ME-Gids.net

Biomedische behandelingen - Dr. Lambrecht (Gent): lange wachttijd? ervaringen?

bientje - 21 Jun 2009 - 23:57
Onderwerp: Ervaringen met dr. Lambrecht (Gent) en dr. Vermeeren (Eeklo)
Daar ik een huisarts heb die naar mijn inziens niks wil weten over ME, ben ik van plan een afspraak te maken met een arts die dit wel o serieus neemt,
Via een verwijzing van Zuiderzon heb ik de lijst van artsen via de site cvs-online doorgenomen. Daar voor mij de dichtsbijzijnde artsen die in deze lijst voorkwamen dr. Lambrecht te Gent en dr. Vermeeren te Eeklo zijn wil ik graag weten of iemand van jullie ervaring heeft met één van deze artsen.
Graag jullie reactie aub!

Bientje
flos - 22 Jun 2009 - 10:02
Onderwerp:
Hoi bientje,

Mijn dochter is bij Lambrecht en wij zijn zeer tevreden over zijn onderzoeksmethode en behandeling.

Hij neemt ME/CVS zeer serieus, je bent er in goede handen.

Liefs van Flos
MJ - 22 Jun 2009 - 12:22
Onderwerp:
Over Dr. Lambrecht heb ik al wat verhalen gehoord. Ik ga er niet meer over zeggen maar je moet tussen de regels kunnen lezen... Wink Wat ik wel durf te zeggen is dat hij sommige patiënten, die hij niet kan helpen, doorverwijst naar Prof. De Meirleir. Zo ken ik iemand met ME, spasmofilie (correcte schrijfwijze?) en Fibromygalie die hij doorverwezen heeft.
Bij mijn huisarts ben ik de 5e persoon met ME en hij raadde mij aan om niet bij Dr. Lambrecht te gaan maar bij Prof. De Meirleir.
Als je in Gent kan geraken, kan je volgens mij ook zeker in Brussel geraken.
bientje - 22 Jun 2009 - 13:35
Onderwerp:
Bedankt voor jullie reactie Flos en MJ!

Bientje
pitouke - 22 Jun 2009 - 23:48
Onderwerp:
bientje,als ik jou was zou ik toch ook de keuze maken en naar dr.de Meirleir gaan.Ikzelf heb jaren bij dr.Lambrechts in behandeling geweest,zonder resultaat.
Uiteindelijk ben ik dan toch via een kaakchirurg bij dr.de Meirleir terechtgekomen,gelukkig maar!
bientje - 23 Jun 2009 - 10:26
Onderwerp:
Kom net terug van de huisarts die wederom niet erg spraakzaam was. Heb hem toch om een verdere doorverwijzing gevraagd. En ja hoor... het is enerzijds gelukt. Hij heeft me nu terug doorverwezen naar de reumatoloog die 6 jaar geleden de diagnose cvs gaf. Hopelijk wordt ik door deze arts dan weer doorverwezen naar iemand die gespecialiseerd is in me/cvs en zal ik dr. de Meirleir zeker vernoemen. Helaas kan de afspraak pas op 17 aug. doorgaan.

Bientje
hanne - 28 Jun 2009 - 22:40
Onderwerp: Dr Lambrecht: lange wachttijd? ervaringen?
Onderwerp samengevoegd, want zelfde vraag Wink Admin. Zuiderzon

Hoi,

ik heb deze week een afspraak gemaakt met dr lambrechts in gent maar kan pas eind november komen dat is echt wel lang wachten!!!

zijn er mensen met ervaringen met deze dokter en hebben jullie ook zo lang moeten wachten?

groetjes hanne
Zuiderzon - 28 Jun 2009 - 22:48
Onderwerp:
Lees ook meer in volgende topic: Heb bijna de diagnose

De dochter van Flos en JannekeBoZ zijn patiënt bij Dr. Lambrecht met beiden goeie ervaringen tot nu toe. Zij zullen wel meer kunnen vertellen.
En inderdaad een erg lange wachttijd.
flos - 30 Jun 2009 - 10:27
Onderwerp:
Hoi Hanne,

Klopt 5 mnd wachttijd de prof heeft het zeer druk maar als je er komt heeft hij alle tijd voor je en doet meteen ook alle onderzoeken zoals bloedonderzoek en fietstest.

Mijn dochter ligt nu op dit moment in een ziekenhuis in Gent Brugge waar ze geopereerd is aan een Pan-sinusitis ontdekt door Lambrecht. Wij zijn zeer tevreden over lambrecht hij zoekt tot op de bodem wat er mis is.

Succes vanuit Gent-Brugge hoop vandaag weer naar Nederland te kunnen gaan met onze dochter.

Liefs van Flos
MJ - 30 Jun 2009 - 11:00
Onderwerp:
@flos:
Je bent nu wel van Nederland, maar ik ben zeer nieuwsgierig naar het tarief dat Dr. Lambrecht vraagt aan zijn patiënten. Zou het mogelijk zijn dit te posten? Je mag ook altijd een persoonlijk bericht sturen als je het liever niet openlijk op het forum zet.
Veel succes en geluk met uw dochter! Hopelijk kan Dr. Lambrecht voor haar iets betekenen.
carol - 06 Sep 2009 - 15:22
Onderwerp:
Allo,
Ik ben van 1998 tot 2008 in behandeling bij Prof.De Meirleir, heb alle behandelingen doorlopen, veel héél veel geld betaald, voor onderzoeken en behandelingen. Met wisselende goede resulaten, maar bij de laatste behandeling is er iets fout verlopen op het zenuwstelstel, en de Prof en andere artsen wisten daar geen uitleg of mij raad te geven.
Prof.De Meirleir is heel goed maar héél duur, wie kan dat zomaar betalen.
Ben begin 2008 naar Dr.Lambrecht gegaan omdat hij mijn enigste hoop was, ivm mijn probleem, Hij heeft alles terug onderzocht en heeft mij geholpen (probleem is niet weg, maar wel verzacht)
Zijn onderzoeken zijn prijselijk en door iedereen toch wel betaalbaar,
Lange wachttijden maar de is bij Prof.De Meirleir ook!
masterddv - 06 Sep 2009 - 22:09
Onderwerp:
Het hangt er een beetje vanaf, in wat je zelf belangrijk vind, of welke theorie het best bij je situatie past. Als je het er mee eens bent, dat voedingsproblemen en intoleranties aan de basis liggen van je ziekte, dan moet je bij Prof De Meirleir zijn, als je daar niet van overtuigd bent, kun je beter een andere dokter zoeken... en idd het kost kluiten Smile
anneliesjedb - 20 Mei 2010 - 17:19
Onderwerp: Ervaringen met dr. Lambrecht (Gent) en dr. Vermeeren (Eeklo)
Ik ben al jaren in behandeling bij Lambrechts, is betaalbaar en hij is eerlijk, als hij niks kan doen zegt hij dat ook, kheb CVS en fybriomalgie, luister naar je lijf, en ga bij Lambrechts, de wachttijd is het zeker waard
grtjs, annelies
Anonymous - 12 Nov 2010 - 12:23
Onderwerp: hoelang is de weg nog ?
topic samengevoegd. admin

Na ziek geworden te zijn en onderzoeken bij huisarts werd ik door hem doorverwezen naar az geraardsbergen, van daar werd ik doorverwezen naar Aalst AZ, daar vonden ze van alles en stuurden ze me door met spoed naar UZ Gent na 2 jaren de hele weg daar afgelegd te hebben kom ik niet vooruit. Ik heb dan na lang nadenken en niet wetend nog wat de toen een afspraak genomen met dr. Lambrechts in Aalst.
Heeft iemand ervaring met deze specialist ? Rolling Eyes
cleopatra - 12 Nov 2010 - 16:21
Onderwerp:
Ik heb bij hem een hele hoop onderzoeken doorlopen, ook in het UZ Gent en uiteindelijk bijkomende testen en slaaponderzoek in Brussel gedaan. Uiteindelijk heb ik via hem de diagnose cvs gekregen. Maar echt door hem geholpen ben ik niet.

