

Ik heb al zo vaak blaasontsteking gehad en daarbij heb ik nooit al twee weken eerst zo´n probleem gehad met plassen.

Mijn vraag dus: Is een niet-goed-functionerende blaas iets wat jullie ook bij de ME-klachten kunnen plaatsen. Mijn gevoel is dat ik gewoon helemaal uitgeput ben (zit in slechte fase) en dat daarom ook de spieren van mijn blaas niet meer goed functioneren. Maar misschien is dit ook onzin.

Mijn vraag dus: herkent iemand dit? En zo ja, wat helpt?

Groet uit een regenachtig, tropisch Berlijn.
NooitOpgeven - 21 Jul 2016 - 18:37
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Teveel plassen, te weinig plassen, niet kunnen plassen. Ontlasting net zo afgewisseld met diarree. Wat er tegen helpt? Gewoon rust, nog rustiger aan doen en het gaat na een poos weer over. Geldt voor bijna alle ME klachten.
brandy - 21 Jul 2016 - 18:53
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
@Anne-s,
Google eens op IC=interstitiële cystitis,komt vaker voor bij reuma
leena - 21 Jul 2016 - 19:23
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Neem je bepaalde medicatie die dit als bijwerking kan hebben?
asje - 21 Jul 2016 - 21:20
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Het vaak moeten hoort echt bij ME, niet zozeer door de spieren zelf maar door de ontregeling in de hersenen (waar het functioneren van je organen vooral wordt geregeld). Hoe slechter, korter geslapen of hoe meer over je grens, hoe erger. Maar het niet kunnen, ken ik niet.
me - 21 Jul 2016 - 23:58
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Herkenbaar. Vaak plassen, niet kunnen plassen, pijnlijke aandrang (geen blaasontsteking).

Hoop voor je dat het snel beter gaat.
anne-sophia - 22 Jul 2016 - 14:46
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Lieve allemaal,

Dank voor jullie antwoorden. Vaak plassen moest ik inderdaad altijd ook al (had dit voorheen nooit als ME-klacht gezien), maar dit is dus nieuw. Vandaag had ik weer de immuunglobulinetherpaie in het Charite, maar helaas was mijn arts op vakantie. Ik heb haar dus niet hierop kunnen aanspreken.

Brandy, heb even kort gegoocheld op jouw `interstitiele cystitis` en daar lijkt het wel erg op. Toen mijn man en ik vorige week testten had ik namelijk leukocyten en nitraten verhoogd in de urine. Bij de uroloog waren alleen de leukocyten nog een klein beetje verhoogd. Hij heeft toen de urine op kweek gezet en daaruit bleek dat er geen bacteriën in mijn urine zaten. Ik dacht dus: `Ok, dat is dus geen blaasontsteking´, maar volgens hem en mijn man (ook arts) was dat niet zo eenduidig en moest ik toch aan de antibioticum (welcome to Germany). Ik was het daar eigenlijk niet mee eens. Maar goed, daar ik normaal 10-20% kan en nu wellicht nog 5% begreep ik ook wel mijn man´s frustratie om al het werk en ben ik dus maar braaf aan de antibioticum gegaan.

Maar dat verhaal van IC van jou Brandy klinkt best logisch. Voorral omdat ik dus al die auto.antistoffen heb in mijn bloed en daarnaast ook nog een normale huis-tuin-en-keuken-Hashimoto.

Om IC vast te stellen, moet het echter een half jaar duren en dat is dus nog niet zo lang.

Aan jouw woorden had ik dan ook veel NooitOpgeven. Gewoon rust, nog rustiger en dan gaat het wel weer over net als veel ME-klachten. Ze komen en gaan. En dat is ook zozeer mijn ervaring. Je beschrijft hie regenrijk precies wat ik voel, maar waar mijn man veel moeite mee heeft. Nu begrijp ik dat ik in Duitsland woon en ik begrijp ook dat mijn man als arts de meest vreselijke levensgevaarlijke ziekten zie, die ik hopelijk nooit zal zien, maar hij maakt zich daarom wel vaak direct veel zorgen. Dat is uiteraard erg lief, maar iedere keer al die onderzoeken, waar ook zo vaak gewoon niets uitkomt.

