random

Columns

Prinses op de erwt: Sarkozy als vader of man?

Geplaatst door bloemetje op 07 Mrt 2012 - 00:58 (3200x gelezen)

Prinses op de erwt

Vaak heb ik tijdens mijn ziek zijn gewild dat ik een arts aan de haak had geslagen. Iemand die licht kon werpen op de donkere en frustrerende periode die zich kenmerkt door onbeantwoorde vragen.

In de krant lees ik dat Nicolas Sarkozy begin februari een arts met het vliegtuig van de overheid naar zijn zieke zoon in het buitenland heeft laten brengen. Daarvoor is het vliegtuig van de Franse overheid kennelijk niet bedoeld.
Misschien moet ik niet hopen om ooit nog in de gunst van een biomedische wetenschapper of dokter te komen, maar moet ik hopen dat de president van Frankrijk een oogje op me krijgt. Wie weet krijgt hij dan meer wetenschappers zo ver dat ze zich voor M.E. interesseren. Ik denk dat ik best kans maak, ik ben immers veel jonger dan zijn huidige vrouw Carla Bruni. En minder blond.
Over blond gesproken: binnen de Nederlandse landsgrenzen lijkt Geert Wilders een politicus te zijn die met zijn vuist op tafel slaat en diverse onderwerpen in de media aan de kaak weet te stellen. Ongetwijfeld zou hij een online meldpunt openen, indien een geliefde of familielid na jaren van ellende niet meer zou weten waar heil te zoeken.
Maar beide mannen zouden geen fijne partij voor mij persoonlijk zijn. Sarkozy laat zich laatdunkend over het homohuwelijk uit. En bij Geert Wilders is het homohuwelijk zowat het enige waarover hij zich juist niet laatdunkend uitlaat.
Begrijp me niet verkeerd: ik gun het niemand om met M.E. opgezadeld te zitten. Maar wat zouden de mogelijkheden kunnen zijn als M.E. via deze mensen zou opvallen?
Een ding weet ik zeker, homohuwelijk of niet, mevrouw Schippers, de minister van Volksgezondheid, hoef ik niet te proberen het hof te maken. Zij is van mening dat M.E. (of C.V.S). geen ziekte is. Volgens haar brief van 15 februari j.l. aan de Tweede Kamer is ‘het “erkennen” van ziekten (..) in zijn algemeenheid geen overheidstaak.’ Dat geloof ik best, maar zij gaat wel over zorg en bepaalt in grote lijnen hoe het basispakket van een zorgverzekering eruit dient te zien. En in haar brief laat zij na zich sterk te maken voor meer onderzoek, zodat er mogelijk verandering komt in de huidige situatie waarbij ‘professioneel [wordt] onderkend dat er bij het CVS sprake is van een samenhangend symptoomcomplex, maar van een ziekte kan (nog) niet gesproken worden.’

 

De meeste vragen blijven onbeantwoord en mijn ziek zijn een raadsel. Ik kan niet wachten tot het huidige kabinet van Nederland valt en mevrouw Schippers een andere baan moet zoeken. Maar ik kan niet beloven dat ik bij de volgende verkiezingen mijn kostbare energie ga besteden aan het bezoek van een stemlokaal.

 

Klik hier om te lezen over Sarkozy en zijn zieke zoon: http://www.vandaag.be/lifestyle/89622_sarkozy-laat-zieke-zoon-oppikken-met-presidentieel-vliegtuig-.html
en klik hier voor de brief van minister Schippers: http://www.medicalfacts.nl/2012/02/15/kamerbrief-myalgische-encefalomyelitis/

 

 

Reacties

 1. Sarkozy als vader of man?
  Vanmorgen was ik aan het dagdromen dat ik een brief aan onze koning zou schrijven. Ik zou hem heel ons verhaal uit de doeken doen en dan vragen of ik voor één keer eens de voorkeursbehandeling mocht krijgen om door de beste artsen op alle gebied onderzocht en behandeld te worden. Het was niet meer dan een vluchtig idee, maar het komt op hetzelfde neer als jouw verhaal, Bloemetje. Wat een verschil in behandeling!
  In de politiek is het in België al niet beter dan in Nederland. Nog een heel lange weg te gaan...
  Nog veel meevoelende groetjes,
  Lea
 2. Ja, Bloemetje. Toen onze ex-premier van Belgïe Yves Leterme zwaar sukkelde met z'n gezondheid had ik echt ergens gehoopt dat hij ook de diagnose ME en/of fibro had gekregen. Zouden ze dan wakker schieten misschien. Ja, natuurlijk, Yves is nog geen Sarkozy, maar toch....
  Ik voel ook met je mee, je bent niet alleen.
  Fritel
 3. Wat een fijne en subtiele teksten; een waar genot om te lezen !

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.