random

Columns

Prinses op de erwt: Recht toe, recht aanrecht

Geplaatst door bloemetje op 10 Okt 2012 - 01:26 (2928x gelezen)

Prinses op de erwt

Als ik zou twitteren, dan had ik in de laatste week van september kunnen laten weten dat ik voor het eerst in de herfst op stamppot werd getrakteerd door manlief. Het was wel smullen, maar ik had gehoopt op zo een mooie nazomer als in 2011. Weer waarbij je geen pastinaakpuree eet, maar helaas. September was in vele opzichten een onstuimige maand.

Zo hoorde ik in het nieuws op de radio dat 'whatsappen' in het woordenboek der Nederlandse Taal, oftewel de dikke van Dale, werd opgenomen. Niet lang daarna hoorde ik voor het eerst het woord 'beroepshooligan.' Haren zou er door overspoeld zijn. Maar van het woord begrijp ik niet veel, want hoe kan je van zoiets je professie maken? Er valt toch geen droog brood mee te verdienen?
Wat er in Haren misging wordt door velen op verschillende wijzen verklaard. Zelf vroeg ik me vooral voorafgaand aan de avond van het feest dat op Facebook was aangekondigd, waarom de burgemeester van het dorp zo vaak in het nieuws was. Hoe vaak kan je je best doen om enerzijds Haren op de spreekwoordelijke kaart te zetten, maar tegelijk elk uur te verkondigen dat er geen feest zal zijn?!
Zelf heb ik onderwijl geleerd dat je M.E. op die manier ook niet handig kan uitleggen. Als mensen suggeren dat je misschien niet zo ziek bent en je blijft hardvochtig volhouden, stampvoetend en op en neer springend van onmacht, dat je je zo ellendig voelt, neemt niemand dat van je aan. Want je staat immers te stampvoeten, op en neer te springen en men vraagt zich af waar die energie dan vandaan komt. Hoe hou je die ellenlange discussies vol? Op karakter? Nee, op energie die je kennelijk toch wel hebt, dus dan kan je ook wel van de bank afkomen. De Prinses op de Erwt is niet zo maar een geuzennaam.
Ik stel me voor dat als de burgemeester van Haren nauwelijks van zich had laten horen en in een enkel interview van slechts luttele minuten er zijn scherpe blik op had losgelaten: 'huh? Een feestje voor alle mensen van Facebook? Hier in Haren? Ik weet van niks' om daarna eens te geeuwen... dat het dan misschien helemaal niet zo hip was om naar het hoge noorden van Nederland af te reizen.
Gelukkig was er ook ander nieuws afgelopen maand dat me bezighield. Er werd bekend dat de woongids van Ikea in Saudi-Arabië zonder vrouwen werd uitgebracht. Uit een foto waarop een gezin van vrouw, man en kinderen te zien was, werd de vrouw verwijderd. Eindelijk verstandige mensen die het goed hebben begrepen, de vrouw hoort in de keuken niet thuis. Oftewel: het enige recht van de man is het aanrecht.


En last but not least: afgelopen maand werd het raadsel van het XMRV-virus eindelijk de wereld uitgeholpen. Applaus voor Judy Mikovits die haar falen eerlijk toegaf.
Dus hup, aan de slag met het verdere onderzoek naar M.E. Ik blijf hopen dat men een middel voor mijn falend imuunsysteem zal vinden. Als het werkelijk zo ver komt, dan mag daar natuurlijk over getwitterd worden. En het lijkt me helemaal fijn dat ik dan zelf de pastinaakpuree kan stampen. Daarvoor neem ik graag plaats in de keuken.

 

Reacties

 1. Recht toe ,Recht aanrecht
  hoi
  Prinses Bloem,

  Het is weer geweldig,zo herkenbaar als je het weer opgeschreven hebt.

  Zou Ikea niet weten ,dat vrouwen de kinderen baren
  waar ze al die spullen aan verkopen? kinderkamers ed
  en niet de mannen.
  als die mannen moesten baren,
  kon Ikea de kinderafdeling wel sluiten.

  toch heel veel genieten van je Stampotjes.
  nu nog klaargemaakt door je lief.

  liefs
  petraroos Ria

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.