random

Nexavir

Een breed antiviraal middel dat tevens immuunversterkend werkt.

Nexavir is een leverderivaat en helpt het ontstekingsproces remmen. Het middel stamt al uit 1933, vooral gebruikt tegen acne, huidaandoeningen, maar blijkt een veel grotere werking te hebben tegen een heel scala van andere aandoeningen, waaronder dus ook CVS. Het is volstrekt onschadelijk.

Nexavir is eigenlijk hetzelfde als 'Kutapressin'.

In 1992 werd in de VS onderzoek verricht naar Nexavir op 270 CVS-patiënten. 40% van deze patiënten was na een periode van enkele maanden tot een half jaar helemaal hersteld, 35% boekte een grote vooruitgang.

Een andere immunomodulator is Isoprinosine, wat het aantal NK cellen omhoog haalt om op die manier je immuunsysteem te versterken.

De aanpak van Dr. De Meirleir is enerzijds het virus (Herpes VI, Herpes VII of andere HHV, EBV,….) te behandelen en daarnaast het verstoorde immuunsysteem op te krikken. Nexavir is een middel dat deze BEIDE eigenschappen heeft.

Sinds november 2006 staan al een 300-tal patiënten van Dr. De Meirleir op Nexavir.
De dosis dat Dr. De Meirleir bij de start gebruikte, stond te laag, om het niet zo duur te maken. Maar dit heeft hij moeten herzien omdat de meeste patiënten te weinig en te laat effect merkten. Daarom is de dosis nu aangepast, nl. de eerste twee maanden 2 x 2 ml per dag en daarna 2 x 1 ml per dag.

Kostprijs: 10 flacons van 20 ml kosten €1500

Bron: op basis van CVS-online (2007)


Reacties

 1. nexavir

  Korte uitleg behandeling:


  Tot nu toe drie maanden spuiten van 2 ml nexavir.


  Wat voor effect had de behandeling? (positief / neutraal of geen / negatief )

  Indien positief: in welke mate bent u verbeterd?

  Indien negatief: in hoeverre bent u achteruit gegaan?


  Ik wil het van de daken schreeuwen: ik ben een ander mens geworden. Het resultaat is voor mij echt miraculeus. Na twee weken griepgevoel ben ik gestaag verbeterd.


  Ik heb acht jaar geleden de diagnose CVS gekregen, RNase van 15,8; VO2MAX van 10. Ik was altijd uitgeput. Ik sleepte me door de week, naar het einde van de werkweek toe zware hoofdpijn, weekend diende om bij te slapen, elk moment dat ik niet op het werk was zat ik in bad of in bed. Mijn sociale contacten waren tot het minimum gereduceerd. Ik leefde als een zombie en had geen enkel perspectief meer dan stilaan naar de invaliditeit wegglijden.


  Met Nexavir is er een mirakel gebeurd. Ik ga nog vroeg slapen, maar ik heb veel meer energie en uithoudingsvermogen. Ik denk helderder, de hersenmist is opgetrokken. Ik kan voltijds werken, met mijn tienerdochters gaan winkelen, blijven 'rechtstaan' op een receptie, ... ik loop te huppelen van de zenuwen dat ik dat allemaal kan.


  Waarschijnlijk paste ik wel echt in de doelgroep voor Nexavir: zowel herpes als Epstein Barr virus waren positief bij mij. Volgens het onderzoek uit de jaren 90 dat aan de basis ligt zijn er vier categorieën van reacties op Nexavir of Kutapressin. Categorie 1 voelt niets, categorie 2 voelt lichte verbeteringen, categorie 3 heeft grote verbeteringen en categorie 4 geneest helemaal. Zelf zou ik me minstens in categorie 3 rekenen. Maar jammer genoeg is er 30% die in categorie 1 zitten. Ik heb nog wel darmproblemen, en ik weet nog niet of die stilaan ook zullen verbeteren.   


  Nu ik weer een normaal mens ben besef ik dat die hele psychiatrische benadering van CVS over 'het zit tussen de oren' en 'ziektewinst' pure lulkoek is. Ik ben niet neurasteniek of hypochonder. Ik was gewoon ziek door geactiveerde virussen, en ik ben door medicatie verbeterd.   


  Waren er bijwerkingen? (nee / ja)

  Zo ja, welke?


  In de eerste twee weken voelde ik me rillerig, alsof ik griep had. Verder geen bijwerkingen behalve de blauwe plekken van de spuiten, maar die neem ik er graag bij.


  Indien de behandeling effect had: hoe lang bleef dat effect voortduren?


  Ik ben nog bezig, nog zeker voor drie maanden.


  Werd de behandeling vergoed? (ja / gedeeltelijk / nee)


  Nee, en de behandeling kost 500€ per maand.


  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik? (ja / nee)

  Waarom wel / waarom niet?


  Bij jezelf spuitjes zetten is niet zo simpel, maar het valt wel mee.


  Eventuele opmerkingen of aanvullingen: ...


  Dank aan professor K. de Meirleir dat hij zich op CVS toelegt en effectieve therapieën uitdoktert.

 2. Nexavir behandeling
  Korte uitleg behandeling:

  Wat voor effect had de behandeling? Niet meer een maand ziek van een verkoudheidje ofzo 

  Indien de behandeling effect had:
  hoe lang bleef dat effect voortduren? Van maart 2007 tot op heden.


  Werd de behandeling vergoed? Neen. Wel gedeeltelijk terug gekregen van de belasting.
  (ja / gedeeltelijk / nee)


  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik?
  (ja / nee)

  Ja.

  Waarom wel / waarom niet? nvt

  Eventuele opmerkingen, aanvullingen:

  Gebruik sinds maart 2007 dus nu 3 1/4 jaar. Geen bijwerkingen te merken.

  Wel in combinatie met cipramil, laatste tijd een 1/2 tablet, wat evt niet eens meer zou hoeven te werken. Daarvan wel enige geheugendingetjes te merken. Maar dat kan ook door de ME an sich komenn.

  De goede werking is: niet weken of maanden meer onderweg met verkoudheidjes.

  Leeftijd nu bijna 27 jaar en 3 1/2 jaar a/d studie, dus even lang als Nexavirgebruik, en beetje werk die met hulp goed verloopt.

  Kosten deels door belasting terug gekregen. Of de ondersteunende voedingssuppl. helpen weet ik niet.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.