random

Columns

Prinses op de erwt: Neusspray en shampoo

Geplaatst door bloemetje op 04 Apr 2012 - 00:05 (3112x gelezen)

Prinses op de erwt

Ik ben beroerd. Bovenop mijn gewoonlijke klachten heb ik ook nog eens griep of een verkoudheid of koorts of wat het ook zijn mag.
De hemel zij dank voor de uitvinder van de neusspray.

Manlief heeft ontdekt dat in mijn vitaminesupplement die ik dagelijks neem taurine zit. Hetzelfde ingrediënt zit ook in Red Bull. Ik wist het niet en er valt me ook geen bijzondere stimulans of opleving op, die me eerder was ontgaan.
Dan valt mijn oog op de nieuwe shampoo van Garnier Fructis. Drie keer raden wat daar in zit? Jawel, het is taurine. En de reclame geeft de indruk dat de bliksem zowat letterlijk uit de fles spat. Dat is nog eens energiek.
Ik zucht. Dat viezige beestje wat in mijn lichaam zit en een virus of bacterie is, geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. Mijn wederhelft is vandaag voor de tweede keer in drie dagen naar de drogist geweest om een nieuwe voorraad extra zachte zakdoeken te kopen. Had ik hem moeten vragen om ook deze shampoo te kopen? Ik snap ook wel dat ik niet beter word als ik daarmee mijn haar was. Maar wat als ik mijn zwetende hoofd vol snot hierin onderdompel? Of drie maal daags een eetlepel neem?
Wel slim van de mensen bij Garnier Fructis en ik zie een kans die ze niet mogen laten liggen: shampoo in een blauwe fles waarvan een deel van de winst naar M.E. onderzoek gaat. Wat voor soort shampoo speciaal voor M.E.-ers geschikt zou zijn? Mogelijkheden genoeg! Shampoo voor een speciaal moment voor de dag, bijvoorbeeld voor in de ochtend met caffeïne die ruikt naar verkwikkende eucalyptus of shampoo voor de avond met de onmisbare ingrediënten kamille, lavendel en melatonine. Ik zie een lijn van shampoos voor me die aan de seizoenen zijn gerelateerd. Winterse shampoo die naar Lelietjes van Dalen en andere lentebloemetjes ruikt.Heerlijk! Of een zomerse shampoo om te gebruiken bij hitte of opvliegers die je in de ijskast dient te bewaren en waarin de verkoelende elementen als tea tree en munt zitten. Natuurlijk ruikt deze shampoo naar Calippo sinaasappelijs en werkt die het beste als je met je slippers en bikini aan onder de douche gaat.
Maar het allermeest zou ik me verheugen op de neusspray die uit de koker van deze vindingrijke fabriek komt. Een spray die niet alleen de luchtwegen vrijmaakt, maar ook naar vers gemaaid gras ruikt en als klap op de vuurpijl een toefje dopamine bevat, waardoor je je lekkerder voelt en zal ontspannen.


Ondertussen lig ik op de bank nog steeds te vechten met het beest in me. De lezer heeft het wellicht nog niet opgemerkt, maar de koorts is me naar het hoofd gestegen. Ik ben namelijk zo gek om denken dat er een kans bestaat dat ik met het uitschakelen van deze bacterie of dit virus ik mogelijk beter zal worden. Helemaal. Of heeft de neusspray mijn hersenen aangetast?

 

Reacties

 1. Princes op de erwt Neusspray en Shampoo
  goeiemorgen,

  Hoi Bloem,

  Wat een heerlijk verhaal,
  Ik waande me haast in een een Sprookjes wereld,.
  Ruikendt naar sinaasappel ijs ,
  op slippers en in mijn Bikini.
  waar haal je het vandaan.??
  Maar helaas voor ons,
  blijkt het en Fata Morgana.
  En worden we niet allemaal een beetje(ME) gek
  Je hebt me wel aan het lachen gekregen,
  en weer een beetje blij gemaakt.

  lieve groetjes
  petraroos (Ria)

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.