random

Columns

Prinses op de erwt: Geachte heer Claus, dag Santa,

Geplaatst door bloemetje op 12 Dec 2012 - 00:47 (2691x gelezen)

Prinses op de erwt

Via deze weg wil ik u graag een open sollicitatie sturen. In de toekomst kunt u ongetwijfeld hulp gebruiken bij de organisatie van uw jaarlijkse kadofestijn. Ik bied me daarom graag aan als personal assistent. Met mijn unieke kwaliteiten kunt u vast uw voordeel doen.

Ik heb andere werkzaamheden binnen uw organisatie overwogen, maar voor veel taken ben ik niet geschikt. Met het oog op mijn idiote dieet als gevolg van vele voedselallergieën, ben ik bijvoorbeeld niet inzetbaar in de keuken. Ook heeft het geen zin om in te vallen bij het team van rendieren, want met mijn slechte conditie zie ik mezelf niet voor uw slee uitdraven. Tevens ben ik ongeschikt als inpakker, vanwege een voortdurend zere rug. Daarnaast heb ik zitten denken om als telefoniste mijn kunsten te tonen, maar met de huidige brainfog raad ik u dat af. En als kerstengel hebt u ook weinig aan me, de acne is nog steeds overminderd aanwezig.
Kortom: gezien het feit dat de uit te voeren taken te zwaar zijn voor deze M.E.-er (ik vermoed dat u geen slavendrijver bent), zit er niks anders op: ik ga gewoon op uw stoel zitten. Met mijn benen op het bureaublad, want ik vermoed dat uw organisatie als een goed geoliede machine in elkaar zit. En u kunt dan met uw vrouw een week of twee naar de Canarische Eilanden om van de zon te genieten.


Maar nu zonder gekkigheid, beste Kerstman: mocht ik van u een goede gezondheid kado krijgen, dan zal ik niet terughoudend zijn en me voor volgend jaar bij u melden voor welk klusje dan ook. Het lijkt me spannend, want ik ben nog nooit in Lapland geweest!


Met vriendelijke groeten, de Prinses op de Erwt ---> die alle lezers een mooi uiteinde en een heel gelukkig nieuwjaar toewenst. Liefst vol spreekwoordelijke zonnestralen.

 

Reacties

  1. beste wensen
    Mooi geschreven weer. Voor jou ook de beste wensen voor het nieuwe jaar met een betere gezondheid!
    Francis
  2. Weer een verhaaltje om van te genieten, Boemetje! Ik kon het me levendig voorstellen en zag je daar al zitten :-)

    Voor jou ook fijne kerstdagen en een betere gezondheid in het nieuwe jaar met zo weinig mogelijk zorgen!

    Liefs, Lea

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.