random

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Share | |
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Auteur Bericht
mieksOffline
Onderwerp: aspartaam echt zo slecht?  BerichtGeplaatst: 24 Mei 2010 - 20:52
Beginner


Geregistreerd op: 06 01 2010
Berichten: 80

Status: Offline
Lieve leden,
misschien hebben jullie ook al dit doorstuur mailtje in je inbox gekregen. nu wist ik al dat aspartaam niet gezond is, maar omdat er zo weinig van nodig is omdat deze zoetstof tig maal zoeter is dan suiker, zou het niet schadelijk zijn..

voor de mensen die aspartaam niet kennen, dit is een zoetstof die in light producten verwerkt zit zodat er geen suiker gebruikt hoeft te worden (cola light en zero bv)..

nu kreeg ik dit doorstuur mailtje dus in mijn inbox: (wel een lap tekst!)


ZOET VERGIF, EEN “MUST”OM TE LEZEN
In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar. Lopen was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.
In maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen. De artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat ze ging sterven.
Zij zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen.
Zij wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart een reisje naar Florida (voornamelijk in een rolstoel).
Op 19 maart belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS had.
Ik herinnerde me een e-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn zus of zij frisdrank Light dronk. Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken. Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en e-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.
Mijn zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen. De spierkrampen verdwenen. Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter. Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen.
Wel, ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd was. Hij zou al zijn MS- patienten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten. Kortom, zij werd vergiftigd door het aspartaam in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan.
Toen zij op 22 maart in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken en dat was een pil tegen de aspartaam-vergiftiging. Zij is goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, geen rolstoel. Dit artikel redde haar leven.
Als er op een label "SUIKERVRIJ" staat : VERGEET HET!! Er zit gegarandeerd ASPARTAAM in
Ik heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over Aspartaam , op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen .
Tijdens een lezing door de “EPA” was bekend gemaakt dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS en “systemic lupus” (een het gehele gestel betreffende huidziekte). Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was. Ik stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te geven. Ik zal uitleggen waarom juist aspartaam zo gevaarlijk is. Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt, verandert de methylalcohol in aspartaam in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur , dat op
zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt . Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren.

De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische lupus . Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen. Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent, is methanol vergiftiging dat wel.
Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi drinkers.
Het slachtoffer weet gewoonlijk niet dat aspartaam de boosdoener is. Hij of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden.
Wij hebben patienten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen Light drank meer gebruikten. In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde.
Dit is ook van toepassing op gevallen van tinnitus , fybromyalgie en CVS .
Gedurende een lezing zei ik: “Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging .
Mensen stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen, is het omkeerbaar?
JA! JA! JA! Stop met het drinken van Light drank en wees alert op aspartaam op voedsellabels . Veel producten worden hiermee versterkt. Dit is een serieus probleem.
Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen. Dit kan geen toeval meer zijn.
Light dranken zijn geen dieetproducten . Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten . Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen. Deze producten bevatten formaldehyde , wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen . Formaldehyde is absoluut vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren . Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan.
Dr. Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de “dieetproducten” en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn patiënten een gemiddelde van 19 pond verloren gedurende een proefperiode.
Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici . Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door aspartaam. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.
Dientengevolge kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans.
Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare woede-aanvallen!!!

Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici . Documentatie en observatie onthullen ook dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. Zogenaamde gedrags veranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn niet meer langer nodig . De waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren. De meeste van deze kinderen werden dagelijks “vergiftigd” met juist het voedsel dat “beter voor hen zou zijn dan suiker”.

Het vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wel bekende “Golfoorlog syndroom”.

Dr. Roberts waarschuwt dat het geboortegebreken kan veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps , als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie of de zwangerschap .

Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit dodelijke vergif.

Hierin ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen het gebruik van aspartaam. Sinds deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan gedaan. De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in de melk te brokkelen.

Helaas is het patent van MONSANTO op aspartaam verlopen . Er zijn nu meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke chemische product bevatten en er zullen er nog meer worden geïntroduceerd. Iedereen wil een stukje van de “Aspartaam-cake”. Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van aspartaam, weet hoe dodelijk het is .

En is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging en de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort?

Dit is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times. Bovengenoemde organisaties kunnen geen kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten staan.

Senator Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men labelwaarschuwingen moest aanbrengen op producten die aspartaam bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en baby's. Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen.

Het wetsontwerp werd afgewezen.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 24 Mei 2010 - 22:02
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11820

Hoi Mieks,

Ik heb een tijd geleden deze mail ook gekregen en aan mijn internist gevraagd of aspartaam inderdaad zo slecht is. Hij heeft mij geadviseerd om het te mijden. Ik lees sindsdien alle verpakkingen en koop het product dan ook niet als er aspartaam en/of sorbitol in zit. Ook sorbitol, een andere zoetstof, is ongezond.

