random

Columns

Prinses op de erwt: De geur van de lente

Geplaatst door bloemetje op 06 Mrt 2013 - 00:59 (3435x gelezen)

Prinses op de erwt

Weken geleden liep ik in het donker aan het einde van de middag naar de container om keukenafval weg te gooien. Het was hartje winter – serieus, nog nooit heeft het zo vaak gesneeuwd als in de winter van 2012/13 als je het mij vraagt – maar in de tuin rook het naar geurende bloemetjes.
Ik keek om me heen, wetende dat er nog niks in bloei zou kunnen staan... Toen hoorde ik een apparaat draaien en begreep ik dat het wasverzachter was. De bloemige aroma kwam van de droger bij de buren in de schuur.

Vandaag is het de eerste mooie en vooral warme dag van het nieuwe jaar, en zit ik dit in de tuin te schrijven! Alhoewel het 's morgens nog flink koud kan zijn. Eerder die ochtend wilde ik koffie maken. Omdat het te ver was om zonder jas naar de container achterin de tuin te lopen, gooide ik de koffieprut in de moestuin.
Uren later is het warmer en windstil en zit ik heerlijk te genieten van dat ene zonnige plekje in de tuin. Dat is naast de moestuin en dus ruikt het er naar...? Koffie!


Het kan niet lang meer duren of de lente breekt daadwerkelijk aan. Nog even geduld en dan is de tuin vol geurende bloemen en zoemende bijen, plus een M.E.-er op de stretcher. En hopelijk veel lekkers uit de moestuin. 

 

Reacties

 1. hoi Bloemetje,

  Mooi he buiten,de geuren opsnuiven,van de aankomende lente,
  net als gisteren, zo heerlijk die zon,
  het is net alsof iemand het licht heeft aangedaan ,na een lange donkere winter.
  ik weet niks van moestuinen, maar tuinbonen lijken mij heerlijk.
  koffieprut houden de slakken weg,maar denk dat die er nog niet zijn.
  veel plezier met je moestuin.

  lieve groetjes
  petraroos ria
 2. Tuinbonen
  Tuinbonen, da's een goeie - ben ik ook dol op! Of ms capucijners, daarvan hebben we eens een heel goede oogst gehad. Bedankt voor de tip en geniet van de fijne temperaturen en zonnestralen op je balkon, hoor!
 3. hoi Bloemetje

  een lente die naar koffie ruikt......hihi

  lieve groet, josje15
 4. Gezelligheid
  Hi Josje, ik vind dat koffie altijd naar gezelligheid ruikt. Als ik beneden kom en manlief zit aan de koffie: knus gewoon! Tja, in de tuin is het wat minder, maar zal wel over gaan. Mij hoor je in ieder geval niet klagen. Not me *wink*

  Behalve slakken (wist ik nog niet) schijnt het ook katten tegen te houden, niet vanwege de geur ofzo, maar omdat het plakt aan hun pootjes. Misschien werkt het op deze manier ook wel met slakken? Ja, ik weet het - slakken hebben geen pootjes of is de zon nu naar mijn hoofd gestegen?!

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.