random

Columns

Prinses op de erwt: Van de partij

Geplaatst door bloemetje op 07 Nov 2012 - 01:18 (4935x gelezen)

Prinses op de erwt

Uit het laatste nummer 'People Pleaser' van Andy Allo , een protégé van Prince (ik zal hem altijd zo blijven noemen), zit ik met de volgende regel in mijn hoofd: 'I used to be a people pleaser, but I had a change of mind.'
Ik weet niet of ik ooit een people pleaser was, maar nu met M.E. ben ik het zeker niet. Mensen vragen dingen van me, hebben verwachtingen, maar ik kan het ze niet naar de zin maken. Los van de vraag of ik dat zou willen.

Sinds manlief en ik een weekje weg zijn geweest, doet een deel van de omgeving anders. Plots doen verhalen de ronde dat het 'heel goed' met me gaat en word ik uitgenodigd voor feesten en partijen. Natuurlijk is dit wishful thinking (om er nog maar eens een Engelstalige term tegen aan te gooien), mensen willen vast dat het goed met me gaat. Maar het is zo ver van de realiteit, dat de vraag pijnlijk is en getuigt van weinig inlevingsvermogen. Hun wensen lijken geen grenzen te kennen, maar mijn lijf heeft die wel.
Gelukkig heb ik in een eerder stadium van mijn ziek zijn geleerd om 'nee' te zeggen, zelfs zonder verklaring of verantwoording. En daarmee is van pleasen of het naar de zin maken geen sprake.
Deze vakantie was voor manlief en mij een eerste keer in vier jaar en daarmee de hoogste tijd om het onszelf naar de zin te maken. Het leven is namelijk als looney al moeilijk genoeg. Jep, zolang ik met die gekke M.E. blijf opgescheept zitten, blijf ik mezelf zo noemen.

Voor wie het nog steeds (tegen beter weten in of zonder een beetje na te denken) er gemakshalve vanuit gaat dat mijn vakantie toch een teken van verbetering is, let op: we zijn naar de Nederlandse kust geweest, het was niet (NEE! ECHT NIET!) naar Lourdes.

En voor mijn fijne mede-M.E.-ers: luister eens naar dit nummer van Andy Allo (of een ander fijn muziekje) en loop dan heupwiegend door de kamer. Jezelf pleasen is een groot goed.

Sorry, het staat nog niet op Youtube, anders had ik hierbij de link vermeld. Jep, de Prinses op de Erwt is ook eens hip *proest*.

 

Reacties

 1. hoi hippe Princes Bloem.

  hij is weer gaaf,
  en zo herkenbaar.
  als ik een paar X zeg dat ik me goed voel,krijg je ook zon soort reactie.
  en nog niet eens zo''n gek idee naar Lourdes,als je gaat ga ik mee hoor,hi,hi.
  nee hoor grapje,
  en mezelf pleasen doe ik met Friet,
  die ik swingend zelf bak.

  lieve groetjesxxx
  petraroos Ria

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.