random
  • Dag weergave
  • Week weergave
  • Maand weergave
  • Jaar weergave
  • Lijst weergave
  • Zoeken

Forgotten Plague eid# 411

februari 28, 2016
14:30 - 17:00

Beschrijving:Forgotten Plague is een reis door de verborgen wereld van Myalgische Encefalomyelitis (Chronisch Vermoeidheidssyndroom). Het is een schokkend verhaal over hoe onze gezondheidszorg faalt in het opvangen van vele chronische, complexe ziektes.


Regie: Ryan Prior / 2015 / 65 minuten / Taal: Engels / Ondertiteling: Geen


De film is niet alleen schokkend maar vertelt ook een aangrijpend verhaal over de opzienbarende mogelijkheid van de wetenschap om de geneeskunde te doen herscheppen en daarmee het menselijk leven te doen verbeteren

Het leven van Ryan Prior stortte in toen hij op 22 oktober 2006 getroffen werd door een ziekte dat vele doktoren niet konden diagnosticeren, laat staan behandelen. Tegen alle verwachtingen in werd hij een journalist die het aandurfde om openhartig over zijn lijdensverhaal en het uitblijven van genezing te vertellen. Hij is gechoqueerd dat miljoenen mensen wereldwijd buiten de maatschappij worden geschoven door deze zelfde ziekte. Velen van hen zijn bedlegerig voor vele decennia.

 

Kaarten voor deze voorstelling kosten 10 euro, hiervan gaat een deel naar onderzoek. Deze voorstelling is niet gratis met een Cineville pas.

Reserveer je tickets.


Lees ook

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=VsQcmKT3zSo

Ga voor meer informatie over de documentaire “Forgotten Plague” naar http://www.forgottenplague.com/


De vertoning in Amsterdam is een initiatief van Anil van der Zee, ex-professioneel balletdanser en gezicht van de campagne "ME discrimineert niet", in samenwerking met de ME/cvs Vereniging.

De opbrengst van de tickets gaat naar broodnodig biomedisch onderzoek. Er zijn 120 beschikbare plaatsen.


DONATIES OPEN MEDICINE FOUNDATION!!!

Naast deze screening willen we u er tevens op attenderen dat er een mogelijkheid bestaat tot een vrije gift voor de mensen die niet zelf kunnen komen, welke rechtstreeks geschonken wordt aan de Open Medicine Foundation.

Deze organisatie richt zich met het End ME/CFS project op biomedisch onderzoek naar deze ziekte die 17 miljoen mensen wereldwijd treft. Het bijzondere aan dit project is dat het zich als allereerste studie richt op de zwaardere vormen van ME.

Donaties kunnen gestort worden aan de ME/CVS Vereniging, onder vermelding van Forgotten Plague Amsterdam.

De ME CVS Vereniging schenkt vervolgens het totaal ingezamelde bedrag inclusief opbrengst van de kaartverkoop aan het End ME/CFS Project.

Alvast hartelijk dank voor uw steun!

NL58 INGB 0006 9366 10
t.n.v. ME/cvs Vereniging te Pieterburen
onder vermelding van: Forgotten Plague Amsterdam


Vertel het verder en like en deel zoveel je kan!

https://www.facebook.com/events/1644505905803991/

Lees ook

Locatie:

Lab111
Arie Biemondstraat 111
Amsterdam , 

Contact informatie:

Kosten / toegangsprijs: 10€

In categorie:

  • Standaard

Evenement herhalings informatie:

Evenement herhaalt niet.

Evenement informatie om te delen:

Dit is een openbaar evenement.