random

Veel gestelde vragen

Categorieën

Recent toegevoegde vragen

Vraag

Antwoord

Is Registreren op de website nodig?

Registreren op ME-gids.net is alleen nodig als je echt wilt deelnemen aan de website. Dit kan door berichten te plaatsen op het forum maar ook kan je artikelen plaatsen of opmerkingen op artikelen, meedoen aan de poll, gebeurtenissen op de kalender zetten, en recensies van boeken plaatsen. Verder kan je als geregistreerde de andere geregistreerden via o.a de ledenlijst contacteren via email of een prive berichtje sturen.

Als je alleen de artikelen of berichten op het forum wilt lezen kan je je beter niet registreren maar gewoon als gast af en toe een kijkje komen nemen. Je kunt overigens niet alles lezen op het forum, sommige sub-forums zijn afgeschermd en alleen leesbaar voor geregistreerden, dit om een beetje privacy te bewaren.


Wat is het Leden Menu?

Het Leden Menu is een menu speciaal voor mensen die zich geregistreerd hebben op de website en ingelogd zijn, alleen zij hebben toegang tot het Leden Menu. Korte uitleg van de mogelijkheden in het Leden Menu: ?Mijn Account -Verander je gegevens en instellingen. . Plaats een Artikel - Hier kan je zelf een artikel plaatsen. ? Polls - Overzicht van de polls. ? Ledenlijst - Hier zie je wie er lid zijn en online en de profielen. ? Prive Berichten - Zien of je een prive bericht hebt of er eentje sturen. ? Fotoalbum - Plaats of bekijk foto's. ? Chatten - De chatbox Dit was het Leden Menu.


Hoe lees ik de nieuwste artikelen?

De laatste Artikelen zijn heel makkelijk te lezen, die staan onderaan de homepagina weergegeven.

De rest van alle artikelen kan je vinden door bovenaan de homepagina in de menubalk te drukken op ; Artikelen', daar zie je alle categorieen waarin de artikelen zijn geplaatst.


Hoe plaats ik een reactie op een artikel?

Druk op de titel van een Artikel om 'm helemaal te kunnen lezen, scroll daarna helemaal naar beneden tot onder het artikel . Daar zie je staan: 'Plaats Opmerking', druk daarop. Dan kom je in een scherm met eerst weer het hele artikel en daaronder een Titelblok waarin je de titel van je opmerking kunt plaatsen en een blok met je Opmerking zelf, dit is dus je reactie op het Artikel. Ben je tevreden? Druk dan op ok, maar je kunt ook eerst op 'voorbeeld'drukken om eerst even een voorbeeld van je bericht te zien.


Hoe plaats ik zelf een Artikel?

Je kunt zelf ook artikelen plaatsen in alle categorieen,. Hoe plaats je nou een artikel? Druk in het Leden Menu op "Plaats een artikel'. Dan zie je verschillende velden staan die je in moet vullen, we gaan ze kort allemaal bij langs: Titel: Hier vul je de titel in van je artikel /bericht. Onderwerp: In welk onderwerp past jouw artikel? In Verhalen van Leden of in ME/CVS? In onderwerp ME/CVS staan de categorieen 'Nieuws' ,'Agenda' ,'Archief' en 'Andere Artikelen' en in Persoonlijk staat nu alleen nog de categorie 'Verhalen van Leden'. Kies het juiste onderwerp en je artikel wordt dan door de administrator of de Editor in de juiste categorie geplaatst wanneer ze je artikel keuren, dit moet namelijk altijd eerst gebeuren voor hij geplaatst wordt. Taal: Kies bij een engelstalig artikel voor 'alle' en niet voor engels. Het gaat namelijk om wie het artikel kan zien.Je kunt op de website een language(taal) selecteren zoals je misschien hebt gezien, als mensen dan nederlands selcteren dan zien ze de engelse berichten niet en andersom ook niet. Daarom alle. Liefst ook bij nederlandse voor alle kiezen, maar mag ook voor nederlands. Artikel Tekst: Typ hier een korte inleiding op je Artikel. Uitgebreide Tekst: Typ hier de hele tekst van je Artikel Druk daarna op Voorbeeld om te kijken hoe je Artikel eruit gaat zien en of alles klopt, ben je tevreden? Druk dan op "Ok". klaar! Je Artikel staat nu in de wachtlijst om gekeurd te worden door de admin of de editot en wordt in de juiste categorie geplaatst.