Door die herpes, de sepsis en de pfeiffer, was het dit jaar gewoon allemaal wat veel. Mijn lichaam schreeuwt ook: ik wil rust. Ik wil geen dagjes weg als het weer even gaat, ik wil al helemaal geen weekendjes weg. Ik wil niet uit eten, ik wil geeneens shoppen in mijn rolstoel. Ik wil gewoon niets. Helemaal niets. Eerst even helemaal tot rust komen en dan hoop ik weer op het niveau van een paar jaar geleden te komen. Dat hoop ik. Maar goed, met 2 kleine kinderen en een stiefzoon niet altijd (lees: bijna altijd niet) haalbaar........... Nu ja, whom am I telling?

Dank voor jullie snelle antwoorden. Ik ga maar eens op mijn ligstoel buiten in de tuin liggen. Met vers sap. Gewoon even blaadjes en dennennaalden staren (ik lig inder een beuk en een spar (of den?) Ik heb nog precies een uur voordat de jongens komen.

Liefs!
brandy - 22 Jul 2016 - 16:12
Onderwerp: Blaas functioneert niet goed. Herkenbaar?
Anne-s,
Om het nog ingewikkelder te maken:een hashimoto is helaas geen normale huis-tuin-keuken ziekte,het is een multi systeemziekte,daar ben ik ook nog niet zo lang geleden achter
Met hashimoto heb je ook antistoffen,de schildkliermedicatie pakt de traagwerkende schildklier aan,maar doet niks met de antistoffen,hierdoor kun je ook last krijgen van concentratie, vergeetachtigheid,pijnlijke spieren ect.
Heeft een neuroloog me uitgelegd toen ik bij hem kwam voor verder onderzoek
Er zijn patiënten die bij hem komen met myopathie (spierzwakte),met vermoedenvan een spierziekte,en dan zijn de antistoffen vaak erg hoog,en daar is dus niks aan te doen
Je moet eens Googlen op :slechtwerkende schildklier verandert de spieren,je komt dan een b log tegen van een fysiotherapeute met hashimoto,zij kon geen conditie meer opbouwen,n bleek zelfs spier afbraak te hebben...
Nu komt dit weliswaar erg weinig voor,maar er zijn heel veel schildklier patiënten die ondanks medicatie niet voldoende opknappen en vermoeid blijven,zie ook forum:hypo maar niet happy,een internist zal daar weinig aan doen:bloedwaarden zijn goed dus......
NooitOpgeven - 22 Jul 2016 - 21:03
Onderwerp:
Ik ga inmiddels mijn 12de jaar in en weet pas 3 jaar dat ik ME heb. Daarvoor heb ik tientallen onderzoeken gehad en nog vele malen meer bloedonderzoeken. Er kwam nooit iets uit behalve dat ik pfeiffer had en dat mijn bloedbeeld vreemd is (veel te stroperig en alle rode bloedlichaampjes zitten aan elkaar gekleefd en hebben verschillende vormen).
Verder weet ik uit ervaring (na vaak te crashen) hoe ik er mee omdoet gaan en kom zelden meer bij de huisarts. Alhoewel dit jaar al drie keer keelontsteking gehad,twee keer oorontsteking en een verkoudheid die een half jaar heeft geduurd.
Er is gewoon nog geen remedie voor.
Ik heb wel makkelijk praten, kinderen het huis uit,ben 57 dus werken of carrière maken kan en hoeft voor mij niet meer. Gewoon lekker rustig aan doen maar dat is voor jou met een gezin en veel andere jongere mensen niet mogelijk.
Esmee - 23 Jul 2016 - 09:14
Onderwerp:
Herkenbaar. Gek word je ervan. Sinds ik D-Mannose slik is het beter. Zodra ik iets voel opkomen meteen slikken. Het werkt een beetje als cranberries, maar is veel sterker. Misschien een idee?
anne-sophia - 26 Jul 2016 - 12:04
Onderwerp:
Hallo ihr Süssen,

Dank voor jullie antwoorden.

