random

Columns

Prinses op de erwt: Goed gedaan, Maxima

Geplaatst door bloemetje op 01 Mei 2013 - 12:25 (7711x gelezen)

Prinses op de erwt

'Goed gedaan, Frans,' zegt het jongetje in de reclame voor het prinses Maxima huis van Kika. Zanger Frans Bauer heeft naar tevredenheid van het ventje een app aangeprezen, zodat je steentjes kan kopen voor dit huis en ook in de gaten houden hoeveel steentjes je vrienden kopen.  

Ziek zijn is niet eenvoudig. En natuurlijk vreselijk als het een kind overkomt, dus eigenlijk doet Frans Bauer overbodig werk. Die steentjes van slechts vijf euro verkopen zichzelf wel.
Veel eerder zou het een uitdaging zijn om een bekende Nederlandse, Nederlander, Vlaamse of Vlaming reclame te laten maken voor een centrum waar men onderzoek doet naar M.E. Ik durf niet uit te spreken hoe onwaarschijnlijk het is, dat een dergelijk medisch onderzoekscentrum er ooit zal komen, maar laten we het aannemen. Ooit. Medeleven voor M.E.-ers is vermoedelijk niet zo gemakkelijk aan de man te brengen. Om te beginnen vinden volwassen mensen andere volwassenen met een onduidelijke ziekte maar een beetje eng, liever komen ze niet in de buurt (fysiek of op dezelfde golflengte), om het verschil tussen zichzelf als niet zieke en de patiënt duidelijk te maken. Een M.E.-er houdt men in het algemeen liever op afstand, omdat men er niet aan wil denken dat ziek zijn zomaar uit de lucht kan vallen.
Ten tweede is het daarom gemakkelijker te denken dat het ziek zijn van een M.E.-er te wijten is aan diens levensstijl. Misschien kan roken, overgewicht, de zucht naar drank of dan toch een algemeen meer zwak gestel het geval verklaren.
En natuurlijk is er een derde reden voor het gebrek aan B.N.-ers of B.V.-ers met interesse in M.E. de mogelijke mentale oorzaak. Opnieuw: als het bij iemand tussen de oren zou kunnen zitten, dan lijkt het idee dat het eenieder zou kunnen overkomen al minder aannemelijk. Om nog maar te zwijgen over het feit dat niemand een traan zal laten om een zieke als ik ben met mijn spreekwoordelijk scherpe randjes. Met aaibaarheid verkoop je een boel, ik ben duidelijk geen Frans Bauer!


Natuurlijk wel ontzettend goed dat Frans Bauer meewerkt aan dit goede doel, maar ik hoor het alle dagen meerdere keren op de radio en word niet goed van zijn stem. Ik durf de radio zowat niet meer aan te zetten, zovaak komt het voorbij.
Gelukkig was er gisteren afleiding genoeg en keek ik naar de troonswisseling te Amsterdam. En wat zag ik daar? Niemand minder dan koningin Maxima droeg bij de inhuldiging van het nieuwe ambt dat zij met haar man sinds gisteren zal vervullen een prachtig blauwe jurk. Dat heeft ze natuurlijk voor al die M.E.-ers gedaan, wat een reclamestunt! Daar kan Frans Bauer nog wat van leren. Dus ik zeg: goed gedaan, Maxima!  

 

Reacties

  1. Goed gedaan, Fleur!!!!!
  2. Ik moest gelijk aan jou denken Fleur,
    met die prachtige blauwe jurk en loper.
    je hebt een mooie droom over bekenden en een ME centrum.
    ik droom van harte met je mee,en hoop dat het ooit gebeurd.

    liefs petraroosriaxx

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.