Bij mijn mail kreeg ik nog een lijst van producten. Een lange lijst .

      Quote:

Producten uit Nederland en België waar aspartaam in zit

3-whey complex Sportvoeding Maximize -
Aanmaak limonadesiroop Frambozensmaak Lidl
Aanmaak limonadesiroop Fruitfris Lidl
Actimel light Yoghurtdrank Danone -
Activia Bosvruchten Yoghurt Danone
Activia Kersen Yoghurt Danone -
Adez Soja vruchtendrank Unilever -
Air Freeze (div. smaken) Kauwgom Lidl -
Appelmoes Plukvers Light Hak -
Aquafresh natural whitening Kauwgom - -
Aquana sportswater Frisdrank In Belgie -

B3 - Looza -
B&M Classic Mint Kauwgom Aldi -
Barbecuesaus perfect - Deka -
Barbecuesaus Tafelsaus Albert Heijn -
Bar le Duc Appel Bar le Duc -
Bar le Duc Bessen-appel Bar le Duc -
Bar le Duc Lemon Bar le Duc -
Bar le Duc Sinaasappel/perzik Bar le Duc -
Bentasil Keelsnoepjes - -
Bianorm Produkt voor gewichtsbeheersing Biamed
Bifidus Muesli Graan product Aldi
Bio-Magnum Kauwtabletten Bio-FYT PHARMA nv -
Bio-Rhumal Voedingssupplement Alleen de ZAKJES -
Bitter lemon light Frisdrank Royal Club -
BI-YO Drink-yoghurt Drink-yoghurt Aldi -
Body building aminos - Ortholine/Swedish sports -
Breaker Light Aardbei Friesche Vlag -
Breaker Light Passievrucht/perzik Friesche Vlag -
Bruistabletten Vitamine-C - Kruitvat -
Bubble Roller en Hubba bubba Kauwgum Just for fun Candy -
Bugles Chips Sweet Chilly Smiths -
Bullit Sugar Free Energiedrank met Taurine & Cafeïne C1000 -

Cambridge Soya Slim Maaltijdvervanger Cambridge health Plan -
Campina (drinkontbijt) Geen suiker toegevoegd Campina -
Candy Spray Aardbei, Cola en sinassmaak - -
Care Plus ORS Drank voor topsporters - -
Centrum Junior A tot Zink Kinder vitamines Whitehall Laboratoria -
Canderel Alle zoetstoffen Canderel Nederland -
Centrum Vitaminen Junior Vitaminesupplement Centrum -
Champagne Pils Limonade Gaseuze Raak -
Chaudfontaine bosvruchten Frisdrank - -
Classic Mint / B&M Kauwgom Aldi -
Chocomel Light Melkproduct Nutricia -
Chupa chups Lolly's cremosa aardbei Chupa chups -
Cola Freeway Frisdrank Aldi
Cola Frisdrank AH Euroshopper -
Cola Light (Real Cool) Frisdrank Bas v.d. Heyden -
Cola Light Frisdrank C-1000 Huismerk -
Cola Light Frisdrank Lidl-Nederland -
Cola Light Huismerk Frisdrank Super -
Cola Light Frisdrank Coca Cola -
Cola Light Caffeine Free Frisdrank Coca Cola Company -
Coca Cola Zero Frisdrank Coca Cola -
Cola Max Frisdrank C-1000 - EDAH -
Cola River Light Lemon Frisdrank Aldi (België) -
Colon Clean Sinaasappelsmaak - -
Creepies Chips Fred&Ed Food Sense bv -
Cristal Clear light Cranberry & Limoen Vrumona -
Cristal Clear light Citroen & Passie Vrumona -
Croky Chips paprika Chips Croky -
Croky Crinkle Cut Chips Thai Sweet Paprika Croky -
Croky Thick Tasty Slices Ketchup special Croky -
Croky Thick Tasty Slices Piccalilli Croky -
Crystal Clear (Div Smaken) Bronwater Vrumona -
Curry Gewürz Golden Table Curry Aldi
Curry Gewürz Kruidenketchup Remia -

D-vital calcium Calciumsupplement Hermes Pharma -
Dalphin Sportdrank (div. smaken) Dalphin Winterswijk -
Davitamon Kauwvitaminen Davitamon -
Davitamon Vitz Kauwvitaminen voor kinderen Davitamon -
Davitamon Kauwvitaminen voor kinderen Davitamon -
Davitamon Junior Kinder Multivitamine Davitamon -
Davitamon Kinder tandpasta Davitamon -
De Bron Kauwgom De bron -
Dietcare Zoetstof in poedervorm C-1000 -
Dieetproducten Herbalife Diverse smaken Herbalife -
Dieetproducten Weightcare Milk and fruit (light) - -
Dills digestive mints Sugarfree tablets Drenco -
Dorito's alle smaken Snacks Smiths -
Drinkyoghurt (perzik + aardbei) Zuiveldrank Albert heijn -
Drinkyoghurt (limoen) mager Zuiveldrank C1000
Drink (EDAH) Frisdrank Interall Helmond -
Drink Yoghurt Zuiveldrank Friese Vlag -
Drink Yoghurt Limoen Zuiveldrank TopVit
Dubbel Cooler Vruchtensap Riedel -
Dubbel Fris Light Frisdrank Frieslandfoods -

Echinacea zuigtabletten Voedingssupplement Buurmanns -
Echinadrop Snoep Biover in België -
Eucaly drop voor de keel Drop In Belgie -

Fanta Light Frisdrank Coca Cola -
Fanta Lemon Light Frisdrank Coca Cola -
Fanta Pomelo Light Frisdrank Coca Cola -
Fanta Sapaja Frisdrank In Belgie -
Fanta zero Frisdrank Coca Cola
First choice Cola Light Frisdrank Aldi -
Fisherman's Friend Mint extra fris Lofthouse of Fleetwood LTD -
Fitline Activize OXYPLUS Supplement FitLine premium-solutions -
FitLine Basics BIO PLUS Supplement FitLine premium-solutions -
FitLine RESTORATE Supplement FitLine premium-solutions -
Freedent white Sweetmint Kauwgom - -
Freedent Winterfresh kauwgom - -
Freedent Mentol kauwgom - -
Freedent Professional white Peppermint kauwgom -
Fresh greens Mondverzorgende kauwgum De Tuinen -
Fresh-Life Peppermint kauwgom Aldi -
Fresh Mint Kauwgom B&M -
Frikandel Snack Albert Heijn 2009-02-07
Frisse fruit drank light 1.5 liter Aldi -
Frisse fruit drank Appel perzik Albert Heijn -
Fristi Zuiveldrank Frieslandfoods -
Fritessaus - Plus supermarkt -
Frisk Suikervrije mints - -
Frisdranken Met toevoeging 'Light' Meerdere -
Frites-lijn Fritesaus Remia -
Fritessaus halfvol Fritesaus C1000 -
Fritessaus halfvol Fritesaus Gouda's Glorie -
Fruitfris Frambozen Limonadesiroop Burg Ter Aar v.o.f. -
Fruit mania Frisdrank Sisi -
Fruitshoot - Robinson -
Fruit-toffees De Bron Natuurvoedingswinkels -
Frutta Spray Zoete mondspray (vanaf 4 jr) Starsweels international B.V. Breda -
Fybogel sinaas Plantaardige vezeldrank Reckitt Benckiser België -

Giant Cola Light Frisdrank Albert Heijn -
Gini Passion Frisdrank België -
Ginkgo Green Tea Frisdrank Rauch Oostenrijk -
GoedeMorgen!Drinkontbijt Light Framboos Zuivelontbijt Campina
GO electrolyte SIS Sportdrank carbohydrate SIS -
Golden Table Curry Curry Aldi -
Golden Table Fritesaus mayonaise Aldi -
Gold Zoetstof Deka Markt / Deen / Gollf -
Green Fresh Kauwgom Koetsier & Company -
Green Tea Lemmon Frisdrank Rauch Oostenrijk -

Halter bonbons Vanilla Caramel Firma Halter bonbons -
Hamburgers Snack Albert Heijn
Haute savoi Yoghurt Aldi -
Helly original Cola Frisdrank Aldi -
Helly Limonadesiroop Limonadesiroop Helly -
Herbalife Formule 1 chocolade Herbalife -
Herbalife Gold shake chocolade Herbalife -
Herbalife Gold shake vanille Herbalife -
Hermesetas Gold Zoetstof Hermesetas -
Hero cassis light Frisdrank - -
Hertog Roomijs light - -
Highway Cola & Sinas Frisdrank - -

Ice tea Frisdrank C.I.V. Superunie B.A. -
Ice tea Frisdrank Plus -
Isomatrix Whey proteine Syntrax -
JET gum Dental White Kouwgum Lidl -
Joy vruchtenlimonade Tropisch Fruit Vrumona -
Joy vruchtenlimonade Aardbei-Framboos Vrumona -
Joy vruchtenlimonade Sinaasappel-Perzik Vrumona -
Joppiesaus Dipsaus voor bij friet Elite Salades & Snacks B.V. -

Katjesdrop (suikervrij) Drop Albert Heijn -
Kauwgom Bubblicious kids sugar free Cadbury Hellas -
Kauwgom Diverse AH soorten Albert Heijn -
Kauwgom Nord Fresh Sugar Free Lidl -
Kinder Kola Frisdrank Raak -
Kinder multivitamine Multivitamine en mineralen Samenwerkende apothekers -
Kinder multivitamine Multivitamine Trekpleister -
Kinder voedingssuplement Voedingssuplement Samenwerkende apothekers -
Katjesdrop Hard/zout Albert Heijn -
Kristalzoet Zoetstof Kruidvat -