Brandy, ik weet dat Hashimoto eigenlijk geen huis-tuin-en-keuken-ziekte is. Ik schreef het meer vanuit een wens: waren het allemaal maar gewoon huis-tuin-en-keukenziektes. Sneedje, wondje, pleister, klaar. Zoiets. Heb jaren lang zelf heel veel op hypo-maar-niet-happy-forum geschreven. Maar ik snap erg goed dat het dus niet handig is van me het wel zo te noemen. Ik slik zelf selenium en zink om hashimoto-antistoffen wat te minderen. Behalve anti-TPO (MAK) had ik ook TRAK-antistoffen. Ik hoop nu dat met de immuunglobulinetherapie ook die antistoffen minder zullen worden. Dat Hashimoto an sich ook de blaasfunctie beïnvloedt, daar had ik nog niet echt zo over nagedacht, maar kan natuurlijk goed zijn.

Hai NooitOpgeven,

Mijn ouders hebben dit weekend mijn jongetjes opgehaald uit Berlijn en meegenomen naar Nederland. Ik mis ze erg, maar wat een rust. Wat een heerlijke weldoende rust. Nu pas merk ik hoezeer er door de kindjes natuurlijk steeds iets is wat NU moet gebeuren. (stoomlocomotief is kapot, rits wil niet dicht, ´mama heb knoeid´ (appelsap op het vloerkleed), mama kijk eens, mama! kijk eens wat ik nu kan! Mama, waar is mijn vulpen? Mama, mag ik een flesje? Mama mag ik vingerverven?).

Dit steeds maar doormoeten vind ik ook echt wel heftig als moeder met ME. Ben erg dankbaar dat mijn ventjes nu bij mijn ouders zijn. Ook erg fijn voor mijn man.

Esmee: D-Mannose. Dat ga ik lezen. Dank voor de tip!

Was net al bij Charite voor bloedafname. Daar moest ik ook eer een nieuwe vragenlijst invullen. Van de 40 vragen (over moeheid, overprikkeling etc) gingen er ook 4 over de vraag of ik blaasproblemen had. wat een toeval. Blijkbaar zien zij het dus als echt kenmerk van ME.

Ben nu op 6e dag van antibioticum. Dus: groene diaree hele dag door en een schimmelinfectie (heb ik beide altijd met antibioticum). Om gek van te worden!
asje - 26 Jul 2016 - 22:39
Onderwerp:
Mama, je weet van knoflook bij een schimmelinfectie?
anne-sophia - 27 Jul 2016 - 09:57
Onderwerp:
Nee, tell, tell, tell. Vandaag laatste antibiticumpil en dan wilde ik dus naar apotheek (waar ik dan dus alleen naar binnen ga als er parkeerplaats voor de deur is, anders ga ik naar huis en probeer het een uur later nogeens) om die crème en 3 zetpillen tegen schimmel te nemen.

Wacht, even kijken:

Jawohl, man koop goed in. Ik heb 3 verse knollen knoflook liggen. Wat ga ik daar nu mee doen? Achter elkaar oppeuzelen? Thee van trekken? Soep van koken? Taart van bakken?
asje - 27 Jul 2016 - 22:02
Onderwerp:
Haha nee. Geen thee van koken, soep van bakken of taart trekken Smile

Per dag 1 tot max 3 rauwe teentjes innemen ergens in. Ik deed zo'n teentje altijd in een kopje bouillon. Om uitwendig te verzachten/genezen Calendula crème. Maar niet zonder de knof voor inwendig, want daar komt 't vandaan. En geen zoetigheid eten.

Ik ben er altijd voor eerst te kijken of je voeding/kruiden als medicijn (of soms een supplement) kunt gebruiken, sommige dingen (zoals dit) werken perfect. Mijn motto: medicijnen zijn geweldig - als het niet anders kan.
willemijnd - 30 Jul 2016 - 02:44
Onderwerp:
      anne-sophia schreef:
Is een niet-goed-functionerende blaas iets wat jullie ook bij de ME-klachten kunnen plaatsen. Mijn gevoel is dat ik gewoon helemaal uitgeput ben (zit in slechte fase) en dat daarom ook de spieren van mijn blaas niet meer goed functioneren. Maar misschien is dit ook onzin.

Mijn vraag dus: herkent iemand dit? En zo ja, wat helpt?
Even voor mezelf sprekend: vaak moeten plassen heb ik aan de lopende band last van en schaar ik onder de typische ME-klachten. Erg plotselinge aandrang hebben, het nauwelijks op kunnen houden en dan uiteindelijk niet of nauwelijks kunnen plassen als ik eenmaal op de wc zit heb ik alleen last van als ik blaasontsteking heb (vooraal aan het begin).

