random

Columns

Prinses op de erwt: Navigatiesysteem

Geplaatst door bloemetje op 05 Mrt 2014 - 00:28 (9159x gelezen)

Prinses op de erwt

Hoe onsmakelijk was het geweest als ik er met blote voeten op was gaan staan? Het had ook kunnen gebeuren dat ik erover struikelde, want het ding was er groot genoeg voor.

Daarentegen was het allerergste dat had kunnen gebeuren, dat het glibberige object helemaal niet was opgemerkt. Dan had het zich vast en zeker op een – voor hem aangenaam – donker plekje teruggetrokken. Waarna wij op een andere manier kennis met elkaar zouden maken. Dat ik bijvoorbeeld een greep in de groentemand zou doen en het beest per ongeluk in zijn staart zou knijpen. Of dat ik de stoel zou verschuiven, terwijl hij net een dagtocht van de ene naar de andere kant van de keuken was begonnen. En dat de stoelpoot die ongenodigde gast dan door midden zou klieven. Of dat de gladjanus eens zijn geluk op het aanrecht ging proberen en dat ik dan ’s nachts uit bed was om op de tast een glaasje water te nemen. Bah! Dat lijkt me allemaal heel onaangenaam.
Terwijl het eigenlijk allemaal wel meeviel. Gelukkig. Ik liep naar binnen en vroeg me af wat die donkere streep op de deurmat in de keuken was.
Was de naaktslak van ruim vijftien centimeter lengte op zoek naar bescherming tegen de regen in onze keuken? Smaakte het groen in de tuin hem niet langer? Of was er nog niet genoeg groen? Hadden de katten hem op het idee gebracht om zijn territorium uit te breiden? Misschien was hij benieuwd of het nieuwe kruidenplantje op de keukentafel een culinair hoogstandje zou zijn? Of had zijn navigatiesysteem hem de verkeerde kant op gestuurd?

Het zal altijd gissen blijven. We zullen nooit weten waarom de enorme naaktslak de tuin achter zich liet en de keuken binnenging. Wel kan ik laten weten waar zijn tocht eindigde: in de groene kliko. Ik heb de deurmat boven de container voor groente-, fruit en tuinafval omgekieperd. Dinsdag rijdt de vuilnisophaaldienst weer langs en dan zal deze slak verder afreizen naar een groene vuilstort. Zou dat het walhalla zijn voor een op drift geraakte slak? Alles beter dan onze keuken, als je het mij vraagt. 

 

Reacties

  1. ha,ha, Prinses,

    hij zal denken dat hij in de 7de groene hemel is

    liefs Ria
  2. Kaartje sturen!
    Whoahaaaaaaaaaaaaaaaaahaha! Dat zou wat zijn! En als die er echt zo over denkt, laat m dan een kaartje sturen naar de andere gladde jongens in onze tuin. Misschien willen ze dan wel allemaal op reis naar dat groene walhalla ;-)

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.