Laekerol sugerfree pastilles Diverse smaken Laekerol -
Lays Light Balsamico Chips Lays -
Lay's sensations Chips Chips Thai sweet chilli Lays -
Lays Superchips Hot Wok Chilli Lays -
Lays 30% minder vet Chips div smaken Lays -
Lemon & Lemon light) Frisdrank Plus Supermarkt -
Lemon & Lime (geen light) Frisdrank C-1000 -
Lemon & Lime Light Frisdrank Albert Heyn -
Limondaine groen Frisdrank - -
Limo light Limonadesiroop Burg Ter Aar -
Limonade siroop Fiësta Edah -
Limonadesiroop frambozen Fiësta Burg ter Aar
Limonade siroop Frambozen Lidl -
Limonade siroop Brug C1000 -
Limonade siroop Diverse smaken AH Euroshopper -
Limonade siroop Loots Supermarkt Hoogvliet -
Limonade siroop Meerdere smaken Soda Club -
Limondaine bosvrucht Koolzuurvrije limonade - -
Line zoet en slank Zoetstof Aldi -
Linese Ontbijtdrink Melkproduct Aldi
Linesse Yoghurtdrink Melkproduct Aldi
Lingen's Blond Bier 2 procent Alcohol Heineken -
Listerine actives coolmints Mond verfrisser - -
London tonic Frisdrank - -
London bitter lemon Frisdrank - -
Luchtige smul kwark Kwark Albert Heijn -

Maaltijd plus Dieet Maaltijd Weight Care -
Mentos Chewing Gum Xylitol Perfetti Van Melle Breda -
Mentos powermints sugarfree 40 Pepermunt Xenos
Mighty mint sugarfree Mentos chewing gum Kauwgom -
Milk en fruit light Melkdrank sinaasappel Friesche vlag -
Modifast Dieet Maaltijd - -
Mona Toetjes Yoghurt Mona Woerden -
Multikind alles in 1 Multivitamine Etos -
Multivitamindrink Pataya Multivitamine Lidl -
Multivitaminen 12-vruchtennektar light Dr. Siemer -
Multivitamine & Mineralen Bruistabletten DA -
Multivitamine & ijzer Multivitamine voor kinderen Kruidvat -
Multi+kids omega 3-6 Vitaminen voor kinderen Lucovitaal -
Mini mints Pepermunt Albert Heijn -
Mini pepermuntsmaak pilletjes Pepermunt Albert Heijn -

Nalu Frisdrank In België -
Nativa Frisdrank/Thee Rauch Oostenrijk -
Natrena kristalpoeder Zoetstof Natrena B.V., Utrecht -
Natrena Gourmet Zoetjes Natrena B.V. Utrecht -
Natrena Zoetjes Zoetstof Natrena B.V. Utrecht -
Nattermann (suikervrij) Keelpastilles Novum Pharma BV -
Nicotinell Stoppen met roken Kauwgom -
NiQuitin Stoppen met roken Zuigtabletten -
Nord Fresh Sugar Free Kauwgom Lidl -
Not Guilty Suikervrij ijs Freeez -
Nubilottes Drop Kleene -

Optimel Drink Drinkyoghurt Campina -
Optimel vla vanille Zuivelproduct Campina -
Optimel Vivit Magere Kwark Campina -
Optimel Yoghurt Campina -
Optimel Yoghurt Bosvruchten Campina -
Orange light Frisdrank Freeway -
Orangina Light Frisdrank - -
O/zon Cool Mints Kauwgom Galle & Jenssen -

Pastille mint extra fresh Keelpastilles Hema
Pataya MultiVitamindrink Lidl -
Pepsi (Light en Max) Frisdrank Pepsi -
Perfekt Frisdrank Div. Smaken Hoogvliet Supermarkt -
Performance "pro 80%" enz. Krachtsportsupplement Performance -
Powerbooster Krachtsportsupplement Kruitvat -
Prodent Cool mint Cleansing Gum Prodent -

Raak Ranja Multi Frisdrank Raak -
Raak kinder cola Frisdrank Raak -
Raak limonadesiroop Diverse smaken Raak
Ranja (reine)claude Vruchtenlimonadesiroop Loots -
Real American Light Cola Frisdrank Super -
Real Cool Frisdrank Digros -
Red Bull sugarfree Frisdrank - -
Red Baron extra strong Citroenmelisse pastillen Vivil A. Müller GMBH & Co. KG -
Remia fritesaus halfvolle - Remia -
Ricola Lemon-mint Kruidenpastilles Ricola S.A. CH-4242 Laufen -
Ricola Vlierbes Kruidenpastilles Ricola S.A. CH-4242 Laufen -
Rivella Light Frisdrank Vrumona -
River Cola Light Frisdrank Aldi België -
River Pomelo Frisdrank Aldi België -
Rodeo light Energiedrank Super de Boer -
Rondom Slank shake Maaltijdvervanger PK Benelux -
Roos vicee Multi Vit Light Bosvruchten Koninklijke de Ruijter B.V. Zeist

Slaatje Rundvleessalade Abee -
Satesaus - Gouda's Glorie -
Selderiesalade - C1000 -
Sanoform Tafelzoetstof Meulenberg -
Seven Up Light Frisdrank Coca Cola -
Seven Up Light Frisdrank Vrumona -
Sinas Euroshopper Frisdrank (geen light) Albert Heijn -
Sinas Light (EDAH) Frisdrank Interall Helmond -
Sinas Light Frisdrank Albert Heyn -
Siroop frambozensmaak Fruitfris Aldi
Sisi Orange Frisdrank Vrumona -
Slagroomijs chocolade light IJs Hertog Jan -
Slagroomijs light IJs Hertog Jan -
Slimmetjes Suikerklontjes met aspartaam Van Gilse -
Slimpie Limonadesiroop Thijs Food Innovation -
Slimpie Waterijsjes Thijs Food Innovation -
Slushpuppie Gemalen ijs - -
Smart gum Kauwgom Jumbo -
Smart Mints - Aldi -
Smint Frisse adem - -
Smint Instant Freshness Frisse adem Aldi -
Soda Club Limonade Siropen Gall & Gall en Hoyng -
Soesjes Diepvries - -
Solevita Multivitamin Fruitdrink Lidl -
Soneta Sinaasappellimonade Dr. Siemer -
S.o.s. relax pastilles Dhr. Bach OTC Pharma International -
Spa Clear sugarfree Frisdrank - -
Spa & Fruit (Div. Smaken) Frisdrank Supercoop -
Spa & Fruit Light Frisdrank - -
Spearmint pastilles Kauwgom - -
Spiertrainingsmiddel Mass Builder - -
Spiertrainingsmiddel Pro Nitro - -
Splash Orange-manderin Minute maid -
Spooky appellimonade Frisdrank Dr. Siemer -
Sportlife Kauwgom (diverse smaken) RBV Leaf BV -
Sprite Light Frisdrank Coca Cola -
Spudz Snack Snack a Jacks -
Sterke Beer de Multivitamine voor kinderen Santesa BV -
Stimorol (Fusion) Kauwgom Stimorol Breda -
Stimorol (Ice mint) Kauwgom Stimorol Breda -
Stimorol Mega Bite Kauwgom Stimorol Breda -
Stimorol Fresh Eucaliptus Kauwgom Stimorol Breda -
Stimorol Freshmint Kauwgom Stimorol Breda -
Stimorol Sugarfree Gum Original Kauwgom Cadbury Nederland B.V. - Oosterhout
Stimorol Wild Cherry Kauwgom Stimorol Breda -
Suikerklontjes Light Suikerklontjes Van Gilse suiker unie Oud Gastel -
Suikervrij drop zoet/zout Drop Klene -
Suikervrij ijs Vanille smaak Delight/Makro -
Suikervrij ijs Aardbei smaak Delight/Makro -
Sula caramel & strawberry Suikervrije snoepjes Sula -
Sula Orange & Lemon Suikervrije snoepjes - -
Summit Frisdrank diverse smaken C-1000 -
Sussli Tafelzoetjes Edah -
Sweetners Zoetjes Super de Boer -

Thym Anta flu sugarfree Keeltabletten Etos -
Tintelfruit light Soort Dubbelfris Perfekt -
Tintelfruit light Appel/bosvruchten Markant -
Tonic light Frisdrank Royal Club -
Tönissteiner Orange Fit Vruchten frisdrank In België -
Tönissteiner Zitrone Fit Vruchten frisdrank In België -
Turbo Mass gainer Sportvoedingssupplement Performance Nutrition -

