random

Columns

Prinses op de erwt: Geluk beproeven

Geplaatst door bloemetje op 02 Okt 2013 - 00:40 (7602x gelezen)

Prinses op de erwt

Na onze onfortuinlijke middag waarop het manlief en mij maar niet lukte om ergens ontspannen van iets lekkers te genieten – hij dan, want ik ben met mijn idiote dieet inmiddels gewend dat ik met een kopje thee genoegen moet nemen. Na die middag waarover ik de laatste keer berichtte, gingen we ons geluk onlangs beproeven bij een croissanterie.
Maar gek genoeg waren er in deze koffietent uitsluitend hartig belegde croissants en baguettes te vinden. Mijn wederhelft had zich zo verheugd op een zoet roomboterbladerdeeg hapje (ja, ik kan dit noemen zonder zelf te gaan kwijlen. Je hoeft niet bang te zijn dat het beeldscherm beslaat). Goed, hij had dus op een lekker gebakje gehoopt. Helaas stond er zelfs nog geen chocoladecroissantje op de menukaart.

Een week later ontdek ik een nieuwe lokatie in onze stad waar ze biologische koffie en thee aanbieden. Opgewekt en met frisse moed rijdt de koffie liefhebber in zijn bolide zijn theedame ernaartoe.
Er staan slechts twee soorten taartjes van de dag op de counter, maar ze hebben meer kruidentheesoorten dan ik op een enkele hand kan tellen. Als gewoonlijk luister ik niet naar de uitleg over de taartjes, want vermoedelijk mag ik het toch niet hebben.
Dan blijkt de chocoladewalnotentaart veganistisch en zonder suiker te zijn. Ook zit er geen tarwe in. 'Maar is die ook glutenvrij?', vraag ik. Dat wist de ober niet zeker, maar het weerhoudt mijn chauffeur er niet van om hier van een stuk te bestellen.
Ik kan het niet helpen, ik ben gefixeerd door het gebakje. Afleiding die ik goed kan gebruiken, want deze keer ben ik niet omringd door grijze hoofden die een dagje uit fietsen zijn. Wel zitten er twee meiseje van mijn leeftijd en die zijn in een serieus gesprek over hun werk verwikkeld. Zij wel. En ik vraag me af wat me meer kwelt: het stuk taart of het gesprek over een leven wat mij is ontglipt...
Plots schiet me te binnen dat ik bij de dame op wiens Twitter-account ik over deze nieuwe lokatie las eerder in haar eetwinkel precies zo'n taartje heb gegeten. Twee weken voordat ze door omstandigheden haar eigen toko moest sluiten. Dat was nog eens smullen!


Ik neem me voor om haar te bellen en te informeren naar de ingrediënten. Als het inderdaad dezelfde taart is als voorheen, dan weten jullie wel waar ik volgende week manlief mee naar toe sleep.
Begint het beeldscherm toch te beslaan? Okee, dan zal ik het wel zijn als ik aan die lekkernij denk. Het is dat of de gedachte aan de massagesalon die in het zelfde gebouw is gevestigd. Het lijkt me een fijne combinatie.

 

Reacties

 1. hallo Bloem,
  wat een HEERLIJKE collum,
  die ik wel kwijlend zit te lezen.
  ik ben ook gek op bladerdeeg hapjes,maar helaas.
  wat zou het leuk zijn als je dat recept krijgt.

  veel plezier met het vooruitzicht, van heerlijke(kwijl-kwijl) taartjes.

  liefs ria

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.