Ik kreeg een hoop slaapmiddelen en tranquillizers voorgeschreven (naast voedingssuppl) en reageerde daar heel slecht op. Hij gaat op een totaal andere manier te werk dan DML, maar is idd veel betaalbaarder.

Nu is dat wel al een 2-tal jaar geleden, dus weet niet in hoeverre hij nu tewerk gaat.
orange - 13 Nov 2010 - 20:06
Onderwerp:
Ik ga bij beide dokters en ben van allebei tevreden, wel op een verschillende manier. De wachttijd is het wachten waard bij beiden. Ik heb de laatste maanden wel het gevoel dat DML mij niet meer kan helpen en Dr. Lambrecht blijft wel proberen. Anderzijds heb ik het gevoel dat ik voor de specifieke problemen zoals hart, maag, darm, hersenen, baat zou hebben met een specialist terzake. Dan heb je natuurlijk weer het probleem dat zij niet thuis zijn in CVS en vaak geen begrip tonen en dus niet verder willen helpen. DE oplossing bestaat niet en 1 specifieke dokter die ons kan helpen ook niet ... Mijn motto is: blijven zoeken, blijven proberen, ...

Orange
Anonymous - 13 Nov 2010 - 20:17
Onderwerp:
Idd Orange ben met je eens Dancing
JannekeB - 14 Nov 2010 - 09:04
Onderwerp:
Bij mij was dr. Lambrecht ineens klaar.. Ik had alle onderzoeken gehad, medicijnen gekregen, meer kon hij niet doen was de boodschap. Voor een uitgebreide diagnose en een goed rapport wel een goede keuze gebleken.
cleopatra - 14 Nov 2010 - 13:51
Onderwerp:
JannekeB, heb er dezelfde ervaring mee. Voor diagnose en uitgebreide verslagen een goede keuze. Bij de laatste consultatie gaf hij me ook het gevoel dat dat het dan was. Voorgeschreven medicatie nemen en klaar. Vandaar dat ik verder ben gaan zoeken naar iemand die me wel kon helpen.
senna - 14 Nov 2010 - 14:00
Onderwerp:
@ orange : zal je van dml geen totaal andere behandeling krijgen als je positief test op xmrv ?
En hoe staat dr L tegenover het retrovirus ?
orange - 14 Nov 2010 - 18:08
Onderwerp:
@Senna: Heb het er met dr L over gehad. Er zijn problemen met de testen op zich. Kan ik persoonlijk van meespreken. Bij mij is er ook een hertesting gebeurd. Dit omwille van vals negatieven.
Aan de verpleging van DML heb ik letterlijk gevraagd of er een behandeling is als ik positief test en ze zeiden van ja. Ik vroeg dan wat die behandeling zou inhouden maar daar konden ze niet op antwoorden.
Alles staat nog in de kinderschoenen en ik weet niet of ik wel een proefkonijn wil zijn want dat ben je volgens mij. Zo een prille ontdekkingen. Ik heb er al heel veel over nagedacht wat ik ga doen als hij een behandeling voorstelt. Tot hier toe heb ik ALLES gedaan wat ze mij vroegen maar nu twijfel ik... Binnenkort moet ik langs om mijn uitslag, we zulen zien ...
Tal - 18 Nov 2010 - 14:22
Onderwerp:
Ik ben nu zo'n 3 jaar onder behandeling bij Lamgregts en heb wel overwogen om eens naar de DML te gaan. Mijn huisarts raden me dit af, dit inderdaad omdat alles nog in de kinderschoenen staan er toch een aantal mensen met veel bijwerkingen en zwak en ziek zijn door de behandeling naar huis gaan. Hij zei laat andere maar proefkonijn zijn. Ze zijn nu vollop bezig met onderzoeken en behandelingen. Ook zijn de kosten voor de medicijnen en preperaten niet voor de gewone mens te betalen. Daarentegen ik bij Lambregts bijna alles vergoed krijg. Die trouwens ook niet helemaal achter de aanpak van DML staat. Wel vraag ik me de laatste tijd ook af wat hij nog voor me kan doen. Nu ga ik er elk half jaar heen (wat ook meestal de wachttijd is) voor controle om de waardes van alles weer op te laten nemen en de fietstest te ondergaan. Zodat hij in risico vollere periodes mij kan bijstaan om de weerstand aan te sterken, vooral nu het weer herst is en de winter in aantocht is. Ook bekijkt hij de mild, schildklier en lever. Die bij mij meestal vergroot zijn en daar krijg je dan een behandeling voor.
Kan niet zeggen dat ik er helemaal geen baat bij heb gehad, maar echt geholpen ben ik ook nog niet.
Blijf positief! Leef gezond, beweeg waar het kan en zorg voor veel fijne dingen in het leven en frisse lucht en zon. Dat is mijn houvast naar GENEZING. Want ik ben overtuigd dat we dit virus te baas kunnen komen.