V-6 Kauwgom V6 consumer service -
Vicks blue suikervrije pastilles vicks 2009-05-05
Vitalife "Super pro 91" Krachtsportsupplement Vitalife -
Vitalife "Super Weightgainer" Krachtsportsupplement Vitalife -
Vitalinea Kwark Aardbei Danone -
Vitalinea Fruit Yoghurt Danone -
Vitamine C 1000mg Additiva Dr. scheffler -
Vitamine C 1000mg Bruistabletten Kruidvat -
Vitamine C 1000mg + Bioflavonoiden Kauwtabletten Gezond & Wel -
Vitamine C 1000mg Kauwtabletten Optimax -
Vitargo Sportdrank Elektolyte en Carboloader Ganers Gold -
Vita Totaal Propolis Drop Aldi -
Vita Totaal Eucalyptus Drop Aldi -
Vivil friendship Citroenmelisse pastilles Lidl -
Vivit Light Drink Drinkyogurt Campina -
Vivit Optimel Magere kwark Campina -
Vivit Optimel Smoothie drink Drinkyogurt Campina
Vla-flip Toetje Campina -
Vruchtenfrisdrank light Appel/framboos light Albert Heijn -
Vruchtendrank Annanassap Dr.Siemer -
Vruchtendrank Duo Drink Sinaasappel-abrikoos Albert Heyn
Vruchtenmousse 0% vet Aardbei framboos Albert Heijn
Vruchtensap Sinaasappellimonade Soneta -
Vruchtensap Appellimonade Soneta -
Vruchtensiroop light - Albert Heijn -

Weightcare Dieetproducten Milk and fruit (light) - -
Werthers original light - - -
Whey protein Voedingssupplement Oxyline BV -
Wicky zonder suiker Kinder drank frambozen - -
Wieckse Rosé Biersoort Stadsbrouwerij de Ridder
White Tea Frisdrank Rauch Oostenrijk -
White Mentos Chewing Gum Soort kauwgom C1000
Whitning Kaugom Kruidvat -
Wittekerke Rose bier Bier Albert Heijn -

XyliFresh Kauwgom voor de tanden Leaf Holland Bv -
Xylifresh 100 dental care Kauwgom voor de tanden Leaf Holland Bv -
Xylipep Wilhelmina pepermunt Fortuin

Yoghurtdrink Framboos Linessa vital (Lidl)
Yogho-Yogho Rode vruchten Yoghurt Campina -
Yogo-Yogo suikervrij Yoghurt drank Campina -
Yogurt ontbijt Yoghurt drank Konings -
Yoghurt 4 granen/zemelen Vruchtenyoghurt Aldi België -
Yakult Light Zuivelproduct Yakult Europe Almere -
Yoki-drink [zonder suiker] Zuivelproduct Mona -
Yoki-drink Aarbei Framboos yogurtdrink Mona -
Yoki-drink Perzik/Banaan yogurtdrink Mona -
Yo-mild drink Yogurtdrink Mona -
IJs Vanille / Caramel Sveltesse België -
IJs Mucci, Fresh Lemon Aldi -
IJs suikervrij Magnums Eisboerke -
IJsthee Citroen AH Euroshopper -
IJsthee Perzik AH Euroshopper -
IJsthee Clinton Eis Tee - -
IJsthee Lipton Ice Tea light Lipton -
IJsthee Lipton Ice Tea normaal Lipton -
IJsthee Pickwick ijsthee (Div soorten) Pickwick -
IJsthee - Perfekt -

Zoetjes Tafelzoetstof Albert Heijn -
Zoetjes Alvo - -
Zoetstof Tafelzoetstof Etos -
Zoetstof Sweetener Schlecker -
Zoetstof Tafelzoetstof Match -
Zoetstof Tafelzoetstof Carrefour -
Zoetstof CSM Tafelzoetstof C1000 - Super de BoerIdea Tip: suikervrij leren eten/drinken. Of als je echt geen suiker kunt missen: suiker vervangen door een beetje honing.

Groetjes, Louisa
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
mieksOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 24 Mei 2010 - 22:38
Beginner


Geregistreerd op: 06 01 2010
Berichten: 80

Status: Offline
@louisa

Die heb ik niet gekregen bedankt voor het posten! erg handig..
mij gaat het niet om de suiker maar om het feit dat ik (bijna) niets anders lust dan cola zero Sad

Groetjes,
Mieks
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 24 Mei 2010 - 22:50
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11820

Hoi Mieks,

      mieks schreef:
mij gaat het niet om de suiker maar om het feit dat ik (bijna) niets anders lust dan cola zero Sad


Dat lijkt mij inderdaad lastig. Zelf kan ik niet tegen koolzuur in frisdrank, dus dat probleem was snel opgelost Wink.

Ik heb ook een suikervrij en gistvrij dieet moeten volgen in verband met candida en hypoglycemie. Dat was best lastig, maar ik ben er inmiddels aan gewend geraakt.

Maar, aspartaam en sorbitol komt voor in heel veel eten en drinken. Veel mensen menen gezond bezig te zijn als zij "light-producten" nemen, maar dat is maar de vraag.

Ik laat producten met aspartaam en sorbitol liever staan.

Groetjes, Louisa
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
orchideeOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 08:58
Actief lid


Geregistreerd op: 10 08 2006
Berichten: 423

Status: Offline
Hallo,
Heb indertijd wat opgezocht omtrent dit onderwerp voor mijn buur (die diabeet is)

http://worldthechanges.wordpress.com/gezondheid/aspartaam/
http://www.aspartaam.nl/experiment/mijn_aspartaam_experiment3.html

Zelf kom ik niet aan "light" produkten.

