Prinses op de erwt: #BlueBlueMonday

Geplaatst door bloemetje op 07 Mei 2014 - 00:22

Prinses op de erwt [1]

Komende maandag is het weer zover, dan is het Wereld M.E. Dag. Ik wou dat deze aandoening en dus zo een dag niet bestonden.

Het woord van het jaar van 2013 was selfie. Dat is de benaming voor een foto die men van zichzelf maakt en via sociale media deelt. En sindsdien heeft men vele variaties op dit thema bedacht. Zo zijn er de shelfies (lettervreters met hun boekenplank – shelf – op de foto), felfies (farmer selfies, op de boerderij gemaakt), belfies (selfie met de bips in beeld) en zwerfies (mensen die zwerfafval van straat opruimen en met zichzelf daarmee fotograferen). In Amerika maken ze het helemaal bont, daar hebben ze wel een een heel onaardige weergave van een zwerfie bedacht. Daar maken ze een selfie van zichzelf met een zwerver of dakloze op de achtergrond, het liefst als die ergens ligt te slapen en er zodoende zelf niks van merkt.
Zelf heb ik geen account bij Twitter of Facebook, maar ik overwoog om dat te doen zodat ik speciaal voor Wereld M.E. Dag mezelf blauw in beeld kon brengen. Dat zou ik dan met #Melfie doen, maar dat label is al in gebruik door moeders die selfies maken. Ook kon ik het niet #BlueSupportSelfie noemen, want er is al een jongetje met autisme die mensen oproept met hem mee te fotograferen. Dan maar geen Twitter. Maar wat te doen met die blauwe, blauwe maandag die eraan zit te komen?

Sinds mijn ziek zijn heb ik geen baan meer en zodoende kan ik mij dus ook niet beklagen over een dip op een Blue Monday aan het begin van de week. Laat staan dat er een weekend van uitgaan tot in de kleine uurtjes met veel drank en weinig slaap aan vooraf ging. Dit is mijn kans om me te beklagen en al mopperend de maandag door te komen, er is geen maandag zo blauw als een maandag waarop Wereld M.E. Dag valt.

Ik ben niet iemand die graag klaagt en zichzelf zieliger vindt dan een ander. Vandaar dat ik wil voorstellen om met zijn allen deze dag zo blauw mogelijk te maken. Een vrolijk blauw, welteverstaan. En jawel, daar mag over getwitterd worden.
Laten we tussen nu en die blauwe, blauwe maandag onze blauwe uitspattingen delen. Want ons ziek zijn krijgt ons niet klein. Hierbij mijn MEMEMEEEEESelfie, en ik ben benieuwd naar jullie #BlueBlueMonday.


Liefs van de Prinses op haar blauwe erwt (ver onder dit blauwe beddengoed!)

 

 

Nog geen reacties geplaatst

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren [2] of inloggen [3].

Links
  1. https://www.me-gids.net/https://www.me-gids.net/index.php?module=Columns&func=view&prop=Main&cat=10042
  2. https://www.me-gids.net/https://www.me-gids.net/index.php?module=Gebruikers&func=register
  3. https://www.me-gids.net/https://www.me-gids.net/index.php?module=Gebruikers&func=loginscreen&returnpage=https%253A%252F%252Fwww.me-gids.net%252Findex.php%253Fmodule%253DColumns%2526func%253Ddisplay%2526sid%253D325