random

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Share | |
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Auteur Bericht
psOffline
Onderwerp: Misselijkheid, niet kunnen eten -> sondevoeding  BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 - 12:07
Beginner


Geregistreerd op: 06 02 2009
Berichten: 27

Status: Offline
ik ben 23 jaar en al jaren.i
k ben al heel lang misselijk en kan geen eten en weinig drinken tot mij nemen. het werdt an kwaad tot erger. eerst had ik speciale drinkvoeding van het ziekenhuis gekregen omdat ik niet meer kon eten maar ook de drinkvoeding ging niet meer.
zit nu al een tijd aan sonde voeding eerst via de neus en nu heb ik een sonde rechtstreeks in mijn buik in de darmen omdat de maag helemaal niks verdraagt ook geen sonde voeding. dus vandaar dat ik sondevoeding krijg direct in de darmen.
heb al heel vaak hiervoor in het ziekenhuis gelegen.ze weten dat ik alleen een traag werkende maagontlediging heb maar dan nog moet het niet zo extreem zijn als dat het nu is daar moet een andere oorzaak voor zijn.
daarbij heb ik ook darm problemen die werken ook vertraagt.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
psOffline
Onderwerp: misselijkheid  BerichtGeplaatst: 15 Mei 2010 - 12:24
Beginner


Geregistreerd op: 06 02 2009
Berichten: 27

Status: Offline
lees net dat mij bericht vol type fouten kotm door de moeheid maar volgens mij is de bericht wel duidelijk.
herkent iemand zich in het bericht hoop dat iemand mij verder kan helpen.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
niessieOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 - 11:41
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 11 10 2009
Berichten: 4078
Woonplaats: hoorn(nh)
Status: Offline
Hoi ps

Ik herken zeker je verhaal....
Ik ben een aaantal jaren geleden opgenomen geweest omdat ik erg misselijk was en niet meer eten en drinken kon
Ik viel heel veel af en ik kreeg omdat ik totaal geen vocht meer binnen kreeg ook nog eens kaakkramp(men dacht dat ik een hersenbloeding kreeg)
Ik kreeg een maagsonde wat totaal fout ging omdat ook mijn maag dit niet kon verwerken!!!!!
Ik kreeg toen ook een diepe sonde net als jij en die heb ik één dag gehad en ik vond het werkelijk een verschrikking ik wilde dat rot ding er weer uit en de verpleegkundige heeft hem s avonds nog verwijderd
De zaalarts die de volgende ochtend kwam was het er niet mee eens dat het eruit was gehaald en wilde het er weer in gaan doen omdat ik niets meer at en dronk maar ik weigerde pertinent

Ik heb maag en darm onderzoeken gehad zonder resultaat en al mijn klachten werden op psychisch gegooid en ik kon naar huis en vooral ff langs de psychiater Evil or Very Mad

Ik weet dat ik toen ook ontzettend moe was en totaal niets meer kon doen en dat kwam over als depressief Evil or Very Mad
Ik weet nu dat ik een chrash heb gehad van de ME/CVS en een heftige ook sinds die tijd kon ik ook niet meer werken Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Heel veel sterkte met alles
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
marlène
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 - 14:41
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 20 11 2009
Berichten: 9343

Lieve help PS wat een verhaal. Ik ben wel een kilo spiermassa per week afgevallen tot ik een BMI van +/- 17 had. Ze hebben me aan de baxters gehangen omdat ik geen eten meer kon binnenhouden. Ik had een felle maag- en darmontsteking en erg vertraagde maaglediging (tot meer dan 12 uur). Dat laatste heeft een zestal maanden geduurd. Daarna is het verbeterd met Omeprazol in twee kuren.

Sinds anderhalf jaar eet ik geen rauwe groenten of fruit meer, ik verteer het niet net zomin als alles wat chemisch of met kruiden bereid is. Puur natuur waar mogelijk. Hoogstens himalaya-zout en wat tijm. Heel af en toe zondig ik maar de maag reageert onmiddellijk.

Wat bij sommigen helpt, zijn bitterdruppels van Unda Dolisos: Ficus Carica Gemmae D1

•versterkt en sedeert het zenuwstelsel.
•regenereert het maagslijmvlies en normaliseert de maagzuurproductie

Afhankelijk van je aandoening, kan je het voorleggen aan je behandelende arts.

De laatste keer dat ik echt maandenlang (kots)misselijk was en snerpende maagpijn had, was tijdens mijn zwangerschap. Toen bleek ik een opstoot van lupus te hebben.

Een internist of gastro-enteroloog moest jou toch al lang geholpen hebben!

Misselijkheid is een symptoom van vele ziekten en bij jou gaat het wel heel ver. Toch eens goed laten nakijken en niet als symptoom van ME/CVS accepteren zou ik zeggen.

_________________
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com

Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
psOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 - 18:15
Beginner


Geregistreerd op: 06 02 2009
Berichten: 27

Status: Offline
bedankt voor jullie's berichten.
zal er zeker even over hebben.

loop al heel lang bij een internist en die heeft mij 5 x opgenomen omdat ik uitgedroogt was en ondervoed. maar hij gaf dan alleen maar infuus enzo maar deed verder niks. pas na andringen van de dietiste is er besloten om sonde voeding toe te passen en een pag sonde te plaatsen na veel aandringen. het probleem loopt al ruim een jaar dat ik niet kan eten. maar zit pas inds eind april aan de sondevoeding. dus je kan voorstellen ben erg verzwakt daardoor.

na menig ruzie in het ziekenhuis loop ik sinds vorige week bij een maag lever darm speciaist dus hoop dat die mij verder kan helpen.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
Alie
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 16 Mei 2010 - 21:39
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 30 05 2006
Berichten: 3895

ook ik heb een trage maag en darm werking
ik heb heel veel maag darm en slokdarm onderzoeken gehad
mijn spijsvertering werkt ook niet goed en ik had geregeld maag en darm ontsteking door diverticulose ,uitstulpingen en vernauwingen in de dikke darm ,toen ben ik al mijn eten gaan blenderen
ook fruit gaat in fruit centrifuce
maar er zijn dingen wat ik beslist niet verdraagt dat is sinaasappel en grapefruit ,sla en paprika en appels en peren dus veel fruit eet ik niet helaas
ik eet een heel klein stukje vlees van een half ons maar geblenderd
ik drink alleen karnemelk water thee en soms koffie en neem iedere dag vifit jocherd
en dat lukt redelijk maar ik eet alles over 6 a 7 keer per dag verdeeld
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail  
Reageer met quote Naar boven
annemoontjeOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 08 Jul 2010 - 12:54
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 31 05 2010
Berichten: 2990

Status: Offline
Aan Alie en anderen: is het een idee om eens langs een goede dietist(e) te gaan? Ik was zelf in de loop der jaren erachter gekomen dat ik erg slecht reageer op suiker, melk en druiven omdat de reacties daarvan inmiddels steeds duidelijker werden. Een IGg voedselintolerantietest (dankzij DML, maar kan uiteraard ook op eigen initiatief) heeft uitgewezen dat ik voor meer intolerant ben en bleken net dingen te zijn die ik dagelijks meerdere keren per dag in grote hoeveelheden binnen kreeg!! Sindsdien, nu 2 jr. op dieet waarbij die allergenen niet meer voorkomen. Voelde al wat beter. Iig voor m'n darmen. Door ME nog teveel gedoe ermee, maar veel minder van eten.

Inmiddels ben ik bijna 2 jr. later dankzij een paar heftige terugvallen nav infecties door dietiste op nog veel strenger dieet gezet omdat mijn lichaam nog minder is gaan verdragen. Door ME. Heb er inmiddels een vetintolerantie bij en mag net als Marlene geen enkel kruid, specerijen meer, geen enkele smaakmaker op wat zeezout na. Ik eet nog wel groenten en wat fruit, maar heel beperkt en alleen een handvol beter te verteren soorten. Sowieso iets meer met schil of harde (bruine) randjes. Ook geen gerookte kip of zalm, sowieso alleen nog maar 1 of 2 vissoorten enz. enz.

2 ons groenten en 2 stuks fruit gezond? Dat ligt er maar aan!! Druiven en ananas gaven bij mij al problemen, dus had ik zelf al bedacht hier niet te vaak van te eten, maar door ME of diverse darmaandoeningen kan je lichaam fruit en groenten vaak helemaal niet of niet goed verwerken. Met alle gevolgen van dien: het zorgt voor extra ontstekingen, extra reacties van het immuunsysteem (dat al zo verzwakt en ernstig in de war is!) en op die manier brengt het je ME/fysieke situatie steeds verder af van wat goed en normaal is. Een dieet is geen oplossing voor ME, maar schept wel een erg belangrijke randvoorwaarde net als geen inspanning! Rust maakt je ook niet beter, maar is wel van levensbelang bij ME!

Als je zo misselijk bent dat je niet kunt eten, of niet wil eten is dat naast mogelijke fysieke afwijkingen (gevolg van ME of onderliggend of ernaast) volgens mij daarnaast ook een overduidelijk teken vh lichaam dat het het eten niet kan verdragen! Ik denk dat het dan heel belangrijk is om te onderzoeken waarom. Dit is erg lastig, zeker wanneer (huis)artsen moeilijk doen enz., maar ik kan het iedereen aanraden. Ik ben er verder niets mee opgeschoten (qua ME enzo), maar mijn lijf is mij wel heel dankbaar dat het niet NOG meer te verduren heeft doordat het ook nog eens belaagd wordt door voeding die het niet (meer) kan verdragen. Leuk is het niet, absoluut niet, maar als het mijn lichaam daardoor helpt iig niet (daardoor) verder te verzwakken met alle gevolgen van dien heb ik het er dubbel en dwars voor over!

Nog 1 ding: ons immuunsysteem reageert heel snel op lichaamsvreemde stoffen/indringers, daar hoort ook vaak (bepaald) voedsel bij! Dit noem je ook wel pseudo-allergieen: zijn niet van nature aanwezig, maar door gevolg van iets anders. Overigens niet te ontdekken met zo'n voedingsintolerantietest, die kun je alleen achterhalen door eliminatie+dieet (is nog strenger dan eliminatiedieet) en dan provocatie (op advies en onder begeleiding diëtist(e)!!) om te zien waar je lichaam op reageert. Artsen erkennen trouwens niet of nauwelijks welke (soms essentiële!) rol voeding kan spelen bij problemen van het menselijk lichaam... Hier komt langzaamaan gelukkig wel meer aandacht voor.

_________________
Do what you feel in your heart to be right, for you'll be criticized anyway. Eleanor Roosevelt (1884-1962)

ME & YOU, crowdfunding studie die ME op de medische kaart kan zetten! http://www.meyou.no/press-release-english/
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
karolienOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 08 Jul 2010 - 21:15
Donateur
Donateur


Geregistreerd op: 17 06 2009
Berichten: 2907

Status: Offline
Ik herken het wel, PS, van mijn dochter, vorig jaar heel veel problemen gehad met haar maag en darmen.
Gastroscopie moeten laten doen, haar maag en darmen werkten bijna niet meer, lagen zo goed als stil, maar verder niks te zien.
We zijn bij DML geweest en ze bleek een erge lactose-intolerantie te hebben, en sinds ze geen melk-produkten meer eet, is ze terug heel goed, geen maag en darmproblemen meer en misselijkheid.
Gelukkig, denk ik, dat het bij haar beperkt nog was tot alleen melk.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
annemoontjeOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 08 Jul 2010 - 21:21
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 31 05 2010
Berichten: 2990

Status: Offline
Kun je nagaan Karolien, wat goed dat dat duidelijk is geworden zeg!! Door die ontdekking is je dochter heel wat ellende bespaard. En wat fijn om te zien dat ze er zo enorm van is opgeknapt!

En dan zeggen veel artsen dat voeding geen belangrijke rol speelt....

_________________
Do what you feel in your heart to be right, for you'll be criticized anyway. Eleanor Roosevelt (1884-1962)

ME & YOU, crowdfunding studie die ME op de medische kaart kan zetten! http://www.meyou.no/press-release-english/
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
mamoesOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 20 Sep 2010 - 21:01
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 16 07 2010
Berichten: 551

Status: Offline
voeding kan echt een grote rol spelen.
Onze dochter was veel misselijk, uit een voedselallergietest bleek dat ze niet tegen bakkersgist en spelt kan, nog wel meer maar sinds ze zuurdesem, speltvrijbrood eet is ze na brood eten niet misselijk meer.

mamoes
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
Gast
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 13 Nov 2010 - 08:06


Ok heb hier wat opgezocht ik ben terug al een week zo ziekelijk en tevens heel ongezond niks smaakt, smaakt anders in mijn mond, heb dorst en moet mij verplichten om iets te eten zo ongezond ik ben. Ik heb er al veel aangedacht om mij te laten testen iz. allergieën qua voeding. Soms wanneer ik bepaalde zakens eet zwel heel mijn lichaam op meteen een paar maten groter. Soms duurt dat een dag maar soms ook meerdere dagen. Alsook als in de zomer buitenkom krijg ik enige uren uitslag op mijn armen die vreselijk jeukt. Herkennen jullie dit ? Die intolerentie en allergieën testen wat houd dit allemaal in ?
 
   
Reageer met quote Naar boven
emootje
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 13 Nov 2010 - 09:31
Actief lid


Geregistreerd op: 20 07 2010
Berichten: 435
Woonplaats: Lunteren
Hoi ps,
In onderstaande publicatie staat een overzichtelijke "differential diagnosis of nausea and vomiting" tabel. Misschien heb je er wat aan.
http://download.journals.elsevierhealth.com/pdfs/journals/0016-5085/PIIS001650850170323X.pdf
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
marlène
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 13 Nov 2010 - 09:34
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 20 11 2009
Berichten: 9343

Echte allergieën in tegenstellin tot pseudo-allergieën en intoleranties komen maar bij 1% van de bevolking voor en het lijkt me dat jij aan dit beeld voldoet Trukske. Toch eens laten nakijken! Wat zegt jouw dokter hiervan?

_________________
http://opstaanmetmecvs.blogspot.com

Het is makkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel. - Einstein
Be critical and use your own judgement when using this information. - Marlène R.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
Gast
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 13 Nov 2010 - 09:53


Ja op da vlak nog niet veel geklaagd bij dokter dus zei hij nog niks. Is met periodes heel erg denk soms aan diabetes. Zal ik verder eens onderzoeken. Deze week zei mijn echtgenoot om energiedrank te drinken wat ik nooit gebruikt en dit wat het enige waarbij ik met beter voelde na 10 min. maar ja wil niks zeggen met deze ziekte
 
   
Reageer met quote Naar boven
Gast
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 13 Nov 2010 - 09:54


emootje is allemaal engels kan hiermee niet voort Embarassed
 
   
Reageer met quote Naar boven
Berichten van afgelopen:     
Ga naar:  
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Powered by Zafenio