Groetjes,
Orchidee
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
janineOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 09:21
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 04 10 2008
Berichten: 1057

Status: Offline
Officieel, oa. in het boek "wat zit er in uw eten" (waar aspartaam absoluut code rood heeft, net als smaakversterker E-621) moet je aspartaam niet binnen willen krijgen. (De FDA meldt ook 92 bijwerkingen bij aspartaam)

Het boekje is wat heftig, heeeeel veel rood, maar om alerter te worden en de voor nu gevaarlijkst staande E-nummers mijden lijkt mij alleen maar slim.

Geef mij dan maar suiker!
(of gewoon honing, agavesiroop, stevia enzovoort)

Toegegeven... in de standaard supermarkt wordt het aantal producten zonder aspartaam steeds minder. (en andere rommel)
Nu zocht ik laatst spa&fruit. 100% zeker wetende dat ze een aantal jaren geleden een 100% suikervrij en zoetstofvrije variant hadden.
Nu zijn alle spa&fruit die daar stonden met aspartaam en acesulfaam.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
marlène
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 09:34
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 20 11 2009
Berichten: 9344

Aspartaam is zeer slecht voor de gezondheid, dat is ondertussen algemeen bekend. Meer bepaald voor je neurologisch systeem.
Als migrainelijder reageer ik er instant op.

Degenen die een neurologische ziekte of overgevoeligheden hebben, kunnen het beter mijden.

De mail die je hebt gekregen, is een pamflet. Niet alles is 100% juist maar er zitten wel waarheden in.


Je hebt tegenwoorder een zeer goed alternatief: Stevia.
Op het forum zijn er misschien al volleerde gebruikers?
Voor zover ik weet is het een plantje dat je in water laat trekken en dat als zoetstof kan gebruiken.

Dat is een plant die sinds kort is goedgekeurd door de Europese Commissie waardoor bv Coca Cola binnenkort ze zal gebruiken om zijn dranken te 'zoeten' en het suikergehalte met 30% zal doen dalen.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
EresseaOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 10:09
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 26 04 2006
Berichten: 1591

Status: Offline
aaaaaaah nee, dat meen je niet! Ik drink al jaren spa&fruit, omdat het het enige is dat ik graag drink, en omdat er geen aspartaam in zit... in zat dus. Nou, dat schiet op, heb ik mezelf wie weet hoelang ongemerkt zitten vergiftigen.

_________________
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. ~ Martin Luther King
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage  
Reageer met quote Naar boven
niessieOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 10:39
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 11 10 2009
Berichten: 4078
Woonplaats: hoorn(nh)
Status: Offline
Dat aspartaam etc slecht is is al zo lang bekend!
Ik begin me echt af te vragen wat je nog wel kan eten??
Er was laatst een programma over verse groente die gewoon vergiftigd zijn door middelen die erop worden gespoten tegen ongedierten!!!
Wat dachten jullie van vlees waar veel te veel antibiotica inzit!
Ik denk om maar niets meer te eten en drinken Crying or Very sad Crying or Very sad
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 12:23
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11820

Hoi Eressea,

      Eressea schreef:
aaaaaaah nee, dat meen je niet! Ik drink al jaren spa&fruit, omdat het het enige is dat ik graag drink, en omdat er geen aspartaam in zit... in zat dus. Nou, dat schiet op, heb ik mezelf wie weet hoelang ongemerkt zitten vergiftigen.


Het beste wat je kunt doen is alle etiketten te gaan lezen, want aspartaam en sorbitol zit echt in heel veel producten. Je schrikt ervan als je er op gaat letten.

Iedereen die braaf actimel, yakult, activa etc. neemt, omdat het zogenaamd zo goed is voor de darmen (zegt men) , die wordt flink in de maling genomen, want in al die producten zit ook aspartaam en sorbitol. Ik heb de etiketten daarvan gelezen in de supermarkten Confused.

Groetjes, Louisa
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 12:32
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11820

Hoi Niessie,

      niessie schreef:
Dat aspartaam etc slecht is is al zo lang bekend!

Toch, weten veel mensen dit nog niet.
En als men bij de diëtiste komt om af te vallen, worden "light-producten", zoetjes ect. aangeraden Confused.

      niessie schreef:
Ik begin me echt af te vragen wat je nog wel kan eten??
Er was laatst een programma over verse groente die gewoon vergiftigd zijn door middelen die erop worden gespoten tegen ongedierten!!!
Wat dachten jullie van vlees waar veel te veel antibiotica inzit!
Ik denk om maar niets meer te eten en drinken Crying or Very sad Crying or Very sad


Je kunt niet 100% biologisch eten, want dan moet je een dikke portemonnaie hebben. Je moet het beste er uit halen door de etiketten te lezen dat scheelt al veel en meer kun je niet doen.

En groente en fruit moet je ook niet bij goedkope buitenlandse aanbieders kopen, want daar zitten bestrijdingsmiddelen op die in Nederland niet gebruikt mogen worden, maar zij mogen kennelijk de groente en fruit wel verkopen in Nederland via de markt, groente stal etc. Heel vreemd!

En vlees kun je vervangen door vegetarische producten. Vleesvervangers, zie voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezondheid/gezond-eten/vegetarisch-eten/vleesvervangers.aspx En/of af en toe een stukje vlees kopen bij de scharrel slager.

Groetjes, Louisa
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
pipOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 15:16
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 25 04 2009
Berichten: 542

Status: Offline
Dit is wel heel apart. Mijn vriend nam gister een fles Aquana Sportwater mee en dat zat ik nu te drinken tijdens het lezen van dit topic.. althans, tot ik de 'verboden lijst'Van Louisa zag. Toen ben ik van schrik meteen opgehouden met drinken! Laughing

Ik heb trouwens het boek van Christine Tobback voor mijn verjaardag gevraagd, wie weet staan daar op dit punt ook nog zinnige dingen in.

_________________
Teken deze petitie! http://petities.nl/petitie/erken-myalgische-encephalomyelitis-als-een-invaliderende-biomedische-ziekte Alvast bedankt!
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
pipOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 15:17
VIP-donateur
VIP-donateur


Geregistreerd op: 25 04 2009
Berichten: 542

Status: Offline
Oh ja, ik ben trouwens al heel lang vegetarier, en er zijn tegenwoordig gelukkig veel lekkere vleesvervangers op de markt!

_________________
Teken deze petitie! http://petities.nl/petitie/erken-myalgische-encephalomyelitis-als-een-invaliderende-biomedische-ziekte Alvast bedankt!
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
louisa
6 Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 15:43
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 14 07 2009
Berichten: 11820

Hoi Pip,

      pip schreef:
Dit is wel heel apart. Mijn vriend nam gister een fles Aquana Sportwater mee en dat zat ik nu te drinken tijdens het lezen van dit topic.. althans, tot ik de 'verboden lijst'Van Louisa zag. Toen ben ik van schrik meteen opgehouden met drinken! Laughing


Die "verboden lijst met producten" kwam ik ook nog tegen op internet op de site van Ed Gunneweg, zie: http://www.aspartaam.nl/info/producten.html Verder ook interessante informatie van Ed Gunneweg, zie: http://www.aspartaam.nl/info/info.html

Kan goed begrijpen dat je ff schrok. Gewoon in het vervolg goed de etiketten lezen, want aspartaam en sorbitol staan er op vermeld.

      pip schreef:
Ik heb trouwens het boek van Christine Tobback voor mijn verjaardag gevraagd, wie weet staan daar op dit punt ook nog zinnige dingen in.


Razz Leuk dat je dat boek gevraagd hebt, mooi kado. Laat je het weten als Christine Tobback daar nog interessante dingen over vertelt?

Groetjes, Louisa
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
EresseaOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 25 Mei 2010 - 16:49
Moderator
Moderator


Geregistreerd op: 26 04 2006
Berichten: 1591

Status: Offline
      louisa schreef:
Het beste wat je kunt doen is alle etiketten te gaan lezen, want aspartaam en sorbitol zit echt in heel veel producten. Je schrikt ervan als je er op gaat letten.

Ik lees alle etiketten de eerste keer dat ik het koop (of niet)... mij lijkt het, dat als er geen "vernieuwd" e.d. opstaat, dat het product dat ik al jaren koop niet ineens veranderd Rolling Eyes

Ikzelf krijg vaak groenten e.d. van mijn opa, zelf gekweekt Smile Maar niet iedereen heeft die luxe vrees ik... vlees 1 of 2x per week, dan kan het wel biologisch zijn omdat je het dan gewoon minder eet. Ow, en halal producten bij Islamitische winkels enz. Razz

Ikzelf was vroeger heel streng met dit soort dieëten, nu is het weer zo dat ik bijna alles eet, ik vermijd alleen suiker (en aspartaam nog meer). Helaas ben ik nog steeds ontzettend allergisch voor rauwe groenten en alle soorten fruit, wat het toch lastig maakt om een gevarieerd dieet te hebben.

Ik heb trouwens dat boek van Christine volgens mij hier liggen, je kunt 'm zo overnemen (of namens een familielid o.i.d.) als je wilt Smile

_________________
In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends. ~ Martin Luther King
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage  
Reageer met quote Naar boven
Berichten van afgelopen:     
Ga naar:  
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Powered by Zafenio