random

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Share | |
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Auteur Bericht
annacOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2014 - 23:14
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 04 02 2006
Berichten: 4638

Status: Offline
Dank, Louisa.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
marlène
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 08:12
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 20 11 2009
Berichten: 9344

      lulu schreef:
En het kan zijn dat Hasimoto zich ontwikkelt als een van de disbalansen tgv ME. Dan kan het schildklierprobleem worden gesuppleerd maar blijft de ziekte over.


Wat mij betreft is DML een internist en geen endocrinoloog. Ik zou een behandeling van de schildklier dan ook niet van hem verlangen maar naar een andere specialist gaan.

Ik ga naar DML, een neuroloog, een endocrinoloog, een reumatoloog, huisarts, ... en ze weten het allemaal van elkaar.

_________________
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com

Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 11:29
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11818

In Nederland zijn veel internisten ook endocrinoloog.
Isala Ziekenhuis: http://www.isala.nl/ deze internist-endocrinoloog http://www.isala.nl/patienten/specialismen-centra/interne-geneeskunde/specialisten-medewerkers/Franken (wordt als één van dé specialisten gezien in Nederland...) heeft gemist bij een naast familielid van mij: Hashimoto, hele hoge waarden anti-TPO en nodussen op de schildklier (kans op kanker, nu bij een collega internist -specialisaties schildklierziekten, schildklierkanker, chronische ziektebeelden, autoimmuunziekten, infectieziekten, maagdarmaandoeningen en stofwisselingsstoornissen- onder strenge controle).
De Isala internist-endocrinoloog heeft nooit onderzoek gedaan naar anti-TPO en nooit een scan/echo van de schildklier gemaakt...
Alleen TSH en FT4 wordt onderzocht...
Rotterdam en Den Bosch gemist: Hashimoto, 2/3 van de schildklier weg aangetast, hele hoge waarden anti-TPO, Graves + oogziekte, nooit onderzoek gedaan en nooit een scan/echo gemaakt.
Dat heeft ernstige gevolgen gekregen voor de gezondheidssituaties.

Groetjes, Louisa

_________________
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-


Laatst aangepast door louisa op 16 Mrt 2014 - 11:52, in totaal 1 keer bewerkt
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
marlène
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 11:51
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 20 11 2009
Berichten: 9344

      Quote:
Deze internist-endocrinoloog heeft nooit onderzoek gedaan naar anti-TPO en nooit een scan/echo van de schildklier gemaakt...


Die heeft vast een paar dagen gemist tijdens zijn opleiding ...

_________________
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com

Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 11:56
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11818

@marlène,
      marlène schreef:
      Quote:
Deze internist-endocrinoloog heeft nooit onderzoek gedaan naar anti-TPO en nooit een scan/echo van de schildklier gemaakt...
Die heeft vast een paar dagen gemist tijdens zijn opleiding ...
Wink vast niet. Maar zo wordt er in Nederland gewerkt door veel internisten-endocrinologen alleen kijken naar TSH en FT4 en blind staren op bloedwaarden tussen de referenties. Iedereen Thyrax voorschrijven en klaar is Kees of Anna.
Zie de Richtlijnen: Bron: http://www.schildklier.nl/schildklier/richtlijnen

Het begint in Nederland altijd bij de huisarts en veel daarvan hebben onvoldoende medische kennis van schildklierziekten. Daarbij ben je afhankelijk van een verwijsbrief van dezelfde huisarts naar een internist-endocrinoloog.
Richtlijn huisartsen: Bron: https://www.nhg.org/standaarden/samenvatting/schildklieraandoeningen#idp30560
      Quote:
...Aanvullend onderzoek en evaluatie
Indicaties voor TSH-bepaling, indien afwijkend ook vrije T4...

...Gebruikelijke referentiewaarden:
TSH 0,4- 4,0 mU/l
Vrije T 9,0-24,0 pmol/l...
Tsja... en zo kan het goed fout aflopen voor mensen/(schildklier-, Hashimoto-, Graves-) patiënten Rolling Eyes.

Groetjes, Louisa

_________________
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
annacOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 13:48
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 04 02 2006
Berichten: 4638

Status: Offline
Aan endocrinologen waar ik niet naar toe moet heb ik niet zoveel.

Is er ook een lijstje waar je wel naar toe kunt zonder met een kluitje in het riet gestuurd te worden?
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 14:03
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11818

Hoi annac,
      annac schreef:
Aan endocrinologen waar ik niet naar toe moet heb ik niet zoveel.
Is er ook een lijstje waar je wel naar toe kunt zonder met een kluitje in het riet gestuurd te worden?
Ik heb geen dergelijk lijstje voor handen.
De praktijk is, helaas, dat je daar zelf naar moet gaan zoeken in Nederland en dat je op een consult met een internist-endocrinoloog door veel vragen te stellen er (pas) achter komt wat zijn/haar visie, onderzoeksmethode en behandeling is.

Je kunt contact opnemen met de Schildklierstichting voor namen? Of aanmelden bij het schildklierforum en daar vragen om informatie?: Bron: http://www.schildklier.nl/

Groetjes, Louisa

_________________
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-


Laatst aangepast door louisa op 16 Mrt 2014 - 14:15, in totaal 1 keer bewerkt
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
annacOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 14:13
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 04 02 2006
Berichten: 4638

Status: Offline
aanmelden daar lukt niet. ze zouden naar mijn mail adres een link sturen, maar die is nooit aangekomen.....
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mrt 2014 - 14:21
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11818

Hoi annac,

Dan kun je misschien bellen met de Schildklierstichting voor namen en informatie?

Visser is bezig met schildklieronderzoek en werkt daarbij samen met Groningen? Uit wat anderen vertellen begrijp ik dat er uitgebreid onderzoek wordt gedaan? Misschien weet Visser een internist-endocrinoloog die het complete beeld van de schildklier onderzoekt en verder kijkt dan zijn/haar neus lang is?

Groetjes, Louisa

_________________
ME of Lyme?: http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-942.html

-Als je geen ster aan de hemel kunt zijn, wees dan een lampje in je huis-
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
Berichten van afgelopen:     
Ga naar:  
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Powered by Zafenio