Omdat ik niet goed tegen antibiotica kan en het de laatste keer helemaal mis ging toen ik die voor een blaasontsteking nam, moest ik op zoek naar alternatieven.

Sindsdien gebruik ik D-mannose: onderhoudsdosis van 1 capsule met 500mg D-mannose per dag. Je kunt ook blikken met het losse poeder kopen en dan met 'n theelepel doseren.
Als ik voel dat er weer een ontsteking aankomt, neem ik 3x daags 3 pillen (=9 stuks per dag) tot ik niets meer voel én ik neem zoveel mogelijk rust. Als ik braaf D-mannose neem, maar verder over mijn grenzen heen ga, werkt het dus niet. Dat heb ik ook met andere soorten ontstekingen (oor etc.): plat in een warm bed en dan verder niets meer doen; anders herstelt mijn lichaam sowieso niet.

Sinds ik dagelijks een capsule neem, heb ik nauwelijks ergens last meer van. Je hoeft het niet dagelijks te nemen (ik doe het wel omdat ik per sé wil vermijden dat ik nog eens antibiotica moet gebruiken); 't kan ook pas als je ergens last van krijgt. Weet niet of je het al gegoogled hebt, maar op wikipedia staat goede info. Urologen denken vaak dat dit een alternatief nep-middeltje is, maar er zijn wel wetenschappelijke artikeltjes over de positieve werking ervan op PubMed te vinden - alleen niet zo veel. Ik ken ook een andere MEer die er veel baat bij heeft. (en nee, ik heb geen D-mannose-fabriek aandelen Wink )

Twee waarschuwingen:
- het werkt alléén als de ontsteking veroorzaakt wordt door de E.Coli-bacterie. Dit is in 70 - 80 % van de gevallen zo.
- het werkt alleen in de blaas zelf, en niet als de ontsteking al hoger richting nieren zit.
Daarom moet je het alleen bij een BEGINNENDE blaasontsteking gebruiken. Als het niet minder wordt na een paar dagen of als het meteen heel erg is, altijd naar de dokter.

Dank voor de knoflook-tip Asje. Die kende ik nog niet.
anne-sophia - 31 Jul 2016 - 15:46
Onderwerp:
D-Mannose, mijn toverwoord voor vandaag! Smile

Maar ik ben bang dat die blaasontsteking (of die pijn, want bacteriën waren dus niet te zien) dus inderdaad auto-immuungerelateerd zijn. Heb nu veel gelezen over interstitiele cystitis en ben bang dat het dat is. Antobioticum heeft niet geholpen. Heb dus nu alleen schimmelinfectie, nog steeds waterige diarree (ongeveer 15x per dag) en bloedingen omdat anticonceptiepil niet werkt tijdens antibioticum (of door de diarree?). Aaaaah!!!!!!!

Soms denk ik echt: ik wil niet meer. Ik kan niet meer. Met zo´n lichaam kan je toch niet leven?

Ik vertrek naar Zuid-Italie. Klein huisje. Altijd warmte en ik lees en schrijf tot het eind van mijn dagen zonder ooit nog contact te hebben met iemand. Ik wil die pijn niet meer. Ik wil het niet dat ik steeds wat anders heb. Ik wil niet meer vechten. Ik wil gewoon niets meer.

Spieren om longen gaan wel wat beter, maar nog steeds doet elk woord dat ik zeg pijn. Mijn ouders hadden mijn jongetjes een week naar Nederland meegenomen en komen straks aan. En natuurlijkw as dat heerlijk. Even niet zorgen. Maar soms denk ik: we doen die au-pair en ik ga 4 maanden echt weg. Vier maanden helemaal tot rust komen. Helemaal neits. Ik heb zo´n behoefte aan helemaal niets. Aan geen boeken die besteld moeten worden voor school en de belastingaangifte en twee verjaardagsfeestjes van mijn ventjes in de komende 6 weken en geen pampers verschonen en niet hoeven uitleggen dat ik wel in de tuin kan zitten, maar vanavond echt niet naar de buurt-BBQ kan komen (hoe gezellig ik dat ook vind)en dan worden aangekeken met blikken van...... Ik wil het niet meer. En nu moet ik alleen nog maar huilen. En dat kan ook niet want ik denk dat mijn ouders straks aangereden komen vanuit Nederland. Ik voel me gewoon zo uitgeput. Alles doet pijn. Ik wil niet meer. Ik ga maar even, ik weet het niet..... Maar weer me groot houden? Maar weer gewoon doorgaan?
brandy - 31 Jul 2016 - 16:02
Onderwerp:
Oh Anne-s,weet even niet wat te zeggen,het is gewoon rete-moeilijk allemaal,moeder zijn van kleine kinderen en dan die rotziekte...kan alleen maar zeggen heel veel sterkte!
NooitOpgeven - 31 Jul 2016 - 17:17
Onderwerp:
Dat is nou net het probleem:"Je groot houden en maar weer doorgaan". Zie je niet dat nou juist daardoor je symptomen en dus je ziekte verergeren?
Ja, je moet een au-pair nemen en je moet een keer echt rust nemen want er zijn (nog)geen medicijnen voor.
Jouw gaspedaaltje staat helemaal ingedrukt. (Alleen al de hoeveelheid die jij hier post.)
Misschien is het raadzaam om langs een haptotherapeut te gaan? Ik was ook zo van ( altijd te veel hooi op mijn nemen en altijd maar doorgaan).
asje - 31 Jul 2016 - 18:10
Onderwerp:
Het is goed te begrijpen ... Ik zou serieus gaan nadenken over hoe je wel reëel meer rust kunt krijgen, zoals idd bijv een au-pair die veel taken overneemt zolang het niet beter gaat en misschien er ook even uit, waarom niet.

Bij diarree kun je ook behoorlijk gedeprimeerd raken, mogelijk is het daarom nog even een tandje erger nu ... En ik denk dat alles wat je inneemt (ook de pil) er te gauw weer uitkomt, dus daardoor minder werkt. Wat doe/heb je tegen de diarree? En hoe gaat het met de knoflook?

Wb andere mensen, laat ze maar, ze weten niet beter. Ik heb er ook veel mee te maken, heel vervelend maar best is je er zo min mogelijk van aan te trekken. En weet je, heel veel zieken en andere 'ongelukkigen' hebben daarmee te kampen, zo gaat 't met Menschen.
me - 01 Aug 2016 - 00:00
Onderwerp:
Sterkte anne-sophia. Ik wens je rust en beterschap. Ik weet niet wat je mogelijkheden zijn maar het wordt echt tijd voor rust als ik het zo hoor. Kracht om met al die vervelende mensen om te gaan. Je bent zo sterk en vervelende opmerkingen, blikken wat dan ook kun je er niet ook nog eens bij gebruiken. Misschien willen ze een weekje ruilen?

Respect omdat je ook nog voor je kinderen moet zorgen. Petje af!

Liefs
robin123 - 08 Aug 2016 - 15:11
Onderwerp:
Het is heel herkenbaar. Bij mij is het langzaam aan gegaan en moest ik vaker plassen en steeds meer persen. Totdat het persen niet meer hielp en ik met spoed naar de huisarts moest, die er uiteindelijk met een katheter 800ml uit haalde.
Bij mij is het nu nog niet goed. Geen goede medicatie kunnen vinden.
Ik gebruik daarom altijd een katheter. Als ik moet plassen katheteriseer ik me elke keer. Dan hoef ik niet met zo'n zakje te lopen en heb ik minder kans op infecties.

Ik heb er geen last meer van. Het iets wat vanzelfsprekend is geworden. Zeker nadat ik de beste katheter had gevonden.

De oorzaak is waarschijnlijk krachtsverlies. ME dingetje dus.
soof - 10 Aug 2016 - 09:46
Onderwerp:
zelfs het eeuwige gepies 's nachts is sinds de D pitamientjes veel minder Smile zo te lezen niet echt (maar da's alweer anderhalve week terug) maar hou je het nog beetje vol a.s.?
asje - 10 Aug 2016 - 19:52
Onderwerp:
Dacht ik ook al aan. In Italië? In bed? Denk eerder het laatste Sad
anne-sophia - 15 Aug 2016 - 16:12
Onderwerp:
Hallo Ihr Süssen,

Ich bin noch da! Smile

Had even een klein inzinkingetje, zoals jullie waarschijnlijk wel doorhadden. Dank voor alle lieve woorden.

Blaas gaat weer beter (er blijft een vervelend drukgevoel, maar het is veel beter dan voorheen) en praten gaat, maar nog steeds pijnlijk. Heb wel weer wat meer energie en ben dan gelijk ook zoveel minder somber. We wilden dit jaar eigenlijk niet op vakantie gaan (ik vond het allemaal te veel). Hier in Berlijn is het ook zo mooi (veel bos en meren). Maar echt heet wordt het hier ook niet de komende weken (normaal is het hier gemiddeld 5 graden warmer in de zomer dan in NL.), dus nu lastminute naar Corfu geboekt.

Directe vlucht van hier (we wonen 15 minuten van vliegveld), twee uur vliegen en daar ook maar half uur naar huisje. In vliegtuig kan ik liggen daar mijn vent onze zoon van 3 op schoot kan nemen en ik dan twee stoelen heb en mijn benen nog op die van mijn zoon van 9 kan leggen. Dus dat moet lukken. Het is daar de komende twee weken heel heet en ik hoop zozeer dat het helpt. Normaal gaat het met mij zoveel beter zodra het boven de 30 graden is.

Mijn vent heeft dit weekend alle koffers gepakt. Ik ben benieuwd wat ik daar voor mooie combi´s aan zal trekken! Wink

Huisje is direct aan zee. Ik hoef dus niet te lopen. Volgens mij gaat het dus gewoon goedkomen. Ben wel een beetje gespannen merk ik. Normaal ben ik dat niet zo. Nu ja, ik weet het ook niet...

Heb veel Nederlandstalige boeken op mijn e-reader geladen. Heerlijk! Die e-reader is trouwens echt een aanrader. Dat is zo licht. Veel fijner vast te houden dan een boek. En je kunt de letters net zo groot maken als je zelf wilt. En zeker hier in Berlijn is het natuurlijk normaal lastig boeken uit Nl te bestellen (hoge portokosten) en nu gaat dat dus 1,2,3.

Heb afgelopen week natuurlijk ook nog veel op bank gelezen en veel Olympische Spelen gezien. En als ik dan zo´n Daphne Schippers zie, met zo´n lichaam.... waanzin. En dan word ik daar helemaal vrolijk van omdat ik dan toch weet hoe dat voelt. Deze kracht, deze energie. Als ik haar lichaam zie, voel ik gewoon die kracht en energie haast zelf. En dat verbaast me eigenlijk. Blijkbaar weet ik dus nog hoe dat voelt (van toen ik 12 was?) Ik ben vrij tenger ook als kind, maar toch kan ik die energie en kracht nog invoelen. Nu ja, ik praat hier een beetje warrig. Ik ben gewoon blij dat ik weet hoe kracht nog voelt en dan denk ik op de een of andere manier dat ik toch ook weer zo krachtig word. Jullie komen me over 4 jaar allemaal aanmoedigen als ik de 100 meter loop toch? Wink

Ik wens jullie allemaal in Nl (of ook op vakantie) veel zon en wat warmte toe.

Liefs, Anne-Sophia
soof - 16 Aug 2016 - 09:34
Onderwerp:
      anne-sophia schreef:
Jullie komen me over 4 jaar allemaal aanmoedigen als ik de 100 meter loop toch? Wink


uiteraard ;0) Daf vind ik wel leuk om te kijken maar verder zap ik eigenlijk liever weg van die zwetende (al zijn die zo professioneel dat ze niet eens zweten) oversportieve supertypes, en als je nog meer inspiratie zoekt; https://www.instagram.com/pilotmaria/ dit is zowat de anti-soof Laughing

lees & Corfu ze!
NooitOpgeven - 16 Aug 2016 - 16:44
Onderwerp:
Dat is het enige positieve aan een inzinking: Dat je even niets wil en niets doet en dus eigenlijk de rust eindelijk neemt die je lichaam zo nodig heeft.
En daarna knap je heel erg op. Maar pas op: zodra je denkt dat je je oude leven een beetje terug hebt, raak je weer overbelast en stort je weer in.
Als je je balans vind wordt het vanzelf langzaam een beetje beter ( duurt wel een paar jaar) en helemaal de oude ben ik ook nog lang niet en zal ik denk ik ook niet meer worden.
Maar ik ben allang blij dat ik weer een beetje genieten kan en mijn grenzen een beetje kan bepalen.
Althans zo is het in mijn beleving.
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits