random

Columns

Columns: Woman, interrupted

Geplaatst door soof op 12 Apr 2015 - 12:34 (8000x gelezen)

Wat had ik gedaan zonder ME?

Was ik met een vent getrouwd waar ik inmiddels van gescheiden was maar waar ik, voor de kinders, toch best nog leuk mee omging? Had ik zijn nieuwe vriendin ME toegewenst? Waren die kinders dotjes geweest, of nerds, of letterlijk achter het behang, met een gaatje erin om de Ritalin door te gooien, geplakte ADHD-ers of had ik, pardon; wij (maar wat heeft die lulhannes er nou helemaal voor gedaan), er zoveel gekregen dat het van alles wat was geweest?

Wat voor baan zou ik gehad hebben, iedereen zei altijd dat ik “een marketing typje” was en altijd was ik beledigd (ik bedoel noem me dan gewoon oppervlakkig) dus misschien iets in de reclame. Of de IT, met zo’n vader. Maar ja daar moet je voor gestudeerd hebben en laten we wel wezen, dat zat er met de motivatie van iets héél ongemotiveerds niet in, ik kan mezelf nu al niet motiveren om op een goeie of überhaupt een vergelijking te komen.

Zou ik veel vriendinnen hebben of gewoon een paar hele leuke waardoor ik er niet veel zou hoeven hebben. M’n artsenfobie zou vast stukken minder zijn, een beetje afhangend van hoe de zwangerschappen waren verlopen, en natuurlijk van de kwaliteit van ons behang.

Zou ik een zoekende dertiger zijn geworden zoals in die docu vorige week, één van de duizend die ik heb gezien want een film kijken hou ik niet vol. Met teveel keuzes en opties en mogelijkheden en evenzoveel AD’s om ermee om te gaan, oh ja en mannen bij meerdere vleten. Had ik neergekeken op die vermoei(en)de typjes die gewoon es een schop onder hun hol nodig hadden want ik redde het toch ook allemaal (net)? Of heeft mijn chronisch geactiveerde immuunsysteem me gered van misschien wel iets nog ergers? Of van onder een bus lopen, en welke zou het zijn, gewoon goeie ouwe Haagsche lijn 14 of iets exotischer; een Brusselsche of Moskousche? Had ik een hond gehad? Zo ja eentje die in mijn tas paste of een echte?

 

Kweetniet.

 

Reacties

 1. 'k vind 'm leuk:-)
 2. Heel leuk Soof! Ik heb weleens dezelfde gedachte: stel dat ik gewoon gezond was geweest. Hoe zou dan mijn leven eruit hebben gezien? Dan werkte ik vast 4 dagen 9 uur om toch fulltime te kunnen werken. En mijn vent ook. En er was een hoop geschreeuw in huis om dat leven met werk en vent en 3 kids nog enigszins in goede banen te leiden. Iedere dag zou ik weer in de file of proberen mindfullness te doen of zenuwachtig van baan naar baan flitsen om nog op tijd bij de opvang te zijn die om 18.30 uur sluit.

  Erg grappig hoe jij het verwoordt. Heb je ook een site waarop je columns schrijft?
 3. bedankt, tezaam
  zoals dr. Phil altijd zegt over "playing the 'what if' game', daar zijn wij kampioen in denk ik ;) niet helemaal wat je bedoelt want maar 1 post en behoorlijk serieus, maar heb link naar m'n blog in mijn profiel gezet, met hopelijk een goeie afloop, en-snel-een-beetje
 4. Het vreselijk duffe aan Berlijn? Je hebt geen Oprah en Dr. Phil!!!!!

  Ik ga nu kijken hoe ik in jouw blog kom.
 5. mein himmel...
  ...hoe hou je het vol daar???

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.