ME-Gids.net

Stellingen - spontane genezing

she - 28 Dec 2010 - 22:58
Onderwerp: spontane genezing
Er wordt gezegd dat als de klachten niet al te heftig zijn en niet al te lang geduurd hebben, een kans op spontane genezing bestaat in 5%-30% van de gevallen. (wikipedia)
Ik heb een vriendin die ziek werd toen ze +/- 25 was; ze heeft wel rust genomen en heeft haar levenswijze grondig aangepast.
Nu (22 jaar later) is haar situatie hanteerbaar. Ze is niet terug naar 100% draaien, maar is niet meer zo verlamd dat haar leven stilstaat.
Ze is heelnwat alternatieve geneeswijzen afgegaan - maar niets heeft geholpen - alleen rust en tijd.

Wat zijn jullie ervaringen met spontane genezing en verbetering?________________
I ain't going nowhere !
startdust - 28 Dec 2010 - 23:13
Onderwerp: spontane genezing
spontane genezing, hier denk ik elke avond aan als ik naar bed toe ga. zal ik morge beter zijn?

helaas doe ik dit al 3 jaar 365 dagen per jaar, ik zie het somber in
cansada - 28 Dec 2010 - 23:35
Onderwerp: spontane genezing
Dat zou echt geweldig zijn, maar na 10 jaar geloof ik daar niet zo meer in. Sad
JannekeB - 28 Dec 2010 - 23:57
Onderwerp:
Nee die illusie heb ik niet. Net als die schrijfster zeker die genezen wakker is geworden. Yeah right Rolling Eyes
marlène - 28 Dec 2010 - 23:58
Onderwerp: spontane genezing
Mirakels zijn van alle tijden. Ik geloof erin sinds ik engeltjes heb gezien dit jaar. En neen, ik ben niet religieus gelovig.
vlindertie - 29 Dec 2010 - 10:25
Onderwerp: spontane genezing
Spontane genezing nee. Tijdig ingrijpen en goed voor jezelf zorgen, ja.
Ik denk dat bij de meesten het probleem daarin ligt dat we al tijden niet lekker waren, maar door de huisarts enkel naarpsychologen werden gestuurd zonder aandacht te geven aan het lijfelijke ongemak. Dan ga je maar door en door, want er is immers niets met je aan de hand??
Ik denk dat daarmee de ziekte extra de kans krijgt zich in je lijf te vestigen en kamp op te slaan, waardoor je almaar zieker wordt. Maar we blijven doorgaan, want we hebben niks toch? Totdat je crasht, op welke manier dan ook. En bij de eerste de beste positieve straal in je lijf ga je weeer aan de gang, want je mankeert volgens de artsen nog steeds niets. En zo zak je dieper en dieper weg in de stront.
Wellicht wanneer je de kans hebt/neemt vanaf het begin van je klachten in te grijpen dat je kans op verdere achteruitgang heel groot is. Zo zie ik het tenminste.

Vlindertie
niessie - 29 Dec 2010 - 11:31
Onderwerp:
Ik geloof na 24 jaar ziek zijn niet meer in een spontane genezing.......
senna - 29 Dec 2010 - 11:40
Onderwerp:
Ik ook niet meer Sad , en ook niet in positief denken of positief in het leven staan, niks van dat helpt mij 1 stap vooruit.
Wat niet wil zeggen dat ik een zwartkijker ben.
she - 29 Dec 2010 - 13:22
Onderwerp:
@Vlindertje
wat betreft de rust en het tijdig ingrijpen - dit klopt wel met mijn ervaring;
die vriendin van me had idd tijdig gestopt en rust genomen. Netjes nix doen.

Ik blijf me op m'n kop slaan dat ik niet tijdig had gestopt met alles, en maar bleef rennen en geloven dat ik leed aan gebrek aan zelfdiscipline . . .
Wat dat betreft klopt het verhaal van renate dorrestein wellicht wel; ik neem aan dat je op deze schrijfster doelde (vrije beroep, eigen tijd geheel zelf in te plannen; royalties van vorige boeken, de schrijvers-arbeid is niet fysiek inspannend, geen kids om die het leven uit je lijf zuigen); dus is ze beter in staat geweest om rust te nemen en haar leven aan te passen aan de ziekte dan de meeste onder ons; en kunstenaars zijn hoedanook beter in het luisteren naar hun gevoelens/lichaam dan de meeste mensen.

@senna
{Ik ook niet meer , en ook niet in positief denken of positief in het leven staan, niks van dat helpt mij 1 stap vooruit.
Wat niet wil zeggen dat ik een zwartkijker ben.}
Ik ben helemaal meevoelend! dit opgelegde optimisme - alleen hiervan kun je ziek worden ! Bah ! en als je niet optimistisch bent - wordt je verdacht van zwartkijkerij en aldus van "eigenschuld" aan je ziekte , waardoor "dikke bult" jou terecht komt . . .


wellicht ff vloeken in de kerk, maar:
zouden mensen die (een beetje) beter zijn geworden dit forum hebben verlaten, omdat ze zich gewoon kunnen redden ?
__________________________
I ain't going nowhere !
niessie - 29 Dec 2010 - 13:24
Onderwerp:
Senna je bent geen zwartkijker maar het is heel logisch dat je negatiever in het leven staat als je ziek bent en ook nog eens onbegrepen.....dat lijkt mij heel logisch en dat geldt zeker ook voor mij hoor ik ben ook geen zwartkijker maar zo af en toe ie ik het echt niet meer zitten....
mizza - 29 Dec 2010 - 17:07
Onderwerp:
Spontane genezing voor mij: nee.

Ik denk wel dat als ik dertien jaar geleden naar de signalen had geluisterd en had ingegrepen, dat het nu minder erg was geweest. Het blijven doorgaan op karakter totdat ik instortte, deed net het tegenovergestelde ...
bloemetje - 29 Dec 2010 - 18:19
Onderwerp:
Spontane genezing daar geloof ik niet in, wel dat er altijd een kans blijft bestaan dat het lichaam zich na verloop van tijd hernieuwt, verbetert tot een fijner niwo. Dat hoop ik tenminste. En er bestaan heus witte raven. Ik wou dat ik er eentje was. Maar het blijft me moed geven in donkere tijden. Ik verlang al niet meer naar genezing, voor verbetering tot meer zelfstandigheid zou ik daarentegen heel wat over hebben.
she - 30 Dec 2010 - 00:20
Onderwerp:
het beeld is duidelijk, maar toch....
een vriend van een vriendin van me lag 7 jaar op de bank.
Op een gegeven moment stond hij weer op.
Er was geen sprake van 100% functioneren meer - maar wel degelijk van weer lopend bestaan !

wellicht moet ik die vriendin ernaar vragen om in contact te komen met hem.
Henny - 30 Dec 2010 - 10:43
Onderwerp:
Spontane genezing heeft bij mij geen kans gekregen. Daar had ik niet genoeg geduld voor. Eigenlijk geloof ik er niet zo in.
Het herstel (in van 3 uur per dag van bed en bank af (ruim 10 jaar geleden) tot nu 15 uur) wat ik het geboekt ging tergend langzaam en ik heb er veel moeite voor gedaan en regelmatig mijn neus gestoten.

Andere mensen die ik een flink stuk heb zien herstellen hadden er ook veel tijd voor nodig en het ging zeker niet vanzelf.

Hartelijke groet, Henny
petraroos - 30 Dec 2010 - 11:18
Onderwerp: genezen
Samengevoegd. Louisa, moderator ME-gids.net

Genezen van ME?

na 16 jaar ME geloof ik natuurlijk allang niet meer in
spontane genezing,net zo min als in Sinterklaas,
ik heb alles gedaan wat in mijn vermogen lag
om beter te worden .nou mooi niet.
mensen die wel spontaan genezen zijn,
zouden van respect tonen als ze ons op de hoogte zouden houden over
hoe dat gegaan is
ik lees al 16 jaar het MEDIUM blad,
en heb daar ook nog nooit een spontane genezing gelezen,als ze er al waren ,hebben ze er ook niet over geschreven, of het waren er zo weinig dat het niet opgevallen is ,voor zo ver ik weet.
lieve groetjes
petraroos.
verlorengezondheidman - 30 Dec 2010 - 11:58
Onderwerp:
Ik geloof (helaas) niet dat een menselijk lichaam spontaan kan herstellen/genezen van een actief menselijk retrovirus.......
she - 31 Dec 2010 - 10:45
Onderwerp:
ok, dank jullie;
het beeld van de ME-lijders hier is wel duidelijk;
ik ben benieuwd wat ze in Nijmegen zouden zeggen.

@Henny - wat heb jij gedaan om beter te worden ?
is je verhaal ergens te vinden ?

@ verlorengezondheid:
Over retrovirussen - voor zover ik weet het veschil tussen retro-virusseen en andere virussen is de manier van vermenigvuldigen - kopie van de RNA of zo;
ik weet niet of het noodzakkelijk leidt tot "geen genezing";


en voor ons allen - een volledige genezing toegewenst en een zo vol mogelijk leven !
___________________
I ain't going nowhere . . .
Henny - 31 Dec 2010 - 11:47
Onderwerp:
Wat bij de een met ME werkt, werkt lang niet altijd voor een andere met ME en eht speelde 10 jaar gelden..

Even kort gekopieerd uit een andere post:

Met vitaminen, mineralen, homeopatische middelen, melatonine, diëten, ademhalingsoefeningen, o.a. autonome zenuwstelsel in balans brengen met acupressuur, etc. Nog steeds krijg ik geen koorts bij ziekte en voelt er alsof er nog wat zit en slaapt. Ik voel me echter geen patiënt meer.)
Maar het heeft wel een klap geld, veel zoekwerk, veel tijd en experimenteren gekost. Ook soms een hevige terugslag gegeven.

Nu zou ik bijvoorbeeld me ook zeker in LDN ( zie http://www.me-gids.net/Forum-viewtopic-t-3817.html ) verdiepen en misschien wel andere hier genoemde middelen/methoden.


Wat heel essentieel is in mijn ogen is niet voor totale genezing te gaan (dan was ik in alles teleurgesteld en vond ik dat niets werkte) maar blij zijn met kleine beetjes winst. Die winst kwam schommelend, dus met terugvalllen. Daarom is het ook handig om te kijken hoe de situatie een halff jaar geleden was om te beoordelen of iets wel of niet werkt. Van goede dingen kreeg ik vaak eerst ook een terugslag. Alle extra energie stopt het lichaam eerst in herstel ipv extra energie om meer dingen te doen. Daarom is tijdig rusten heel belangrijk. En grenzen respecteren ook. Ben benieuwd wanneer Nijmegen dat doorkrijgt......

Goede jaarwisseling, Henny
verlorengezondheidman - 31 Dec 2010 - 13:00
Onderwerp:
      she schreef:
@ verlorengezondheid:
Over retrovirussen - voor zover ik weet het veschil tussen retro-virusseen en andere virussen is de manier van vermenigvuldigen - kopie van de RNA of zo;
ik weet niet of het noodzakkelijk leidt tot "geen genezing";


Het leidt in ieder geval niet tot verbetering, het retrovirus wordt o.a. ook gelinkt aan borstkanker, prostaatkanker en A-typische MS......
cleopatra - 31 Dec 2010 - 13:13
Onderwerp:
      mizza schreef:
Spontane genezing voor mij: nee.

Ik denk wel dat als ik dertien jaar geleden naar de signalen had geluisterd en had ingegrepen, dat het nu minder erg was geweest. Het blijven doorgaan op karakter totdat ik instortte, deed net het tegenovergestelde ...Heb dezelfde fout begaan en denk er dus net hetzelfde over.
Henny - 08 Jan 2011 - 11:43
Onderwerp:
@ She,
In de volgende link kan je zien waar mogelijk winst te behalen is in de ervaring van een boel andere mensen.
Met dank aan Emootje; Overzicht van de effectiviteit van verschillende CVS behandelingen.
http://www.curetogether.com/chronic-fatigue-syndrome/ig/treatment-effectiveness-vs-popularity

Van het rechter deel van het bovengedeelte heb ik bijna alles (met enig effect) gedaan. Het stopt bij de pijnstillers en de (reguliere?) antibiotica (die heb ik niet gedaan). Procenten verbetering bij elkaar sprokkelen. Van het linker bovengedeelte EFT, meditatie en voor de rest nog melatonine, b-12 en wat heel langzaam uit een speciaal sportprogramma voor mensen met FM en ME geleidelijk opgevoerde beweging icm specifieke hartslagverlagende ademhalingsoefeningen.

Warme groet, Henny
karolien - 08 Jan 2011 - 13:05
Onderwerp:
spontane genezing...

Misschien als we met z'n allen te voet naar Lourdes gaan...
vlindertie - 08 Jan 2011 - 13:39
Onderwerp:
@ karolien: LOL, ik kom de straat niet eens lopend uit.
annac - 08 Jan 2011 - 16:26
Onderwerp:
she

==wellicht ff vloeken in de kerk, maar:
zouden mensen die (een beetje) beter zijn geworden dit forum hebben verlaten, omdat ze zich gewoon kunnen redden ?==

Voor een voorbeeld van enig herstel:

Zie mijn oproept naar ene Rianne.
vlindertie - 08 Jan 2011 - 16:33
Onderwerp:
@ Annac: logisch als jeafstand kunt doen van deze nare ziekte dat je er ook heel hard van weg rent. Bovendien lijkt het me dat wanneer je een beetje hersteld bent, je je handen vol hebt aan het leiden van je gewone leven.
Toch zou het voor de achterblijvers fijn zijn er af en toe nog eens wat van te horen.
Henny - 09 Jan 2011 - 10:59
Onderwerp:
En wat zou je dan willen horen?
Hoe stel je je dat voor?

Ik overweeg om binnenkort niet meer op het forum te schrijven. Mocht ik nog wat kunnen betekenen, heb ik graag ideeën.

Misschien wordt het bij voldoende antwoorden wel een nieuw topic met een titel zoiets als:wat zou je nog willen horen van mensen die een stukje of meer hersteld zijn?


Groetjes, Henny
laura - 11 Jan 2011 - 22:02
Onderwerp: helaas geen spontane genezing
Hallo allemaal, nieuw hier en helaas ook geen spontane genezing voor mij.

En voordat we ons allemaal voor de kop slaan omdat we maar doorgerend zijn en voordat we onszelf verwijten dat we onszelf daardoor uiteindelijk alleen maar zieker hebben gemaakt: mijn zus heeft OOK ME/CVS en zij was heeeeel wat verstandiger maar met al haar verstand lag ook zij na een aantal jaren uitgeput op de bank.

Pas na anderhalf jaar antibiotica (doxycycline) is zij weer overeind gekomen, zodanig dat zij weer 3 dagen kon gaan werken (waarna er helaas niet veel energie meer overblijft, maar goed, 3 dagen ... ik zou er voor tekenen!).

Ik ben sinds oktober 2009 ook bezig met doxycycline, jammer genoeg nog maar weinig vooruitgang.

Anyways, nee, spontane genezing... I WISH!

Laura, 14 jaar ziek, waarvan de laatste 2 jaar vrij ernstig.
marlène - 11 Jan 2011 - 22:31
Onderwerp: helaas geen spontane genezing
Welkom Laura

Tjonge dat is wat, samen met je zus ziek zijn. Je ouders zullen zich best zorgen maken.

Misschien heb je er wat aan, ik experimenteer succesvol met:
- neuraal therapie
- GAPS dieet
- supplementen
- Low Dose Naltrexone (LDN), zie ook het topic op het forum

en hou de vorderingen en alle informatie die ik vind bij in een webblog.

Groetjes,

Marlene
vlindertie - 12 Jan 2011 - 10:58
Onderwerp: helaas geen spontane genezing
@ henny: wat ik zou willen horen?
Nou, wat is de meeste verbetering die je hebt gemerkt bijvoorbeeld. Is dat het algehele beeld, of voornamelijk de vermoeidheid? Blijf je de pijn houden? Hoe functioneer je nu? Wat is het grootste verschil dat je voelt? Hoe gaat je omgeving ermee om nu je je beter voelt? Hoe blijf je op je grenzen letten, ondanks je hoera gevoel? Welke dingen kun je nog steeds niet doen? Welke dingen kun je nu wel doen? Wat heb je, achteraf gezien, het meeste gemist?

Zoiets.

Liefs, Vlindertie
niessie - 12 Jan 2011 - 11:03
Onderwerp:
Vlindertie Very Happy ik denk hetzelfde als jou en ik zou het ook zo prettig vinden als mensen die verbeterd zijn nog iets van zich zouden laten horen....
Een stukje hoop is wel erg prettig Wink
petraroos - 12 Jan 2011 - 11:22
Onderwerp:
hallo allemaal


'' ik kan alleen mee naar Lourdes op mijn electrichse bike,
maar ga graag mee.''

lieve groetjes
petraroos.
Henny - 12 Jan 2011 - 16:59
Onderwerp:
@ Vlindertje,

Je hebt een persoonlijk bericht. Voormij voelt het te privé om het hier te zetten en omdat je berichten na een uur niet meer kunt wijzigen, wil ik langer nadenken.

Warme groet, Henny
vlindertie - 12 Jan 2011 - 17:04
Onderwerp:
@ Henny. Dankjewel. Ik respecteer je privacy en zal via PB antwoorden.

Liefs
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits