ME-Gids.net

Alternatieve behandelingen - Probiotica voor maag en darmklachten

flowerpower3 - 18 Jun 2012 - 12:11
Onderwerp: Probiotica voor maag en darmklachten
Beste allemaal,

ik heb al zolang ik ME heb, 4 jaar nu, flinke maag en darmklachten. De afgelopen weken was het zodanig heftig dat ik aan de bel heb getrokken en medicijnen heb gekregen (omeprazol, voor brandend maagzuur). Dit hielp redelijk, maar na 4 weken moest ik daar mee stoppen. Er is onderzoek gedaan naar de helicobacter pylori bacterie, deze draag ik niet bij mij.

Nu ben ik dus weer zelf op onderzoek uit gegaan, en ikzelf heb het vermoeden dat mijn darmen een grote rol spelen in mijn maagklachten, en natuurlijk ook de darmklachten. Ik ben op zoek gegaan naar probiotica, en houd er nu 2 over, maar ik kom er niet uit welke beter is. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hiermee. Deze heb ik op het oog;

http://www.accense.nl/bififlor-forte-vita-fytea-tabletten-p-354506924.html

en

https://nova-vitae.nl/products/Orthiflor-Basic%2C-90-capsules%2C-Orthica.html

Ik zat ook nog te denken aan voeding, ik eet weinig maar wel alles wat je nodig zou hebben. Ik kan geen vet eten meer verdragen, gekruid eet ik bijna niet. Ik drink zeker 1,5 liter per dag en qua beweging zit het voor zover dat gaat met ME goed.

Alvast bedankt!
senna - 18 Jun 2012 - 13:19
Onderwerp:
Dml schrijft probiotica voor na een stoelgangonderzoek en zal ook rekening houden met intoleranties bv lactose.
"Op maat" zeg dus maar.
Voor mij was dat Lacteol.
(Lactobacillus acidophilus)
sidonia - 18 Jun 2012 - 15:53
Onderwerp:
Ik heb naast ME ook last van PDS en gebruik er nu Orthiflor voor. Ben hier heel blij mee, want na jaren ellende is dit eindelijk wat helpt. Mijn darmen blijven gevoelig, maar ik kan dingen eten die ik voorheen nooit at. En dat ik dan nu af en toe nog last heb, daar kan ik mee leven.

De grootste verbetering is een regelmatige stoelgang en geen heftige reacties meer na de maaltijd.
flowerpower3 - 18 Jun 2012 - 16:15
Onderwerp:
@Senna; Dank je voor je reactie. Ik heb helaas geen geld om uit te laten zoeken of er bij mij sprake is van intoleranties, en ook niet voor een bezoek aan Dml.

@Sidonia; Dat klinkt goed! Hoeveel capsules neem je per dag en hoe snel merkte je verschil? Mijn grootste probleem met de darmen is obstipatie, veel lucht in de darmen en daardoor een opgeblazen en vooral pijnlijke buik. Wat ik zelf 'gek' vind is dat dit 's morgens als ik wakker word nog niet aanwezig is, zodra mijn lijf op gang komt en ik heb wat gegeten begint mijn buik ook dikker te worden.
felixloena - 18 Jun 2012 - 16:16
Onderwerp:
Ik krijg van DML bififlor.
Hij doet een stoelgangtest, en aan de hand van de bacterien die hij aantreft, schrijft hij op maat de passende probiotica voor.
Tineke - 18 Jun 2012 - 18:33
Onderwerp:
Ben blij om weer te ervaren dat ik niet alleen ben met de maag- en darmklachten. Heb zonet een acute maagontsteking doorgemaakt. Dat heeft me totaal uitgeput. Toch moet ik maar altijd verder met naar school gaan. De dokter gaf me eerst twee dagen en toen ik hem opnieuw consulteerde nog eens twee dagen. Ben alweer 3 kg vermagerd.
Bij mij is het refluxprobleem zo erg dat er overwogen wordt om een maagoperatie uit te voeren.
Nu probeer ik mijn medicijnen zo optimaal mogelijk te nemen: een flinke tijd voor het eten. We zien wel waar het op uitdraait.
angel84 - 18 Jun 2012 - 22:03
Onderwerp:
Er zit veel verschil in probiotica zeggen ze. Ik heb er wel goede ervaringen mee, zowel in tabletvorm als vloeibaar. Mij is een keer het advies gegeven bij een antibioticakuur een probioticakuur te nemen om de na- en bijwerkingen wat te verminderen. Tot nu toe meestal met succes.
semma - 19 Jun 2012 - 01:33
Onderwerp:
Slik je die tegelijkertijd of erna?
angel84 - 19 Jun 2012 - 07:15
Onderwerp:
Ik begin ermee op de dag dat ook de antibioticakuur begint (je weet toch eigenlijk bijna nooit daarvoor al dat je het krijgt, anders had je er misschien eerder al mee kunnen beginnen). en afhankelijk van wat ik gebruik, gebruik ik de probiotica nog een aantal dagen langer dan de antibiotica.
huppelepup - 19 Jun 2012 - 09:42
Onderwerp:
Orthiflor original is heel goed. Je moet met original beginnen en kan later overgaan op basis.
asje - 19 Jun 2012 - 16:22
Onderwerp:
Wat ik me afvraag, kunnen probiotica ook een verkeerde werking hebben? Ik dacht eigenlijk van niet en als je niet onderzocht bent is het dan idd niet beter om een probiotica te nemen met veel verschillende kve's zoals die flowerpower noemde (en huppelepup)?
huppelepup - 19 Jun 2012 - 18:48
Onderwerp:
probiotica als yacult zijn slecht, deze bevatten héééél veel suiker.
flowerpower3 - 19 Jun 2012 - 19:28
Onderwerp:
Bedankt voor de reacties. Dan denk ik dat ik zal starten met Orthiflor original, wanneer kan je dan over op de basis? Hoe snel kan ik verbetering verwachten, als dat al op treed?
asje - 19 Jun 2012 - 19:41
Onderwerp:
@huppelepup Over Yakult hebben we het niet. Maar hoe zit het met eerst de Orthiflor original en dan de basis? Waarom is dat?
angel84 - 19 Jun 2012 - 21:36
Onderwerp:
Los van alle berichten en of er veel suiker in zit, Yacult bevat ook probiotica en wel degelijk een werking. Maar het is een omstreden onderwerp geworden en daar zullen ongetwijfeld redenen voor zijn. Ik heb het alleen maar over mijn ervaringen.
Ik moet wel zeggen dat ik zelf meer baat gehad heb bij een tabletkuur van de apotheek (weet de naam niet meer) en een kuur van de A Vogel.
asje - 19 Jun 2012 - 21:55
Onderwerp:
Yakult werkt idd maar door de vele suiker niet geschikt voor ons.
angel84 - 19 Jun 2012 - 22:01
Onderwerp:
Zo zitten er aan heel veel dingen een keerzijde waar ongetwijfeld een betere oplossing voor te vinden zal zijn. Maar goed, ook daarin moet je dan je keuzes maken en die zijn voor iedereen anders. Ik weet zelf niet zo goed waarom suikers uitgerekend voor ons nog slechter zijn dan voor anderen (wil je me dat uitleggen?). Maar net zoals ik wel eens gezegd heb over goedkopere voedingssuplementen waar de meningen sterk over verschillen. Eigen keuzes om eigen redenen. Maar goed, ben wel benieuwd naar je uitleg, bijleren is altijd goed om iets te heroverwegen!
semma - 20 Jun 2012 - 00:29
Onderwerp:
Wat zit er in Orthiflor Origina? Heb net op de site gekeken, maar dat staat er niet bij.

O, toch wel:
De bacteriën zijn gekozen op basis van hun groeicapaciteit bij een verschillende zuurgraad. De zuurgraad in het maag-darmkanaal varieert en dus werkt Orthiflor Original zeer breed.

De overige ingrediënten vormen een uitgekiende mix van voedingsstoffen en drager waardoor het vermenigvuldigingsproces van de vier bacteriesoorten sneller start.

De toevoeging van mineralen zorgt ervoor dat zowel de overleving als de groei van de bacteriën positief beïnvloed wordt.
Hoofdingrediënt

L. acidophilus, B. Lactis, Lc. lactis, E. faecium, L. Casei, L. salivarius en B. bifidum.
Ingrediënten

Eén capsule bevat:

L. acidophilus
B. Lactis
Lc. lactis
E. faecium
L. Casei
L. salivarius
B. bifidum

Minimaal 12.0 x 10^9 kiemen/gram

Hulpstoffen: Maïszetmeel, gelatine, maltodextrine, ulmus fulva (= olmenbast), enzymen, kaliumchloride, magnesiumsulfaat, cellulose, mangaansulfaat.

Gegarandeerd vrij van: Gist, suiker, lactose, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.
Dit product is hypoallergeen.


Gebruik:
Gebruik

Eenmaal daags 1 tot 3 capsules met ruim water innemen op een lege maag.
Kinderen van 2 tot 12 jaar: maximaal 1 capsule per dag.

Aanbevolen wordt om de inhoud van de capsule(s) aan een half glas (100 ml) lauw water toe te voegen. Minimaal 15 minuten laten staan. De bacterien zijn dan beter bestand tegen zuur en gal.

===.==
Bij de Online drogist:
60 capsules van 22,75 voor 16,38 (28% korting)
120 capsules van 39,95 voor 28,76 (28% korting)
Er staat niets bij over die korting, of het nu in de aanbieding is of wat anders.
semma - 20 Jun 2012 - 00:40
Onderwerp:
Zowel suikers (meestal) als kunstmatige zoetstoffen zijn ongezond. En met ons gehavend immuunsysteem en lekke darmen zijn ze extra ongezond. Bijvoorbeeld de sucralose die Bloem in de smelttabletten vit.D stopt, is gechloreerde suiker. Goed idee? Zoet is het wel, mierzoet!
sidonia - 20 Jun 2012 - 11:37
Onderwerp:
Ik gebruik de Orthiflor Original en ben niet overgestapt op Basis. Zie niet in waarom ik dat zou doen, als ik al zo veel baat heb bij Original. Ik los het inderdaad op in water en laat het een tijdje staan. Ik neem er 1 per dag, voor ik naar bed ga. Had heel veel klachten en slikte af en toe Disputal om mijn darmen wat tot rust te krijgen (op voorschrift huisarts).

De eerste twee weken heb je 's nachts best onrustige darmen en soms ook pijn. Dit is niet erg. Ik had vrijwel vanaf het begin overdag een aanzienlijke vermindering van klachten. En de belangrijkste vooruitgang: regelmatige stoelgang! Sinds ik het slik (januari 2011) heb ik nog 1 x een kuur Disputal moeten nemen, na de voorgeschreven Carnitene door het VCL, waar ik bijzonder slecht op reageerde.

Ik heb ook jarenlang Yakult gebruikt, maar dat had bijna geen effect. Op advies van een orthomoleculair arts (via via) met Orthiflor begonnen en wat ben ik blij. Ik heb nog steeds klachten, maar niet meer in vergelijking met wat het was. Hier is mee te leven.
asje - 20 Jun 2012 - 19:55
Onderwerp:
      asje schreef:
@huppelepup Maar hoe zit het met eerst de Orthiflor original en dan de basis? Waarom is dat?


Ben hier erg benieuwd naar!

@angel84 Wb suiker, wij hebben een instabiele suikerhuishouding (last van hypoglykemie), daarom alleen al is suiker ongeschikt.
angel84 - 20 Jun 2012 - 21:16
Onderwerp:
      semma schreef:
Zowel suikers (meestal) als kunstmatige zoetstoffen zijn ongezond. En met ons gehavend immuunsysteem en lekke darmen zijn ze extra ongezond. Bijvoorbeeld de sucralose die Bloem in de smelttabletten vit.D stopt, is gechloreerde suiker. Goed idee? Zoet is het wel, mierzoet!


Ja oke, ik snap je, thanx voor je uitleg (jij ook asje) Wink
semma - 21 Jun 2012 - 02:23
Onderwerp:
niet vit.D maar vit.B12.
senna - 27 Jun 2012 - 12:00
Onderwerp:
Dit lijkt me ook niet slecht :

http://www.biotivia.nl/florativia.html

= pre+probiotica
asje - 27 Jun 2012 - 19:45
Onderwerp:
Er zit wel fructose in...

      asje schreef:
@huppelepup Maar hoe zit het met eerst de Orthiflor original en dan de basis? Waarom is dat?


Iemand??
semma - 28 Jun 2012 - 01:05
Onderwerp:
Pre-biotica zit in (verse) groente. Bijvoorbeeld worteltjes voor Vit.D-aanmaak.
flowerpower3 - 03 Jul 2012 - 17:08
Onderwerp:
Ik heb morgen als het goed is de Orthiflor original in huis. 60 capsules, ik denk dat ik er 2 per dag ga innemen (mag 1 -3 per dag), dat kan dan een maand lang voordat het op is en dan moet ik wel gemerkt hebben of het iets doet, lijkt me.

Ik zal jullie op de hoogte houden wat mijn bevindingen zijn met deze probiotica.
asje - 03 Jul 2012 - 17:12
Onderwerp:
Ik ben benieuwd! Gebruik je al haverzemelen?
flowerpower3 - 03 Jul 2012 - 17:57
Onderwerp:
Nee, ik ga morgen kijken bij de tuinen, neem aan dat ze dat daar ook verkopen..Zo niet dan bij de AH. Bij een ander C1000 filiaal hadden ze het ook niet, helaas.
flowerpower3 - 03 Jul 2012 - 17:59
Onderwerp:
Ik zie op de website van de Tuinen dat ze het daar ook verkopen, dus dat is mooi! Hoe nam jij dat ook alweer? Ik eet sowieso dagelijks een bak cruesli, kan ik het daar doorheen mengen?
asje - 03 Jul 2012 - 18:16
Onderwerp:
Ja zeker.

Maar ga je dan toch tegelijk beginnen met beide?
flowerpower3 - 03 Jul 2012 - 21:38
Onderwerp:
Daar zeg je me wat, omdat ik nu met beiden in mijn hoofd zit ga ik steeds uit van deze 2 dingen. Tegelijk lijkt me niet handig nee, als er al iets positief verbeterd dan weet ik niet door wat dat nu komt.

Ik denk dat ik eerst begin met de probiotica, als dat na een aantal weken niets doet dan de haverzemelen. Lijkt me het beste, zo kan ik bij houden wat werkt en wat niet. Bedankt dat je me daar even op wijst, want ik was waarschijnlijk zo slim geweest om heel fanatiek met beiden bezig te gaan, haha.
jasmine - 05 Jul 2012 - 10:08
Onderwerp:
Hoe werkt dat orthiflor, gebruik je dat dan dagelijks, elke dag het hele jaar door? hoe gaat dat? wat is slim?
flowerpower3 - 05 Jul 2012 - 13:01
Onderwerp:
@Jasmine; Op de pot van de probiotica staat inderdaad dagelijks..En dan een onderhoud dosis van 1 capsule per dag. Dus daaruit maak ik op dat als het werkt (1 - 3 capsules per dag) dat je dan over stapt op 1 capsule per dag.

Ik ben er vandaag mee begonnen, vond het erg vies maar het is een kwestie van verstand op 0 en door drinken. Mijn maag is echter sinds zondagnacht weer zo erg pijnlijk dat ik hiermee morgen naar de huisarts ga.
jasmine - 05 Jul 2012 - 14:22
Onderwerp:
ok thanks! ik ga het ook proberen..
hoop dat het helpt tegen buikpijn
sidonia - 05 Jul 2012 - 14:32
Onderwerp:
Flowerpower 3: het kan zijn dat je klachten in het begin wat verergeren door de Orthiflor, dat had ik in het begin ook. Maar als je erg last hebt, is het altijd verstandig naar de huisarts te gaan.
Los je de inhoud van de capsule op? Want ik snap niet zo goed dat je het vies vindt, want ik vind het eigenlijk naar niets smaken.

Ik zit nu op een onderhoudsdosis van 1 capsule per dag. En ik ga er echt niet meer mee stoppen. Zonder weet ik dat ik weer erg veel klachten krijg.
flowerpower3 - 05 Jul 2012 - 20:41
Onderwerp:
@Sidonia; Nee de maagklachten waren er al en zijn sinds zondagnacht weer zodanig heftig aanwezig dat ik niet meer weet waar ik het zoeken moet. Dat staat los van de Orthiflor, maar sowieso bedankt voor de toelichting! Altijd handig om te weten dat klachten kunnen verergeren.

Ja ik doe de poeder in een glas, en dat drink ik op. Kan ook komen omdat ik nu erg misselijk ben dat ik het zo vies vind, lauw water vind ik al onsmakelijk en ik vond de smaak van de poeder niet lekker. Maar dat is niet erg hoor, ik gooi het gewoon achter over, je moet er iets voor over hebben!
asje - 05 Jul 2012 - 23:10
Onderwerp:
Kl*te dat je weer zoveel pijn hebt, bah. Wat ik wel deed toen ik zo'n pijn had was alleen heel zachte dingen voor je maag drinken/eten. Bijv. vers fruitsap, groente sap, kamille thee, havermout met melk, groente met aardappel of rijst, rijstwafels en vooral alles echt hèèl langzaam drinken en eten. Dat kan je maag wat rust geven.
flowerpower3 - 06 Jul 2012 - 17:40
Onderwerp:
Ja echt heel naar weer! Ik had vanochtend een andere huisarts in de praktijk (ga gelijk overstappen, wat een verschil met mijn huisarts van nu), zij denkt sterk aan een maagwand ontsteking. Dus heb nu voor 6 weken pillen gekregen, zodat mijn klachten weg gaan en de maag kan genezen. Zien we na die 6 weken wel hoe het dan gaat, hopen dat de medicijnen snel werken.

Met de probiotica ga ik gewoon door. Bedankt voor de tips Asje!! Ik kan nu sowieso niet echt eten, maar als ik wat eet dan is het licht verteerbaar voedsel in kleine porties. Morgen maar wat fruit halen, kan nooit kwaad.
flowerpower3 - 10 Jul 2012 - 20:30
Onderwerp:
Mijn maag is dankzij de medicijnen van de huisarts gekalmeerd, gelukkig!

Kan iemand mij vertellen hoe snel je resultaat zou moeten zien of kan verwachten met de probiotica? Resultaat van de darmen bedoel ik dan. Ik gebruik het nu 5 dagen, dat is natuurlijk nog maar kort maar ik weet niet hoeveel tijd je het moet geven?
asje - 10 Jul 2012 - 21:52
Onderwerp:
Had je net een Pb-tje gestuurd, ik las enkele weken...
sidonia - 11 Jul 2012 - 12:11
Onderwerp:
Hoi Flowerpower,

Bij mij heeft het een paar weken geduurd voor het wat stabiel was. Ik ben begonnen met 1 capsule voor het slapen gaan en dat doe ik nog steeds. Ik had denk ik al na anderhalve week dat mijn darmen overdag rustig waren en dat mijn stoelgang ineens regelmatig was. Ik had 's nachts wel wat meer last, maar dat was na een week of 3 ook over.

Mijn darmen zijn nog steeds wel af en toe van slag, maar veel minder en hevig dan ervoor. En bepaalde voeding waar ik voorheen super veel last van kreeg, kan ik nu gewoon eten (pannenkoeken, saté, zuivel, soep, en nog wat van die dingen). Blijft wel dat je bij de probiotica nog zoveel mogelijk gezond moet eten en veel vezels.
flowerpower3 - 03 Aug 2012 - 14:45
Onderwerp:
Even een update. Inmiddels heb ik 4 weken de probiotica gebruikt, 2 capsules per dag dus het is nu op. Ik heb geen enkele verbetering gemerkt, qua darmen bedoel ik dan. Ik heb het in ieder geval uit geprobeerd, maar voor mij is dit geen ''oplossing''.
senna - 03 Aug 2012 - 15:12
Onderwerp:
Je hebt geen stoelgangonderzoek gehad en weet dus niet of je de juiste pb neemt. Vier weken lijkt me ook weinig.
Ik krijg al 2 jaar Lacteol voorgeschreven door Dml.
Ook een voedselintolerantie kan een rol spelen bij je darmproblemen.
Heb je al een eliminatiedieet geprobeerd ?
flowerpower3 - 04 Aug 2012 - 02:04
Onderwerp:
4 weken zou lang genoeg moeten zijn, toch? Zeker omdat ik 2 capsules per dag nam.. Ik verwachtte geen wonderbaarlijke verbeteringen natuurlijk, maar ik merkte helemaal niets. Ik heb nog geen eliminatiedieet geprobeerd, wel iets wat ik zeker in mijn achterhoofd houd inderdaad om te proberen, wellicht dat daar iets in te vinden valt.
marlène - 04 Aug 2012 - 07:51
Onderwerp:
      Quote:
Morgen maar wat fruit halen, kan nooit kwaad.


Het is net wat je niet moet doen als je maagpijn hebt of slecht verteert. Dan kan je beter een tijdje rauw voedsel laten liggen.
Beter alle dagen een gezonde maaltijd bereiden zonder chemische sausjes enz.

Veel mensen met ME en CVS-klachten hebben ook maagpijn door chlamydia pneumonia, een bacterie. Niet te onderschatten.

http://www.cpnhelp.org/
sidonia - 04 Aug 2012 - 08:57
Onderwerp:
Jammer dat de Orthiflor voor jou niets doet.
Misschien goed om verder te kijken, dus laten onderzoeken.
asje - 04 Aug 2012 - 17:41
Onderwerp:
@marlène Ik heb ooit een tijdje zó veel maagpijn gehad dat ik geen enkel vast voedsel meer kon verdragen. Ik heb toen geleefd op verse fruit- en groentesappen en yoghurt, alles hèèl langzaam drinkend, en na een dag of tien was mijn maag weer helemaal rustig en kon ik langzamerhand weer vast voedsel verdragen. De pijn is ook nooit meer zo heftig teruggekeerd.
marlène - 04 Aug 2012 - 19:25
Onderwerp:
@ asje

zoals je zegt, dat waren al sappen. Vast voedsel moet je zelf nog eens gaan verteren.
Fijn dat je dat alvast niet meer hebt gehad!!
flowerpower3 - 04 Aug 2012 - 19:38
Onderwerp:
Bedankt voor de informatie, Marléne! Alleen word ik niet wijs van die website hoe je je daar op zou moeten laten onderzoeken? Mijn maag is al een aantal weken helemaal over, maar zit nog wel aan de medicijnen die ik vanaf morgen ga afbouwen, pas over 2 weken weet ik of het echt over is omdat ik dan medicijn vrij ben.

Wat bedoel je met rauw voedsel een tijdje laten liggen? Ik weet niet wat daar onder valt. En is dat alleen voor de maag of ook voor de darmen?
marlène - 04 Aug 2012 - 20:50
Onderwerp:
Chlamydia pneumonia wordt getest via bloed, relatief makkelijk onderzoek en bekend bij de artsen.

Medicatie is een ander paar mouwen. Meeste artsen denken dat je er met zes weken antibiotica vanaf bent. Als je positief test, kan je vernoemde website aan je dokter vermelden. Die zal het dan - als het goed is - wel eens doornemen.

Rauw voedsel is salade, komkommer, radijsjes, tomaten, ... ongekookte groenten dus. Maar ook fruit. Je moet niet bang zijn dat je tekorten krijgt. Als je slecht verteert, maak je de situatie alleen maar erger en krijg je op den duur nog veel minder binnen. Je kan het compenseren met een multivitamine en multimineralen wat zowieso een aanrader is als je lang ziek bent.
flowerpower3 - 07 Aug 2012 - 00:48
Onderwerp:
Ik ga het onthouden, eerst maar kijken of mijn maagklachten terug gaan komen na het afbouwen van de medicatie. Ik eet niet keurig iedere dag groenten en fruit, ik ben er niet zo dol op namelijk. Ik ben niet zo bang voor tekorten, en tot voor alsnog ook nooit tekorten gehad, dus naar mijn mening is dagelijks van alles naar binnen werken niet per se nodig.

Multivitamine is een goed idee, alleen zie ik vaak door de bomen het bos niet meer als je ziet hoeveel merken er zijn en het prijs verschil. Heb je toevallig een aanbeveling qua merk?
marlène - 07 Aug 2012 - 08:39
Onderwerp:
Niet echt, ik combineer een hoop potjes eerlijk gezegd. Voor het eerst sinds jaren doe ik dit nu wel systematisch en heb het gevoel dat het iets doet. Mag ook wel voor die prijs LOL. Vooral loodzware vermoeidheid, die onzichtbare kilo's lijken weg te gaan. Geen extra spierkracht in de plaats gekregen voorlopig en nog altijd even vaak in bed maar het gevoel lichter door het leven te stappen.


Now Foods, Gamma E Complex, Advanced, 120 Softgels
Enzymatic Therapy, B12 Infusion, 30 Chewable Tablets
Nordic Naturals, Ultimate Omega, Lemon Flavor, 180 Soft Gels
Natural Sources, Raw Thyroid, 60 Capsules (voor de schildklier)
Now Foods, Ubiquinol, 100 mg, 60 Softgels
Now Foods, Lecithin, 1200 mg, 100 Softgels
Frontier Natural Products, Cut & Sifted Licorice Root, 16 oz (453 g) (thee 2-4 kopjes per dag voor bijnieren)
Morningstar Minerals, Immune Boost 77, Mineral Supplement, 120 Capsules
Country Life, Gluten Free, Biotin, 10 mg, 120 Veggie Caps
Source Naturals, Saw Palmetto Extract, 320 mg, 120 Softgels (niet laten misleiden door wat er op potje staat, is o.a. tegen uitval haar door laag testosteron)
Now Foods, Potassium Gluconate, 100% Pure Powder, 1 lb (454 g) (kalium bij hartritmestoornissen, als je je slap voelt, niet voor mensen met nier- of vochtproblemen)
Doctor's Best, Best D-Phenylalanine 500 mg, 60 Veggie Caps (tegen pijn, voor goed humeur en ondersteunt immuniteit)
Nature's Way, Niacin 100 mg, Nicotinic Acid, 100 Capsules (bij slapengaan)
Country Life, Gluten Free, Selenium, 100 mcg, 180 Tablets
Country Life, Gluten Free, Zinc, 50 mg, 180 Tablets
Jarrow Formulas, Methyl B-12, 5000 mcg, 60 Lozenges (1/10 om op te starten om de twee dagen)
Country Life, Gluten Free, Active B-12 Dibencozide, 3000 mcg, 60 Lozenges (verdraag ik voorlopig niet)
Solgar, Folate Metafolin Folic Acid, 800 mcg, 100 Tablets (ik verdraag 1/2 tablet om de 2 dagen)
Doctor's Best, Best L-Carnitine Fumarate, 855 mg, 180 Veggie Caps (verdraag ik nu niet)
Doctor's Best, Best Alpha-Lipoic Acid, 300 mg, 180 Veggie Caps ((verdraag ik nu niet)
Alkala N
Zoutinhalator van zouttherapie.nl

Gewoon van alles 1 pilletje 's morgens tenzij anders aangegeven tussen haakjes.

Ik zoek na al die jaren nog steeds een vit C die niet op mijn maag blijft liggen.
sterre - 07 Aug 2012 - 09:40
Onderwerp:
Shocked Wow Marlene neem je dit allemaal op 1 dag?
Pfff als je nu nog niet beter bent weet ik het ook niet meer Wink
triske - 07 Aug 2012 - 16:44
Onderwerp:
Marlene,

Zou de lyposheric vitamine c voor jou een oplossing kunnen zijn?

Je kan het bestellen op www.lyposphericnutrients.co.uk/

Jammer genoeg weer duur! Ik bestel daar nu de glutathion;

Groetjes,

Triske
senna - 07 Aug 2012 - 17:22
Onderwerp:
Buffered C is 100% natural from mineral ascorbates, which are less acidic and maintain excellent absorption.

Daarom neem ik altijd "buffered"

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Buffered-C-500-100-Capsules/1830

Een goede maag moet je wel hebben hoor Marlène om dat allemaal te verdragen ! Een hele pilletjeswinkel Very Happy
marlène - 07 Aug 2012 - 18:53
Onderwerp:
Pfff, de maagpijn had ik al voordat ik ooit met pilletjes ben begonnen en het is alleen maar erger geworden door de jaren heen. Er zal wel één of andere parasiet mijn maag om zeep helpen. Ik vermoed de chlamydia pneumonia want het zijn stekende pijnen door de dag heen. Ben er vroeger al eens voor behandeld geweest en dat was dezelfde soort pijn maar een test zal het moeten bevestigen natuurlijk.

Sommige vulmiddelen zijn ook niet echt mijn ding heb ik gemerkt. Magnesium stereate is echt iets waar ik hoofdpijn van krijg bijvoorbeeld. En dan dus de vitamine C. Goede tips tot nu toe Smile
Lea - 07 Aug 2012 - 19:54
Onderwerp:
Heb je Ester-C Plus van Solgar al geprobeerd, Marlène? Het is de enige die ik kan verdragen.
"Highly absorbable non-acidic vitaminC/Bioflavonoid complex 1000 mg"
flowerpower3 - 08 Aug 2012 - 18:00
Onderwerp:
Wow Marléne, ik had gedacht dat je met een merk zou komen voor 1 potje, haha, maar dit is een hele waslijst..Ik kan dat niet betalen, ik kan hoogstens 30 euro uit geven voor een potje per maand. Dat moet voldoende zijn voor een goede multivitamine, denk/hoop ik? Het blijft lastig, je hebt potten van een huismerk voor 10 euro en dezelfde hoeveelheid van een ander merk voor 30 euro. Ik weet dan niet wat nu goed is en of je niet gewoon opgelicht word.
sidonia - 11 Aug 2012 - 11:49
Onderwerp:
Het ging zo goed met de Orthiflor, maar ik ben ook weer terug bij af.
Weer erg veel darmklachten, ondanks de Orthiflor. Afgelopen week zo'n pijn gehad 's avonds en 's nachts, dus ik zat de dag erna bij de huisarts.

Hij dacht aan galblaasproblemen, dus weer een dag erna in het ziekenhuis voor echo. Natuurlijk weer niets gevonden. De story of my life. Volgende week maar weer terug naar de huisarts. Ik wil verder onderzoek, want hier word ik gek van.
marlène - 11 Aug 2012 - 12:42
Onderwerp:
é flowerpower

ik begrijp wat je bedoelt. In het begin was het ook zo hier: ik doe het met een multivitamine, zoeken wat goed kan zijn maar na een paar jaar besloten gewoon de spaarpot open te breken en alles op alles te zetten. Persoonlijk weet ik dat ik het mentaal niet lang meer zou kunnen volhouden om als een plant te vegeteren.

Ik doe het nu sinds een paar maanden en veel mensen zeggen dat ik er op dit moment beter uitzie, mijn stem helder klinkt (niet meer zo traag ook), mijn slechte periodes worden korter. De trend was gezet sinds de LDN maar de zink, selenium en raw thyroid hebben toch iets extra gedaan heb ik de indruk.

Eigenlijk volledig off topic dus laat het hier even bij.
daisy86 - 13 Aug 2012 - 15:05
Onderwerp:
Ik gebruik nu sinds 2 dagen de Orthiflor Sensitive.
Deze was mij aangeraden, omdat die ook helpt de darmwand te herstellen en zo dus de leaky gut tegen zou gaan.
Sinds ik het gebruik heb ik last van buikpijn, maar wel met redelijk normale ontlasting.
Vandaag ben ik ook ziek wakker geworden, dus misschien is het toeval.
Maar ik heb wel het gevoel alsof er iets gaande is in mijn buik.
feuer - 28 Apr 2013 - 14:07
Onderwerp:
Vanwege PDS gebruikte in al een tijdje multi-enzym tabletten, dat hielp wel iets.
Maar wou iets beters dus ging 2 maanden geleden over op probiotica, deze: https://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/20054/RAW-Vitamine-C-Probiotica-Garden-of-Life-60-capsules

2 weken gelden had ik ontbeten en kreeg plotseling last van hevige maagkrampen.
Mijn maag begon op te zetten, viel bijna flauw, begon te zweten en te trillen, ging op mijn bed liggen en kon me 2 uur lang niet meer bewegen van de pijn.
Toen zakte de pijn weg, en na het avondeten had ik het niet, dus het was raar...
Na een paar dagen steeds hetzelfde, besloot ik iedere dag iets anders te proberen, anders eten, langzamer eten, minder eten, vroeger eten.
Maar het hielp niets.
Na een week puzzelen wat ik bij het ontbijt anders deed dan bij het avondeten, dacht ik dat het miss aan de probiotica kon liggen (toen gebruikte ik het al ruim 6 weken).
Dus, na het ontbijt geen probiotica genomen en geen maagkramp.
Om toch zeker te weten dat het door de probiotica kwam, heb ik het na 5 dagen weer eens genomen.
Na ongeveer een uur begon de maagkramp ineens weer heel heftig, en de aanval duurde 4 uur waarvan een half uur op het toilet.
Sindsdien heb ik het niet meer genomen...

Weer iemand hoe dit kan?
En welke probiotica zou ik wel kunnen nemen?

Alvast Bedankt! Wink
lulu - 28 Apr 2013 - 17:06
Onderwerp:
Ik weet het niet feuer, maar ik heb iets vergelijkbaars met chlorella gehad, tot met overgeven en hondsberoerd. Ook uitgezocht, kwam echt door de chlorella. Ik zie dat in deze pillen veel is toegevoegd, ook fruit- en groente"complex", zou het aan de toegevoegde spulletjes kunnen liggen? Anders nog eens een probioticum zonder toevoegingen (als dat al kan) uitproberen?

Of mss kan je er nu niet tegen en kan je beter je darmen gunstig beïnvloeden dmv dieet (GAPS, of gluten-, lactose vrij). Heeft mij in het begin goed geholpen, nu kan ik wat meer hebben (maar chlorella neem ik niet meer!)
louisa - 28 Apr 2013 - 17:25
Onderwerp:
Chlorella is niet voor iedereen geschikt.

Bij PDS (IDS), ziekte van Crohn, diarree, geldt een waarschuwing/voorzichtigheid.
      Quote:
Voorzichtigheid is geboden bij diarree, de ziekte van Crohn, of IBS, omdat chlorella de ziekte van Crohn kan verergeren.
Groetjes, Louisa
senna - 28 Apr 2013 - 22:20
Onderwerp:
Mij lijkt dit eerder een reactie op ascorbinezuur.
Ik voel me het best bij Lacteol.
feuer - 29 Apr 2013 - 18:30
Onderwerp:
Bedankt voor de reactie's!

Geen idee wat chlorella precies is, maar het lijkt niet in deze probiotica te zitten.
Dus dat zal het niet zijn.
Vitamine C heb ik eerder al eens in een veel hogere doses gehad, maar dat is jaren geleden en weet niet of ik daar ineens niet meer tegen zou kunnen (?)
Ik weet mijn intollerantie's redelijk, dus volg al een dieet.
Omdat ik toch nog vaak last heb van constipatie, dacht ik dat probiotica daar miss voor zou kunnen helpen.
Naja, dat hielp dus wel Razz maar deze manier was niet helemaal de bedoeling...
Ik zal proberen een andere probiotica te nemen, en hoop dan maar dat dat wel goed gaat.
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Powered by PNphpBB2 © 2003-2010 The Zafenio Team
Credits