Wat is de LedenLijst precies en hoe werkt die?

Helemaal bovenaan de Ledenlijst zie je bijvoorbeeld staan: geregistreerd: 35 | online: 3 | nieuwste gebruiker: Jaapje Hier zie je dus dat er 35 mensen geregistreerd zijn op de website, waar van er 3 op het moment online zijn en de nieuwste gebruiker is Jaapje. Daaronder zie je alle letters van het alfabet, hier kan je dus op de beginletter van een naam een persoon opzoeken. Of je drukt daaronder op "Zoek" en typt de naam in van de persoon die je zoekt. Daaronder zie je welke mensen op dat moment online zijn en weer daaronder, dat is helemaal beneden zie je een lijst met de laatste 10 geregistreerde gebruikers. Als je op de namen drukt dan kom je in een scherm waar je een overzicht ziet van welke artikelen of opmerkingen die persoon heeft geplaatst .Achter de namen zie je PM en URL staan met een klein plaatje, als je op het PM plaatje drukt dan kom je rechtstreeks in een scherm waarvandaan je diegene een Prive Berichtje kunt sturen. Als je op het Url plaatje drukt achter een naam zie je de website van die persoon.


Hoe verstuur ik een Prive Bericht?

Een Prive Bericht verstuur je dus via de LedenLijst zoals je hiervoor hebt kunnen lezen door op het PM plaatje bij de naam te drukken van diegene die je een berichtje wil sturen. Of door in het Leden Menu te drukken op "Prive Berichten. Hier zie je onder je inbox staan: "Verzend een Bericht". Als je daarop drukt kom je in het scherm om een bericht aan iemand te typen en te verzenden.


Wat zijn Recensies?

In het LedenMenu zie je ook "Recensies" staan. Als je daarop drukt kom je in de recensies van boeken over ME/CVS of aanverwante onderwerpen. Je ziet hier op een rij de 10 meest populaire recensies, dit zijn eigenlijk de 10 meest populaire boeken, de leden kunnen elke boekrecensie beoordelen met sterren, dan beoordelen ze dus het boek zelf en niet de recensie. En je ziet een rij met de 10 meest recente recensies, dit zijn dus de 10 laatst geplaatste recensies. Je kunt ook een boekrecensie zoeken door op de beginletter van het boek te drukken die jij zoekt in de alfabet lijst ergens bovenaan, daar zie je alle letters van het Alfabet. Verder kan je zelf een recensie schrijven, hierover hierna meer.


Hoe voeg ik zelf een recensie toe?

Een recensie voeg je toe door in het recensie scherm te drukken op "Schrijf een Recensie". Deze velden moet je dan invullen: Titel: De titel van het boek Taal: Nederlands Recensie: hier typ je je recensie Naam: Jouw naam Uw Emailadres: je email adres, dit is verplicht! Score: Geef alvast zelf een score aan het boek. Gerelateerde Link: Hier kan je eventueel de officiele website van het boek invullen, of je vult er de url in van een plaatje van het boek die je ergens op internet hebt gezien. Link Titel: titel van de link die je eventueel hiervoor hebt ingevuld. Bestandsnaam Illustratie: Niet invullen, dit kan alleen de administrator. Druk dan op "Voorbeeld" . Ben je tevreden en zitten er geen fouten in? Druk dan op "Ok".


Hoe werkt het forum?

Als je in de menubalk bovenaan de homepagina drukt op 'Forum' kom je op ons eigen forum.

Iedereen kan de index van het forum zien en de meeste sub-forums lezen maar om sommige sub-forums te kunnen lezen moet je geregistreerd zijn. Om mee te doen aan het forum, dus om zelf berichten te kunnen plaatsen of te reageren op een bericht moet je geregistreerd zijn.


Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten of deze na registratie nooit ontvangen heb?

Ga naar de Wachtwoord vergeten pagina, vul je gebruikersnaam in wat je bij de registratie hebt gebruikt. Klik daarna op de "Verstuur wachtwoord"-knop.

Onderstaande mail wordt op dat moment verzonden naar het mail-adres wat je bij de registratie hebt ingevoerd!

Afzender: ME-Gids.net
Onderwerp "Bevestigingscode voor gebruikersnaam".

Het gebruikersaccount voor gebruikersnaam op ME-Gids.net is met dit e-mail adres geassocieerd. Een gebruiker van IP adres heeft zojuist gevraagd om een bevestigingscode om het wachtwoord te wijzigen.

Uw bevestigingscode is: c0de

Met deze code kunt u een wachtwoord aanmaken op http://www.me-gids.net/module-Gebruikers-lostpassword.html

Als u hier niet om gevraagd heeft, kunt u deze e-mail gewoon verwijderen.
Vul je gebruikersnaam dan weer in op de wachtwoord vergeten pagina, maar nu daaronder ook de bevestigingscode die in de email staat. Op dat moment wordt er wederom een mail verstuurd naar hetzelfde email-adres, maar nu met de volgende inhoud:

Afzender: ME-Gids.net
Onderwerp "Gebruikerswachtwoord voor gebruikersnaam".
Het gebruikersaccount voor gebruikersnaam op ME-Gids.net is met dit e-mail adres geassocieerd. Een gebruiker van IP adres heeft zojuist gevraagd om een wachtwoord op te sturen.

Uw nieuwe wachtwoord is: w8w00rd1

U kunt het wijzigen nadat u inlogt op http://www.me-gids.net/user.html

Als u hier niet om gevraagd heeft, maakt u zich geen zorgen. U ziet dit bericht, niet 'zij'. Als dit een fout was, logt u gewoon in met uw nieuwe wachtwoord.
Op dit moment kun je dus naar de startpagina van de website gaan, je eigen gebruikersnaam en je nieuwe wachtwoord invullen, en inloggen.

Je wachtwoord kun je daarna meteen wijzigen in iets makkelijkers door op de Persoonlijke pagina ("Mijn account" in het leden menu) te kiezen voor "Verander uw informatie". Helemaal onderaan vul je twee keer hetzelfde nieuwe wachtwoord in en klik je op "Wijzigingen opslaan".

Weet je je username en/of mail-adres niet meer, neem DAN PAS contact op met de Techsupport


Wat is "Mijn Account" ?

Mijn Account staat in het Hoofd Menu, dit is je persoonlijke pagina. Deze opties vind je in je Account: Verander StartPagina :Hier kan je de Startpagina(home) naar je eigen smaak indelen, en een eigen menuutje aanmaken. Verander uw Informatie: Je kunt je informatie veranderen, zoals je emailadres, je naam en je wachtwoord, kijk zelf hoeveel informatie je wilt geven over jezelf. Opmerkingen Instellingen: Je kunt de Opmerkingen Configuratie instellen, hoe wil jij straks de reacties van mensen op geplaatste berichten/artikelen kunnen zien? Uitloggen/Stoppen: Dit spreekt vanzelf.


Wat betekent de melding "Staat u a.u.b. cookies toe voor deze site"?

Het is een melding, geen fout. Als u dit bericht ziet, bestaat er (nog) geen cookie van onze site op uw pc. Vanaf dat moment is er wel een cookie aanwezig (afhankelijk van de browser instellingen op uw pc). Zodra de cookies van de pc worden gewist, kan het zijn dat deze melding weer verschijnt. Maar, u bent als het goed is wel gewoon ingelogd, en kan dus gewoon verder gaan op de site, ingelogd en wel. Neem contact op, of stel een vraag op het Helpdesk Forum als dit niet het geval is.


Hoe voeg ik een foto toe aan het fotoalbum?

Druk op 'Mijn Albums en dan op 'Voeg Album Toe'. Bij Title geef je de titel op voor jouw album. Bij Omschrijving kan je eventueel een korte omschrijving geven voor je album. Aan de twee opties daaronder hoef je niets te veranderen. Onderaan zie je staan: Laat dit album niet zien in de albumlijst, als je dat selecteert dan wordt het album dus niet zichtbaar, vink die optie dus niet aan. Druk dan op 'Toevoegen'. Je album wordt toegevoegd, nu kan je een foto uploaden naar je album. (Zorg dat de foto die je wilt uploaden niet te groot is, de beste maat is 60 kb) Je bent nu in 'Mijn albums', hier zie je een menu waar je je albums en foto's kunt aanpassen/bewerken/verwijderen etc. Druk om een foto aan je album toe te voegen hier op: 'Voeg Afbeeldingen Toe'. Je kunt hier 3 foto's toevoegen. Druk in het eerste veldje op 'bladeren', kies de locatie op je harde schijf waar je foto opgeslagen is (bijvoorbeeld 'Mijn documenten') en druk de foto aan die je wilt uploaden naar je album. Kies daarna een titel (title) voor je foto en voeg eventueel een omschrijving aan je foto toe die iedereen kan lezen bij je foto. Klaar? Dan kan je onderaan op 'Toevoegen'drukken. Ok, je hebt nu een album aangemaakt en er een foto ingezet. Maar nu moet je nog even in je menu ('Mijn albums') drukken op 'Publiceer Album' bovenaan. Je ziet daar dit staan: Specificeer de toegang tot dit album, daaronder zie je deze opties staan waar je uit kunt kiezen: -Dit album is privaat. -Iedereen kan dit album bekijken. -Iedereen kan dit album bekijken en bewerken. -Geselecteerde gebruikers kunnen dit album bekijken en bewerken zoals aangegeven hieronder. Het is de bedoeling dat je in het fotoalbum foto's plaatst die alle leden kunnen bekijken maar niet bewerken. Kies dus de tweede optie;'Iedereen kan dit album bekijken'. Gasten van de website kunnen sowieso de link naar het fotoalbum niet zien, alleen de leden. Druk daarna onderaan op 'Bevestigen'. Klaar, je album en je foto('s) zijn nu voor alle leden zichtbaar. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar dat valt reuze mee, doe gewoon deze faq handleiding voor het fotoalbum in 1 scherm en het fotoalbum in een ander scherm zodat je steeds even in de faq kan lezen hoe het ook alweer moest. Is voor de eerste keer misschien handig. Succes er mee!


Kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen o.v. privacyredenen? Of kan ik een nieuwe account aanmaken en de eerste verwijderen?

U kunt niet zelf uw gebruikersnaam wijzigen of verwijderen. 

Het is ook niet toegestaan een dubbele account of meerdere gebruikersnamen te registreren.

Indien u om zwaarwichtige redenen, zoals privacy-redenen, uw gebruikersnaam wilt wijzigen,

dient u met ons contact op te nemen via het contactformulier,

zodat wij een wijziging kunnen doorvoeren.


Hoe kan ik me uitschrijven?

Neem contact met ons op via het contactformulier zodat wij uw account kunnen verwijderen of inactiveren.


Naast mijn naam staat 'uitloggen'. Ik wil niet uitgelogd zijn.

U bent ook niet uitgelogd. 'Uitloggen' naast uw naam geeft u de kans om uit te loggen na uw bezoek (wat niet hoeft overigens). Dus u bent wel degelijk ingelogd.


Hoe 'veilig' zijn mijn gegevens bij jullie, en hoe afgeschermd zijn mijn geplaatste berichten?

Elk bericht dat je op een publiek forum plaatst, is effectief ook openbaar en kan teruggevonden worden door zoekmachines zoals Google, MSN, Yahoo etc... Denk dus twee keer na voor je gevoelige of persoonlijke zaken op een publiek forum plaatst.

Tip: voor mensen die gesteld zijn op privacy, gebruiken best een nickname in plaats van je echte naam.