ME-Gids.net

ME Algemeen - ME en corona (vaccin)

agnes - 23 Nov 2020 - 13:53
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Vandaag dr. Visser gesproken. Hij vertelde dat ME patiënten die in februari/maart corona gehad hebben nu nog steeds last hebben van vermoeidheid. Ze kunnen ongeveer 50% wat ze voor corona konden.
Ook gesproken over het vaccin. Volgens dr. Visser gaat het inderdaad erg snel, masr elk vaccin wordt heel kritisch beoordeeld voor het op de markt mag komen. Een fabrikant kan zich ook niet veroorloven dat het niet veilig genoeg zou zijn als het eenmaal is toegestaan. Dan gaat hij failliet.
Enige punt van twijfel dat overblijft zijn bijwerkingen op lange termijn. Gezien de gevolgen van corona bij ME patiënten wegen die mogelijke bijwerkingen waarschijnlijk niet op tegen de gevolgen van het krijgen van corona. Het advies is dus om het vaccin te nemen zodra je de gelegenheid hebt.
Anonymous - 23 Nov 2020 - 14:20
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
En dan maar hopen dat je huisarts je ME serieus neemt en je aanmeldt voor vaccinatie...dan is dit wel een dingetje om te bespreken met je huisarts,anders sta achterin de rij...
agnes - 23 Nov 2020 - 15:51
Onderwerp:
@Brandy. Je hebt helemaal gelijk. Had ik nog niet aan gedacht, omdat ik zelf vanwege astma elk jaar de griepprik al krijg en dus al geregistreerd ben als 'kwetsbare ' patiënt.
semma - 05 Dec 2020 - 00:49
Onderwerp:
Maar het werkt via je immuunsysteem en als dat niet meer goed werken kan, dan heb je toch geen baat bij vaccinatie?
sterre - 07 Dec 2020 - 14:40
Onderwerp:
Ik weet het niet hoor. Het is wel een dilemma....zo'n snel ontwikkeld vaccin... Wat gaat het op lange termijn doen.... ook zijn de firma's die het ontwikkelen vrijgesteld van claims van de overheid dus daar hoeven ze niet bang voor te zijn. Ik vind het nog echt wel een ding.....
semma - 08 Dec 2020 - 23:00
Onderwerp:
Ik begrijp dat geschreeuw om vaccinaties niet.
Een goede vaccin-test duurt lang, omdat er over langere tijd gekeken wordt naar de resultaten incl. bijwerkingen. Een jaar is gewoon veel te kort. De 3 fases naast elkaar (3e lijkt overgeslagen te worden) is al even twijfelachtig. Bovendien is de gewone covid-19-test niet betrouwbaar, dus de selectie van gezonde en niet gezonde mensen die ingeënt worden, is dat ook niet. Tot zover de testprocedure.
Is er wel duidelijk bekend gemaakt dat het een experimenteel vaccin is, dat mogelijk je DNA verandert en mogelijk autoïmuunziektes veroorzaakt? Hoe haal je het in je hoofd om je bevolking massaal met een experimenteel produkt in te enten.
evaluna - 09 Dec 2020 - 10:02
Onderwerp:
      semma schreef:

Is er wel duidelijk bekend gemaakt dat het een experimenteel vaccin is, dat mogelijk je DNA verandert en mogelijk autoïmuunziektes veroorzaakt?


Hoi Semma,

Dat het vaccin je DNA zou kunnen veranderen, klopt niet.

https://www.demorgen.be/voor-u-uitgelegd/de-vaccins-zijn-razendsnel-ontwikkeld-zijn-ze-dan-ook-veilig~b043b60a/

Citaten uit het artikel:
"Boodschapper-RNA vermenigvuldigt zich niet, komt niet in de celkern en bouwt zich niet in in het dna van de gastheer."

Wat het precies zal doen met mensen die een onderdrukt/overactief immuunsysteem hebben, vraag ik me ook af. Maar is er iemand die dat wel weet, gezien ze nog altijd niet echt door hebben wat er met ons scheelt?

Dit staat wel vast:
"Want dat niet inenten vervelende bijwerkingen kan hebben, staat na 1,4 miljoen bevestigde sterfgevallen aan covid-19 in elk geval wel vast."

Het blijft een afweging die ieder voor zich zal moeten maken, maar het liefst op basis van correcte info.
plassterk - 09 Dec 2020 - 14:55
Onderwerp:
Hoi, dat hoop ik ook Evaluna. Ik ga dat vaccin zeker nemen. Corona kan veel meer schade aanrichten dan dat vaccin lijkt me. Een terugval van 50% zoals dokter Visser beweert kan ik echt niet gebruiken.

De lange termijneffecten van het vaccin zijn natuurlijk onbekend, maar je moet ook niet overdrijven. Hoogst waarschijnlijk niets. Terwijl 1 op de 7 langdurige covid klachten schijnt te behouden in een of andere vorm.

ME patienten kunnen gevoeliger zijn voor verkeerde informatie. We zijn teleurgesteld in de bestaande maatschappij. We schamen ons en worden in de steek gelaten door dokters, die ons niet geloven. We maken geen carriere en behoren tot de onmachtigen. Dit zijn allemaal risicofactoren om in het andere verhaal te geloven. De fabeltjesfuik, die van jou weer een held maakt, een strijder tegen het grote kwaad.

Maar schiet jezelf niet in de voet.
semma - 09 Dec 2020 - 23:14
Onderwerp:
De eerste "vreemde reacties" = allergische reacties zijn al snel gemeld. Slechts 2, maar allergieën merk je meestal niet direct op. ER wordt gelijk maar gezegd, dat mensen die gevoelig zijn voor allergieën, hier dus ook meer kans hebben.

Ik kijk vooral wat medici onderling zeggen. Een enkele uitgebroken farmacist kan ook heel informatief zijn. En dat de test niet betrouwbaar zijn, omdat ze ook op gewone griepsoorten uit de corona-groep kunnen aanslaan, was al snel bekend. Met tests die niet deugen hebben veel mensen met ME al lang ervaring. Volgens de arts is er niets mis met je bloedwaarden, dus er is niets mis met jouw lijf (ergo: alles zit tussen de oren). Overigens volgt de arts de bloedwaarden zoals ze gehanteerd worden door de bloedbank/laboratorium waarbij ze aangesloten zijn. Internisten gaan uit van andere waarden of misschien zijn ze pragmatischer.
annac - 09 Dec 2020 - 23:30
Onderwerp:
https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2359991-zeldzame-reactie-op-vaccinatie-onvermijdelijk-britten-melden-eerste-gevalhttps://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201209_96516209

En de vaccins zijn getest oop super gezonde lui met de juiste BMI score etc.

Niet op diere getest. Heb ik gehoord.
annac - 12 Dec 2020 - 13:36
Onderwerp:
Volgende film wilde ik jullie niet onthouden. Is nog 13 dagen gratis te zien en gaat vnl in op financieringen en winsten. Maar enig medische uitleg komt ook aan bod.

https://docsfair.nl/covid19movie
annac - 18 Dec 2020 - 16:46
Onderwerp:
Uit onderstaand artikel plaatst ik wat fragmenten die ik door de vertaal machtine heb gehaald en die relevant/herkenbaar zijn voor ME-ers.

"Aanhoudende longklachten zijn misschien wel de meest voorkomende. "Mensen kunnen zich presenteren zonder longsymptomen en hebben alleen hart- of hersenaandoeningen"

"Lancaster zegt dat virussen vaker de bloed-hersenbarrière kunnen binnendringen dan eerder werd gedacht. "De Covid-crisis heeft een licht geworpen op over het hoofd gezien postviraal chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)," zegt ze. "Er zijn veel aanwijzingen dat een ontsteking van de hersenen tot die symptomen kan leiden. Er is een enorme overlap tussen die omstandigheden en lange Covid. "

"Maar hoewel postvirale symptomen maanden of zelfs jaren kunnen aanhouden, kan het voor artsen moeilijk zijn om aanwijzingen te vinden in neurologische tests. Hoewel encefalitis kan worden gezien op MRI's, is schade aan het hersenvocht mogelijk niet zichtbaar. (Artsen kunnen echter zoeken naar verhoogde biomarkers zoals cytokines.) "Helaas is dat een van de redenen waarom veel patiënten met CVS te horen krijgen dat het allemaal in hun hoofd zit. We hebben die patiënten in de steek gelaten '', zegt Lancaster."

"Dat niemand aandacht lijkt te schenken aan pediatrische long-Covid-gevallen, is een bron van extreme frustratie. Meerdere ouders meldden dat medische zorgverleners hen tijdens hun inspanningen om voor hun kinderen te zorgen, beschuldigden van het Munchausen-syndroom, een psychische aandoening waarbij iemand doet alsof hij ziek is."

"Als ik niet voor mijn kind pleit, wie gaat het dan doen?" zij vraagt.

"Misschien komt het wel goed, maar misschien niet", zegt Brown. Ze zegt dat ze boos is over hoe de pandemie is gemeten in sterfgevallen in plaats van in ontwrichte levens."

https://www.vox.com/22166236/long-term-side-effects-covid-19-symptoms-heart-fatigue
brad - 19 Dec 2020 - 12:07
Onderwerp:
      plassterk schreef:
Hoi, dat hoop ik ook Evaluna. Ik ga dat vaccin zeker nemen. Corona kan veel meer schade aanrichten dan dat vaccin lijkt me. Een terugval van 50% zoals dokter Visser beweert kan ik echt niet gebruiken.

De lange termijneffecten van het vaccin zijn natuurlijk onbekend, maar je moet ook niet overdrijven. Hoogst waarschijnlijk niets. Terwijl 1 op de 7 langdurige covid klachten schijnt te behouden in een of andere vorm.

ME patienten kunnen gevoeliger zijn voor verkeerde informatie. We zijn teleurgesteld in de bestaande maatschappij. We schamen ons en worden in de steek gelaten door dokters, die ons niet geloven. We maken geen carriere en behoren tot de onmachtigen. Dit zijn allemaal risicofactoren om in het andere verhaal te geloven. De fabeltjesfuik, die van jou weer een held maakt, een strijder tegen het grote kwaad.

Maar schiet jezelf niet in de voet.Hoewel ik het deels met je eens ben toch een kritische noot. Tijdens de Mexicaanse griep werd er ook snel gevaccineerd. De iatrogene schade en bijwerkingen waren best groot.

Duizenden jongeren in heel Europa kregen na vaccinatie narcolepsie. Het nemen van een vaccin heeft wel degelijk een risico en de langere termijn effecten zijn simpelweg nog niet bekend.

Ook is het zo dat veel klachten die patiënten rapporteren na vaccinatie niet worden erkend als bijwerking. Dat betekent dat je gewoon mee doet aan een groot experiment.
semma - 19 Dec 2020 - 15:26
Onderwerp:
Een RNA-vaccin is een experiment.
sterre - 19 Dec 2020 - 15:55
Onderwerp:
Ik ben best bang om Corona te krijgen helemaal ivm mijn ME maar om nou zomaar een vaccin te nemen en dan zijn er ook nog verschillende waarvan helemaal niet bekend is wat er in zit en wat het in de toekomst gaat doen....

Vandaag werd ook bekend dat je het vaccin elk jaar moet gaan nemen net als het griepvaccin. Ik snap ook niet goed dat dokter Visser er eigenlijk zo makkelijk over denkt eerlijk gezegd. Weet hij wel wat erin zit en wat het gaat doen????
semma - 20 Dec 2020 - 21:19
Onderwerp:
Ooit is het griepvaccin afgeraden voor ME. Aangezien ik vrijwel nooit influenza gehad heb, zie ik geen reden voor de griepprik.

Covid-19 is door een corona-virus. Er zijn verschillende van bekend, zoals de SARS-ziektes, maar ook gewone verkoudheden. Het muteert bovendien zeer snel, zodat elk vaccin er nog vaker naast zal zitten dan de griepprikken.
sterre - 21 Dec 2020 - 10:14
Onderwerp:
      semma schreef:
Ooit is het griepvaccin afgeraden voor ME. Aangezien ik vrijwel nooit influenza gehad heb, zie ik geen reden voor de griepprik.

Covid-19 is door een corona-virus. Er zijn verschillende van bekend, zoals de SARS-ziektes, maar ook gewone verkoudheden. Het muteert bovendien zeer snel, zodat elk vaccin er nog vaker naast zal zitten dan de griepprikken.


Dat wist ik niet. Weet je ook waarom het griepvaccin werd afgeraden voor ME? Ik neem hem nooit daar niet van. Maar je lichaam krijgt wel een belasting te verwerken....

Maar een Corona virus bestond toch altijd al hoorde ik? Ja ik zag dat er in Engeland en nu in Nederland ook een mutatie gaan de is van het Corona virus.
plassterk - 21 Dec 2020 - 14:58
Onderwerp:
[/quote]Er zijn verschillende van bekend, zoals de SARS-ziektes, maar ook gewone verkoudheden. Het muteert bovendien zeer snel, zodat elk vaccin er nog vaker naast zal zitten dan de griepprikken.
      Quote:


Dit is echt nog helemaal niet bekend. Vooralsnog werken de vaccins.

Ook is het zo dat veel klachten die patiënten rapporteren na vaccinatie niet worden erkend als bijwerking. Dat betekent dat je gewoon mee doet aan een groot experiment.
[/quote]

Maar geldt dit niet nog veel meer voor de ziekte. De nieuwe ziekte corona is ook een groot experiment. Het lijkt heel veel bijschade te kunnen verrichten. 1 op de 7 is na zoveel maanden nogsteeds niet de oude. Mijn buurvrouw ruikt en proeft na 4 maanden nog steeds niets. Als je moet kiezen tussen geef mij de ziekte of het vaccin. Wat kies je dan? Je bent toch vrij slecht in wiskunde en statistiek of ontzettend logisch zwakbegaafd als je voor het virus kiest.