Morgen weer vanuit Tilburg naar Gent voor de uitslag, spannend, ben benieuwd.
Anonymous - 18 Nov 2010 - 14:26
Onderwerp:
Ik heb vorige maand gebeld voor afspraak bij lambrecht en ik mag gaan in juni volgend jaar. Ik zie wel wat het geeft.... Veel andere opties zijn er niet in uz Gent ga niets vooruit. Ik moet toch iets ondernemen ???
klaproos - 23 Nov 2010 - 19:30
Onderwerp:
      orange schreef:
Ik ga bij beide dokters en ben van allebei tevreden, wel op een verschillende manier. De wachttijd is het wachten waard bij beiden. Ik heb de laatste maanden wel het gevoel dat DML mij niet meer kan helpen en Dr. Lambrecht blijft wel proberen. Anderzijds heb ik het gevoel dat ik voor de specifieke problemen zoals hart, maag, darm, hersenen, baat zou hebben met een specialist terzake. Dan heb je natuurlijk weer het probleem dat zij niet thuis zijn in CVS en vaak geen begrip tonen en dus niet verder willen helpen. DE oplossing bestaat niet en 1 specifieke dokter die ons kan helpen ook niet ... Mijn motto is: blijven zoeken, blijven proberen, ...

Orange


Maken geen van beide artsen hier een probleem van, dat je bij beiden gaat? Hun behandelingen staan toch nogal haaks op mekaar? Krijg je dan niet het verwijt van medical shopping? Of weten ze het niet van mekaar dat je beiden consulteert?
klaproos - 23 Nov 2010 - 19:31
Onderwerp:
Ook als Lambrecht "niet" voor je kan doen, kan je dan wel bv. 2x/jaar bij hem gaan zodat je tenminste een verslag voor het RIZIV kan voorleggen? Of wil hij niet meer zien als je een "hopeloos geval" bent?
orange - 01 Dec 2010 - 19:43
Onderwerp:
@ Klaproos: ze weten het maar hebben er nog geen opmerkingen over gemaakt. Dr. Lambrecht zegt duidelijk waarmee hij wel of niet akkoord is wat betreft DML, maar dringt zijn mening niet op.
JannekeB - 01 Dec 2010 - 20:59
Onderwerp:
Hier een hopeloos geval Rolling Eyes Ik hoef niet meer terug te komen....
klaproos - 02 Dec 2010 - 09:15
Onderwerp:
      JannekeB schreef:
Hier een hopeloos geval Rolling Eyes Ik hoef niet meer terug te komen....


