random

Homeopathie

Homeopathie is niet specifiek gericht op ME maar is een andere manier van geneeskunde. "Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.". Meer lezen, klik hier.

Er zijn twee verschillende soorten homepaten te vinden. De homeopaat en de homeopathisch arts. Homeopaten zijn niet-artsen die een opleiding in de (klassieke) homeopathie gevolgd hebben. Homeopathisch artsen zijn regulier opgeleide artsen, vaak ook met ervaring in de reguliere gezondheidszorg, die zich later bijgeschoold hebben tot homeopathisch arts.

Op de site over Homeopathie is naast informatie ook meer te vinden over homepaten in uw buurt, zelf-medicatie en cursussen.


Reacties

 1. Behandeling: Homeopathie

  Uitleg: Na een heleboel vragen stelde de klassiek homeopatisch arts de diagnose "communcatiestoornis tussen hypofyse en bijnierschors". Hij schreef naast een paar orthomoleculaire middelen het homeopathische middel Sepia voor. Dit bleek een schot in de roos.

  Effect: Positief. Ik ben na 10 jaar geleefd te hebben tussen bed, bank en rolstoel weer helemaal gezond!

  Bijwerking: Geen

  Duur effect: De behandeling sloeg aan na 3 weken. Ik heb het middel direct afgebouwd en ben er erg snel helemaal mee gestopt. Inmiddels ben ik 3,5 maanden verder en ben nog steeds helemaal gezond en aktief!

  Vergoeding: Gedeeltelijk

  Gebruiksgemak: Goed. 2x per week 2 miniscule korreltjes opsabbelen. Niet vies, erg makkelijk.

  Opmerking: De diagnose was niet alleen op de klachten gebaseerd, maar ook op mn hele persoonlijkheid. Sepia zal dus niet zomaar voor iedereen de oplossing zijn.
 2. Behandeling: homeopathie

  Uitleg: Het enige wat na veel proberen aanslaat. Veel meer energie gekregen.

  Effect: Positief. Ik kan weer wat werken en heb naast meer energie nooit meer last van me heel erg ziek voelen.

  Bijwerking: Ja. Tijdens inname korrels soms bijwerkingen van tijdelijke aard.

  Duur effect: Effect is blijvend aangezien de homeopathie het zelf genezend vermogen prikkeld.

  Vergoeding: Ja

  Gebruiksgemak: Goed. Om de paar weken 2 dagen lang iets innemen.

  Opmerking: Kost wel tijd, ik ben inmiddels 1.5 jaar onder behandeling
 3. homeopathie
  Korte uitleg behandeling: homeopathie, middel lycopodium clavatum 30K

  Wat voor effect had de behandeling? (positief / neutraal of geen / negatief )

  Negatief:  verergering van de klachten die ik al had; cvs, depressie, maag-darmklachten, misselijkheid, geen eetlust. Het is al 2 maanden na inname dus de zg. beginverergering zou allang over moeten zijn. Was ik er maar nooit aan begonnen.


  Werd de behandeling vergoed? gedeeltelijk


  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik?  Ja, 3 korrels onder de tong laten smelten.


  Eventuele opmerkingen of aanvullingen: ondanks het feit dat het tegendeel beweerd wordt kan homeopathie wel degelijk schade aanrichten. VOORZICHTIGHEID IS GEBODEN!  Tip: laat middelen doormeten met behulp van mora bio-resonantie, op deze manier kan bepaald worden of middelen goed zijn of niet.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.