Je laat anderen de vaccinatie zetten zodat het normale leven weer zijn gang kan gaan. Zelf neem je het niet vanwege het risico. Slim, maar ontzettend egoistisch. Je noemt dit free-riden. Mee profiteren op het werk en de inspanning van anderen. Dit is trouwens ook waarom mensen niet in ME geloven. Mensen hebben een ingeboren wantrouwen tegen mensen, aangezien het evolutionair een slimme strategie is om anderen het vuile werk te laten opknappen. Bewust of onbewust. Zolang er niet met medische test te bewijzen valt hoe moe we zijn, zullen we ook niet echt geloofd worden.
plassterk - 21 Dec 2020 - 14:59
Onderwerp:
Oke dat ging even verkeerd met die quotes
semma - 21 Dec 2020 - 22:53
Onderwerp:
      sterre schreef:
      semma schreef:
Ooit is het griepvaccin afgeraden voor ME. Aangezien ik vrijwel nooit influenza gehad heb, zie ik geen reden voor de griepprik.

Covid-19 is door een corona-virus. Er zijn verschillende van bekend, zoals de SARS-ziektes, maar ook gewone verkoudheden. Het muteert bovendien zeer snel, zodat elk vaccin er nog vaker naast zal zitten dan de griepprikken.


Dat wist ik niet. Weet je ook waarom het griepvaccin werd afgeraden voor ME? Ik neem hem nooit daar niet van. Maar je lichaam krijgt wel een belasting te verwerken....

Maar een Corona virus bestond toch altijd al hoorde ik? Ja ik zag dat er in Engeland en nu in Nederland ook een mutatie gaan de is van het Corona virus.
Covid-19 is een nieuwe afwijkend vorm in de reeks bekende corona-virussen. Daarom werd er zo raar begonnen door het RIVM, dat zelf beweerde dat er eigenlijk niets aan de hand was.

Het was dubben met aanraden of afraden, wegens theoretische voor- en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de geringe energie en het moeizame herstelvermogen.

Maar je weet hoe vaccins werken? Je krijgt iets ingespoten dat uit twee componenten bestaat: levende of dode delen van te bestrijden bacteriën en prikkelstoffen (daarvoor dienen dus die afgeleiden van kwik en aluminium). Je geprikkelde immuunsysteem reageert daarmee wat sneller of zo op die ingebrachte entstoffen.
Maar wat als je immuunsysteem niet zo goed meer werkt? Of als het onverwachte sprongen maakt?
Er zijn wel groepen bekend die voor vaccinaties afgeraden moeten worden wegens bekende ongewenste reacties, o.a. mensen met het syndroom van Down.
sterre - 22 Dec 2020 - 08:24
Onderwerp:
Semma; dat vind ik dus een eng ding. Ons immuunsysteem werkt niet echt goed dus wat gaat het doen als je een vaccin ingespoten krijgt? Kan je lichaam het aan of krijg je juist schade en dan hou ik het nog mild. Ik vind het echt wel een dilemma. Ik sta in ieder geval niet voor in de rij. Eerst eens rustig alles bekijken en afwegen. En ja om Covid te krijgen lijkt mij ook vreselijk maar het zijn toch echt afwegingen.
plassterk - 22 Dec 2020 - 13:30
Onderwerp:
Het immuunsysteem van oude mensen werkt ook minder goed. De angst is juist dat het niet aanslaat op de vaccinatie waardoor er geen immuunrespons is en ze dus ook niet immuun worden. Dat zou ook bij ons ME-ers het geval kunnen zijn. Verder heb ik er niet over gehoord. Als het immuunsysteem goed aanslaat ben je misschien voor onbepaalde tijd meer moe, aangezien alles energie kost. Je krijgt in ieder geval geen corona van het vaccin.

Ik weet het niet Semma, maar bijna alles wat je schrijft lijkt niet waar. Ik hoef maar even te googlen om erachter te komen dat vaccinaties wel worden aangeraden bij het down syndroom en zelfs het hepatitis B vaccinatie als extra. Het was ook niet echt bekend wat Covid 19 nu was. China hield informatie achter over de dodelijkheid en het aantal besmettingen. Je had ook nog SARS toen in Hong KOng, 20% dodelijk, maar gelukkig alleen besmettelijk indien ziek. Je hebt nog MERS het kamelen corona virus, heel dodelijk bij de mens. Covid 19 is ontdekt eind 2019 en er zijn nog zeven andere die de mens kunnen infecteren.
sterre - 22 Dec 2020 - 14:29
Onderwerp:
Pfff vind het wel ingewikkeld worden wat is nu allemaal waar en niet waar?
plassterk - 22 Dec 2020 - 15:30
Onderwerp:
Dat blijft voor iedereen ingewikkeld. Succes ermee Confused
sterre - 22 Dec 2020 - 16:34
Onderwerp:
Zeg dat! Dankjewel jij ook!
brad - 22 Dec 2020 - 16:39
Onderwerp:
      plassterk schreef:
Er zijn verschillende van bekend, zoals de SARS-ziektes, maar ook gewone verkoudheden. Het muteert bovendien zeer snel, zodat elk vaccin er nog vaker naast zal zitten dan de griepprikken.
      Quote:


Dit is echt nog helemaal niet bekend. Vooralsnog werken de vaccins.

Ook is het zo dat veel klachten die patiënten rapporteren na vaccinatie niet worden erkend als bijwerking. Dat betekent dat je gewoon mee doet aan een groot experiment.
[/quote]

(guote) Maar geldt dit niet nog veel meer voor de ziekte. De nieuwe ziekte corona is ook een groot experiment. Het lijkt heel veel bijschade te kunnen verrichten. 1 op de 7 is na zoveel maanden nogsteeds niet de oude. Mijn buurvrouw ruikt en proeft na 4 maanden nog steeds niets. Als je moet kiezen tussen geef mij de ziekte of het vaccin. Wat kies je dan? Je bent toch vrij slecht in wiskunde en statistiek of ontzettend logisch zwakbegaafd als je voor het virus kiest.(guote) plassterk


Aan corona overlijden 1 tot 2 procent van de patiënten aldus de deskundige. Bijna allemaal ouder dan 70 of tachtig jaar. Ik ken enkele mensen die gelukkig weer helemaal hersteld zijn van corona. En ook enkele die helemaal geen klachten hebben . En een paar die zeer ziek zijn geworden.

Daarnaast weet ik van iemand die zijn dochter narcolepsie heeft overgehouden aan de Mexicaanse griepprik. Zij is 1 van de duizenden. Ik vrees dat sommige wel een cursusje statistiek en wiskunde kunnen gebruiken. De meest gerapporteerde bijwerking van het corona vaccin is vermoeidheid. Pfff, nou daar weten wij alles van.

Het zijn trouwens de patiënten met een heftige en sterke immuunreactie die overlijden of ernstig ziek worden door corona. Kunnen ze meten in het bloed.

Tja, wat moet je doen als ME-patiënt wel of niet vaccineren. Het blijft een dilemma. De meeste ME-patiënten leven al in een soort van quarantaine. Denk dat dat momenteel de beste strategie is.
brad - 22 Dec 2020 - 16:45
Onderwerp:
[/quote]je laat anderen de vaccinatie zetten zodat het normale leven weer zijn gang kan gaan. Zelf neem je het niet vanwege het risico. Slim, maar ontzettend egoistisch. Je noemt dit free-riden. Mee profiteren op het werk en de inspanning van anderen. Dit is trouwens ook waarom mensen niet in ME geloven. Mensen hebben een ingeboren wantrouwen tegen mensen, aangezien het evolutionair een slimme strategie is om anderen het vuile werk te laten opknappen. Bewust of onbewust. Zolang er niet met medische test te bewijzen valt hoe moe we zijn, zullen we ook niet echt geloofd worden.[/quote]

Wie bedoel je hiermee Plassterk? Ik lees dit nergens terug in de reacties.
annac - 22 Dec 2020 - 19:35
Onderwerp:
Een tijdje geleden hadden ze het erover dat als 60% van de bevolking zich zou laten vaccineren, dat dat voldoende zou zijn.
plassterk - 23 Dec 2020 - 09:02
Onderwerp:
Hoi Brad, ja dat van die narcolepsie is natuurlijk verschrikkelijk. Maar je bedoelt duizenden gevallen over de hele wereld toch? In Nederland zijn er 20 gevallen gemeld en 1 miljoen kinderen geprikt met dat vaccin. De finnen schatten dat 1 op de 18400 kinderen narcolepsie kregen. Dus 31 miljoen shots in totaal, maakt maximaal 1684 kinderen maar zeker minder, aangezien veel kinderen 2 shots kregen en dus niet 31 miljoen kinderen zijn gevaccineerd.

Worden die ouderen niet gewoon opgegeten door het corona virus en gaan juist de jongere mensen die doodgaan, dood aan een te heftige immuunreactie? Ik weet dat niet. Het lijkt mij sterk dat juist die oudjes in staat zijn tot een heftige immuunreactie. Maar ik weet dat niet zeker.

Wat ik bedoelde met dat verhaal is dat je eigenlijk de morele verplichting hebt dat vaccin te zetten. Ik weet niet of zieke ME patienten die jarenlang door iedereen genegeerd zijn die verplichting hebben. Maar je zou kunnen zeggen dat uit naam van een goed functionerende samenleving en de bescherming van zwakkeren iedereen die vaccinatie moet zetten. Verder geen discussie. Een eeuwige lockdown is ook niet wat we willen toch?
brad - 23 Dec 2020 - 11:38
Onderwerp:
Dag Plassterk,

Even jouw cijfers en het immuunsysteem buiten beschouwing gelaten.

Jij gaat ervanuit dat vaccinatie de oplossing is. En veilig is. Ik betwijfel dat. Daarnaast is nog niet bewezen of dit vaccin beschermend is tegen de varianten die nu ontstaan. De Afrikaanse- en Engelse variant.

Net als bij de griep moet je steeds nieuwe vaccinaties ontwikkelen. Dit zou met corona ook het geval kunnen zijn. Al lopen de wetenschappers nu al voor de troepen uit om te zeggen dat dit vaccin ook tegen de varianten helpt. Mmm, dat is nog helemaal niet onderzocht. Merkwaardig.

Ook wordt er niet gekeken of mensen die al corona gehad hebben en goede antistoffen hebben überhaupt nog wel gevaccineerd moeten worden. En zo ja, wat zijn de bijwerkingen in deze groep? De viroloog zegt doodleuk: 'ach, dan krijgen deze mensen lekker een dubbele portie.'

Is het moreel om mensen op basis met de kennis van nu massaal te gaan enten?

Jouw vermeende aanname over ME-patiënten -dat zij uit een soort wroeging, omdat zij genegeerd zijn door de medische wereld- dan maar geen vaccinatie zouden nemen vind ik kortzichtig en beledigend. De meeste ME patiënten kunnen zelf heel goed de overweging maken om zich wel of niet te laten vaccineren.

Het kan ook zo zijn dat bepaalde mensen de negatieve effecten van vaccineren niet willen lezen en horen om zichzelf zo moed in te spreken om die prik toch maar te nemen. Terwijl ze zich bewust zijn dat het altijd een risico blijft. Stel je voor dat je vermoeidheid als bijwerking kado krijgt. Of erger een allergische reactie. Aangezien de meeste ME-patiënten deze aanleg hebben.

Om het een en ander in wetenschappelijke zin te kunnen zeggen zouden we vaccinaties per groep moeten onderzoeken. ME-, reuma- en kankerpatiënten etc...

Maar zulk gedegen onderzoek is niet gedaan.

En eeuwig duurt de lockdown niet. Spaanse griep verdween na een paar jaar.

Wat ik me wel altijd afvraag is waarom mensen die zich laten vaccineren zich zo druk maken om mensen die dat niet doen. Je bent immers zelf toch beschermd.

En laten we open blijven naar elkaar. Maar niemand kan de een of de ander zijn mening opdringen onder een morele vlag. Ook moraliteit is subjectief.

Overigens ben ik niet tegen vaccineren en overweeg het zelf wel te doen in een later stadium.

Maar wel op basis van de vectortechniek.

Fijne dag!
plassterk - 23 Dec 2020 - 14:16
Onderwerp:
Ja dat zijn goede punten die je maakt. Ik ben het daarmee voor een groot deel eens. Zeker.

Ik google ook heel snel cijfers bij elkaar. Ik vertrouw de officiele instanties. Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, praat over 20 gevallen narcolepsie in Nederland. Dat vertrouw ik dan.

Ik bedoelde het hopelijk niet zoals jij dacht. Ik bedoelde meer: Als 1 groep mensen het morele recht hebben het vaccin te weigeren zijn het ME-patienten. Als je door de samenleving aan de kant wordt geschoven, hoef je weinig terug te doen mijns inziens. Als je motief wroeging is. Prima. Ik neem het je niet kwalijk.

Ja de rest is een meningsverschil. Als ik een paar podcasts hoor of krantenartikelen de komende maanden lees, kan mijn mening zo weer wat opschuiven. Hoewel ik wel redelijk pro vaccinatie ben als oplossing, dat zie ik niet zo veranderen. We zullen de komende maanden zien hoe het uitpakt.

Je zegt dat niemand iemand zijn mening kan opdringen onder de morele vlag. Maar dat ben ik denk ik oneens. In oorlog worden dienstweigeraars opgesloten, mensen die van het oorlogsveld afrennen doodgeschoten als lafaard. Als we ooit een virus treffen met een veel hogere sterftekans, zul je zien dat de vrijblijvendheid vervalt.

Baby's zijn trouwens niet voor mazelen beschermd. Iemand die zich niet laat inenten brengt baby's in gevaar. Ook ben je 95% beschermd voor corona. Voor een sterftekans van 1% zullen we geen mensen opsluiten of verplicht vaccineren. Maar mocht dit veel hoger zijn, dan zal de meerderheid echt wel zijn morele wil aan de minderheid opleggen.
brad - 23 Dec 2020 - 15:36
Onderwerp:
Als we het dan toch even over cijfers hebben. Narcolepsie komt ongeveer 4 keer zoveel voor bij jongeren die gevaccineerd werden tegen de Mexicaanse griep. In Nederland betekent dit dat er ongeveer 140 jongeren deze ziekte hebben opgelopen. Zeg 4 op de 100.000.

Europees liggen deze cijfers boven de duizend. Wereldwijd zijn dat er duizenden.

Moesten deze kinderen die nauwelijks ziek werden van de Mexicaanse griep en nu van corona zich moreel gezien opofferen voor die oude mensen die sterven aan corona?

Er zijn heel wat koninkrijke gesneuveld die hun moraliteit wilde opdringen aan het volk.

Aan de mazelen sterven zelfs mensen die gevaccineerd zijn. Tevens is het zo dat toen de hygiëne zijn intrede deed welke gepaard ging ten tijde dat er gevaccineerd werd het aantal infecties afnamen.

Kwam dat door de hygiëne of het vaccineren?

Dat een vaccinatie 95% beschermend zou zijn is niet met stelligheid te zeggen.
Ten eerste: de manier van onderzoek laat dit niet toe.
Men neemt een groep. Zeg 2000 personen. 1000 gevaccineerd en 1000 niet.
Deze mensen gaan weer gewoon het leven in waar corona voorkomt.
Vervolgens worden er in de groep die gevaccineerd wordt minder infecties gevonden.
Dit kan ook heel andere oorzaken hebben. Die niet onderzocht worden. Waar zijn ze geweest en met wie, hoe lang etc...

Ook kan je niet met zekerheid zeggen dat je minder ziek wordt als je gevaccineerd wordt. Er bestaan geen twee dezelfde mensen. Wie weet werden die mensen sowieso minder ziek.

Veel uitspraken onder het mom van de wetenschap zijn gebouwd op drijfzand.

Maar goed altijd leuk om van gedachte te wisselen.
plassterk - 23 Dec 2020 - 19:43
Onderwerp:
Altijd leuk om van gedachten te wisselen inderdaad.

google: rtlnieuws bijwerkingen vaccinaties. In dat nieuwsbericht van 6 dagen geleden spreken zij van 320 gevallen van narcolepsie in 10 Europese landen over 31 miljoen injecties. Ontzettend ernstig en vervelend voor die mensen. Daar niet van.

Ik vind wel dat jij een beetje achteraf praat. De Mexicaanse griep viel wel mee achteraf. Zo bezien is het ontzettend sneu voor die mensen met narcolepsie. Maar wist jij van te voren hoe het uit ging pakken? Je redeneert nogal vanuit het individu. What good is it for me. Maar je maakt wel deel uit en profiteert van een samenleving. Soms heb je ook een plicht. Voor volk en vaderland zou je kunnen zeggen.

Verder is dat nu juist precies hoe wetenschap werkt. Als bananeneters 55 jaar oud worden en niet bananeneters 65 en je onderzoekt dat in een groep van 10 tegen 10 kan het net zo zijn dat de bananeneters toevallig allemaal roken. Maar in een hele grote groep van 50000 tegen 50000 is de kans dat alle 50000 bananeneters allemaal roken en de andere groep alle 50000 niet miniscuul. In feite is de truc dat als je de groepen zo groot maakt alle individuele verschillen tegenelkaar gecanceld worden en je dus juist als enige overhoudt of bananeneten iets doet met leeftijd.
Jij zegt deze manier van onderzoek laat dat niet toe. Maar die manier van onderzoek is juist daarvoor bedoelt. Je draait de wereld op zijn kop. Inderdaad zijn geen twee mensen hetzelfde daar heb je gelijk in, maar juist door heel veel mensen te nemen krijg je geen twee dezelfde mensen, maar twee dezelfde groepen. En doordat die groepen statistich hetzelfde zijn, kun je juist iets zeggen over of het vaccin werkt of niet. Dat is geen wetenschap op drijfzand. Dat is de wetenschap om te onderzoeken of iets werkt of niet.
brad - 24 Dec 2020 - 10:55
Onderwerp:
Enge gedachte paternalisme. Ik redeneer niet per definitie vanuit het individu. Gelukkig wonen wij in Nederland en bepalen de mensen zelf wat er met hun lichaam en geest gebeurt. Misschien moet je in China gaan wonen.
semma - 24 Dec 2020 - 17:28
Onderwerp:
Je moet wel alert èn fit genoeg blijven om het zelf te kunnen blijven bepalen.

Bijvoorbeeld: je moet nu verklaren dat je geen donor wil zijn, want anders ben je vrij grabbelen. Dat staat haaks op de lichamelijke integriteit. Tijdens de vorige donor-ophef bleek dat bij de overstap op een nieuw computersysteem, een aantal wilsverklaringen in het niets verdwenen waren. Je moet dus blijven controleren dat je nee een nee gebleven is.

Wat er met je geest gebeuren gaat: je kan nu zelf kiezen over wel/niet vaccineren, maar er wordt al gedreigd met verplichting wegens te weinig enthousiasme.

Erger: mensen met psychiatrische aandoening hebben heel weinig eigen stem. Neem de Wet op de medische behandelingsovereenkomst, 1994: een behandeling kan je op ieder moment stoppen. In de praktijk kan dat pas als iedereen bekend is met deze wet en er genoeg ervaring is opgedaan om de artsen te houden aan deze wet. Maar... de wet is niet van toepassing op psychiatrische patiënten.

Deze wet houdt in dat de patiënt bepaalt welke behandeling het wordt. Uiteraard niet dat de patiënt naar de arts wandelt en vertelt wat er gaat gebeuren. Je wordt geacht mee te denken over je gezondheidstoestand en daarin te acteren. Is het behandelbaar, dan legt de arts uit hoe die behandeling in elkaar steekt, wat de voor- en nadelen en de risico's zijn. Dan zeg jij ja of nee. Bij meerdere opties moeten ze alle uit de doeken gedaan worden, want de wet verplicht je om een keuze te maken maar daarvoor moet je natuurlijk wel genoeg informatie krijgen. Terugkijkend vanaf 1995 tot nu: is bij mij nooit gebeurd.
ariadne - 30 Dec 2020 - 10:50
Onderwerp:
      Quote:
Geen kwik in toegelaten coronavaccins

Regelmatig krijgt NUcheckt vragen over of het klopt dat er kwik in coronavaccins zit. Er worden op dit moment ruim vijftig verschillende coronavaccins onderzocht. We kennen niet de volledige ingrediëntenlijst van al deze vaccins, dus we kunnen niet uitsluiten dat in een van deze vaccins kwik wordt gebruikt. Van de vaccins die al in de EU of de VS zijn goedgekeurd, kennen we de volledige ingrediëntenlijst. Hierdoor weten we dat de vaccins van Moderna en Pfizer geen kwik bevatten.
https://www.nu.nl/nucheckt/6098417/onwaarheden-over-het-coronavaccin-deze-berichten-kloppen-niet-deel-ii.html

sterre - 30 Dec 2020 - 14:16
Onderwerp:
Ze kunnen wel van alles zeggen. Zolang ik geen echte ingredienten lijst heb gezien weet ik niet wat erin zit. Ik ben geen anti vaxer maar dit hele gebeuren vind ik een rare smaak hebben...
annac - 30 Dec 2020 - 15:26
Onderwerp:
Ik heb het zelf nog niet allemaal gelezen, maar onderstaande site geeft wel de nodige uitleg over mRNA.

Omdat bij ME-ers het immuunsysteem verstoord is vraag ik me af of deze vaccins wel geschikt zijn voor hen. Of wellicht zijn ze juist geschikt?


https://www.nemokennislink.nl/publicaties/zeven-vragen-over-het-rna-vaccin/
plassterk - 30 Dec 2020 - 15:40
Onderwerp:
Welk hele gebeuren bedoel je dan Sterre? En als je de ingredientenlijst hebt gezien. Zou je het dan wel geloven?
Bedoel je het hele gebeuren, dat de hele wereld vele miljarden euroś heeft uitgegeven aan het ontwikkelen van een coronavaccin. Dat de wetenschappers maanden dag en nacht gewerkt hebben. De uitkomst had ook anders kunnen zijn. Uit de proeven had ook kunnen komen dat het vaccin niet werkte. Maar de de uitkomst was nog beter dan de verwachtingen.

Ja Annac dat vraag ik mij ook. Maar wat ik mij helemaal afvraag is hoe de echte corona bij mij zal aanslaan met mijn verstoorde immuunsysteem. Waarschijnlijk geen pretje. Als mijn immuunsysteem niet sterk genoeg is, zal het me levend opeten. Ik kan niet wachten om dat vaccin te zetten.
semma - 02 Jan 2021 - 09:08
Onderwerp:
Gewoon niet doen.

https://www.frontnieuws.com/pfizers-covid-19-vaccin-is-potentieel-dodelijk-zullen-miljoenen-mensen-binnenkort-sterven/

      Quote:
(...)
LNPs “inkapselen de mRNA constructen om hen te beschermen tegen afbraak en cellulaire opname te bevorderen” en bovendien het immuunsysteem te stimuleren (een eigenschap die door vaccinwetenschappers als “inherente adjuvante eigenschappen” van LNPs wordt aangeduid). Met andere woorden, LNP’s zijn adjuvans, d.w.z. ze zijn ontworpen om hyperinflammatoire reacties in de mens op te wekken na de injectie. (...)


Dus dit is het experimentele in dit nieuwe vaccin: nanodeeltjes ipv kwik en nog zoiets. Overigens zal je geen kwik of mercury of zo in de ingrediëntenlijst aantreffen maar een onherkenbare naam die op een kwikprodukt slaat, een afgeleide of zo.
Ik dacht dat we al voorzien waren van laaggradige ontstekingen en dan doe je er nog twee porties hyperinflammatoir spul bij.


Ook kijk: dit is wat de kinderen kunnen krijgen als Covid-19-verschijnselen en nu dankzij de vaccinatie iedereen.

Google search hyperinflammatoir:
Kawasaki-achtig ziektebeeld bij kinderen beter in kaart ...
www.medischcontact.nl › laatste-nieuws › nieuwsartikel
14 mei 2020 — ... covid-19-uitbraak op de intensive care zijn beland, komt steeds beter in beeld. ... met een hyperinflammatoire shock op de intensive care belandden. ... De kinderen waren gemiddeld
ook wat ouder dan vóór de uitbraak (7,5 ...


Eigenlijk keek ik naar de 3150 ernstige bijwerkingen, waar iemand op een duitstalige site naar verwees.
Met een omweg gevonden: https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf
bericht van het Amerikaanse CDC op 18 december, de 5e prikdag waren er op 112.807 vaccinaties 3.150 ernstige bijwerkingen** Dat is ruim 2,7% maar ik kan dat getal zo snel niet terugvinden.
**unable to perform normal daily activities, unable to work, required care from doctor or health care professional

Het is in elk geval niet iets wat wij erbij willen krijgen, toch?
sterre - 02 Jan 2021 - 12:07
Onderwerp:
Plassterk lees wat Semma schrijft. Hier ben ik dus bang voor. De media gaat ons niet goed voorlichten en geen goede adviezen geven ook zullen ze informatie achterhouden. En dat is niet alleen bij dit Covid gebeuren maar met zoveel dingen.
brad - 02 Jan 2021 - 12:19
Onderwerp:
Plassterk heeft wel een punt dat corona een heel naar virus kan zijn. Het is kiezen uit 2 kwaden.
Laat je je vaccineren en neem je het risico op de bijwerkingen of erger, of neem je het risico dat je corona oploopt en heel erg ziek wordt. Maar wie weet heb je geen last van het vaccineren, of heb je geen last van erge verschijnselen veroorzaakt door corona. Mmm lastig verhaal. Maar voorlopig zijn wij nog niet aan de beurt om geprikt te worden. We kunnen nu wel de aankomende maanden zien wat er met alle mensen gebeurt die wel zijn gevaccineerd.
plassterk - 02 Jan 2021 - 13:42
Onderwerp:
Inderdaad, dat lijkt me een goed idee. Ik word verlopig toch niet opgeroepen voor de vaccinatie. Ik moet zeggen dat ik ook met 3 actieve huisgenoten woon, die ik niet kan vermijden. Had ik alleen en goed geisoleerd gewoond, was ik misschien ook wat minder bang voor het virus geweest. Zoals wat dr. Visser zei, wat natuurlijk geen echte wetenschap is, dat er 50% verlies optreedt van conditie bij ME patienten, dat zou wel erg voor mij (en iedereen) zijn.

Ik kan ook niet voorspellen wat de gevolgen van de vaccinatie zijn. Misschien treedt er weer iets op als die narcolepsie. Maar dat frontnieuws is bijzonder apocalyptisch. Veel beweringen zonder overtuigend bewijs. Als je de wereld als 1 kwaad complot wil zien, heb je ook een specifieke persoonlijkheid. Het lijkt me, met alle respect, dat je al eens eerder iets traumatisch hebt meegemaakt.
semma - 03 Jan 2021 - 09:18
Onderwerp:
Dat Frontnieuws is vooral nuttig om te zien of er iets is waarover je verder moet doorzoeken. Niet dat ik daar regelmatig kijk (alleen al het idee dat je er door allerlei complottheorieën heen moet ploegen), kwam er dus via google-search terecht. Er werd verwezen naar het Amerikaanse CDC, wat een gezaghebbende instantie is en die tabel met aantal vaccinaties & zware neveneffecten open ter inzage legt. Overigens heb ik geen idee hoe betrouwbaar het CDC is. Het RIVM is wat twijfelachtig.

De overheid is gewoon geen betrouwbare bron, die geeft de informatie die je op hun uitgekozen spoor zet. Waar ik me heel erg over verbaasde, was dat er al direct luidkeels om vaccinaties geroepen werd. Kwam wat over als die milieu-ophef wereldwijd met milieu-grootheid Greta Thunman, die met haar autisme een prima pion is en ook al voorbereid door haar ouders, waarvan de een er beroepshalve in steekt en de andere een milieu-activiste is. In eerste instantie dacht ik ook dat de tieners iets groots deden, ook al wisten ze duidelijk niet wat ze luid & dwingend riepen, maar opeens viel het muntje: klopt niet, 't is georchestreerd. Later zag ik dit bevestigd.

Overheden en veel medici op hoge plaatsen (ze zijn natuurlijk niet allemaal kwaadwillend en/of hun eigen belangen najagend) moeten wel keuzes maken. Vaak gaat dat tegen beter weten in, omdat het voor de complete bevolking van toepassing gemaakt moet kunnen worden en onze regering heeft toch al een geschiedenis van mislukte definities in doorgedreven nieuwe wetten. De media zijn genoeg gecensureerd/gestuurd om zoveel mogelijk alleen bevestigend nieuws te publiceren en de andere geluiden te versmoren in kwakzalvers, complotdenkers, etc. Daarom zie je vooral dat het vaccin echt goed is, zelfs 95% effectief is (wat domweg niet kan), er milde bijwerkingen kunnen zijn (de gebruikelijke genoemde) en erg veilig. Als dat zo goed, veilig, betrouwbaar is, waarom weiger de ontwikkelaar dan elke verantwoordelijkheid? Als je leest dat vaccins onvoorspelbaar werken bij bv. ouderen, omdat hun immuunsysteem anders werkt, dan rijst toch de vraag waarom de oudsten eerst gevaccineerd moeten worden. Je zou denken dat je begon bij de jongeren, zoals bij de kindervaccinaties, en inderdaad bij het zorgpersoneel, maar deze groep wel heel gefaseerd omdat je moet rekenen op een week uitval en een langere periode van mogelijke besmettelijkheid (die er mogelijk al was).

Nou, kijk terug op het draaikontenbeleid en het eenzijdig pushen: 't was heel erg in Wuhan, maar op een of andere manier een ongevaarlijk griepje bij degenen die uit de brandhaarden terugkwamen zodra er weer gevlogen kon worden. Toen het hier ernstig werd, moest zorgpersoneel gewoon doorwerken, ook als ze oververmoeid waren (en dus vatbaarder voor besmetting en verhoogde kans op fouten) en zelfs kwam het zover dat wie ziek was gewoon moest komen werken in ziekenhuizen en in de thuiszorg en ok in verzorgingstehuizen waar die te beschermen hulpbehoevende bejaarden geïsoleerd in hun kamer opgesloten waren en nauwelijks buiten kwamen, zodat de te beschermen groep in de val zat.

Een deel van het zorgpersoneel wil beslist niet gevaccineerd worden. Nu wordt er dus over geschreven, dat dit zorgelijk is en dat ze meer aan voorlichting moeten doen (lees: beter verdraaien, verzwijgen, liegen). Maar een deel van deze weigeraars heeft door medische opleiding een betere mogelijkheid om de rapportages te lezen en begrijpen. Ze hebben ook collega's die er meer van af weten dan zijzelf, kunnen daardoor praten met mensen uit de praktijk.

Het is zonder meer een kwalijk virus, ik ben dan ook geen chovid-19-ontkenner, maar kijk eens wat de farmacie en de plastic-industrie hierbij wint en hoe het volk steeds meer monddood gemaakt wordt, de economie vernietigd, dus toewerken naar meerdere crises tegelijk. Dat is een heel andere zaak. Waar normaal een vaccin 10 tot 15 jaar nodig heeft, wordt er nu iets in minder dan 1 jaar uit de grond gestampt. De te beschermen bejaarden zijn hierdoor formeel proefkonijn. Er wordt ook openlijk gesteld dat het RNA-vaccin volkomen nieuw is. Dat had juist méér dan 15 jaar getest moeten worden met bewust voor testdeelname kiezende bejaarden ipv mensen die het uit paniek nemen als "beschermingsmiddel" of gewoon opgelegt krijgen! Voor de diverse zoönose corona-ziektes als SARS- en MERS-varianten, zoals ebola, aids, de varkens- en vogelgriepen zijn nog steeds geen vaccins, al wordt er al zo lang naar gezocht. En nee, de bewering dat het niet door barrières heen kan dringen (dus geen DNA-verandering te weeg zou kunnen brengen) kan je ter vergelijking neerleggen naast de ontdekking dat er toch wel aandoeningen zijn, meer dan verwacht, die door de bloed-hersenbarrière heen kunnen.

Maar gewoon op grond van basisinformatie door de tijd heen, was ik al geen voorstander van al die vaccinaties. Zo is de kinderziekte mazelen geëvolueerd tot een gevaarlijke ziekte, die men desondanks kan krijgen en waar men evengoed aan kan overlijden of nare schade aan kan overhouden. Daar heb ik altijd bij stilgestaan, waarschijnlijk door m'n eigen slechte gezondheid. En inmiddels begrijp ik waarom het juist de hoogopgeleiden zijn die niet willen vaccineren.
Een vaccinatie werkt in principe via je immuunsysteem en als dat niet goed werkt, dan de uitwerking onvoorspelbaar. Je zit dan wel met allerlei lichaamsvreemde stoffen in je lijf, zodat je immuunsysteem extra aangevallen blijft worden. Mensen met ME zijn al gehavend in de darmen & hersenen, die met elkaar communiceren.

Het Down syndroom wordt gezien als de aandoening debiliteit, maar is dus een syndroom. Er zijn diverse fysieke beperkingen, zoals hartaandoening, en een gevolg daarvan is dat ze anders op vaccinaties reageren. Die kennis is weggedrukt, zodat het waarschijnlijk niet met een eenvoudige zoektocht gevonden wordt. Dan resteert de conclusie dat ze kwetsbaarder zijn en dus juist gevaccineerd moeten worden. Verergeringen worden ontkend, iets waarin artsen misschien tijdens de opleiding in getraind worden. Ze leren immers ook in het beginstadium van de opleiding, dat wie niet in de vakjes past met z'n klachtenpakket, een hinderlijk geval van zelfbedachte psychische klachten is.

Yup, het is wel een probleem als je huisgenoten hebt en er geen grote scheiding met je huisgenoten gecreëerd kan worden, zoals in de vroegere villa's met personeelsingang en personeelstrap naar een verdieping(sdeel) alleen voor het personeel/jou.
plassterk - 03 Jan 2021 - 12:04
Onderwerp:
Ja je schrijft wel aardig, het is absoluut geen wartaal. War is het verschil tussen ons. Ik denk wel dat vaker zeg: Dat weet ik niet zeker of helemaal niet. En dan heb ik niet zo'n stevige mening zeg maar.

Ik denk dat je misschien weinig in de echte praktijk/realiteit bent geweest. Beleidsmakers moeten keuzen maken, ze krijgen adviezen, waarvan veel tegenstrijdige, ze begrijpen niet alles en kunnen zeker de toekomst niet voorspellen. Niemand kan alle gevolgen van alle maatregelen overzien. Zelfs het effect van 1 maatregel laat zich moeilijk voorspellen. Er wordt ook veel overlegd en compris gesloten tussen de verschillende belangengroepen.

Vanuit je zolderkamer is het makkelijk kritiek leveren en denken dat iedereen een stuk dommer dan jij is en jij het absolute gelijk hebt. Het lijkt maar zo. Het probleem is dat mensen die denken zoals jij volledig ongeschikt zijn voor een hoge beleidspositie in de maatschappij en dus ook nooit verantwoordelijkheid hoeven dragen.

Ik wens ons allen wel een betere gezondheid toe in 2021 en de tijd zal leren
sterre - 03 Jan 2021 - 12:12
Onderwerp:
Semma; ik kan alleen maar zeggen ben het met je eens. Alleen denk ik wel dat we allemaal aan de vacinatie moeten op een gegeven moment. Ik denk dat er bij diverse dingen je de toegang ontzegt gaat worden. Hugo heeft het zelf al aangevraagd....dus het is niet ver van mijn bed show. We zullen zien hoe alles gaat lopen. Ik ben niet tegen maar wil wel weten hoe alles zit en neem niet alles klakkeloos van de media aan...
annac - 03 Jan 2021 - 17:48
Onderwerp:
Ben het met je eens, Semma.

Door kritisch te zijn tov de vaccins hoef je nog geen antivax wappie te zijn.

Onder alle maatregelen die een goed doel LIJKEN na te streven zitten verscheidene addertjes. Nee sterker: dikke giftige slangen! Trek, na die toeslagen affaire, de lijn es door naar o.a. behalve het corona beleid, de klimaatwet eic. en je schrikt je de pleuris.....

En met de ME behandeling door de overheid erbij en nog zo wat? Daar hebben jullie als ME -ers toch ook voldoende uit geleerd? Allemaal verborgen agenda's waarbij het geld (en behandeling) niet stroomt naar degenen die het echt nodig hebben.

We wachten maar af en hopen dat voldoende critici evt mankementen aan de vaccins kunnen gaan onthullen. MOGEN onthullen. Want dat er veel geld mee gemoeid is, is duidelijk. Schuw zgn. fake nieuws niet! Maar wantrouw bij voorbaat de MSM. Kan het altijd nog meevallen!
plassterk - 03 Jan 2021 - 20:17
Onderwerp:
Ik vind het toch wat vaag klinken Annac. Wat we echt hopen is toch dat de vaccins gewoon zonder klachten goed werken. De maatschappij kan weer open en iedereen heeft zijn baan weer terug. Laten we ook hopen dat de politici en wetenschappers ME dan eens serieuzer nemen, door de long covid en er serieus geld voor onderzoek komt. Dat de fabrikanten goed betaald worden is gewoon hoe het systeem werkt. In het westen hebben we het kapitalisme met al zijn voor en nadelen.

Dat zorgmedewerkers twijfels hebben bij het vaccin heb ik ook gehoord. Maar dat zijn meestal de praktisch geschoolden. Die hebben echt geen beter inzicht dan de gemiddelde Nederlander. Op de radio vandaag was nog dat de huisartsen en 97% van de internisten het vaccin zo snel mogelijk wil. Dus de universitair geschoolde zorgmedewerkers willen wel degelijk dat vaccin.

En veel onzin wat Semma verder zegt over dat mazelenvirus dat gemuteerd is. Als dat zo zou zijn, dan zou mazelen toch gewoon een veel voorkomende ziekte zijn die iedereen besmet. Dat is toch helemaal niet zo. Wanneer ben je nu iemand tegengekomen die ernstig ziek van mazelen is geweest, en die wel gevaccineerd daarvoor was.

Wat "normaal denkende" mensen zoals ik niet begrijpen is dat je de wetenschappers en normale journalisten niet vertrouwd. Prima. Maar dat je dan kritiekloos al die alternatieve theorien gelooft. Echt absurd. Wees dan consistent en geloof helemaal niets. Als je zo kritisch bent tegen mainstream, maar een droge zuigspons voor het vaak idiote alternatieve. Dan is het toch meer een soort psychische boosheid tegen de wereld, dan dat het met waarheidsvinding te maken heeft.
annac - 03 Jan 2021 - 21:04
Onderwerp:
Dat jij de wetenschappers en normale journalisten wel vertrouwt is je goed recht. Mijn grief tegen normale journalisten is dat zij al 20 of 30 jaar meelullen met de overheid, ze onvoldoende tot niet controleert, wat hun taak is.

Dat is te merken aan de hele ME discussie en ook het peperdure klimaatbeleid. Bij welke laatste uit de hand van andere kritische wetenschappers, en zelfs het ideologisch doorspekte KNMI, valt te lezen dat alle alternatieve energie uitvindingen geen enkel effect hebben. Waaruit blijkt dat een weg vol goede bedoelingen naar de hel leidt. Deze tunnelvisie doorspekt de hele overheid. Bewijs is zoals ik al zei de toeslagenaffaire, wat maar een topje van de ijsberg is. Ik verwacht in de toekomst ook een parlementaire enquête over het klimaat beleid, dat tallozen dan al extra in de armoede zal hebben gestort. Duitsland kan er van meepraten.

"Het KNMI heeft berekend, dat als Nederland de doelstelling voor 2030 haalt, de hypothetische stijging van de aardse temperatuur 0,00007°C minder zal zijn dan als we niets doen.

Dit heeft dan wel honderden miljarden Euro’s gekost.

Alle pogingen om in Nederland het CO2-gehalte te verlagen leiden niet tot verlaging van CO2 in onze eigen atmosfeer. Onze inspanningen worden onmiddellijk tenietgedaan door de enorme veel hogere emissies van CO2 uit de Oostbloklanden, Amerika en China."

https://www.climategate.nl/2021/01/een-duurzaam-energie-en-transitiebeleid/
annac - 03 Jan 2021 - 21:14
Onderwerp:
Verder wilde ik jullie onderstaande niet onthouden:

Marlies Dekkers en Ad Verbrugge gaan over Corona in gesprek met de Belgen Mattias Desmet en Sam Brokken en beantwoorden vragen van onze kijkers en luisteraars.

https://www.youtube.com/watch?v=GGN7rs6uy44&feature=youtu.be
semma - 03 Jan 2021 - 22:42
Onderwerp:
Ja, dat klimaat. De bronnen zijn eindig, allemaal. Nog steeds zijn aardgas en de gloeilamp het beste qua milieu en dagelijkse leefbaarheid. Alles wat erdoor gejaagd is, is niet wat ervan beweerd werd. Men vergeet namelijk het afvalprobleem en de leefbaarheid. Huizen met kleine ramen en/of ramen die niet open kunnen, worden al gauw als onprettig ervaren. Ergens liggen de bergen roetfilter van auto's verstopt. Her en der ligt het arsenaal neucleair afval weggestopt. De zonnepanelen werken alleen dankzij gevaarlijke slavenarbeid in mijnen ver weg buiten ons zicht en als die mijnen over afzienbare tijd uitgeput zijn, komen er geen nieuwe zonnepanelen, terwijl men niet weet wat te doen met de uitgediende vervuilende materiaal.

Gelukkig zijn artsen ook maar domme werkvloermedewerkertjes die er niets van kunnen weten...
Maar ik vond desondanks de beschrijving van onderstaande video wel wat hebben. Helaas heb ik momenteel niet de conditie voor films van een uur, sorry Annac.

https://www.youtube.com/watch?v=bOHO2Qp0GQM

Artsenpanel over de impact van de spoedwet en de vaccinatieplicht op de praktijk van de arts
2020-08-24

Aan tafel in dit eerste artsenpanel zitten huisarts Bettina van Steenis en arts ouderenzorg Elke de Klerk. Van Steenis schreef alle mogelijk instanties aan over het komende vaccin. Wat zit erin, hoe werkt het, en wat zijn de verzamelde data van de (vermeende) wetenschappelijke studies en testen met dit vaccin? Legitieme vragen voor, wat blijkt, een op voorhand omstreden vaccin. Ze stuurde brieven met haar vragen naar o.a. het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Beroepsvereniging NHG en het RIVM, maar niemand kon of wilde haar tot nu toe vertellen over de werking van het vaccin en de ingrediënten. Ook de medische tijdschriften in Nederland geven tot nu toe niet thuis om haar vragen te publiceren. En Hugo de Jonge riep gemakshalve het hele vaccin maar even tot staatsgeheim uit. Waarom zulke groteske trucs voor iets wat volledig transparant zou moeten zijn, nl: een vaccin dat als type (een RNA-vaccin) nog nooit toegepast is, tenzij met hele grote kwalijke gevolgen, zoals Elke de Klerk vertelt ..
teunie - 04 Jan 2021 - 12:17
Onderwerp:
      annac schreef:


https://www.climategate.nl/2021/01/een-duurzaam-energie-en-transitiebeleid/


De rest heb ik maar even afgeknipt; er staat zoveel feitelijke onzin is dat het ondoenlijk is om daar op te reageren. Het is ook niet de functie van deze website. Je mag geloven wat je wil maar hou het hier svp beperkt tot ME. Er zijn genoeg websites waar je terecht kan met je extreme politieke opvattingen en complottheorieën.
annac - 04 Jan 2021 - 14:27
Onderwerp:
Ja.
Ik ben vaag en niet normaal, volgens Plasterk. En Semma verkondigt ook onzin volgens hem. Teunie vindt dat ook en deelt mij ook nog eens in bij extremisten en complotwappies!

Kennelijk wordt e.e.a. niet begrepen, dus maar op de vrouw gespeeld, wat niet fair is. Wat ik jullie overigens wegens jullie ME vergeef.

Jullie hebben helemaal gelijk dat klimaat en andere maatschappelijke issues niet op dit forum horen. Ik wilde echter alleen de knoop in de hersenen van onze bestuurders blootleggen die over de gehele linie slachtoffers maakt.

Maar goed. Ik heb mijn punt gemaakt.

Corona en ME, daar gaat het hier om.
plassterk - 04 Jan 2021 - 16:59
Onderwerp:
Zo bedoel ik het niet helaaml Annac. Je bent hier heel lang actief en ik waardeer je bijdragen zeer. Ik zei alleen dat wat je schreef wat vaag klonk. Niet dat jij een vaag persoon bent.

Er valt mijns inziens genoeg te zeggen over ME en het vaccin. Hebben we eerdere ervaringen gehad met vaccinaties die slecht vielen bij ME patienten. Hebben ME patienten een normaal immuunsysteem? Gaan de meesten afwachten omdat ze veilig in isolatie leven?

Daar moet het topic inderdaad over gaan.
rie - 04 Jan 2021 - 19:44
Onderwerp:
      plassterk schreef:
Wanneer ben je nu iemand tegengekomen die ernstig ziek van mazelen is geweest, en die wel gevaccineerd daarvoor was.


Wel ik dus! Weken voor vaccinatie had mijn broer de mazelen. Toen had ik geen mazelen. Na vaccinatie heel erg ziek geweest van de mazelen.

Ook toen ik gevaccineerd ben tegen de bof op 17 jarige leeftijd ben ik maanden ziek geweest. Dit is de enige periode in mijn leven die ik kan vergelijken met hoe ik ME nu ervaar. Niet moe, maar hersenmist e.d.

Let wel: Ik ben niet tegen vaccinatie. Helemaal niet.

En waar blinde eerzucht toe leidt, kennen we als ME-patiënten maar al te goed. Dus we mogen de fabrikanten van de vaccins best zeer kritisch benaderen. Dat is zelfs onze plicht.
rie - 04 Jan 2021 - 19:59
Onderwerp:
      annac schreef:
Dat jij de wetenschappers en normale journalisten wel vertrouwt is je goed recht. Mijn grief tegen normale journalisten is dat zij al 20 of 30 jaar meelullen met de overheid, ze onvoldoende tot niet controleert, wat hun taak is.


Je hebt helemaal gelijk Annac. Mijn strijd tegen UWV en herbeoordeling liep parallel met de strijd van een journalist voor het verkrijgen van info van het RIVM. Sinds 2011 is zij daarmee bezig. Ik ken haar goed vanaf de "zandbak" al. Zij is erg persoonlijk aangevallen en door de rest van het journaille bekritiseerd en bespuugd, zwart gemaakt. Nationaal op tv en in de krant. Zij zou niet onafhankelijk zijn. Zij komt op voor het productschap varkenshouderij. En nu komt het: als vegetariër!!(sinds haar vroegste jeugd). En dan zou je niet onafhankelijk zijn?...

Haar strijd/ervaringen en tegenwerkingen door overheid/journalisten e.d. komen overeen met mijn/onze strijd. En zij strijdt net als wij alleen voor de waarheid en de werkelijkheid.
plassterk - 04 Jan 2021 - 21:51
Onderwerp:
Dat is echt ontzettend bijzonder. Ten eerste is mazelen echt ongelofelijk besmettelijk. Dus je broer was ziek in hetzelfde huis, maar jij kreeg het niet. Dat is al echt een wonder. Vervolgens word je gevaccineerd en krijg je het terwijl je voor (meer dan) 99% beschermd zou moeten zijn. Echt een klein dubbel wonder dus. Het blijft volgens mij wel zo dat mazelen niet is gemuteerd en gewoon door de populatie rondwaard en gevaccineerde mensen regelmatig ziek worden. Daar zou ik zeker een keer van gehoord moeten hebben.

Verder hebben jullie toch ooit ook in schoolklassen gezeten. Het is toch niet zo dat al die klasgenoten slechte mensen waren. Dat iedereen die journalist wil worden, dat eigenlijk doet om niet achter de waarheid te komen, maar om misinformatie te verspreiden en mensen tegen te werken en voor de gek te houden. Dat is de droom van iedere journalist. Om voor de staatsmedia te werken. Gewoon lekker iedere dag als een puppet naar je werk te gaan. Ik denk het niet hoor.

Moet je kijken hoeveel moeite het mij kost om ook maar iemand hier te overtuigen. Waarschijnlijk overtuig ik niemand. Zoveel meningen. En dan zou een kwart van werkend Nederland, als 1 man samenwerken om mensen voor de gek te houden. Je ziet toch wel hoe dat hier op het forum werkt met al die onenigheid, dat dat in de praktijk niet werkt. Hier vijf mensen met vijf ruzies, en in de buitenwereld duizenden mensen in totale samenzwering. Yeah right
rie - 05 Jan 2021 - 16:11
Onderwerp:
      plassterk schreef:
Dat is echt ontzettend bijzonder. Ten eerste is mazelen echt ongelofelijk besmettelijk. Dus je broer was ziek in hetzelfde huis, maar jij kreeg het niet.t


Nog bijzonderder is dat ik verder geen enkele kinderziekte heb gehad. Hoewel mijn moeder mij naar kinderen liet gaan die kinderziektes hadden. Nooit besmet. Maar als ik gevaccineerd wordt, is dat blijkbaar anders.

En wat journalisten en mijzelf betreft. Niet iedereen vecht zo knetterhard voor de waarheid als ik de afgelopen 27 jaar heb gedaan. Ben erfelijk belast, net als mijn vriendin-journalist.
semma - 06 Jan 2021 - 08:23
Onderwerp:
Valt mee met die besmettelijkheid van vroeger. De meeste kinderen kregen het gewoon en dat zal ook met de toenmalige huisvesting te maken gehad hebben. Grotere gezinnen, kleinere huizen, andere verwarming en watervoorziening, andere kijk op hygiëne.

Ik ben 1 van 4 kinderen, we kregen de ziektes op verschillende tijden en kregen niet allen dezelfde ziektes. Wel allen mazelen en waterpokken. Praktische ouders brachten hun kleine kinderen wel in contact met zieke kinderen, omdat bv. mazelen voor kleinen veel gunstiger uitpakte dan voor volwassenen. Voor de meeste kinderen was het even ongemakkelijk en klaar. Bij de bof had je het probleem van de kans op onvruchtbaarheid bij mannen, dus het als klein jongetje krijgen was wel handig. Maar de bof kwam niet zo vaak voor als de mazelen en waterpokken, waardoor er weinig mogelijkheden voor bof-besmettingsbezoekjes bij leeftijdgenootjes waren.
kik - 06 Jan 2021 - 10:12
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      brandy schreef:
En dan maar hopen dat je huisarts je ME serieus neemt en je aanmeldt voor vaccinatie...dan is dit wel een dingetje om te bespreken met je huisarts,anders sta achterin de rij...


Gaat iemand van jullie vragen of ME onder medische indicatie kan vallen zodat je mogelijk eerder aan de beurt bent dan als je moet wachten tot de GGD de groep van mensen van 18-60 jaar zonder indicatie gaat oproepen?
De groep met een medische indicatie wordt waarschijnlijk via de huisarts opgeroepen tussen eind februari en 1 oktober.

Krijgen jullie bijvoorbeeld de griepprik (als je zou willen) omdat de huisarts ME onder immuunziekte/verminderde weerstand rekent?
semma - 06 Jan 2021 - 10:44
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Ik krijg een oproep voor de griepprik, maar die hoef ik niet. Ben voortdurend ziek, maar niet door influenza.
Het zou me verbazen als op een dag zou blijken dat ze ME serieus nemen.

Kan iemand deze bewering natrekken:
"In Ierland heeft de Ierse Health schriftelijk toegegeven dat de Corona Covid 19 verhaal FRAUDE is om het VN pact, de wereldbevolking te ontvolken, kracht bij te zetten!"

Het zou overigens voor Ierland een makkie moeten zijn: abortus toestaan en grote gezinnen afraden & ontmoedigen (via kinderbijslag en zo) ongeacht de religie/ideocratie/cultuur.
rie - 06 Jan 2021 - 10:51
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      semma schreef:
Ik krijg een oproep voor de griepprik, maar die hoef ik niet. Ben voortdurend ziek, maar niet door influenza.


Net als jij en vele ME-patiënten word ik ook ziek van de griepprik.

Mijn vader kreeg altijd overigens een brief van de huisarts om niet te komen voor de griepprik wegens te verwachten allergische reactie. Aangezien hij niet meer leeft. kan ik niet vragen welke allergie het betreft. Laatste tijd wel ontdekt dat ik bv ook zijn nikkelallergie heb.
semma - 06 Jan 2021 - 11:34
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Wie wèl een of beide vaccinaties wil, moet met de huisarts bespreken met oog op tegenindicaties en vragen om verklaring van risicogroep op zo. Want waarschijnlijk is een zelfgevraagde vaccinatie als je niet in een risicogroep valt, niet gratis.

Ik kan zelf vertellen dat ik vaak atypische symptomen heb.

O wacht. Zag onlangs dat negroïde mensen wat Covid-19 betreft, ook veelal atypische symptomen hebben en daardoor overlijden er meer wegens geen diagnose. Doet me denken aan, hm... jaren 80? Als je bij de assistente een afspraak wou maken, werd er gevraagd of je koorts had. Als nee, dan geen afspraak. De toelichting dat je een verlaagde lichaamstemperatuur hebt en dus bij een lagere temperatuur dan de bekende koortslijn koorts hebt, deed er niet toe. Je werd beoordeeld naar de letter, niet naar de realiteit. Geen koorts of hoesten, maar moe en nog wat en spierpijn in de extremen (dus handen en voeten, neem ik aan).
Wie mogelijk Chovid-19 heeft met longproblemen, moet niet gaan liggen want dan loopt het bloed naar/in de longen en is er geen zuurstof toevoer mogelijk.
Was een Youtube-filmpje van een negroïde verpleegster, die zag dat veel mensen onnodig dood gaan.

In aanvulling op Rie: Zoals ik al eerder schreef, zijn er groepen die voorzichtig moeten zijn met vaccinaties. Zo zouden negroïde mensen vaker autisme en mensen met Down verergerde Down-symptomen krijgen na de ik meen BMT-vaccinatie. Werd erkend via de statistieken van het CDC. In deze gevallen moet je naar alle vaccinaties extra kijken en waarschijnlijk ook naar de medicatie.
Mensen met chronische aandoeningen moeten sowieso overleggen over alle medicaties en vaccinaties etc en in dit geval wanneer de griep- en de Covid-19 vaccinaties gezet kunnen worden. Waarschijnlijk moet er een significante tijd tussen zitten, alleen om om de eventuele bijwerkingen gescheiden te houden.
plassterk - 06 Jan 2021 - 15:00
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Het VN pact? De wereldbevolking te ontvolken? Normaal gesproken ben ik voor de vrijheid van meningsuiting, maar ME is een ziekte die niet echt erkend wordt. Vele patienten schamen zich eigenlijk, dat ze niet zoveel meer kunnen, aangezien er geen goede verklaring voor is.

Ik vind dat Semma met haar rare posts de indruk wekt dat ME ook een psychiatrische ziekte is. We moeten dit vermijden. Het is beter die posts helemaal te verwijderen. Het is ook niet echt on topic. Er wordt voor erkenning van ME gevochten en onze enige hoop is dat echte wetenschappers zoals Ron Davis hopelijk ooit met harde wetenschap een molecuul of een hersendeel vinden dat verantwoordelijk is voor onze ellende. Hopelijk komen echte wetenschappers hier niet even rondneuzen om een indruk op te doen, want je zou tot de conclusie kunnen komen dat ME iets is voor mensen met een iets te uitgebreide fantasie.
rie - 06 Jan 2021 - 16:39
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      plassterk schreef:
ME iets is voor mensen met een iets te uitgebreide fantasie.


Ha, HA. Misschien kan ik je dan verwijzen naar het niet zo lang geleden verschenen boek: Homo Sapiens. Daar wordt het feit dat de laatst overgebleven mensensoort zich staande weet te houden toegeschreven aan vertrouwen op "gezamenlijke fantasieën", zoals daar zijn landen, volkeren, economie, recht, etc.

