Nooit meer moe

CVS ontmaskerd

Auteur: Maes, Michael (Prof. Dr.)
Uitgever: Zorro Uitgeverij
ISBN: 9461680015 / 9789461680013
Jaar: 2011
Pagina’s: 304

 

Het nieuwe boek van Dr. Maes verschijnt op 23 februari 2011 (persbericht, uitnodiging met citaten uit het boek).

Oorspronkelijk zou het boek onder de titel “CVS ontmaskerd, de ware oorzaak en doeltreffende behandeling van chronische pijn, vermoeidheid en depressie”  bij een eerste uitgever (De Standaard) verschijnen, zij het onder gecensureerde vorm.

Daarom zag Dr. Maes hiervan af en zou het boek bij een andere uitgever (Lampedaire bv) ongecensureerd verschijnen onder de titel “Moe en uitgeput” of “Tired and exhausted”. Deze uitgever werd echter in 2010 failliet verklaard.

Daarom zal het boek nu uitgebracht worden bij Zorro Uitgeverij onder de nieuwe titel “Nooit meer moe, CVS ontmaskerd”.

Beschrijving

Mensen die lijden aan het chronische vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) worden anno 2011 nog al te vaak weggestuurd met de mededeling dat hun chronische vermoeidheid en hun pijnen tussen de oren zitten en niet behandeld kunnen worden.

Michael Maes was de eerste wetenschapper die aantoonde dat ME/CVS veroorzaakt wordt door ontstekingen die in de cel ontstaan door een slecht werkende darm. Hij stelt zijn diagnose op basis van biologische testen, terwijl andere artsen, alsook de CVS-referentiecentra, deze invaliderende ziekte nog steeds als psychologisch bestempelen. Daarmee heeft hij zich onvoorwaardelijk aan de zijde van de patient opgesteld.

In dit boek legt hij op een eenvoudige manier uit hoe ME/CVS ontstaat, wat de oorzaken zijn en hoe patienten succesvol behandeld kunnen worden. Hij zet ook uiteen dat de opvatting van de overheid inzake CVS en de behandeling in de CVS-referentiecentra zeer ernstige gevolgen voor de patienten hebben. Ze worden niet adequaat behandeld en hun problemen worden almaar erger.

In Nooit meer moe geeft Michael Maes niet alleen een geheel nieuwe kijk op ME/CVS, maar vertelt hij ook zijn verhaal als internationaal onderzoeker. Het is een verhaal van tegen de stroom in roeien en tegenkantingen van de overheid en andere artsen en psychiaters die de ziekte beschouwen als een onvermijdelijke, niet te behandelen en onaantrekkelijke last;

Inhoudstabel

De hoofdstukken zijn: (onder voorbehoud)

  • Hoofdstuk 1. Over de auteur van dit boek.
  • Hoofdstuk 2. De symptomen en de diagnose van ME/CFS
  • Hoofdstuk 3. Alweer het genie Freud.
  • Hoofdstuk 4. Hoe Dr.M.Maes geridiculiseerd werd omwille van zijn ontdekkingen.
  • Hoofdstuk 5. De ontsteking van de witte bloedcellen in ME/CFS.
  • Hoofdstuk 6: Vrije radicalen en beschadigingen door oxidatieve stress in ME/CFS
  • Hoofdstuk 7. Hoe ME/CFS en Dr.M.Maes geridiculiseerd worden door de Nederlandse politiek.
  • Hoofdstuk 8. Tekorten aan anti–oxidanten in ME/CFS.
  • Hoofdstuk 9. De energievoorraden in onze energiecentrales, de mitochondria.
  • Hoofdstuk 10. Dr.S.Wessely en de CBT/GET school: niet evidence-based.
  • Hoofdstuk 11. Lekke darm in ME/CFS.
  • Hoofdstuk 12. Autoimmuniteit in ME/CFS.
  • Hoofdstuk 13. CVS bestaat niet, U moet naar een echte psychiater en niet die Maes.
  • Hoofdstuk 14: De biologische diagnose en behandeltraject in de Maes Clinics
  • Hoofdstuk 15. Een nieuw label voor ME/CFS: inflammatory fatigue and pain (IFP).
  • Hoofdstuk 16. Het schandaal van de rampzalige aanpak aan de Belgische “CVS” Referentie Centra: onethisch, immoreel en bedrog.
  • Hoofdstuk 17. Tijd voor de synthese: het totale plaatje.
  • Hoofdstuk 18. Galileo Galilei: Belgische overheid vervolgt artsen en wetenschappers die ME/CFS behandelen als een medische ziekte.
  • Hoofdstuk 19. Slot: de lof van de zotheid.
Exemplaren van dit boek zijn nog te verkrijgen bij de Wake Up Call Beweging

 

5 reacties

  1. Niet al te veel verwachten..
    Hoi, Ik heb dit boek aangeschaft, maar ik moet wel zeggen dat dit “voor mij” een redelijke teleurstelling is. Tips worden bijna niet gegeven alsook bijna geen supplementen aangeraden. Het eigenaardigste is dat deze Dr.Maes niet meer bereikbaar is in Belgie. Waarschijnlijk zijn er wel andere boeken die je betere informatie bezorgen, dit in verband met behandeling..

  2. Hoopgevend Boek
    @ jjvk : Dankzij dit boek is bij mij de diagnose nu gesteld met Biologishe testen dus ik vind dat mensen van dit boek wel iets kunnen verwachten. Dr.Maes werkt momenteel in Bangkok maar werkt nu samen met een arts in Belgie (Dr Peperkamp) dus je kan wel nog bij iemand terecht voor zijn behandeling te kunnen proberen. Op termijn zou er opnieuw een nieuwe kliniek worden geopend in Belgie en ook voor Nederland was er sprake. Ook volgen bv Dr Coucke & DML stellingen en behandelingen die je ook in dit boek vindt.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Recente Links