random
  • Dag weergave
  • Week weergave
  • Maand weergave
  • Jaar weergave
  • Lijst weergave
  • Zoeken

Bewustzijns- en herdenkingsdag voor ernstige ME eid# 278

augustus 8, 2020
9:00 - 18:00

Beschrijving:

8 augustus Bewustzijns- en herdenkingsdag voor ernstige ME.

De ernst van deze ziekte maakt het vaak onmogelijk voor mensen om contact te houden met hun geliefden, artsen, of de buitenwereld. Dit is een groep van duizenden mensen die over het algemeen onzichtbaar zijn. Mensen met de ernstige vormen van deze ziekte hebben hun loopbaan, hun hobby’s of hun dagelijkse leven moeten opgeven.

Om ons te helpen de verhalen zichtbaar te maken van de mensen met ernstige ME, en van degene die overleden zijn als gevolg van de ziekte, kunt u helpen een einde te maken aan de jarenlange onjuiste voorstelling van zaken over ME, en het begrip verhogen bij het publiek, dat vaak de ernst van de ziekte onderschat. Deze onwetendheid veroorzaakt zo veel leed bij zij die getroffen zijn door ME, die een dubbele strijd moeten strijden, niet alleen met de ziekte zelf, maar ook om ervoor te zorgen dat de ziekte serieus genomen wordt door de mensen rondom hen. Er is dringend nood om bewustzijn te creëren.

8 augustus is de geboortedatum van Sophia Mirza. Sophia was bedlegerig met ernstige Myalgische Encefalomyelitis en was een slachtoffer van medische mishandeling. Sophia stierf aan ME op 32-jarige leeftijd. Haar autopsie toonde wijdverspreide ontsteking van het ruggenmerg.

Lees meer op http://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-1089.html

In categorie:

  • Standaard

Evenement herhalings informatie:

Evenement herhaalt ieder(e) 1 Jaar(jaren) tot 0000-00-00

Evenement informatie om te delen:

Dit is een openbaar evenement.