ME-Gids.net

Symptomen en klachten - schimmel

amy07 - 29 Sep 2009 - 23:15
Onderwerp: schimmel
hallo,
Ik heb veel last van schimmel tussen mijn tenen zodat ik dagelijks enorm veel jeuk heb. De dokter schreef me dactarin creme voor maar het blijkt nu dat ik er allergies voor ben. Weet iemand soms een ander middel die de jeuk en schimmel kan weg krijgen?
VRIENDELIJKE GROETJES
Amy07
Hermine - 30 Sep 2009 - 07:29
Onderwerp:
Neem eens regematig een lauw/koud voetbadje met een flinke scheut azijn ...
Bij mij doet dat wonderen.
Fritel - 30 Sep 2009 - 09:12
Onderwerp: schimmel
Hallo

ook teatreeolie in een lauw voetbadje doet deugd. Daarna inwrijven met calmiderm op basis van goudsbloem, kamille, brandnetel, menthol en lavendel., vrij verkrijgbaar bij de apotheek.
Ik ben wel moeten starten met een medicijn (diflucan) tegen schimmelinfectie omdat het in mijn bloed zit (candida albicans) . Heb je die bloedanalyse al laten doen? Na één week was de jeuk weg en ik zie zo de schimmels uitgroeien. Ik neem het nu al lang maar mag nu overschakelen naar een lichtere want te lang kan ook op de duur schadelijk zijn voor de lever , hopen dat de schimmels vanbinnen ook aan het verdwijnen zijn.
Succes ermee.
Vanessa - 30 Sep 2009 - 11:11
Onderwerp: schimmel
Belangrijk is eigenlijk of het om een gewone voetschimmel gaat (zwemmerseczeem of athletes foot) of iets ernstigers.

Lokale behandeling
Bij de meeste voetschimmel-infecties kan volstaan worden met lokaal aanbrengen van het antimycoticum. Er zijn verschillende antimycotica die kunnen worden toegepast, zoals:

clotrimazol
miconazol
terbinafine
ciclopirox
sulconazol

De lokale antimycotica in crème-vorm moeten doorgaans 2-4 weken 2 maal daags worden toegepast. Voor het aanbrengen dient de voet eerst goed te worden gereinigd met water.
Ter voorkoming van hernieuwde infectie is het verstandig de eerder gedragen schoenen met een antischimmel strooipoeder te behandelen, zodat ook alle schimmelsporen daar worden gedood.

Orale behandeling
Wanneer de schimmelinfectie erg uitgebreid is of als er veel blaren en ‘nattende’ huiddelen zijn kan de arts overwegen de schimmelinfectie te behandelen met tabletten. Nadeel is dat aan een orale behandeling meer mogelijke bijwerkingen verbonden zijn dan aan een lokale behandeling.
Orale anti-schimmelmiddelen zijn onder meer:

terbinafine
itraconazol

De behandeling duurt gemiddeld 2-4 weken. Behandeling van de schoenen met een anti-schimmel strooipoeder wordt aanbevolen.Wat kunt u zelf nog doen ?
· Na het baden moeten de voeten geheel en vooral tussen de tenen goed worden afgedroogd.
· Sokken dienen goed vocht-opnemend te zijn; katoenen sokken hebben de voorkeur; synthetische materialen sluiten af en bevorderen transpiratie. Sokken dienen regelmatig te worden gewassen, maar hoeven niet te worden uitgekookt.
· Bij transpirerende voeten een drogende poeder gebruiken.
· Lederen schoenen, die goed ventileren, zijn te verkiezen boven schoenen van synthetische materialen waarin de voeten meer zweten. Schoenen worden zo mogelijk per dag verwisseld om ze de gelegenheid te geven te drogen. Open schoenen zijn uiteraard ideaal, maar in ons klimaat niet altijd te dragen.
· Niet op blote voeten lopen maar badslippers dragen.
· Geen houten en kurken vlonders in douches en wasruimten gebruiken, omdat zich in de naden schimmelsporen kunnen nestelen en ze niet goed te reinigen zijn.
Jazzie - 30 Sep 2009 - 11:17
Onderwerp: schimmel
Er bestaan verschillende middelen om te gebruiken bij voetschimmel. Voor het vrij verkrijgbare Miconazolnitraat (merknaam = Daktarin of Dermacure) ben jij dus allergisch.
Een andere crème tegen voetschimmel, die je ook gewoon bij de drogist kunt kopen, is Clotrimazol (merknaam = Canesten). Misschien dat je daar niet allergisch voor bent?
Of anders Terbinafine crème (merknaam = Lamisil). Die hoef je minder lang te smeren dan de andere genoemde crèmes.