Janneke, wat vreselijk, dit kan toch niet? Wat moet je dan?
JannekeB - 02 Dec 2010 - 09:34
Onderwerp:
Op het moment watertrappelen en hopen dat ik niet verzuip... Confused
klaproos - 02 Dec 2010 - 09:42
Onderwerp:
Zegt Lambrecht dat dan ook in zoveel woorden: mevrouw, u hoeft niet terug te komen want u bent een hopeloos geval?
Of verwijst hij tenminste door naar iemand anders?
Ik heb gehoord van iets soortgelijks bij een andere dokter, maar dat was omdat die persoon 1x een een andere specialist had geconsulteerd, ze hoefde niet meer terug te komen!
Wat is dat toch met die dokters? Hebben ze geen eed van Hippocrates gezworen dan?
Wij zijn potverdorie mensen in nood! Wij hebben HULP nodig! Ze kunnen toch tenminste probéren...

Dit maakt me zo verdrietig en opstandig en kwaad. Evil or Very Mad
JannekeB - 02 Dec 2010 - 10:06
Onderwerp:
Nou hij zei het niet letterlijk maar het kwam er wel op neer. Kreeg nav armband nog wat adviezen mee en daar moest ik het mee doen.
orange - 02 Dec 2010 - 11:29
Onderwerp:
Toen ik de eerste maal ging bij Dr. Lambrecht zei hij ook dat het slechts voor één maal kon zijn omdat hij teveel patiënten had. Toen ik om de resultaten ging zei hij echter dat hij nog iets voor mij kon betekenen en ik moest een opvolgafspraak maken. Totaal onverwacht ...
klaproos - 02 Dec 2010 - 11:36
Onderwerp:
      orange schreef:
Toen ik de eerste maal ging bij Dr. Lambrecht zei hij ook dat het slechts voor één maal kon zijn omdat hij teveel patiënten had. Toen ik om de resultaten ging zei hij echter dat hij nog iets voor mij kon betekenen en ik moest een opvolgafspraak maken. Totaal onverwacht ...


Maar dat vind ik nu toch ook onnozel. Dan zouden ze toch beter helemaal geen patiënten meer aannemen? Wat heb je nu aan 1 consult? Daar moet je dan ver voor reizen om te horen dat je niet mag terugkomen? Ik zie daar echt de logica niet van in, maar het zal wel aan mij liggen... Confused
Bovendien kan je hem dan niet meer gebruiken als expert voor het riziv, want je bent bij hem ingeschreven als patiënt!

Ik val hier vd ene verbazing in de andere...
kat - 13 Dec 2010 - 15:52
Onderwerp:
Er is inderdaad een lange wachttijd bij Dr Lambrecht. Afspraak gemaakt in mei 2010 en mocht gaan eind oktober. Eind oktober dus die testen: bloedtesten, plasje, harttesten en ademhaling (op de fiets, recuperatie testen van je spieren) en scan (cf echo bij zwangerschap). De afspraak voor resultaten zou niet zo erg lang op zich wachten: 20/12!

Ik kan jullie dus nog niet zeggen of ik tevreden ben van deze dokter. Wel neemt hij z'n tijd en luistert hij naar je, onderzoeken doet hij en wimpelt je niet af. Ik ben daar heel lang binnen geweest, niet enkel 3 kwartier wachten tot ik aan de beurt was, maar ook toen hij met me bezig was.

Ik heb dus nog steeds geen ide eof ik CVS heb. Ik ben elke dag moe, slaap slecht (maar dat is al van kindsbeen af), elke dag hoofdpijn, snel vermoeide en erg pijnlijke spieren, warrig, verstrooid,...
Ik sukkel al even en ben voor m'n hoofdpijn en lichaamspijnen al bij neurologen, verschillende huisdokters, reumatologen, longspecialisten, neus- en keelartsen en slaapkliniek geweest. Nergens hielpen ze me verder, overal kreeg ik medicatie voorgeschreven.
Het laatste was Cymbalat waar ik nu mee gestopt ben.

Ik durf niet te hopen dat dokter Lambrechts het einde van de weg zou zijn, maar heimelijk droom ik het toch: dat ik eindelijk kan benoemen wat ik ben.
yarwen - 17 Feb 2011 - 16:25
Onderwerp:
Ik ben onlangs nog eens bij dr. Lambrecht geweest voor de gebruikelijke onderzoeken (hart, longen, fietstest, echo, bloed- en urinetesten.
Ik heb het gevoel dat hij (misschien ook onder druk) afstand begint te nemen van het me/cvs gebeuren.
Vandaag kreeg ik het verslag van de onderzoeken. Wat daar in stond bevalt mij helemaal niet. Hij heeft het over depressieve neigingen, insufficientiegevoelens, chronisch vermoeidheidssyndroom met Epstein Barr geassocierde immuunstoornis en astheniesyndroom.
Ik ben zwaar teleurgesteld dat zelfs hij dit allemaal onder dezelfde noemer plaatst.
Is dr. De Meirleir nu echt nog de enige dokter in België bij wie je terecht kan. En hoe lang nog?
Een zwaar teleurgestelde Yarwen Crying or Very sad
senna - 17 Feb 2011 - 16:41
Onderwerp:
Aiai, dat is geen goed teken en erg jammer.
Ik begrijp je teleurstelling maar al te goed.
Wie durft zijn nek nog uitsteken voor ons ??
yarwen - 17 Feb 2011 - 16:49
Onderwerp:
Idd. Wie het waagt ons nog te helpen wordt gekelderd. Ik voelde duidelijk dat Dr. Lambrecht zelf ook zwaar teleurgesteld is.
Ik hoop dat de betoging in maart een verandering teweeg zal brengen. Dit is momenteel nog mijn enige hoop.
JannekeB - 17 Feb 2011 - 20:16
Onderwerp:
Jee wat een verschil met 1,5 jaar terug.....
krusty - 19 Mei 2011 - 10:11
Onderwerp: dr lambrecht
goeiemorgen. ik ben nieuw en hoop wat steun en misschien hulp te krijgen via deze site. in 2003 -2004 werd ik depressief. al meer of 8 jaar slik ik anti depressivia. volgens mijn huisarts ben ik chronisch depressief!!!! elke dagis een gevecht voor mij. opstaan ng meer moe als ik ging slapen, overal pijn net als of ik griep heb, enz; .... net een vrouw van 90.ben nu in behandeling bij prof. lambrecht gent en hoop dat hij kan vinden waarom ik me zo voel. uit de testen bleek dat mijn inspanningscapaciteit veel te laag was ng 20% lager als iemand met cvs vandaar ik me zo moe voel hij gelooft nt in chronische depressie. nu moet ik wachten tot in oktober voor de slaap en staptesten. soms denk ik dat ik ziek ben en geen enkele dokter vind wat ik heb. ms of kanker!!! mijn bloedtesten zijn altijd ok ik ben volgens iedere dokter, specialist,kaartlegster, kruidendokter perfect lichaamlijk gezond maar voel me zo niet. wie kan me helpen aub??wat kan ik doen?
petraroos - 19 Mei 2011 - 10:18
Onderwerp:
goeiemorgen

hallo Krusty

van harte welkom ,
je gaat vast veel goeie raad krijgen hier.

lieve groetjes
petraroos.
krusty - 19 Mei 2011 - 10:30
Onderwerp:
      petraroos schreef:
goeiemorgen

hallo Krusty

van harte welkom ,
je gaat vast veel goeie raad krijgen hier.

lieve groetjes
petraroos.thankx Laughing
milan16m - 04 Jul 2012 - 11:39
Onderwerp:
wie gaat er nog bij dokter lambrechts in aalst of gent en hoe sta hij nu met cvs
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits