random

Ozon therapie

Ozontherapie is een medische behandeling, waarbij ozongas direct of indirect op het lichaam inwerkt. Ozongas kan beschouwd worden als zuurstof waar extra energie aan toegevoegd is.

De meest toegepaste ozonbehandelmethode is de zogenaamde grote-eigenbloed-behandeling. Hierbij wordt via een prik in een ader bloed opgevangen. Vervolgens wordt ozongas aan het bloed toegevoegd. Daarna wordt het bloed door middel van een infuus weer teruggegeven aan de patiënt. Via het bloed circuleert de ozon vervolgens door het hele lichaam. 

Als ozongas via een of andere toedieningwijze in contact komt met ons lichaam, dan zijn er drie soorten effecten. Het eerste effect is een verbetering van doorbloeding, het tweede effect is het bacterie en virusdodende effect, een derde effect is een toename van levensenergie en verbetering van stemming.

Bron: http://www.ozontherapie.nl/ 


Reacties

 1. Behandeling: ozontherapie

  Effect: positief

  Verbetering: in combinatie met nog andere behandelingen, zoals goede voeding nuttigen, hydrotherapie, lymphedrainage (manueel!)en bijbehorende conditietraining (zeer goed opgevolgd door een superkinesist!) en orthomoleculaire en homeopatische geneesmiddelen en psychologische begeleiding (gedurende korte tijd) ben ik na 4 jaar op het niveau gekomen dat ik terug een parttime job aankon en mits blijvende beperkingen een min of meer normaal en draaglijk leven aankon. In september ben ik aan een 4- jarige studie vertaler-tolk begonnen, die ik na 3 maanden noodgedwongen heb moeten opgeven en een 3-tal weken geleden heb ik een zware griepinfectie gekregen waardoor ik terug bij af ben. Ik ben er nochtans van overtuigd dat ik vlugger zal herstellen dan vroeger, mits ik nu beter weet wat helpt en mij echt vooruit helpt en ik zal terug komen op mijn vroegere niveau!

  Bijwerking: nee. Van lymphedrainage ben je in het begin wel moe en heb je wat hoofdpijn en transpireer je (door ontgifting) maar dat is peanuts in vergelijking met al de rest.

  Duur effect: alles bijeen heeft het mij ongeveer vier jaar gekost + de 2 jaar dat ik al ziek was maar zelf niet wist wat ik had en vervolgens bleef doorgaan. de diagnose is maar in 99 gesteld. de ozontherapie is heel doeltreffend maar behoorlijk duur.

  Gebruiksgemak: ja

  Uitleggebruik: men neemt bloed, vermengt het met ozon en via het infuus krijg je alles terug. je hebt enkel de prik van een iets dikkere naald dan een gewoon spuitje maar als je constant pijn gewoon bent, doet dit je normaal gezien quasi niks. '
 2. Behandeling: ozontherapie
  Uitleg: je bloed wordt vermengd met ozon en terug ingespoten.

  Effect: Neutraal

  Bijwerking: Geen

  Vergoeding: Nee

  Gebruiksgemak: Slecht, je moet er voor naar de dokter. Bloed wordt getrokken, nadien weer ingespoten.
 3. Behandeling: ozon-therapie Bloed word afgetapt,gemengt met ozon en weer teruggebracht naar het lichaam

  Effect: Neutraal

  Bijwerking: Ja, had er alle keren dat ik het heb laten doen een enorm blauwe en pijnlijke arm aan overgehouden

  Vergoeding: Gedeeltelijk

  Gebruiksgemak: Slecht. Je moet naar een praktijk toe waar ze de behandeling geven.Je krijgt een enorm dikke naald in je arm en moet ongeveer een kwartier blijven liggen tot de behandeling gedaan is

  Opmerking: ben er niks beter van geworden,merk helemaal geen verschil.De behandelingen hebben veel geld gekost en veel blauwe armen
 4. ozontherapie
  Korte uitleg behandeling:
  ongeveer 250mL bloed via naald+buisje in vacuumfles van 500mL. ozongas wordt in fles gespoten (borrelt door bloed). Fles wordt omhoog gehangen en bloed stroomt terug. Nadien wordt nog herhaaldelijk gas toegevoegd aan de fles terwijl die leegloopt.

  Wat voor effect had de behandeling?
  positief

  Indien positief: in welke mate bent u verbeterd?
  Van bedlegerig tot halftijds werken in 8 maanden  Waren er bijwerkingen?
  nee - voor mensen met zogenaamde blauwe armen: de prik is perfect vergelijkbaar met die van een bloedafname. na de behandeling een paar minuten op het gaatje van een gestrekte arm duwen kan veel blauwe armen verhelpen

  Zo ja, welke?  Indien de behandeling effect had:
  hoe lang bleef dat effect voortduren?


  behandeling werd nog niet stopgezet - voorlopig dus nog geen uitzicht op het permanent effect.

  Werd de behandeling vergoed?
  nee: 50 euro per behandeling. duuuuur dus!  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik?
  niet echt: twee keer per week naar de dokter voor een behandeling die al rap een uurtje duurt  Eventuele opmerkingen of aanvullingen:
  waarschijnlijk is het effect beperkt en zal ozon mij niet kunnen herstellen tot mijn oorspronkelijke toestand. toch vond ik dit de moeite waard, omdat het tot een bijzonder rap gedeeltelijk herstel geleid heeft.

 5. Ozontherapie
  Korte uitleg behandeling: Er wordt bloed afgetapt in een fles, vermengd met OZON en dan teruggestuurd in je lichaam.

  Wat voor effect had de behandeling? (positief / neutraal of geen / negatief ) Totaal geen effect, ondanks 1,5 jaar wekelijkse behandeling.

  Indien positief: in welke mate bent u verbeterd?

  Indien negatief: in hoeverre bent u achteruit gegaan?


  Waren er bijwerkingen? (nee / ja) Soms lichte hoofdpijn. Blauwe armen hangt af van de deskundigheid van de arts.

  Zo ja, welke?


  Indien de behandeling effect had: hoe lang bleef dat effect voortduren?


  Werd de behandeling vergoed? (ja / gedeeltelijk / nee) Nee, 50,00 € per keer, zeer duur zeker op langere termijn.


  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik? (ja / nee)

  Waarom wel / waarom niet? De behandeling op zich was geen probleem, moest er wel telkens een uur heen en een uur terug voor rijden.


  Eventuele opmerkingen of aanvullingen: ... De arts beweerde dat hij bij 80 % van zijn patiënten succes had. Ik zal wel bij die 20 andere horen zeker?

 6. ozontherapie
  Korte uitleg behandeling:zeer goed,7 behandelingen,weer energie, niet meer moe,zeker geen bleuwe arm, neem goede arts ,bloed werd niet afgenomen,maar naald bleef in arm, en ozon werd zo gemengd,fles omgedraaid en klaar,je zag nog niet waar naald gestoken had.uitstekende dokter.Ook heel veilig want werd met speciale filter om zeker geen luchtbel in fles te krijgen klaar gemaakt.En zeker geen pijn gehad je voelt er gewoon niks van.Als je het voelt zijn ze niet bekwaam voor ozon te geven.

  Wat voor effect had de behandeling?
  (positief / neutraal of geen / negatief )

  Indien positief: in welke mate bent u verbeterd?

  Indien negatief: in hoeverre bent u achteruit gegaan?  Waren er bijwerkingen?
  (nee / ja)

  Zo ja, welke?  Indien de behandeling effect had:
  hoe lang bleef dat effect voortduren?  Werd de behandeling vergoed?
  (ja / gedeeltelijk / nee)  Vond u de behandeling makkelijk in gebruik?
  (ja / nee)

  Waarom wel / waarom niet?  Eventuele opmerkingen of aanvullingen:
  ...

 7. ozon in huis
  ik ben nooit behandeld maar heb als vele jaren een ozon lamp in huis branden het maakt de lucht schoon en mijn huisdieren worden altijd zeer oud vorige kat is 30jaar geworden vogels die ik heb gehad het zelfde ik ben begonnen met een lamp uit een wasamkap [dit is kort gebruikt door bosch nu heb ik een tl lampje uit een gezichts behandelings app. die brand 24uur ik heb ook geen last van vlieggen en muggen dit is een fijne bijkomstigheid dit is het GER

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.