random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Postcovidsyndroom, Myalgische Encefalomyelitis en de steeds terugkerende pseudowetenschap van de massahysterie

Door ME-gids op vrijdag 4 september 2020.
449x gelezen. Bron: Brian Hughes, The Science Bit. Geen reacties.

Brian Hughes, The Science Bit, 27 juli 2020

De mensen die willen dat je denkt dat het "allemaal in je hoofd" zit, zijn terug, hun stokpaardje is nu herzien en geactualiseerd voor een COVID-19-wereld. Hier is de Daily Telegraph:

... lees verder >> |

Artikels

Van de Tahoe-uitbraak tot COVID-19: Dr. Peterson en Simmaron buigen zich over het coronavirus - en ME/cvs

Door ME-gids op dinsdag 11 augustus 2020.
349x gelezen. Bron: Cort Johnson, Simmaron Research. Geen reacties.

"Testen is zo belangrijk voor iedereen in onze gemeenschap, vooral voor eerstelijnswerkers en mensen die een hoger risico lopen op ernstige ziekten. Simmaron is verheugd om onze streekgenoten te dienen en de weg te wijzen naar ruimere testprocedures, zodat we Nevada veilig kunnen houden en meer te weten kunnen komen over deze uitbraak.” Courtney Miller, voorzitter van Simmarons raad van bestuur.

 Toen Dr. Daniel Peterson de uitbraak van een besmettelijke ziekte als een goederentrein op zijn gemeenschap zag afstevenen, flitsten zijn gedachten terug naar een periode, bijna 35 jaar geleden, waarin een mysterieuze besmettelijke situatie tientallen zieke mensen naar zijn kabinet had gestuurd.

... lees verder >> |

Artikels

Graduele oefentherapie niet aanbevolen voor post-COVID-vermoeidheid, zegt NICE

Door ME-gids op zondag 12 juli 2020.
746x gelezen. Bron: #MEAction. Geen reacties.

#MEAction, 11 juli 2020.

Het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) heeft een document uitgebracht met de titel “tussentijdse bevindingen”, waarbij gesteld wordt dat de aanbeveling van graduele oefentherapie voor milde en matige ME/cvs niet toegepast mag worden bij mensen met vermoeidheid na COVID-19. Ze merken op dat de bestaande richtlijn in 2007 gepubliceerd werd, vele jaren voor de pandemie, en dat ze zich bewust zijn van de zorgen rond graduele oefentherapie.

... lees verder >> |

Artikels

Hoe verwaarloosd is het onderzoek naar ME/cvs?

Door ME-gids op maandag 20 juli 2020.
490x gelezen. Bron: Dr. Mark Guthridge. 2 reacties.

Dr. Mark Guthridge, Twitter, 25 juni 2020

1. In 2017 bedroeg de financiering van de NIH voor ME/cvs 25 miljoen dollar. Een eerlijke financiering ten opzichte van de ziektelast zou 350 miljoen dollar zijn. Dat betekent dat onderzoek naar ME/cvs in slechts EEN JAAR met 325.000.000 (14x!) tekort wordt gedaan!

... lees verder >> |

Artikels

Een update van het JAX-Collaboratief Onderzoekscentrum voor ME/cvs in tijden van COVID-19

Door ME-gids op woensdag 15 juli 2020.
436x gelezen. Bron: Advances in ME/CFS, Blog JAX ME/CFS CRC. Geen reacties.

Advances in ME/CFS, Blog JAX ME/CFS CRC, 12 juni 2020

Net als bijna overal ter wereld, is het Collaboratief Onderzoekscentrum voor ME/cvs aan The Jackson Laboratory omwille van COVID-19 gesloten gebleven sinds midden maart dit jaar. Sindsdien hebben we geen ME/cvs-patiëntenstalen meer kunnen ontvangen of verwerken. Sommige JAX-medewerkers zijn tijdens de lockdown ter plaatse gebleven, maar hun werk was volledig gericht op testen en onderzoek van COVID-19.

... lees verder >> |

Artikels

Belangrijk media-artikel benadrukt verband tussen COVID-19 en ME/cvs

Door ME-gids op zondag 21 juni 2020.
548x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Door Cort Johnson, Health Rising, 31 mei 2020

Zou COVID-19, ondanks dat het zoveel verwoesting, pijn en leed veroorzaakt, iets goed kunnen betekenen voor ME/cvs?, "Onderzoekers waarschuwen dat covid-19 bij sommige patiënten een langdurige en slopende ziekte kan veroorzaken" is een briljant artikel in de Washington Post, geschreven door twee ME/cvs-patiënten (Brian Vastag en zijn vrouw, Beth Mazur) dat stelt dat dit zeker het geval zou kunnen zijn.

... lees verder >> |

Artikels

Waarom herstellen sommigen snel van COVID-19, terwijl anderen wellicht langdurig geïnvalideerd zullen blijven?

Door ME-gids op dinsdag 30 juni 2020.
513x gelezen. Bron: Health Affairs. Geen reacties.

Mady Hornig, David Tuller, Health Affairs Blog, 5 juni 2020

10.1377/hblog20200603.471204

Nog nooit in het moderne, wetenschappelijke tijdperk werden op zo’n korte tijd zoveel mensen geïnfecteerd met hetzelfde virus. En als de geschiedenis van de geneeskunde een leidraad is, zal een deel van de COVID-19-overlevers niet volledig herstellen en zullen ze invaliderende en chronische neurologische disfuncties en andere aandoeningen ontwikkelen.

... lees verder >> |

Artikels

Dit is hét moment: internationaal onderzoek naar ME/cvs en COVID-19 gaat van start

Door ME-gids op maandag 8 juni 2020.
1177x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 22 mei 2020

"Ik heb nu sympathie voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom en ik geloof dat de ziekte je in een versneld tempo al deze symptomen laat ervaren- Paul Gartner- specialist infectieziekten

COVID-19 brengt wellicht veel ME/cvs-achtige gevallen voort. Zullen we deze kunnen gebruiken om ME/cvs te begrijpen? © National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) via Wikimedia / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)

Veel infecties kunnen leiden tot ME/cvs, maar in sommige opzichten is SARS-CoV-2 anders; het doet meer denken aan ME/cvs. Het veroorzaakt bijvoorbeeld rare symptomen (verlies van geur en smaak, zoemend geluid, elektrisch, vibrerend gevoel, rood/paars gezicht, paarse tenen, ooginfectie, spijsverteringsproblemen, misselijkheid, duizeligheid, cognitieve problemen) die meestal niet met een virus worden geassocieerd.

... lees verder >> |

Artikels

Onderzoek naar ME/cvs in coronatijden: stopzettingen en nieuwe mogelijkheden

Door ME-gids op maandag 1 juni 2020.
311x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 20 april 2020

Nu we een tweede maand ingaan waarin de economie min of meer volledig is stilgelegd, ontstaat er een prangende vraag: wat is er aan de hand met ons kostbare onderzoek naar ME/cvs? Staat het stil of gaat het verder? Hebben onze onderzoekers, net als zovele anderen, zich laten verleiden tot het onderzoeken van COVID-19? Of gebruikten ze deze tijd voor iets anders, zoals het aanvragen van subsidies?

... lees verder >> |

Artikels

Patiënten lopen een hoger risico op het ontwikkelen van ME na COVID-19-diagnose

Door ME-gids op vrijdag 29 mei 2020.
1717x gelezen. Bron: University of Leicester. Geen reacties.

Leicester University, 12 mei 2020

Op Wereld ME-dag (dinsdag 12 mei 2020) hebben onderzoekers aan de University of Leicester gewaarschuwd dat tot een op tien patiënten die het coronavirus gehad hebben, een hoger risico zouden kunnen lopen op het ontwikkelen van Myalgische Encefalomyelitis (ME).

... lees verder >> |

Artikels

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|