Maar terug naar het topic:

Hoorde volgens mij: Moderna vaccin niet geschikt is voor mensen met een slechte afweer. En in de bijsluiter van het Pfizer vaccin staat naar horen zeggen dat het niet gebruikt kan worden door mensen met hevige huidallergieën. Zou dit kloppen?

@plassterk Wil geen geruchten in de wereld gooien. In de literatuur hebben journalisten daar te veel gebruik van gemaakt (zie die verloren Ehre der Katarina Blum van Heinrich Böll of Die Bild). Maar wil wel graag goed geïnformeerd zijn. En daar gaat volgens mij het topic over.
semma - 06 Jan 2021 - 17:19
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Misschien is-ie een anti-kwakzalver met z'n blindelings De Wetenschap volgen.
Juist op internet kan je dingen (doen) uitzoeken.
semma - 06 Jan 2021 - 17:28
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Zie net dat Moderna goedgekeurd is. De tegenindicatie is er niet bij vermeld. Tja, de NOS is het informatiekanaal van de overheid. Dat had natuurlijk wèl gemoeten, voor degenen die er niet tegen kunnen, zodat ze zich op wat anders richten. Wel worden er wonderbare resultaten gemeld voor het produkt dat binnen een jaar eruit gestampt is. 94,1% werkzaam. Ik dacht niet dat je de hele zwik van 18 t/m 100+ onder één noemer kan vegen.

Iets over huidallergieën heb ik wel gelezen, waarschijnlijk in december, maar kan me er geen namen bij herinneren.
annac - 06 Jan 2021 - 20:43
Onderwerp:
Laat ik nou op mijn 30 e weer waterpokken hebben gehad. En ergens tussen mijn 40 en 50 e lichte kinkhoest! Gediagnostiseerd door een longspecialist!

Over het artsen panel dat Semma in haar reactie had maakte ik wat aantekeningen. Zit onderling geen verband in, direct; zijn dus wat losse flodders die me opvielen:

Vaccin wordt gehanteerd als staatsgeheim, ipv transparantie.

In Amerika is eerdere een op mRNA gestoeld vaccin getest voor het RSV virus. Probleem was dat het later een over reactie gaf. Dat is daarom toen gestopt. Analisten en laboranten achten de PCR test onbetrouwbaar. En positieve test is nog geen besmetting.

Men probeert RNA te patenteren, terwijl dat een lichaamseigen element is en geen uitvinding.

Wij zeggen dat er desinformatie over vaccinatie is. Maar eigenlijk is dat niet zo want die mensen hebben een punt: er zijn veel bijwerkingen die in de WHO zijn opgenomen.

Uit mijn onderstaande .link over naweeën van COVID , door de vertaalmachine gehaald, is dit vlgs mij ongeveer de kern alinea, sterk doend denkend aan ME:

"Bovendien toonden tests aan dat de onderzochte mensen geen verhoogde ontstekingsniveaus hadden, wat suggereert dat hun vermoeidheid niet werd veroorzaakt door aanhoudende infectie of door overuren van hun immuunsysteem. Risicofactoren voor langdurige symptomen in deze studie waren onder meer vrouw zijn - in overeenstemming met de COVID Symptom App-studie - en, interessant genoeg, het hebben van een eerdere diagnose van angst en depressie."

Mijn zoon krijgt wel griepprik en merkt daar niets van. Terwijl hij sommige experimentele, nieuwe medicijnen al heel vroeg niet kan verdragen.

Enfin. We wachten wel af
plassterk - 06 Jan 2021 - 22:03
Onderwerp:
Voor waterpokken wordt je niet standaard gevaccineerd. Kinkhoest wel, maar ik weet niet hoe lang die vaccinatie werkzaam blijft.
Het modernavaccin is binnen een paar dagen gemaakt. Maar met een techniek die dertig jaar lang ontwikkeling nodig heeft gehad.
Je hebt wetenschappers en wetenschap. Wetenschap zijn afspraken wanneer je bepaalde veron derstelling voor waar mag aannemen. Die afspraken en statistiek kan behoorlijk ingewiklkeld zijn. Dat is natuurlijk vervelend als je toch een grote mond wilt hebben je plaats niet kent. Domme mensen zijn vaak te dom om te begrijpen wat ze niet weten, daarom overschatten ze zichzelf vaak. Dit noem je het kruger-dunning effect. Kun je leuk op googlen voor wat voorbeelden.

voor Rie is het natuurlijk jammer dat je vroeger nooit ziek werd, maar nu wel ME hebt. Waarschijnlijk ben je niet voor ME gevaccineerd. Dus daar zal het niet aangelegen hebben. Hebben mensen met ME een slechter immuunsysteem? Moeilijk te zeggen.Ik ben wel echt vaker ziek, maar niet zo zwaar gelukkig. Ik heb ook het gevoel dat mijn ME minder is de eerste week ziek zijn, maar dan in week 2 weer stevig terugkomt. Ook slapeloze nachten hebben minder effect op me dan je zou verwachten. Ik ben zeker niet dubbel zo moe. Eerder lijk ik gewoon heel moe, in plaats van ME moe. Soms denk ik dat ME een molecuul is dat we zelf produceren tijden een goede nachtrust, want ik ben nooit uitgeslapen.
rie - 07 Jan 2021 - 11:02
Onderwerp:
      plassterk schreef:

Je hebt wetenschappers en wetenschap. Wetenschap zijn afspraken wanneer je bepaalde veron derstelling voor waar mag aannemen. Die afspraken en statistiek kan behoorlijk ingewiklkeld zijn. Dat is natuurlijk vervelend als je toch een grote mond wilt hebben je plaats niet kent. Domme mensen zijn vaak te dom om te begrijpen wat ze niet weten, daarom overschatten ze zichzelf vaak. Dit noem je het kruger-dunning effect. Kun je leuk op googlen voor wat voorbeelden.

voor Rie is het natuurlijk jammer dat je vroeger nooit ziek werd,.


Dit laatste is feitelijk onjuist en dus geen wetenschappelijke opmerking in je eigen woorden.
Voor "dummies": als je geen kinderziektes krijgt, wil niet zeggen dat je nooit ziek werd. In tegendeel.

En drogredeneringen en cirkelredeneringen zijn alles behalve
wetenschappelijk.

Kruger-Dunning effect? Eerder een gevalletje cognitieve dissonantie reductie.

Dus als gevolg van dat laatste. Gewoon maar weer terug naar het topic. Krijgen we een vaccinatie? Of worden we uitgesloten van de eerste 2, omdat de bijsluiter dat vereist? Omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de effecten van het vaccin en MCAS en slechte afweer.

Dit is een serieus topic. En een serieuze kwestie. Waar we misschien serieuze antwoorden op moeten hebben. En niet over 1 jaar denken: hoe kan het dat we als ME patiënten grotendeels zijn uitgesloten voor vaccinatie. Alleen door cognitieve dissonantie reductie. Wink
kik - 07 Jan 2021 - 12:16
Onderwerp:
Hieronder de link naar een zeer interessant en serieus artikel. Het is Engelstalig en lang, maar geeft veel informatie.
Me-experts geven een opinie over de aankomende vaccinatie. Er is aandacht voor mogelijke voor en nadelen en tips wat te doen als je het vaccin krijgt. (Extra Vitamine C, antioxidanten nemen, evt antihistaminica slikken, extra rusten etc.) En vooral het dringende advies om voordat er voldoende gevaccineerd is er
alles aan te doen om infectie te voorkomen.https://www.healthrising.org/blog/2021/01/03/chronic-fatigue-fibromyalgia-experts-coronavirus-vaccine/
rie - 07 Jan 2021 - 20:09
Onderwerp:
@kik super bedankt zeg

Laat de info maar komen. Zelf kijk ik altijd van wie de info komt. En verzamel zoveel mogelijk info om uiteindelijk een beetje een oordeel te kunnen vormen.
rie - 08 Jan 2021 - 10:01
Onderwerp:
zie ook: https://www.me-cvsvereniging.nl/nieuws/mecvs-en-fm-experts-over-covid-19-vaccins

Super. Ode aan diegene die dit vertaald en samengesteld hebben. Mijn dank is groot.
semma - 08 Jan 2021 - 11:53
Onderwerp:
Wel jammer dat de grootste schreeuwers meestal het gelijk krijgen. Zodra iemand poneerd dat iets alleen waar is als het wetenschappelijk aangetoond is, moet ik er aan denken dat de wetenschap stijf en strak volhield dat baby's geen pijn kunnen lijden omdat hun zenuwstelsel daar nog te incompleet voor is. Iedereen die met baby's te maken heeft, wéét dat baby's kunnen pijn lijden.
En toen kwam, niet zo lang geleden, de schoorvoetende bekentenis dat ze blijkbaar tóch pijn kon lijden. Van vissen, die totaal geen zenuwstelsel zoals wij hebben, werd dat ook beweerd. Dus de pleziervissderij was totaal geen dierkwelling. Het vreemde is dat de theorie van de gevoelloze vissen eerder ingetrokken werd dat van de geen pijn kunnen leidende baby's.
Inmiddels wordt ook duidelijk gesteld, dat veel reguliere (en dus "bewezen" & "betrouwbare") medicatie in feite weinig doet. Middelen die de normale schildklierwerking onderdrukken, zijn natuurlijk niet zo veilig en zorgen waarschijnlijk ook voor de nachtmerries, angstaanvallen, dufheid, etc.


Vandaag las ik de ingrediëntenlijst van het Pfizer-vaccin bekend gemaakt is. Geen puf om het filmpje te bekijken.

Dank voor het vertalen van dat stuk over ME en Covid-19-vaccinatie.
rie - 08 Jan 2021 - 14:57
Onderwerp:
      semma schreef:
dat iets alleen waar is als het wetenschappelijk aangetoond is,


Een goed wetenschapper kent zijn beperkingen. En weet dat dit o.g.v. de wetenschapsleer onjuist is.

Ben benieuwd naar de andere vaccins. Is er net nog weer niet 1 aangemeld voor goedkeuring bij de EMA?
plassterk - 08 Jan 2021 - 15:19
Onderwerp:
Ja bedankt voor de link Kik. Helaas is ook gewoon afwachten hoe het vaccin bij ieder persoonlijk valt. Daar valt niks met zekerheid over te zeggen. Mijn ME varieert ook hevig. Vanaf 22 december had ik voor mijn doen een bizar slechte week. Als ik net was gevaccineerd had ik uiteraard de schuld aan het vaccin gegeven. De laatste 2 jaar zijn gemiddeld of net beneden gemiddeld. Daarvoor had ik eigenlijk wel 3 redelijke jaren. Het kan zo verschillen. Dat is de reden dat ik eigenlijk niet echt 100% in de herx reactie geloof. ME heeft zoveel variatie. Net zoals met dat onderzoek van die Noren alweer een aantal jaar geleden. Ik was er bijna zeker van dat dat geneesmiddel werkte, zoveel anekdotisch bewijs. Maar uiteindelijk in het onderzoek toch geen verschil met de placebo.

Onbehaarde apen van de NRC had eergisteren ook een goede podcast met veel vragen van luisteraars over het vaccin.

En weet dat wetenschap voortschrijdend inzicht is. Er valt nog veel te ontdekken. Dat is wetenschap. Er zijn miljoenen leken die het beter denken te weten en een aantal zullen het misschien bij het rechte eind hebben. Maar de vraag is wie van de miljoen. Die kans dat juist jij die leek bent met de juiste theorie is ontzettend klein. Dat is het probleem. Dat van die pijn bij baby's is achteraf (en misschien ook wel vooraf) bezien redelijk absurd, hoewel ze er wel goede reden voor hadden om het te denken. En denk ook aan de voedingswetenschap met de rol van vetten en suikers. Waarbij nu het inzicht 180 graden lijk te draaien.
rie - 08 Jan 2021 - 17:05
Onderwerp:
      plassterk schreef:
En denk ook aan de voedingswetenschap met de rol van vetten en suikers. Waarbij nu het inzicht 180 graden lijk te draaien.


Bij voeding is nooit echt wetenschappelijk onderzoek gedaan. Pas sinds de laatste jaren. Ken een wetenschapper bij de farmaceut Jansen die al zo'n 60 jaar onderzoek doet naar cholesftrol en diabetes. Geeft lezingen over de hele wereld. Waarbij duidelijk is dat zogenaamde welvaartsziektes in feite armoedeziektes zijn. Rio de janeiro zijn veel congressen wegens de grote prevalentie in de sloppenwijken van Rio. En wat er gedaan is aan onderzoek wordt sinds de vorige eeuw terzijde geschoven, want past niet in onze vastgeroeste mythes hierover.

Met vaccins is dat gelukkig helemaal het tegenovergestelde.
plassterk - 08 Jan 2021 - 20:01
Onderwerp:
Ik merk wel je behoefte om sterke en grote uitspraken te doen. Ik denk vaak. Het lijkt me sterk wat je zegt. Dus die wetenschapper die je kent, doet pas sinds de laatste jaren echt onderzoek. De eerste 55 jaar van zijn carriere was onecht onderzoek ofzo. En wat er aan onderzoek gedaan is nu, wordt met terugwerkende kracht dus de vorige eeuw terzijde geschoven. Dus de mensen uit 1975 schuiven het onderzoek van 2010 terzijde.
Mensen met een lage scoiaal economische status, zijn wel vaak ongezonder. Dat is volgens mij het enige wat klopt, dat je zegt.
Het is nogal een uitspraak om te zeggen dat bij voeding nooit echt wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Heb je wel eens van onze wereldberoemde landbouw universiteit Wageningen gehoord.
Van wikipedia. In 1918 werd de verdere ontwikkeling tot academische instelling bij wet bekrachtigd en ontstond de Rijks Landbouw Hooge school.
Maar goed al dat onderzoek van al die professoren, de afgelopen 100 jaar. Het was eigenlijk niet echt en je moet het niet meetellen. Rie zegt het zelf
annac - 09 Jan 2021 - 15:45
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      agnes schreef:
Vandaag dr. Visser gesproken. Hij vertelde dat ME patiënten die in februari/maart corona gehad hebben nu nog steeds last hebben van vermoeidheid. Ze kunnen ongeveer 50% wat ze voor corona konden.
Ook gesproken over het vaccin. Volgens dr. Visser gaat het inderdaad erg snel, masr elk vaccin wordt heel kritisch beoordeeld voor het op de markt mag komen. Een fabrikant kan zich ook niet veroorloven dat het niet veilig genoeg zou zijn als het eenmaal is toegestaan. Dan gaat hij failliet.
Enige punt van twijfel dat overblijft zijn bijwerkingen op lange termijn. Gezien de gevolgen van corona bij ME patiënten wegen die mogelijke bijwerkingen waarschijnlijk niet op tegen de gevolgen van het krijgen van corona. Het advies is dus om het vaccin te nemen zodra je de gelegenheid hebt.


Mijn zoon heeft Visser gister ook gesproken en dat bevestigt geheel jouw gesprek. Vooral bleek eruit dat hij niet blij werd van hoe ME-ers met corona het er af brengen.

Ik hoop dat mn zoon zich laat vaccineren, want nu twijfelt hij nog, ondanks Vissers stelligheid het te doen. Maar hij kon mn zoons terughoudendheid respecteren.

Visser houdt bij wat de vaccinatie evt. doet bij ME -ers.
rie - 09 Jan 2021 - 21:07
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
@annac: dank voor je aanvulling. Vermoedde al wel dat dit het standpunt van prof. Visser zou zijn. Nu nog zorgen dat we niet steeds weer worden uitgesloten, maar in aanmerking komen voor een vaccin zodra die mogelijkheid gecreëerd zou kunnen worden. Gemakkelijker en sneller in ieder geval dan bij het griepvaccin.
semma - 09 Jan 2021 - 21:13
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Uit een Nos-berichtje voor vandaag:
      Quote:
In het Verenigd Koninkrijk is het aantal mensen dat aantoonbaar door een coronabesmetting is overleden de 80.000 gepasseerd. Voor de vierde dag op rij werden meer dan duizend doden gemeld.

Nu nog even afwachten wat de definitie van aantoonbaar is.
plassterk - 10 Jan 2021 - 16:26
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Ik persoonlijk maak mij totaal geen zorgen over de beschikbaarheid van een vaccin voor mij. Het idee dat je zou worden uitgesloten omdat je ME hebt is vrij vergezocht. Ten eerste is het in het belang van de regering en samenleving om zoveel mogelijk mensen te vaccineren, ten tweede wordt ME niet eens echt erkend en valt er niets te vinden in ons bloed of hersenen wat op dit moment als ziekte geaccepteerd wordt. Het idee dat ons een vaccin geweigerd wordt is licht bizar.
rie - 10 Jan 2021 - 17:46
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      plassterk schreef:
Ik persoonlijk maak mij totaal geen zorgen over de beschikbaarheid van een vaccin voor mij. Het idee dat je zou worden uitgesloten omdat je ME hebt is vrij vergezocht. T. Het idee dat ons een vaccin geweigerd wordt is licht bizar.
Smile Dat zou inderdaad een bizar positieve wending zijn Maar helaas de uitsluitingsgronden in de bijsluiter van het vaccin betreffen comorbiditeiten zoals daar zijn: MCAS, slechte afweer, hevige huidinfecties allergieën.
semma - 11 Jan 2021 - 10:38
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Ja, het is compleet onvoorspelbaar hoe een lichaam met ME hierop reageert. Van veel allergieën/intoleranties merk je zelf vaak niet eens bewust dat je ze hebt Ik heb er een paar zware periodes door gehad, voordat ik de relatie legde. Ikzelf hè, niet de huisarts. Dus ik neem het risico niet en heb persoonlijk geen last van eventuele uitsluiting door ME. Als je in de toekomst toch vaccinatiebriefjes moet tonen, haal ik wel een verklaring van uitsluiting bij de huisarts, waar ze tegenstribbelend de medische ME-diagnose in ontvangt namen. Als iedereen urenlang met de maskers moet lopen, ga ik ook op zoek naar een artsenverklaring, want iedereen kan weten dat hyperventileren ongezond is.
plassterk - 11 Jan 2021 - 15:24
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Hoi Semma, ik wilde nog even zeggen. Bij hyperventileren adem je teveel koolzuur uit. In het boek Breath, wordt bijvoorbeeld aangeraden zoveel mogelijk door je neus te ademen voor de gezondheid. Ook is het probleem eerder een tekort aan koolzuur en dan een tekort aan zuurstof. Topsporters gaan daardoor vaak op hoogte stage, om een zuurstofarme omgeveing te creeren. Dit is juist goed voor het kweken van een sterk lichaam. Je zou eigenlijk, hoewel lastig, door je neus moeten ademen tijdens het sporten. Dat voelt in het begin ongemakkelijk, maar het is beter, en in tegenstelling tot wat je denkt daalt het zuurstofgehalte helemaal niet.

Zelfs als je een mondkapje opdoet, je mond en 1 neusgat afplakt zul je zien, dat als je een zuurstofverzadigingsmeter draagt, je meer dan genoeg zuurstof binnenkrijgt. Het is een experiment dat je zelf kunt doen. Dan kun je het voor jezelf aantoonbaar aantonen, volgens je eigen definitie.
rie - 11 Jan 2021 - 21:38
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
[quote="plassterk"

Zelfs als je een mondkapje opdoet, je mond en 1 neusgat afplakt zul je zien, dat als je een zuurstofverzadigingsmeter draagt, je meer dan genoeg zuurstof binnenkrijgt. Het is een experiment dat je zelf kunt doen. Dan kun je het voor jezelf aantoonbaar aantonen, volgens je eigen definitie.[/quote]

1 neusgat? Van dit experiment ontgaat mij de clou. Gelukkig heb ik een saturatiemeter en kan ik zien hoe mijn zuurstofgehalte drastisch daalt, als ik geen lucht meer krijg/snak naar adem na het dragen van een mondkapje.

Corona gerelateerd? Of ME gerelateerd? Dat is meer het topic.
plassterk - 12 Jan 2021 - 14:51
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Je bent een bijzonder mens Rie. Mazelen gehad na je vaccinatie en niet toen je broer er ziek mee was. Naar adem happen na het dragen van een gewoon mondkapje. Je bent zo speciaal dat je er rekening mee moet houden dat je misschien niet meer representatief bent in je ervaringen door je buitengewone afstand van gemiddeldheid. Dus houdt een beetje in je achterhoofd dat wat voor Rie geldt, geldt voor een ander waarschijnlijk niet.
Anonymous - 12 Jan 2021 - 16:52
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
@rie,mag ik vragen wat je saturatie gehalte dan is,op het moment dat je merkt dat je zuurstoftekort hebt? Ben zelf hartpatiënt heb ook saturatie daling, maar dan meestal in rust..
rie - 12 Jan 2021 - 21:30
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
rond de 70
plassterk - 12 Jan 2021 - 22:12
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Oké sorry Rie, dat is wel heel laag. Orgaanschade laag. of je meter is stuk of je hebt dat mondkapje ver achter in je keel gepropt en half ingeslikt, anders is een waarde van 70% niet te verklaren.
plassterk - 12 Jan 2021 - 22:15
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Ik zelf voel me prima met een mondkapje, afgeplakte mond, terwijl ik redelijk ingespannen schoonmaak.
rie - 13 Jan 2021 - 13:29
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      plassterk schreef:
Orgaanschade laag. of je meter is stuk of je hebt dat mondkapje ver achter in je keel gepropt en half ingeslikt, anders is een waarde van 70% niet te verklaren.


Pardon? Het is een officiële meting door de longarts. En wel degelijk te verklaren
Anonymous - 13 Jan 2021 - 14:16
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Rie,heeft de longarts dan ook kunnen verklaren hoe je aan deze lage saturatie komt? Ligt het aan de longen zelf? En als dat zo is moet je dan niet aan de zuurstof?
plassterk - 13 Jan 2021 - 16:15
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Wat is jouw saturatie als hartpatient Brandy? Ik heb er eigenlijk geen verstand van. Ik kan alleen 70 niet als optie vinden op google. De meeste uitleg gaat tot 80 orgaanschade, noodsituatie.
Anonymous - 13 Jan 2021 - 18:37
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Ik vind een saturatie rond de 70 ook extreem laag,maar heb zelf ervaren dat ik,bij vaatspasmen een saturatie van 77 had,weliswaar gedurende korte tijd,maar dan had ik ook enorm veel pijn..In het verleden vaak ritmestoornissen,en dan krijg je bij een saturatie rond de 91% ook zuurstof in het ziekenhuis toegediend..Bij een ander onderzoek van enkele dagen een gemiddelde saturatie van 91%,wat ik ook kon meten. Tijdens eerste coronagolf toch maar een nieuwe saturatiemeter gekocht,maar beide geven zelfde meting aan.Wel kan koude vingers en zelfs nagellak de meter onbetrouwbaar maken.Ook kan bij hartoverslagen de hartslag afwijken,meestal omdat de meter dit dan niet goed kan meten,dus een hartslag van 40 bij hartoverslagen klopt dan niet, dit is dan gewoon 80 Ik begon de saturatiemeter weer te gebruiken omdat ik bij een wandeling hartoverslagen voelde,bij doorlopen na korte tijd pijn,en dan zie ik dat de saturatie achteruit loopt. Voor mij dus een duidelijk verhaal,bij inspanning( hogere hartslag)iets zuurstoftekort,bij doorlopen wordt dit erger en dan dus de pijn.Helaas is dit chronisch,maar met meer vaatverwijdende medicatie kan ik het wel iets beter volhouden,dus inspanning altijd afwisselen met rust.. en niet te veel willen,maar ook niet te weinig want dan achteruit gang... Vandaar mijn vraag ook aan Rie, dan moet ze toch ook veel pijn ervaren bij zo'n lage saturatie,en is ze dan niet gebaat met zuurstof? Wat doet de longarts hieraan?
plassterk - 14 Jan 2021 - 09:09
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Tjeetje Brandy, dat er ook nog eens bij. Bij gewoon lopen. Dus dan ben je best wel een heftige hartpatient.
Ik heb ook weleens bietensap en citruline of argenine als vaatverwijdende supplementen gebruikt, maar nooit wat van gemerkt.
Pas goed opjezelf in coronatijd.
De vaccinatiebereidheid onder de bevolking stijgt. 82% was het laatste wat ik hoorde. Misschien kun je dit jaar weer veilig mensen ontmoeten.
rie - 15 Jan 2021 - 12:32
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      brandy schreef:
Ik vind een saturatie rond de 70 ook extreem laag,maar heb zelf ervaren dat ik,bij vaatspasmen een saturatie van 77 had,weliswaar gedurende korte tijd,maar dan had ik ook enorm veel pijn..In het verleden vaak ritmestoornissen,en dan krijg je bij een saturatie rond de 91% ook zuurstof in het ziekenhuis toegediend..gang... Vandaar mijn vraag ook aan Rie, dan moet ze toch ook veel pijn ervaren bij zo'n lage saturatie,en is ze dan niet gebaat met zuurstof? Wat doet de longarts hieraan?


Metingen so wie so bij mij extreem. Ook vermindering bloedstroom naar hersenen bij test extreem verminderd, heel ver boven 25%. Zuurstof is inderdaad heerlijk. Pijn is extreem, al vele tientallen jaren. Maar dit gaat wel aardig off-topic: me en corona vaccin
Anonymous - 15 Jan 2021 - 14:28
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
@plassterk, bedankt voor je antwoord,ik doe zeker voorzichtig,helemaal omdat ik een uithuiswonende zoon heb die ook een chronische ziekte heeft..Bietensap heb ik ook eventjes gebruikt,een tip van een sport fysiotherapeut,maar vond het vreselijk vies.Bij mij speelt het probleem in de vaatjes in het hart, het hart is voor 90% afhankelijk van deze vaatjes om het werk goed te doen nl. rondpompen van zuurstof.Heb wel als complicatie ook longembolien gehad
@Rie, bedankt voor je antwoord, niet off topic ,je bent nu eenmaal kwetsbaarder dan gezonde mensen,en je wilt goed geïnformeerd zijn.Bij jou is het dus ook een zuurstof probleem,maar ,ligt het dus aan de longen?Ik denk dat je pijnklachten dan ook komen van zuurstoftekort. Ik heb ook dagelijks last van de pezen rond gewrichten,bij schouders,ellebogen enz . Is erger geweest,zelfs zenuwpijn,waarvoor ik nog steeds medicatie gebruik.
semma - 16 Jan 2021 - 11:30
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Bij gewone artritis-pijn helpt moringa-poeder. Het is een multi die eiwitten bevat die je normaal niet binnenkrijgt. Blad van een subtropische boom. Mag niet verhit worden.
plassterk - 16 Jan 2021 - 12:23
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
He bedankt Semma. Ik ben altijd geinteresseerd in Super Foods en moringa kende ik eigenlijk nog niet. Het ziet er wel gezond uit.
Daarbij ben je een bron van misinformatie ik corrigeer het graag. Bijna het eerste wat ik lees als ik het google:
As a superfood, moringa definitely has a wide range of qualifications, but as protein powder, it’s nowhere near the best candidate for the job.
Het zit vol met vitamine en mineralen, maar met 2 gram per 100 gram eiwitten, lijkt het bij moringa helemaal niet om de eiwitten te gaan. Meestal maakt het lichaam ook zijn eigen eiwitten uit aminozuren. Mocht je specifiek de naam van een eiwit hebben dat in Moringa zit en door ons lichaam gebruikt kan worden en niet door het lichaam zelf gemaakt kan worden. Hoor ik het graag.
rie - 17 Jan 2021 - 13:38
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
ik gebruik zelf extreem veel extra eiwitten. En dat lijkt mij ook een goed idee bij het voorkomen van complicaties van de vaccinaties en corona (om weer on topic te zijn Smile )
semma - 18 Jan 2021 - 01:44
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
Plasterk, je bent nog al eens aan het fantaseren op basis van wat ik post. Je mag dus naast mij ook goed jezelf in de gaten houden. Ik heb niet gezegd dat het een enorme eiwit-boost is. Alleen gezegd dat het breder dan normaal is qua eiwitten.
jan85 - 18 Jan 2021 - 02:34
Onderwerp: Quercetine
Ik ben het ermee eens dat voedingssupplementen kunnen helpen. Ik neem dagelijks vitamine d, b12 en zink in (met dank aan https://www.flinndal.nl/vitaminen ) Ik heb ook onderzoek gedaan online naar Quercetine en lees dat zeker helpt. Er is veel voeding is waar Quercetine al in zit, zoals het onderstaand (gemiddeld per 100 gram): - kappertjes (235 mg)- Carobvezel (60 mg)- Dille (55 mg)- Koriander (53 mg)- Rode ui (32 mg)- Radicchio (32 mg)- Waterkers (30 mg)- Boekweit (23 mg)- Boerenkool (23 mg)- Appels (19 mg)- Cranberries (15 mg)- Zwarte pruimen (12 mg)- Zoete aardappel (10 mg)(met dank aan: www.ahealthylife.nl). Dus ik vraag me af of het nodig is om dit als extra supp in te nemen?
semma - 18 Jan 2021 - 15:18
Onderwerp: Quercetine
Wie eet er regelmatig 100gram dille?
Natuurlijk bedoel je combinaties hiermee, maar niet iedereen kan alles verdragen, betalen, of wat ook.