Verder voorkom je voetschimmel door zeep op je voeten te vermijden, door na het wassen heel goed af te drogen tussen je tenen, door elke dag schone (katoenen of wollen) sokken te dragen, door binnenshuis op sokken te lopen in plaats van op zweterige pantoffels of schoenen. En om herbesmetting te voorkomen kun je van de genoemde merken ook antischimmel poeder voor in je schoenen kopen.
Jazzie - 30 Sep 2009 - 11:18
Onderwerp: schimmel
Terwijl ik typte had Vanessa dus al een soortgelijk verhaal neergezet. Smile
karolien - 30 Sep 2009 - 19:17
Onderwerp:
Hallo,

Ik kreeg vorig jaar van mijn homeopate ZINK voorgeschreven omdat mensen met intoleranties sowieso zink te kort hebben, en wat merkte ik?
Mijn voetschimmel en schimmel achter mijn oren verdwenen als sneeuw voor de zon. Handig meegenomen!
Gewoon bij de apotheker vragen: Zincactiv, (kost denk ik 11 euro)
verlorengezondheidman - 01 Mrt 2010 - 21:45
Onderwerp:
Naast chronische voetschimmel op/onder/in beide voeten in hun geheel, heb ik ook last van penis schimmel en uiteindelijk Balanitis van Zoon Embarassed

http://www.huidarts.com/cgi-bin/patinfo.pl?cgifunction=form&fid=1034715575

De uroloog van dienst verbaasde zich erover dat ik op zo'n relatief jonge leeftijd deze aandoening (balanitis van zoon) heb gekregen?!?!
verlorengezondheidman - 02 Mrt 2010 - 19:51
Onderwerp:
Gezien de weinige reacties, hebben vermoedelijk slechts weinig ME/CVS patienten last van (chronische) schimmel (infecties) Question Exclamation Question Exclamation
Jazzie - 02 Mrt 2010 - 21:55
Onderwerp:
      verlorengezondheidman schreef:
Gezien de weinige reacties, hebben vermoedelijk slechts weinig ME/CVS patienten last van (chronische) schimmel (infecties) Question Exclamation Question Exclamation


Nou nee inderdaad, ik heb alleen heel soms wat zwemmerseczeem maar dat heeft iedereen wel eens.
Ik vind het in ieder geval heel erg rot voor je, VGM!
flos - 03 Mrt 2010 - 09:54
Onderwerp:
Mijn dochter heeft ook last van schimmelinfecties.
kepjelief - 03 Mrt 2010 - 11:03
Onderwerp:
Hey VGM,

Ik heb ook continu last van schimmelinfecties. Geraak er gewoonweg niet van af... aan mijn voeten, handen, nu ook vaginaal... Ik heb, naast chronische tandvleesontsteking, al maanden iets vreemd aan de binnenkant van mijn onderlip (staat dik, witachtig) en hiervan denkt de huisarts ook dat het een schimmelinfectie is...
héél vervelend en vind het ook vies van mezelf Sad

groetjes, ellen
verlorengezondheidman - 03 Mrt 2010 - 12:18
Onderwerp:
      kepjelief schreef:
Hey VGM,

al maanden iets vreemd aan de binnenkant van mijn onderlip (staat dik, witachtig) en hiervan denkt de huisarts ook dat het een schimmelinfectie is...


Bedankt voor je reaktie; bij mij is de onderlip van mijn mond soms opgezwollen, vooral als ik oververmoeid ben en mijn weerstand nog lager is, daarnaast ruikt die lip erg vreemd (vooral als je deze een beetje vochtig maakt), beetje vies ook, ik vermoed dat het schimmel is, net als bij mijn voeten verergeren die schimmelinfecties onder bepaalde omstandigheden Crying or Very sad
bloemetje - 03 Mrt 2010 - 13:07
Onderwerp:
      kepjelief schreef:
vind het ook vies van mezelf Sad

Ben je mal, schimmels zijn niet vreemd als je CVS/ME-er bent, denk ik persoonlijk. Vooral omdat - los van wat huisartsen en internisten uit de reguliere geneeskunde zeggen - deze patientengroep vermoedelijk ook schimmels in het darmstelsel hebben. Dat is tenminste van Teitelbaum (ME/CVS-specialist uit the States) zegt.

Hoe kan een mens zich verweren tegen schimmels e.d. als de weerstand van een zieke laag is?
verlorengezondheidman - 03 Mrt 2010 - 23:42
Onderwerp:
      bloemetje schreef:
vermoedelijk ook schimmels in het darmstelsel hebben. Dat is tenminste van Teitelbaum (ME/CVS-specialist uit the States) zegt.

Hoe kan een mens zich verweren tegen schimmels e.d. als de weerstand van een zieke laag is?


Heeft de overmatige/ buiten proportionele groei van schimmels in de darmen van ME/CVS-ers wellicht iets te maken met lekkende darmen (leaking gut) Question Idea Question
jannie - 04 Mrt 2010 - 10:38
Onderwerp:
Ik heb ook geregeld last van exeem, nu op 1 hand, en soms op andere plekken..ook heb ik last van roos, ook exeem/ psoriases op mijn hoofd, soms is het rustig dan weer heftig..heb er nu al shampoo en een lotion voor.
heb gelukkig zalfjes in huis, want jeuken dat het soms doet Laughing

wat kan een mensenlichaam raar in elkaar zitten Very Happy


sterkte iedereen, en een fijne dag!!

knufffffffffff

verlorengezondheidman - 04 Mrt 2010 - 17:51
Onderwerp:
Hoezo (chronische) schimmel (infecties) "onschuldig" ??? Idea

Zie citaat: Crying or Very sad

"Interessant is dat de reguliere medische wereld voorbij gaat aan het "Candidasyndroom". Niet doordat het bestaan van Candida albicans in het lichaam wordt ontkend, in tegendeel, schimmelinfecties vormen een belangrijke doodsoorzaak op de intensive care afdeling"http://www.praktijkvanas.nl/artikel/Schimmelinfecties.htm
marlène - 04 Mrt 2010 - 19:19
Onderwerp:
Chronische schimmel is een teken dat het in je bloedbaan is terecht gekomen.
Enige remedie die bij mij efficient was: maandenlange antibiotica.

Ben er nu eindelijk van verlost.
Henny - 05 Mrt 2010 - 09:04
Onderwerp:
Antibiotica was bij mij juist de oorzaak van het weer de kop opsteken van schimmel.
Dus weer streng suikervrij, gistvrij, geen champignons, weinig tot geen fruit, etc.
Wel dagelijks grote biogarde eten. Katoenen kleiding, broeien voorkomen, deppen met water en vooral geen zeep.
En als het echt niet verdwijnt dan naar de huisarts.
(Gelukkig werd het niet chronisch.)

Succes, Henny
epagneulbleu - 05 Mrt 2010 - 11:34
Onderwerp:
      marlène schreef:
Chronische schimmel is een teken dat het in je bloedbaan is terecht gekomen.
Enige remedie die bij mij efficient was: maandenlange antibiotica.

Ben er nu eindelijk van verlost.


Gaat dat ook nog over candida? Ik heb er al een hele tijd last van en lijk er maar niet vanaf te raken... Er is nog maar 1 geneesmiddel dat helpt, maar ik ben eens benieuwd voor hoelang nog. Ook een dieët werkt niet meer.
Het klinkt wel eng, dat schimmel in je bloedvaten terecht kan komen Neutral
Barb70 - 06 Mrt 2010 - 13:41
Onderwerp:
Ik heb last gehad van schimmelinfecties op mijn handen en voeten, maar die heb ik eindelijk onder controle. Doordat ik de ziekte van Lyme heb moet ik minimaal 6 maanden lang antibiotica slikken. De kans dat je daardoor een candida schimmel oploopt is erg groot. Ik zit dus aan een speciaal dieet om de candida ver weg te houden. Tot nu toe gaat dat goed want ik heb na 3 maanden antibiotica geen candida.

Voor degene die aangeven schimmels aan de binnezijde van hun mond te hebben of in de mondhoeken en bij de lippen, dit is 99% kans dat dit candida is. Deze is meestal zichtbaar in de mond, dan zit het al in je bloedbaan en ook in je darmen. Ik zou zeggen ga direct op een anti candida dieet, dit is de manier om het tegen te gaan en je helpt je meteen van je leaking gut af!
karolien - 06 Mrt 2010 - 18:09
Onderwerp:
Hoe zien die schimmels van de mond eruit?
Ik heb vlekjes die de grootte hebben van een aft, maar het is geen aft, het lijkt meer op een blaar.
E, ik heb het nog maar pas, en ik krijg meer intoleranites, ik kan precies niks meer eten de laatste 2 weken.
Dat is het probleem bij intoleranties, he, je krijgt dan weer intoleranties op dingen die je veel eet en zo blijf je bezig, he.
Zijn er die dit herkennen?
Anonymous - 06 Mrt 2010 - 20:18
Onderwerp:
Ik heb het topic niet gelezen, maar bij schimmels:
Op anti candida dieet (het belangrijkste!), probiotica nemen en natuurlijk anti schimmel middel (olijfbladextract, caprylzuur, oregano, pepermunt olie (opgelost) is ook goed .. let wel op of het tegelijk mag met je medicijnen en dat je er niet allergisch voor bent oid).
verlorengezondheidman - 06 Mrt 2010 - 20:59
Onderwerp:
      karolien schreef:
E, ik heb het nog maar pas, en ik krijg meer intoleranites, ik kan precies niks meer eten de laatste 2 weken.
Dat is het probleem bij intoleranties, he, je krijgt dan weer intoleranties op dingen die je veel eet en zo blijf je bezig, he.
Zijn er die dit herkennen?


Hier exact hetzelfde Karolien Exclamation

Tevens heb ik last van blaren op mijn handpalmen (binnenkant hand) gehad (handschimmel!)
Chronische tandvleesontsteking.
Volgens mij zit de schimmel (candida) al.) zelfs in mijn bloed, alleen jammer voor mij dat de reguliere "gezondheid"szorg niet gelooft in chronische candida bij ME/CVS-ers Twisted Evil

Groetjes @Vgzm
Anonymous - 06 Mrt 2010 - 22:20
Onderwerp:
      Quote:
Tevens heb ik last van blaren op mijn handpalmen (binnenkant hand) gehad (handschimmel!)

Heb ik ook gehad! Daar begon het mee... Anti candida dieet hielp (raad ik je echt aan ook ivm energie). Als ik weer normaal eet komt het zeker weer terug...

Ja hoor, die candida zit denk ik in je (+mijn) bloed. Er zijn ook bloedtesten voor candida (ook reguliere) dus niet zo'n gekke gedachte. Er zijn trouwens vele soorten candida. Candida Krusei, albican, etc.

Candida wordt trouwens pas een probleem als je overgroei krijgt, dan wordt het candidiasis genoemd (het juiste woord voor mensen met klachten ervan). Candida kent twee vormen: de Y-vorm (Y van Yeast = gist) en de M-vorm (M van Mycelium = netwerk van schimmeldraden waaruit schimmels bestaan). De laatste richt de schade aan (rechts):


info
karolien - 07 Mrt 2010 - 10:26
Onderwerp:
@VGZM: wat eet jij dan zoal?

Het is nu morgend en ik ben voor mezelf al een stukske vis met worteltjes aant koken. Ik zou er geld voor geven om nog eens een pistolè met kaas te kunnen eten, en een lekker tas koffie.

Mijn osteopaat heeft voor mijn dochter een behandelingsplan opgesteld voor lekkende darmen en dat begint met een natturlijk produkt dat schimmels doodt, dan zal ik dat toch es voor mezelf moeten gaan halen. Het heet Camdibactin
karolien - 07 Mrt 2010 - 10:30
Onderwerp:
En VGZM ik ben al lang uit de reguliere gezondheidszorg uit, hoor.
Een homeopate(orthomoleculaire arts) heeft 2 jaar geleden al lekkende darmen vastgesteld bij mijn dochter, daar staan sommigen veel verder dan in de reguliere zorg. Maar de echte oplossing kennen ze ook nog niet echt, denk ik.
Maar ze heeft wel nooit gezegd dat het door melk kwam, wat DML dan weer wel wist. En als je de oorzaak niet wegneemt, ja, dan blijf je ook bezig, he.
verlorengezondheidman - 07 Mrt 2010 - 12:00
Onderwerp:
      karolien schreef:
@VGZM: wat eet jij dan zoal?


Vis uit de oven en groenten is waar ik het minste last van heb qua warm eten, echter is het wel erg saai om elke dag hetzelfde te eten Crying or Very sad

Het is uitproberen, ik krijg wel steeds meer intoleranties erbij Shocked
epagneulbleu - 07 Mrt 2010 - 12:41
Onderwerp:
Een anti-candida dieët werkt niet meer bij mij...
Komt er nog bij dat ik een glutenvrij, melkvrij, eivrij, lookvrij en ajuinvrij dieet volg (waar ik me overigens veel beter mee voel), maar in die voeding zitten veel vetten en suikers en dat bevordert weer die candida. Rolling Eyes
karolien - 08 Mrt 2010 - 07:35
Onderwerp:
@allemaal,
Welke symptomen, buiten de blaren hadden jullie door de schimmel?
Ik heb gisteren 2 ampuls ingenomen tegen schimmels en bacterien en mijn metaalsmaak die ik al 2 weken had, is al weg.
De tintelingen die ik voel, kan dat ook door de schimmel of hoort dat echt bij intoleranties, ik begin het me echt af te vragen.
Of bestaat er een verband tussen intoleranties en schimmel?
Barb70 - 08 Mrt 2010 - 08:49
Onderwerp:
Ik had blaren op mijn handen, plekjes aan de binnenkant van de wangen, mondhoeken (die voelen alsof ze zijn uitgescheurd), darmen compleet van slag, dus veel darmgassen en diarree.

Ja er bestaat een verband door candida kunnen je darmen zo geirriteerd raken dat je er nieuwe voedseltoleranties bij krijgt. Dit geld ook voor de leaking gut.
Bij leaking gut heb je vaak weer bloedend tandvlees, en dat is ook een heerlijke bron voor de candida (de metaalsmaak).
verlorengezondheidman - 29 Mrt 2010 - 15:14
Onderwerp:
      marlène schreef:
Als het zo pertinent is begonnen na een specifieke infectie die de ME/CVS in gang heeft gezet, dan is het toch een chemische reactie die niet meer werkt.


Is ME/CVS dan geen chemische reactie an sich?

Na de infectie is er m.i. iets veranderd waardoor het geheel allemaal een stuk ongevoeliger, pijnlijker en dus aanzienlijk onaangenamer is geworden.
Huid is plaatselijk rood verkleurd alsof deze verbrand en dus gevoellozer is geworden Rolling Eyes

Wellicht dat (chronische) schimmelinfecties nog invloed uitoefenen op het mechanisme..??? Rolling Eyes
Reguliere gezondheidszorg doet hier helemaal niets mee Question Exclamation


Of ik hier ongelukkig van word...???

Dankzij ME/CVS ben ik al 13 jaar alleen, een stabiele duurzame relatie opbouwen lukt mij helaas niet Shocked

Wellicht is het voor mij het beste om alleen te blijven Rolling Eyes

Drukte van mensen, licht muziek kan ik niet of nauwelijks verdragen, plotselinge geirriteerdheid
Een leger intoleranties ontwikkeld dankzij ME/CVS Shocked
marlène - 29 Mrt 2010 - 18:41
Onderwerp:
      Quote:
Drukte van mensen, licht muziek kan ik niet of nauwelijks verdragen, plotselinge geirriteerdheid


Beste, dan nodig ik je uit om in mijn gezin te komen logeren. Een man met spaans bloed OLE, twee pubers waarvan eentje met ADHD en de andere jarenlang agressiestoornissen en een kleuter. Ambiance verzekerd in de barak en geen hoekje om weg te kruipen tenzij onder de dons.

Ik word al gek van een kraantje lopend water LOL.

Dat verlost je nu niet van je probleem, je omschrijving doet me eerder denken aan Balanitis plasmocellularis (ziekte van Zoon).
verlorengezondheidman - 29 Mrt 2010 - 20:59
Onderwerp:
      marlène schreef:

Dat verlost je nu niet van je probleem, je omschrijving doet me eerder denken aan Balanitis plasmocellularis (ziekte van Zoon).


Jij bent goed ingevoerd @marlène Wink

Zie tevens de hieronderstaande link Idea

http://www.me-gids.net/Forum-viewtopic-t-2506-postdays-0-postorder-asc.html
marlène - 30 Mrt 2010 - 08:04
Onderwerp:
@ VGZM : een besnijdenis bleek bij mijn zoon de oplossing, nooit meer teruggekomen Wink
verlorengezondheidman - 30 Mrt 2010 - 11:13
Onderwerp:
      marlène schreef:
@ VGZM : een besnijdenis bleek bij mijn zoon de oplossing, nooit meer teruggekomen Wink


Beste Marlène,
Dit is bij mij ook gebeurd een tijdje terug de chronische (schimmel?!) infectiehaard is hiermee naar het zich laat aanzien, voorgoed verdwenen Razz

Heeft jouw zoon ook ME/CVS??

@Marlène;
Wat betreft de rode vlek die ik nog steeds heb, deze is vrijwel direct ontstaan na het oplopen van Chlamydia Pneumonia infectie waar direct ME/CVS uit is ontstaan, de huisarts vond het er "gezond"uitzien ik vind het er nog steeds niet goed uitzien en niet goed voelen Twisted Evil

Weet je wat ik vreemd vind @Marlène, dat de oorzaak van deze infectieziekte (ziekte van Zoon) onbekend is bij de gezondheidszorg Question Idea Crying or Very sad
Dat beangstigt mij wel een beetje voor wat komen gaat Shocked


Groetjes @Vgzm Wink
cleopatra - 30 Mei 2010 - 15:29
Onderwerp:
Ben ook heel gevoelig voor schimmels en sinds ik antibiotica neem is het terug verergerd. Nu heeft men huisarts me voorgesteld om 'yeast balance' (natuurlijk anti-schimmelmiddel met oregano, tijm, pepermunt en canadese geelwortel) te nemen.
Weet alleen niet of je dat nu ook tijdens een antibioticakuur mag nemen.
Heeft er nog iemand van jullie dit ooit al genomen en er baat bij gehad ?

Een candida-dieet is voor mij heel moeilijk omdat ik al glutenvrij en fructose-arm moet eten en dat schiet er helemaal niets meer over Sad
kit - 30 Mei 2010 - 21:18
Onderwerp:
Ik, mijn zus en onze moeder krijgen last van vaginale schimmel (candida) bij het gebruik van bepaalde antibiotica.
Aangezien ik sinds ik ME heb, geen griep of koorts meer doormaak, neem ik ook nog zelden antibiotica (behalve io DML), maar vroeger, in mijn vorig leven, kreeg ik van de huisarts altijd Gynodactarin voorgeschreven samen met de AB., dat is een vaginale crème/spoeling die ik dan gelijktijdig met de AB moest gebruiken.

Dus ja, sommige AB werken schimmels in de hand...
verlorengezondheidman - 29 Jan 2011 - 04:17
Onderwerp:
Ik heb structureel last van vochtblaasje onder de zolen van mijn voeten, het nestelt zich ook in en rondom de aanwezig zijnde eelt.
triske - 30 Jan 2011 - 17:46
Onderwerp:
Ja, hier ook geregeld last van schimmelinfecties. Actueel heb ik weer prijs..ik gebruik ook gynodactarin, maar één tube is vaak niet voldoende...
mico - 14 Sep 2011 - 15:06
Onderwerp: voetschimmel website
Onlangs hebben we de website http://www.voetschimmels.com opgericht.

Deze website is puur informatief, en is bedoeld om mensen te helpen. Je kan er informatie vinden over voetschimmel, schimmelnagels, likdoorns en nog enkele andere vaak voorkomende voetaandoeningen en voetklachten.

Neem gerust een kijkje.
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits