random

Natuurgeneeskunde algemeen

"Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor allerlei methoden, met uitzondering van de reguliere geneeskunst, welke een zinvolle bijdrage leveren aan de gezondheid. Er zijn meer dan 100 vormen van natuurgeneeskunde bekend en er komen steeds nieuwe vormen bij. Een andere naam voor natuurgeneeskunde is alternatieve geneeskunde. Enkele voorbeelden van natuurgeneeskunde zijn: chiropractie, refelexologie, hypnotherapie, reiki, ayurveda, kinesiologie, homeopathie, osteopathie, craniale therapie, acupunctuur in diverse vormen, kleurentherapie, massage, klanktherapie."

Hier zult u de behandelingen vinden die onder natuurgeneeskunde vallen en niet duidelijk onder te brengen waren in de afzonderlijk genoemde geneeswijzen.


Reacties

 1. Behandeling: Natuurgeneeskundige, naam op te vragen bij mailadres onderin.

  Uitleg: Lichaam geeft zelf aan welke stoffen er ontbreken of onvoldoende aangemaakt worden in het lichaam. Gezocht wordt naar blokades in het lichaam die vaak in het onderbewustzijn zitten. Erg moelijk uit te leggen maar het is minder zweverig dan het klinkt.

  Effect: Positief. Totaal uitgeput en met heel veel pijn binnengekomen en zonder pijn zelf in de auto vol energie terug gereden naar Friesland!! Heb ongeveer 5 behandelingen gehad en ben daardoor weer volledig aan het werk gegaan. Helaas heb ik nu weer een terugval en geen geld om opnieuw bij deze vrouw in behandeling te gaan want het wordt niet vergoed door het ziekenfonds

  Bijwerking: Geen

  Duur effect: 2 jaar

  Vergoeding: Nee

  Gebruiksgemak: Goed. Ter plekke een behandeling van ca. een uur daarna naar huis met diverse druppels en andere natuurlijke middelen die meerdere keren per dag gebruikt moesten worden.

  Opmerking: Ik weet dus niet hoe de behandeling heet maar wel de naam van deze natuurgeneeskundige te Bergen die diverse methodes toepast waar het lichaam zelf naar vraagt. Een erg prettig mens om naar toe te gaan.
 2. Behandeling: Holistisch Energetische Therapie
  Uitleg: Er word d.m.v. voetreflex gekeken waar de blokkades in het lichaam zitten, Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld met verschillende natuurlijke geneeswijzen of lichaamsmassages (blokkadeopheffend) en daarmee kan je thuis aan het werk.Dit is even kort omschreven aangezien er in die praktijk 20 verschillende therapieen aangeboden worden.

  Effect: Positief. In 2001 kon ik op een goede dag 3 uur uit bed zijn, nu, 2005, werk ik 20 uur p/w en ben ik zelf bezig met de opleiding voor Holistisch Energetisch Therapeute. Omdat ik er zelf zo heel erg van opgeknapt ben, zouden anderen er ook van op kunnen knappen.

  Bijwerking: Geen

  Duur effect: Het gaat heel geleidelijk maar na mn eerste behandeling had ik een dag waarin ik 10 uur uit bed kon zijn!!

  Vergoeding: Nee

  Gebruiksgemak: Goed. Het enige wat ik hoefde te doen was een paar kruiden in de winkel kopen voor thee en/of kruidenbad. Verder had ik de olie en bach-remedies al meegekregen.

  Opmerking: Wat erg fijn aan mijn therapeute is is dat ze een laag tarief rekent om het voor iedereen toegankelijk te maken en je zoveel mogelijk tegemoet komt in alles!! (Wat mijn streven zelf ook is)'
 3. natuurgeneeskunde
  Korte uitleg behandeling:

  Wat voor effect had de behandeling?positief


  Indien positief: tijdelijke verbetering van pijnklachten en gemoedstoestand

  Indien negatief: in hoeverre bent u achteruit gegaan?


  Waren er bijwerkingen? 


  Zo ja, welke?


  Indien de behandeling effect had: wisselend


  Werd de behandeling vergoed?  gedeeltelijk 


  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik? ja

  Waarom wel / waarom niet?Je bent met jezelf bezig, ontspanning, vertrouwen


  Eventuele opmerkingen of aanvullingen: ...indien adres nodig, mailen

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.