random

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Share | |
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Auteur Bericht
Zuiderzon
Onderwerp: Beoordeel je arts op Zorgkaartnederland.nl  BerichtGeplaatst: 18 Feb 2019 - 15:38
Site Admin
Site Admin


Geregistreerd op: 13 10 2005
Berichten: 2887
Woonplaats: Onder de zon
Datum:
13/02/2019
Bron: https://www.me-cvsvereniging.nl/nieuws/beoordeel-je-arts-op-zorgkaartnederlandnl

Beoordeel je arts op Zorgkaartnederland.nl

Wanner je ME of CVS hebt kan je soms lang op zoek zijn naar een behandelaar die kennis heeft van je ziekte, en je klachten serieus neemt. Op Zorgkaartnederland.nl kun je je arts, behandelaar of bedrijfsarts een beoordeling geven door middel van een rapportcijfer. Je kunt er je ervaringen delen door een waardering te schrijven. Zo kan je anderen helpen om een betere keus te maken voor een zorgaanbieder of behandeling. En je kunt zelf de beoordelingen door anderen gebruiken.


Hoe werkt het?

Via de website www.zorgkaartnederland.nl vul je in het zoekvenster de naam van je behandelaar of bedrijfsarts in, en zie je aan de rechterkant een knop ‘Waarderen >’

Wij zouden het fijn vinden als je ook vermeld wat je gezondheidsklachten waren, welke behandeling je hebt gehad, en wat het resultaat van de behandeling was.

Vergeet vooral niet de vraag ‘Voor welke aandoening bent u behandeld door de specialist?’ in te vullen, ook als het niet gaat om een medisch specialist, maar om je huisarts, bedrijfsarts, of andere behandelaar. Alle beoordelingen waar ME, CVS of ME/CVS is ingevuld worden namelijk gelinkt aan de aandoeningspagina ME.


Welke informatie staat op Zorgkaart Nederland?

Op deze aandoeningspagina ME lees je wat korte informatie over de ziekte. Ook vind je er de artsen/behandelaars die door patiënten met ME en CVS zijn beoordeeld. Op het tabblad ‘Waarderingen’ kun je alle waarderingen van lotgenoten terugvinden. Om deze informatie betrouwbaar en up-to-date te maken is het belangrijk dat zo veel mogelijk ME- en CVS-patiënten hun behandelaar beoordelen én daarbij invullen dat ze voor ME (of ME/CVS of CVS) zijn behandeld.

Op het tabblad ‘Zorgaanbieders’ staan ook veel behandelaars waar maar een van de waarderingen over ME of CVS gaat. Het waarderingscijfer dat je daar ziet is het gemiddelde van alle waarderingen die die behandelaar gekregen heeft, dus ook die van mensen die geen ME of CVS hebben. Dat cijfer zegt dus niets over de waardering van ME en CVS patiënten.

Wij hopen dat veel mensen een waardering gaan invullen over hun behandelaar zodat er steeds meer ervaringen beschikbaar komen. Dat kan de keus voor een behandelaar makkelijker maken en de zorg hopelijk beter.

_________________
Hoop doet leven!
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage  
Reageer met quote Naar boven
teunieOffline
Onderwerp: Beoordeel je arts op Zorgkaartnederland.nl  BerichtGeplaatst: 19 Feb 2019 - 09:57
Actief lid


Geregistreerd op: 20 01 2013
Berichten: 273

Status: Offline
[quote="Zuiderzon"]Datum:
13/02/2019
Bron: https://www.me-cvsvereniging.nl/nieuws/beoordeel-je-arts-op-zorgkaartnederlandnl

Beoordeel je arts op Zorgkaartnederland.nl

Prima initiatief! Maar vaak kom je bij een arts voor klachten die officëel niet aan ME/CVS zijn gelinkt waarbij de diagnose ME/CVS ervoor zorgt dat je niet serieus wordt genomen en je klachten niet of niet goed worden behandeld. Het CGT-protocol wordt nog steeds toegepast, maar in het geniep. Het wordt nooit met zoveel woorden gezegd, tenminste, in mijn ervaring. Wat doe je daarmee?
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
Berichten van afgelopen:     
Ga naar:  
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Powered by Zafenio