random

Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Share | |
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Auteur Bericht
sterreOffline
Onderwerp: ME klachten komen overeen met b12 klachten  BerichtGeplaatst: 21 Sep 2018 - 21:04
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1809

Status: Offline
Hallo,

Mijn ME klachten komen erg overeen met b12 klachten ook met schildklierklachten trouwens. Maar mijn vraag is ik ben diverse keren geprikt op b12 en was altijd goed rond de 250 maar ik slik altijd wel een multivitamine kan mijn waarden daardoor ook verhoogd zijn en heb ik dan geen tekort of vals verhoogd. Hoe zit dit precies?

Liefs,
Sterre
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
brandy
Onderwerp: ME klachten komen overeen met b12 klachten  BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 09:09
Donateur
Donateur


Geregistreerd op: 28 01 2007
Berichten: 2517

Als je multivitamine ook b12 bevat,dan is het natuurlijk een aanvulling op evt. tekort
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
sterreOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 09:27
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1809

Status: Offline
Dankje Brandy maar als ik een opname b12 stoornis zou hebben dan is het niet gezegd dat het in de cellen terecht komt toch maar wel in het bloed meetbaar zou zijn?
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
robin123Offline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 10:25
Actief lid


Geregistreerd op: 15 02 2011
Berichten: 284

Status: Offline
Als het in het bloed zit en er geen overschot ontstaat, dan nemen je cellen het waarschijnlijk wel op. Anders krijg je hetzelfde als bij vitamine D: als je teveel er van slikt, dan word het niet meer opgenomen door de cellen en krijg je een verhoging in het bloed. Te weinig vitamine D en het omgekeerde gebeurd.

Bij een B12 tekort staat de vermoeidheid niet bepaald voorop. Ik heb zelf ook enkele overenkomsten, maar ook heel veel wat er absoluut niet bij hoort.

Ik vroeg me af wat dé test is en het is inderdaad een doodgewone bloedtest.
bron: stichtingb12tekort.nl
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
brandy
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 10:39
Donateur
Donateur


Geregistreerd op: 28 01 2007
Berichten: 2517

Sterre, als je een goed vitb12 gehalte in je bloed hebt,welke arts gaat er dan nog onderzoek doen naar evt. opnamestoornis in de cellen? Dan kun je beter prikken wanneer je géén vitb12 inneemt via een multivitamine. Hetzelfde als je wilt testen op coeliakie,als je al een poosje strikt glutenvrij eet dan zijn de antistoffen ook niet meer traceerbaar,en krijg je dus een uitslag die niet klopt... Het is ook heel ingewikkelde materie,die vit b12,
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
floortje28
Onderwerp: ME klachten komen overeen met b12 klachten  BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 12:46
Actief lid


Geregistreerd op: 04 11 2013
Berichten: 470

      sterre schreef:
Mijn ME klachten komen erg overeen met b12 klachten ook met schildklierklachten trouwens. Maar mijn vraag is ik ben diverse keren geprikt op b12 en was altijd goed rond de 250 maar ik slik altijd wel een multivitamine kan mijn waarden daardoor ook verhoogd zijn en heb ik dan geen tekort of vals verhoogd. Hoe zit dit precies?
@sterre, multivitamine waar B12 in zit verhoogt de B12 waarde en geeft een vals verhoogde bloedwaarde. 250 is geen hoge waarde en zonder multivitamine gebruik zal waarde lager zijn geweest en B12 tekort kunnen zijn.
Ik loop bij B12 institute Rotterdam https://b12-institute.nl/ Valkuilen bij diagnostiek en behandeling https://b12-institute.nl/diagnose/valkuilen/
      Quote:
Niet slikken zonder te testen, ook geen smelttabletten. (Zie ook ons artikel inzake B12-(smelt-)tabletten, sprays en pleistergebruik, onderaan de pagina).

Ons devies: Niet zomaar vitaminepillen of smelttabletten slikken zonder eerst te testen. Wij krijgen steeds vaker patiënten die eerst (smelt-)tabletten innamen vanwege klachten gerelateerd aan B12-tekort. De klachten verdwijnen niet, ook niet na drie maanden, of te weinig na een eerste verbetering. Vervolgens probeert men dan bij de dokter alsnog injecties te krijgen. Als op dat moment B12 wordt gemeten, is de waarde enorm vals verhoogd, waardoor geen goede diagnose kan worden gesteld. De patiënt wordt niet meer geholpen vanwege de ‘uitmuntende B12- waarden’.
Symptomen https://b12-institute.nl/informatie-b12/symptomen/


Nicolette heeft B12-tekort: Afasie, vergeetachtigheid, dove vingers, brandende voeten https://vrouw.nl/artikel/verhalen-achter-het-nieuws/56488/nicolette-heeft-b12-tekort-afasie-vergeetachtigheid-dove
Er gaan mensen dood aan een tekort aan vitamine B12 https://vrouw.nl/artikel/hoe-zit-het-nu-echt-met/56497/er-gaan-mensen-dood-aan-een-tekort-aan-vitamine-b12
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
floortje28
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 14:28
Actief lid


Geregistreerd op: 04 11 2013
Berichten: 470

@sterre, vitamine B12 deficiëntie kan veel verschillende oorzaken hebben https://b12-institute.nl/oorzaken-b12-deficientie/
Vitamine B12 deficiëntie is in de eerste plaats een absorptie- of opnameprobleem dan pas een inname probleem https://b12-institute.nl/2018/05/30/31-mei-2018-bnn-vara-npo3-2125-boter-kaas-noch-eieren-docu-over-de-mogelijke-gevolgen-vega-dieet/
31 mei 2018, BNNVARA | NPO3 21:25: ‘Boter, kaas noch eieren’: docu over de mogelijke gevolgen vegan dieet https://www.npostart.nl/3doc/31-05-2018/BV_101388050

Spirulina (een algenprodukt), Chlorella, Tempé (gefermenteerde soja), Kombu en Nori (zeewier) blokkeren de opname van vitamine B12 uit dierlijke producten.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
sterreOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 16:47
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1809

Status: Offline
Floortje28 dit bedoelde ik inderdaad:

Niet slikken zonder te testen, ook geen smelttabletten. (Zie ook ons artikel inzake B12-(smelt-)tabletten, sprays en pleistergebruik, onderaan de pagina).

Ons devies: Niet zomaar vitaminepillen of smelttabletten slikken zonder eerst te testen. Wij krijgen steeds vaker patiënten die eerst (smelt-)tabletten innamen vanwege klachten gerelateerd aan B12-tekort. De klachten verdwijnen niet, ook niet na drie maanden, of te weinig na een eerste verbetering. Vervolgens probeert men dan bij de dokter alsnog injecties te krijgen. Als op dat moment B12 wordt gemeten, is de waarde enorm vals verhoogd, waardoor geen goede diagnose kan worden gesteld. De patiënt wordt niet meer geholpen vanwege de ‘uitmuntende B12- waarden’.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
sterreOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 16:52
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1809

Status: Offline
Dankjewel allemaal. Als ik dus een goede waarde wil testen dan moet ik maanden geen multivitamine gehad hebben en kijken wat er dan uitkomt.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
floortje28
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 17:50
Actief lid


Geregistreerd op: 04 11 2013
Berichten: 470

      sterre schreef:
Dankjewel allemaal. Als ik dus een goede waarde wil testen dan moet ik maanden geen multivitamine gehad hebben en kijken wat er dan uitkomt.
@sterre, 4-6 maanden geen mutlivitamine gebruiken en opnieuw testen https://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/zou-ik-een-b12-tekort-kunnen-hebben/heb-ik-een-b12-tekort-de-diagnose/
Laat foliumzuur, vitamine B6, ijzer mee testen https://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/vitamine-b12/vitamine-b12-en-ijzer-foliumzuur-en-vitamine-b6/ Gebruik je foliumzuur of supplementen waar foliumzuur in zit?
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
jhanneOffline
Onderwerp: ME klachten komen overeen met b12 klachten  BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 18:00
Actief lid


Geregistreerd op: 23 11 2017
Berichten: 340

Status: Offline
      sterre schreef:
Hallo,

Mijn ME klachten komen erg overeen met b12 klachten ook met schildklierklachten trouwens. Maar mijn vraag is ik ben diverse keren geprikt op b12 en was altijd goed rond de 250 maar ik slik altijd wel een multivitamine kan mijn waarden daardoor ook verhoogd zijn en heb ik dan geen tekort of vals verhoogd. Hoe zit dit precies?

Liefs,
Sterre


vals verhoogd lijkt me, hoe het echt precies zit is zo ingewikkeld maar ik heb er veel baat bij.

Mijn bloedwaarde was...eh...900 ofzo, door Bcomplex met vit B12 ( oh daarom ging ik me daar beter door voelen) toen op eigen initiatief gestart met zuigtabletten, veel verbetering. Inmiddels in samenspraak met dr Visser overgegaan op de neusdruppels van curesupport. Krijg ik ook smerige bijwerkingen van, net als van de tabletten. maar ga het opbouwen totdat ik de hele dosering verdraag en dan over op injecties.

koppie helderder, wat meer energie, minder snel PEM, beter slapen, normaal inslapen, betere ademhaling, hartkloppingen zijn vrijwel weg.

hoeveel en wat voor B12 en foliumzuur zitten er in je Bcomplex als ik vragen mag?
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
floortje28
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 - 18:17
Actief lid


Geregistreerd op: 04 11 2013
Berichten: 470

@sterre, het is goed om waarden opnieuw te laten testen.
In Lelystad bij Wijlhuizen ooit begonnen met B12 injecties. De Roy stapte over op pillen en Visser en Vermeulen hadden toen niets met B12 en injectie behandeling en hadden geen oog voor B12 bloedwaarde die tekort aangaf. Behandeling is niet goed gegaan te weinig injecties en te snel afgebouwd door medisch specialisten met als gevolg door onderbehandeling veel klachten en zenuwschade opgelopen.
Rotterdam heeft veel medische kennis wetenschappelijke artikelen en doet wetenschappelijk onderzoek. Behandeling is veranderd in om 48 of 72 uur B12 injectie en ervaar verbetering het is mogelijk na al die jaren van vertraging door onvoldoende kennis van ME artsen en medisch specialisten.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
sterreOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 23 Sep 2018 - 09:53
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1809

Status: Offline
jhanne wat zijn de bijwerkingen die je hebt?

In de multi zitten volgens mij alle vitamines. De b6 1,4 mg, b12 2,5 ug (zon raar u tekentje is dat) foliumzuur 200 ug. Mijn man zegt net dat is microgram haha.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
sterreOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 23 Sep 2018 - 09:57
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 11 12 2006
Berichten: 1809

Status: Offline
floortje28 jeetje wat een misvatting dat je geen injecties meer kreeg joh. Gelukkig dat je nu op het juiste adres bent! Raar ook dat ze in Amsterdam daar niet naar keken. Het is toch altijd belangrijk.
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
ariadneOffline
Onderwerp:   BerichtGeplaatst: 23 Sep 2018 - 10:49
Gevorderd lid


Geregistreerd op: 22 10 2009
Berichten: 921

Status: Offline
Ik weet niet zoveel van B12, maar methylmalonzuur en homocysteïne moeten toch ook getest?
 
 Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht  
Reageer met quote Naar boven
Berichten van afgelopen:     
Ga naar:  
Tijden zijn in GMT - 12 uur
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie
Vorige onderwerp Printervriendelijke versie Log in om je privé berichten te bekijken Volgende onderwerp
Powered by Zafenio