random

Columns

Prinses op de erwt: De kracht van positief denken… Ammehoela

Geplaatst door bloemetje op 06 Nov 2013 - 10:26 (3033x gelezen)

Prinses op de erwt

Ik begrijp niet waarom ik nog zo mijn best doe. Ik snap werkelijk niet dat ik doktoren afloop, mijn waardeloze conditie op peil tracht te houden, telkens andere supplementen of kruidenmengsels probeer, op tijd naar bed ga, met verschillende diëten experimenteer.
Ik vraag me af of het allemaal tegen beter weten in is, want mijn lichaam stelt me vaker teleur dan dat ik in mijn treurige bestaan op een aangename verrassing stuit. Het is een van de weinige zekerheden waarmee ik moet leven. Jammer genoeg.

Wie durft te beweren dat de aanhouder wint, moet snel bukken, want ik kan mijn neiging om met dingen te gooien moeizaam onderdrukken. Welke onbenul me nog aanspoort om vooral positief te denken, is ongetwijfeld een homo sapiens. Dat is iemand die nagenoeg gezond is, geen boek over CVS/ME opgezocht heeft – laat staan gelezen – en vooringenomen is. Hij of zij kan niet beginnen zich voor te stellen om elke dag met een greintje hoop (vandaag ietsepietsje beter dan gisteren? Heel misschien? Alstublieft?) uit bed te komen om vervolgens opnieuw nauwelijks ergens toe in staat te zijn. Een homo sapiens brengt niet grotendeels de dag door op de bank om ’s avonds als een zombie in bed te ploffen. Met de immer hoopvolle gedachte ‘morgen nieuwe ronde: nieuwe kansen.’Met positief denken, zou men vooruitgang boeken. Dat zeggen immers diverse spreuken en gezegdes, maar meer dan volkswijsheid is het niet. Zonder bij de pakken neer te gaan zitten, maakt men een grotere kans op winst. Door zegeningen te tellen, vergeet men verdriet. Je erbij neerleggen… Bla bla bla, ik kan nog wel even doorgaan. Maar ik weet wel beter, want noch geluk noch gezondheid kan men afdwingen.

Acceptatie van mijn ziek-zijn maakt het leven inderdaad draaglijker, maar doet de ellende niet minderen. Bovendien is het mijn ellende, mijn ziek zijn, ik vraag niet om inleving. En ik probeer me ook niet te bemoeien met mensen die klagen over hun zere rug, verstopping of ander leed. Toch blijf ik overvallen worden door nietsvermoedende homo sapiensen om me de kracht van positief denken toe te wensen.


Ik moet toegeven dat ik niet zo een mopperaar ben, als uit bovenstaand geklaag zou kunnen blijken. Zoals gezegd begin ik elke dag als een nieuwe, verse bladzijde – wie weet wat het kan brengen. En daarnaast hou ik mezelf bij elke griep of verkoudheid voor, dat mogelijk deze keer mijn immuunsysteem zal aanslaan. Zoals een computer soms een reboot, een drastische herstart nodig heeft. Na alle narigheid zouden weleens de juiste raders in elkaar kunnen klikken, de systemen elkaar kunnen activeren en lijkt mijn lijf misschien een beetje op wat het ooit was.
Je zou je bijna gaan verheugen op een nieuwe virusinfectie...


 

Reacties

 1. weer eer raak stuk Bloemetje.

  hier nog een paar van die vreselijke dood doeners
  achter de wolken schijnt de zon ,
  en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd,
  kom op,niet zo somberen hoor,
  en vooral je hoofd niet laten hangen,en de moed niet laten zakken.


  van zulke raad word ik kotsmisselijk en moet ik mijn emmertje pakken.
  hier nog eentje die laatst tegen me gezegd werd
  je moet toch maar eens gaan afvallen,
  want dat zal vast beter voor je ziek zijn zijn.

  zalig zijn de dommen, die denken dat hun zoiets als ME nooit zal overkomen, slaap zacht.

  lieve groetjes
  petraroos
  die jou absoluut geen mopperaar vind,maar juist een optimistisch Bloemetje
 2. Slaap zacht
  Wist je dat je als je slaapt heel veel calorieen verbrandt? Dat is omdat je lijf herstelwerkzaamheden uitvoert. Vooral veel slapen dus, wie weet slaat de interne HR-ketel dan weer aan!
 3. Prinses op de erwt: De kracht van positief denken… Ammehoela
  Dag Bloemetje,

  Niets erger als een ziek lichaam, ik had het ook, andere dingen weliswaar, wat het eerste bij mij opkomt is, drink je wel genoeg water? Drink je wel op de goede manier water? 's Ochtends bij het opstaan, tussendoor en 's avonds voor het slapen gaan.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.