random

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Share | |
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Auteur Bericht
floortje28
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 26 Jan 2020 - 14:51
Actief lid


Geregistreerd op: 04 11 2013
Berichten: 477

Rectificatie UMCG: Blijf vitamine B12 gebruiken bij medisch tekort https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Paginas/Blijf-vitamine-B12-gebruiken-bij-medisch-tekort.aspx
      Quote:
Onderzoekers van het UMCG hebben deze week een waarschuwing gegeven over de mogelijke gezondheidsrisico's van veel vitamine B12. Dit heeft voor onduidelijkheid gezorgd, en leidde tot vragen en onrust bij patiënten en behandelaars. Dit is nooit onze bedoeling geweest.

Onderzoek vereist nuance
Het onderzoek van het UMCG dat afgelopen week in Jama Network Open verscheen, toont een associatie aan in de algemene bevolking tussen hogere vitamine B12-spiegels en vroegtijdige sterfte. Het is onduidelijk of er een direct oorzakelijk verband is. Meer onderzoek is nodig om te weten of, en zo ja hoe, hoge vitamine B12-spiegels een oorzakelijke relatie met voortijdige sterfte hebben.

Belang van suppletie bij tekort
Mensen met een medische indicatie voor het aanvullen van een vitamine B12-tekort waren expliciet uitgesloten van het onderzoek. Zij dienen deze suppletietherapie op de door hun behandelaar voorgeschreven wijze te continueren. De waarschuwing die de onderzoekers hebben gegeven voor hoge doses vitamine B12, is uitsluitend bedoeld voor mensen die vitamine B12-supplementen nemen zonder aangetoond lichamelijk tekort. Omdat de gezondheidsrisico's van veel vitamine B12 niet bekend zijn, waarschuwen zij voor het feit dat veel supplementen een veelvoud bevatten van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2,8 microgram per dag.​
De laatste alinea is nog steeds onjuist. Ook waarschuwing voor meer dan 2,8 microgram per dag voor mensen zonder B12 tekort is onterecht en nergens op gebaseerd UMCG is gevraagd dit ook te rectificeren.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
sterreOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 28 Jan 2020 - 11:37
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1840

Status: Offline
Ze jagen zo de mensen de stuipen op het lijf gebaseerd op.....niks eigenlijk. Zomaar iets gezegd zonder goed te onderzoeken.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
floortje28
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 28 Jan 2020 - 16:32
Actief lid


Geregistreerd op: 04 11 2013
Berichten: 477

B12 Research Institute Rotterdam heeft melding gedaan bij IGJ https://twitter.com/B12ResearchNL
      Quote:
Onze melding is ook gehonoreerd: @IGJnl heeft n/a v/d brief iemand aangesteld die de klachten omtrent de #B12 misvattingen in behandeling neemt. Dit betreft de on-line link https://www.igj.nl/onderwerpen/klacht-of-vraag-over-zorg-of-jeugdhulpverlening/contact waardoor uw klacht direct bij de goede persoon komt. Hier zijn we erg blij mee.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
ruudvermeulenOffline
Onderwerp: iemand vinden voor b12 injecties  BerichtGeplaatst: 29 Feb 2020 - 12:32
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 29 06 2011
Berichten: 647

Status: Offline
      laurens schreef:
Dag allen,

Mij is vanuit het ME/CVS MC in A'dam aangeraden B12-injecties te gaan proberen, maar het probleem is: mijn huisarts wil hier niet aan meewerken en ik schijn ze wel te moeten laten zetten door een verpleegkundige of anderszins bekwaam persoon. Zo iemand heb ik niet in mijn kring, voor zover ik me nu kan bedenken.

Toch wil ik de injecties graag proberen want verder heeft niks geholpen en de situatie is niet best. Heeft iemand ervaring met het vinden van iemand die de injecties toe kan dienen? Ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken. Alvast dank!


Los van alle redenen om wel of geen vit B12 te gebruiken. Je kunt het zelf doen, dat doen mensen met diabetes ook, of een familielid vragen als je het zelf niet doet. Daarvoor is geen speciale opleiding nodig. Ik ken genoeg moeders die hun kind intraveneus prikken en dat is heel wat lastiger.

_________________
http://www.cvsmemc.nl
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail  
Reageer met quote Naar boven
Berichten van afgelopen:     
Ga naar:  
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Powered by Zafenio