Ik heb een tijdje zoete aardappel gegeten. Prima eten, maar duur en het kwam òf uit Egypte òf uit de VS. Zag het niet in de biologische variant (geen biowinkel in de buurt, waar het ongetwijfeld nóg duurder is). Wat uit de VS komt en niet bio is, is waarschijnlijk een Monsanto-produkt.

Ik doe alle supplementen in overleg met de complementaire arts.
Over B12: wie een B#-vitamine neemt, moet daarbij ook een B-complex nemen. Dat is niets nieuws: wie wegens bloedarmoede ijzer en foliumzuur slikte op doktersrecept, dus ijzer ben Bzoveel, kreeg daar ook vitB-complex bij. Tegenwoordig moet je dat soort dingen zelf komen, want zelfzorgmiddel geworden.
brad - 18 Jan 2021 - 17:00
Onderwerp: Quercetine
Jeetje, wat een discussies. Saturatie, Dunning-Kruger effect, vitamines en weet ik wat nog meer.
Vitamines gaan echt niet helpen tegen corona. Back on topic: er is een onderzoek nog onder peer review dat suggereert dat de vaccinaties die er nu zijn niet gaan helpen tegen de varianten uit zuid Afrika. Dat is echt zorgelijk. Het is tot nu toe wel zo dat de kans dat je corona overleeft als 50 plusser 99,5 procent is. En als 70 plusser 95,5 procent (CDC).

Dalingen van saturatie is bij meer ME-patiënten bekend en onverklaard. Meestal krijgt de meting en apparatuur de schuld. Abnormaal lage saturatie zie je ook bij Covid patiënten. Dokters verbazen zich erover dat mensen zulke lage zuurstof waardes kunnen hebben en nog rustig kunnen praten en lopen.
Je kan jezelf de vraag stellen of saturatie meting wel betrouwbaar is. Men meet immers het HB in het bloed. Dat zegt niets over de zuurstofopname en afgifte van de zuurstofmoleculen aan het weefsel.
ariadne - 19 Jan 2021 - 10:41
Onderwerp: ME en corona (vaccin)
      kik schreef:
      brandy schreef:
En dan maar hopen dat je huisarts je ME serieus neemt en je aanmeldt voor vaccinatie...dan is dit wel een dingetje om te bespreken met je huisarts,anders sta achterin de rij...


Gaat iemand van jullie vragen of ME onder medische indicatie kan vallen zodat je mogelijk eerder aan de beurt bent dan als je moet wachten tot de GGD de groep van mensen van 18-60 jaar zonder indicatie gaat oproepen?
De groep met een medische indicatie wordt waarschijnlijk via de huisarts opgeroepen tussen eind februari en 1 oktober.

Krijgen jullie bijvoorbeeld de griepprik (als je zou willen) omdat de huisarts ME onder immuunziekte/verminderde weerstand rekent?


De ME/cvs vereniging en anderen hebben de minister een aantal vragen gesteld waaronder om de mensen met ME op te nemen in de doelgroep die wegens een medische indicatie in aanmerking komen om vroeg gevaccineerd te worden.

https://www.me-cvsvereniging.nl/nieuws/vaccinatiebeleid-voor-mecvs-pati%C3%ABnten
plassterk - 19 Jan 2021 - 12:56
Onderwerp: Quercetine
Ja ik hoop dat die vaccinaties blijven werken tegen alle varianten. Net niet 1 op de 20 van de 70 plussers gaat dood. Is best veel eigenlijk die doodgaan hoor. Laat staan dat velen tot nu toe long covid klachten blijven behouden, vergeet dat niet.
95% van het zorgpersoneel laat zich nu inenten. Dus ik hoop dat hier nu ook enkele skeptici overstag gaan, want het zorgpersoneel had er nog wel het beste verstand van toen ze zich niet wilde laten vaccineren. Of praat je hoe het je het beste uitkomt
brad - 19 Jan 2021 - 13:42
Onderwerp: Quercetine
Ook bijzonder. Je wilt de zwakste - en oudste mensen beschermen maar na een vaccinatie worden ze juist zieker en sterven ze. Meteen wordt er gezegd dat er geen verband is. Opmerkelijk.

Waren ze ook overleden zonder vaccinatie? Kiezen uit 2 kwaden met risico's. Pro-vaxxers zouden dat collateral damage noemen. Of zou het iatrogene schade zijn?

https://nos.nl/artikel/2364988-noorwegen-geen-direct-verband-tussen-vaccinatie-en-overlijden-kwetsbare-ouderen.html
rie - 19 Jan 2021 - 20:24
Onderwerp: Quercetine
zie https://www.me-cvsvereniging.nl/nieuws/vaccinatiebeleid-voor-mecvs-pati%C3%ABnten

Top. Precies wat er nu moet gebeuren. Dank aan allen die zich hier voor hebben ingezet!
brad - 20 Jan 2021 - 15:54
Onderwerp: Quercetine
De mensen die gevaccineerd zijn krijgen pas na 6 weken hun tweede prik. Dit terwijl wetenschappelijk aangetoond is dat er na 3 weken weer geprikt moet worden. Met een prik ben je ongeveer tot 50% beschermd en met 2 na drie weken tot 95%. Overigens was onlangs iemand die geprikt was alsnog besmet geraakt. Dit ter zijde. Je zou maar 6 weken moeten wachten. Je ziet nu al dat het een zooitje gaat worden. Ook logistiek. Wat als de andere vaccins niet op tijd worden geleverd? Zit je dan met 1 prik. En wie zegt dat die tweede prik na 6 of 8 weken nog net zo effectief is? Hugo de Jonge. https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/de-jonge-meer-tijd-tussen-inentingen-met-pfizer-vaccin/ar-BB1cVjAY?ocid=mailsignout&li=BBoPOOe
semma - 20 Jan 2021 - 16:26
Onderwerp: Quercetine
      brad schreef:
De mensen die gevaccineerd zijn krijgen pas na 6 weken hun tweede prik. Dit terwijl wetenschappelijk aangetoond is dat er na 3 weken weer geprikt moet worden. Met een prik ben je ongeveer tot 50% beschermd en met 2 na drie weken tot 95%. Overigens was onlangs iemand die geprikt was alsnog besmet geraakt. Dit ter zijde. Je zou maar 6 weken moeten wachten. Je ziet nu al dat het een zooitje gaat worden. Ook logistiek. Wat als de andere vaccins niet op tijd worden geleverd? Zit je dan met 1 prik. En wie zegt dat die tweede prik na 6 of 8 weken nog net zo effectief is? Hugo de Jonge. https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/de-jonge-meer-tijd-tussen-inentingen-met-pfizer-vaccin/ar-BB1cVjAY?ocid=mailsignout&li=BBoPOOe


Er vinden rare vaccinatie-toneeltjes plaatst. Die demonstratieve filmpjes van eerste vaccinaties of bekendheden die zich laten prikken, waarvan een deel door mensen met goede ogen ontmaskerd worden als schijninjectie... Zag vandaag een nieuwsberichtje met foto van zojuist geprikte bejaarden die juichen dat ze nu vrij zijn. Nope, niet meteen en niet zonder die herhaling en denk aan die 95% die 5% achterlaat die juichend roepen dat het recht van de sterkten ze deed overleven (en nog wat sterker worden).

Je bent NIET direct na het prikken beschermd, dat is duidelijk bekend gemaakt. Het duurt even en dan moet je dus op tijd die genoemde herhalingsprik krijgen. Pas na 6 weken weer prikken, betekent dat je 2e prik een nieuwe 1e is... En je kan natuurlijk altijd iemand zijn bij wie het niet werkt.

Zag ook wat over de nevenwerking neurologische schade: tijdelijke aangezichtsverlamming. Hoe kan dat? Misschien op dezelfde manier waarop toch autisme (sommige rassen zijn daar vatbaar[der] voor) en epileptie ontstaat: aluminium in de hersenen gevonden. In het geval van aangezichts-verlamming zal er aluminium of iets anders in een van de twee aangezichts-zenuwen terecht gekomen zijn, wat een beetje lastig is op de plaats waar de zenuw door een nogal nauwe opening heen moet. Hoe tijdelijk is dat: Zou een paar dagen aanhouden. Maar komt het later nog weer terug?
Met aangezichtsverlamming moet je direct naar de huisarts. Het betekent o.a. dat je aan die kant je oog niet sluiten kan en dat betekent uitdrogend hoornvlies als je er niets aan doet.
plassterk - 20 Jan 2021 - 17:00
Onderwerp: Quercetine
Ha twee mensen met wie ik het bijna standaard oneens ben, zijn het ook een beetje met elkaar oneens. Maar inderdaad Brad. Bij mij weten ben je niet gelijk beschermd na je vaccinatie. Dus het kan heel goed, dat iemand die recent geprikt is toch besmet is. Precies zoals Semma zegt. (nooit gedacht dat ik dat zou zeggen). Dus niet zo wantrouwig Brad, wat suggereer je nu eigenlijk?
Maar inderdaad de WHO beveelt niet aan om de tijd tussen de twee injecties uit te stellen. We moeten dus afwachten wat voor effect dat zal hebben. Maar ik was ook verbaasd dat ze hier toetoch besluiten.

Vaccinatietoneeltjes? Ja er zit toch echt paranoia in je hoofd Semma. Het lijkt me niet fijn om de godgansche dag alles zo te wantrouwen.
brad - 21 Jan 2021 - 13:10
Onderwerp: Quercetine
Oxford vaccin wordt aangepast aan de mutaties en onderzocht. Laten we hopen dat dat lukt. Dan zijn diegene die zich laten enten tenminste beter beschermd.
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschap/oxfordvaccin-wordt-aangepast-op-mutaties/ar-BB1cWMHy?ocid=mailsignout&li=BBoPEwG
semma - 25 Jan 2021 - 12:50
Onderwerp: Quercetine
Was deze analyze van het vaccin al gepost?

https://www.janbhommel.com/post/het-pfizer-biontech-vaccin-tegen-het-sars-cov-2-virus?postId=5fdf3235ab4c610017f76bf0%22

Neuroloog Jan Hommel bespreekt de onderstaande publicatie.

(...) Het gaat natuurlijk om de publicatie over het vaccin tegen het SARS-CoV-2 virus van Pfizer/BioNTech, dat op 10 december online werd gepubliceerd op de website van de New England Journal of Medicine.

"Safety and Efficacy of the BNT162b2 mRNA Covid-19 Vaccine."

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577?query=featured_home
plassterk - 25 Jan 2021 - 15:02
Onderwerp: Quercetine
Ik moet zeggen zo'n lang artikel kan ik niet goed lezen en goed beoordelen. Als ik dat kon, zou ik bijna geen ME hebben en echt aan het werk zijn. De kritiekpunten lijken wel goed, maar het viel me wel op dat de experts dus geen weerwoord hebben. Het artikel lijkt in de aanval te gaan, maar waar is het weerwoord.
In de volkskrant dit weekend stond een artikel over hoogleraar Theo Schetters die het vaccin aanvalt, maar de experts weerleggen redelijk makkelijk al zijn bezwaren. Hij lijkt er niet veel verstand van het hebben. Een hoogleraar zijn zegt ook niet alles.
Ik luister ook vaak de ask me anything podcast van de welbekende natuurkundige Sean Carrol. Mensen die hem steunen voor het maken van de podcast mogen vragen stellen. Er zijn zoveel mensen die denken net een betere theorie te hebben over de natuurkunde of kritiek hebben. Maar meestal hebben gewoon een klein kennisgebrek en hij weerlegt het allemaal vrij gemakkelijk en legt uit wat de mensen zelf even over het hoofd gezien hebben.
Een goed artikel kan wel kritiek hebben, maar experts moeten ook een kans hebben om uit te leggen waarom ze denken wat ze denken. En dan ziet het er vaak gelijk heel anders uit.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/youtube-hit-de-hoogleraar-die-coronavaccins-fileert-zes-uitspraken-beoordeeld~bce73b37/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free
brad - 03 Feb 2021 - 14:49
Onderwerp: Quercetine
Positief nieuws. Oxford vaccin beschermd al heel goed na 1 prik.
https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/nieuwe-cijfers-oxford-vaccin-beschermt-substantieel-tegen-verspreiding-coronavirus~aca387aa/

Ik denk dat ik voor dit vaccin zou kiezen als dat mogelijk is.
En voor 1 prik zou gaan. Zo verklein je de kans op ernstige bijwerkingen en ben je toch beschermd.
Dit zal Plassterk ook wel aanspreken Smile
plassterk - 04 Feb 2021 - 16:07
Onderwerp: Quercetine
Zeker, hoe minder prikken hoe beter. En dat oxford is een traditioneel vaccin volgens mij. We zullen zien wanneer ik een oproep krijg. Als iemand met ME wordt gevaccineerd moet hij het hier laten weten natuurlijk. Ik ben benieuwd hoe zwaar het valt.
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits