random
  • Dag weergave
  • Week weergave
  • Maand weergave
  • Jaar weergave
  • Lijst weergave
  • Zoeken

Run for ME/CVS eid# 485

oktober 27, 2019
Hele dag

Beschrijving:


“Als je ME/CVS hebt, is naar de wc gaan al een marathon…"Voor sommige patiënten is deze uitspraak jammer genoeg geen overstatement. De quote is afkomstig uit een interview met de Nederlandse huisarts Mark Vink in de Volkskrant. Vink was ooit triatleet, had een bruine band in judo en was Nederlands kampioen hockey, maar lijdt nu aan de ernstigste vorm van ME/CVS waardoor de korte tocht naar de wc in een uitputtingsslag veranderde. Andere patiënten bevinden zich in dezelfde situatie. Volgens het recente evaluatierapport van het ME/CVS centrum te Leuven is ME/CVS een “invaliderende aandoening met een sterke aantasting van het functioneren en de kwaliteit van leven van de patiënten, vaak in ernstiger mate dan de graad van aantasting bij patiënten met andere chronische aandoeningen.”

Om patiënten een hart onder de riem te steken, zullen enkele vrijwilligers op 27 oktober de marathon van Gent lopen ten voordele van 12ME. Je kunt de lopers sponsoren voor €1 of €2 per kilometer. Als je het volledige traject van 42 km sponsort, verdien je een eervolle vermelding op het shirt van onze lopers. Het geld gaat integraal naar de strijd tegen ME/CVS!

Wens je graag de marathon van Gent mee te lopen voor 12ME? Neem dan contact op met ons via michiel@12me.be, dan proberen we je van een aangepast loopshirt te voorzien.

Sponsoren kan via het rekeningnummer van de ME vereniging: BE69 4326 3260 8178, BIC: KREDBEBBXXX met de vermelding van je naam en ´marathon 12ME´. Stuur ons een mailtje en we zorgen dat jouw naam als sponsor op het loopshirt prijkt!

Hartelijk dank aan de lopers en aan de ME vereniging voor hun steun aan deze actie.

12ME

In categorie:

  • Standaard

Evenement herhalings informatie:

Evenement herhaalt niet.

Evenement informatie om te delen:

Dit is een openbaar evenement.