random

Columns

Prinses op de erwt: Ik ben niet te koop

Geplaatst door bloemetje op 05 Sep 2012 - 01:18 (5316x gelezen)

Prinses op de erwt

Er gaat geen week voorbij zonder dat ik me verbaas over politici. En dan bedoel ik niet VVD leider Rutte of D66 leider Pechtold in hun zwembroek.


Nog voordat de VVD deelnam aan de verkiezingsstrijd (pas vanaf 25 september kwam deze partij naar voren met hun partijprogramma) beloofde Mark Rutte elke werkende Nederlander een meevaller van duizend euro in 2014. Dit is een regelrechte belediging, omdat deze politicus kennelijk denkt dat mensen te koop zijn. Of dat kiezers dom genoeg zijn om zich te laten paaien.
En wat te denken van het voorstel van de Partij van de Vrijheid (what's in a name?) een poos terug om het dragen van gezichtsbedekkende kleding te verbieden? Dit was onder het mom van veiligheid. Heb jij weleens gehoord dat een bank of benzinestation werd overvallen door iemand in een boerka?
Er kunnen in Nederland en België niet meer dan vijfhonderd vrouwen zijn die een nikab of boerka dragen. Ik baseer me hier op een vermoeden. Ik geef toe dat ik geen exacte cijfers heb. Maar ik vind het werkelijk onbegrijpelijk en beschamend dat deze groep vrouwen ongevraagd (!) als criminelen wordt weggezet. En dat terwijl er duizenden M.E.-ers zijn die hun best doen om in beeld te komen. Die schreeuwen om aandacht.


Dus, mijn beste mede-M.E.-ers, er zit niks anders op dan om gekleed in een boerka aangifte te doen bij de politie tegen Mark Rutte wegens aanzetten tot een misdrijf. Het is namelijk in Nederland verboden om je stem te verkopen. Laten we dit allemaal op de verkiezingsdag – vandaag over een week – doen, dan zullen we zeker opvallen en komen erkenning en begrip mogelijk een stap dichterbij.
En jullie hebben het vast al begrepen: ik ga niet op de VVD of PVV stemmen. Laat ik daarvoor de woorden van SP leider Emile Roemer citeren: 'over my dead body.'
Sterkte met het overpeinzen op welke politieke partij jullie gaan stemmen. 

 

Reacties

  1. Je hebt een punt!. Lijkt me wel een goed plan om aangifte te gaan doen in boerka. Je hebt in elk geval weer een glimlach op mijn gezicht getoverd met je verhaal.

    groet Francis
  2. Blauwe boerka
    Francis, dank voor je toffe comment! Dat zou natuurlijk een blauwe boerka moeten zijn, nietwaar?!

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.