Madam Bakster

Titel: Madam Bakster
Auteur: Verhulst Laura
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Jaar: 2019
ISBN: 9089319565 / 9789089319562
Meer info: https://www.madambakster.be/producten/bakboek
Array

vegan - lactosevrij - suikervrij

Geen geslaagd feest of gezellig samenzijn zonder desserts. Zo denkt ook Laura Verhulst, bekend als ''Madam Bakster'' erover.

Als jong meisje al was de keuken de plek waar ze het liefste vertoefde. Ook na haar strijd tegen de kilo's bekoelde haar vroeg ontloken liefde voor desserts niet. Ze ging op zoek naar alternatieve bakmethodes en dito ingrediƫnten om die desserts die haar jeugd kleurden in een gezonder jasje te steken.

De geraffineerde suiker, dierlijke producten zoals room of boter en de tarwebloem* werden in haar keukenkast systematisch vervangen door havermout, noten en medjouldadels. En zo ontstond het concept van ''the guiltfree bakery'', een bakkerij zonder schuldgevoel.

Na een succesvolle koffiebar en webshop en een eerste bakboek, pakt Madam Bakster nu nog straffer uit en hervormt ze alle klassiekers uit haar jeugd zoals ''kletskopkes'' en ''verse rijstpap'' op een guiltfree manier. 

* Veel ME-patiƫnten kampen met intoleranties voor bv. lactose, fructose, tarwe of gluten. Daarom kan dit bakboek een handige hulp zijn.