random
RSS feed

Audio & video

Audio en video over ME. Meer media vindt u terug op het forum.

Left out - Noorse documentaire over ME (update)

Door ME-gids op dinsdag 4 februari 2020.
343x gelezen. Bron: ME Centraal. Geen reacties.

 

Noorse documentaire (januari 2020) van Pål Schaathun met nu ook Nederlandse ondertiteling (klik onderaan de video op het icoon ondertiteling)

Waarschuwing: de rode draad door deze film is de 3e fase van de Noorse Rituximab-studie en de hoop van ME-patiënten erop, die aan het eind de bodem in werd geslagen doordat de resultaten negatief bleken en toepassing van Rituximab bij ME niet rechtvaardigden.

... lees verder >> |

Audio & video

Patiënte Dascha zet zich in voor ME tijdens de Warmste Week

Door ME-gids op woensdag 19 december 2018.
612x gelezen. Bron: Iedereen Beroemd (één). Geen reacties.

Dascha is ME-patiënte. In het tv-programma Iedereen Beroemd op één op 18 december 2018 legt ze uit hoe het is om te leven met ME.

... lees verder >> | Forum discussie

Audio & video

Diagnose en behandeling van Myalgische Encefalomyelitis en Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Door ME-gids op dinsdag 18 december 2018.
1320x gelezen. Bron: YouTube. 1 reactie.

(vertaald transcript)

Hallo, ik ben dr. David Kaufman. Ik heb een praktijk in Mountain View, Californië. Ik ben een officieel gecertificeerd internist, gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met complexe chronische ziekten, waaronder ME/CVS.

... lees verder >> |

Audio & video

Verslag Unrest op Docville met video panelgesprek over ME & cvs met Dr. Jim Faas en Prof. Dr. Frank Comhaire

Door ME-gids op dinsdag 3 april 2018.
837x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

De bekroonde documentaire over ME/CVS, Unrest, trok op 23 maart 2018 in Leuven een 150-tal geïnteresseerden op het Docville Filmfestival. Een 50-tal personen woonden na de voorstelling het Docville+ panelgesprek bij met betrekking tot de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Myalgische Encephalomyelitis.

... lees verder >> |

Audio & video

Screening Unrest op filmfestival Docville in Leuven op 23 maart 2018. Gastsprekers Dr. Jim Faas & Prof. Dr. Comhaire (Update 3)

Door ME-gids op donderdag 1 maart 2018.
1496x gelezen. Bron: Docville. Geen reacties.

Tijdens de 14e editie van het Internationaal Documentaire Festival Docville te Leuven van 21 tot 29 maart 2018 wordt in samenwerking met de Wake Up Call Beweging op vrijdag 23 maart om 20u de ME/cvs-documentaire Unrest vertoond in Cinema Zed (Aula Vesalius). Deze bekroonde documentaire wordt om 22u gevolgd door een tafelgesprek over de complexe problematiek rond ME/cvs. Gastsprekers zijn de Nederlandse Dr. Jim Faas (verzekeringsarts en jurist) en Prof. Dr. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock van de Wake Up Call Beweging.

Grijp deze unieke kans om de screening en het bijbehorend tafelgesprek bij te wonen, en nodig aub ook artsen, paramedici, psychologen, studenten, familie, vrienden, buren, 'onwetenden' uit...Wil deze post graag zoveel mogelijk delen om meer ruchtbaarheid te geven aan de ziekte.

Namens de Wake Up Call Beweging

... lees verder >> |

Audio & video

Dr. Olav Mella’s kijk op de laatste bewijzen voor auto-immuniteit en metabolomica-afwijkingen bij ME/CVS

Door ME-gids op dinsdag 27 februari 2018.
742x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. 1 reactie.

Open Medicine Foundation, 17 februari 2018

Vandaag delen we een video van Dr. Olav Mella van de University van Bergen in Noorwegen en lid van het OMF wetenschappelijk adviesorgaan.

... lees verder >> |

Audio & video

Radio- en TV-uitzending Focus: "Onverklaarbaar oververmoeid" + transcript (Update 2)

Door ME-gids op donderdag 22 februari 2018.
9188x gelezen. Bron: NPO radio 1, Philip Corsius & NPO 2. 2 reacties.

Op woensdag 21 februari 2018 tussen 3 en 4 uur vond op de Nederlandse radio NPO radio 1 in het programma Focus een diepgaand gesprek plaats over de ziekte ME(cvs). Eveline van Rijswijk interviewde Lou Corsius, gezondheidswetenschapper en vader van een dochter met ME, en Jeroen Kortschot die onderzoek deed voor het gelijknamige TV-programma dat vanavond uitgezonden wordt op NPO 2 van 21.25u tot 22u.

PS De titel vinden we erg ongelukkig aangezien ME een ernstige neuro-immuunziekte is en oververmoeidheid slechts een symptoom is van vele ziekten. Bovendien zijn legio neurologische ziekten nog niet verklaard.

... lees verder >> | Forum discussie

Audio & video

Unrest gooit hoge ogen, dr. Oz praat over ME/cvs en Ms. Magazine doet ook mee

Door ME-gids op zaterdag 6 januari 2018.
1099x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson , Health Rising, 16 december 2017

Meer dan zomaar een film

“Meeslepend… medisch mysterie, wetenschapsles, basisvoorbeeld van politiek activisme en zelfs een liefdesverhaal” San Francisco Chronicle

... lees verder >> |

Audio & video

Belgische première van bekroonde film Unrest in begijnhof oranjestad (Update-

Door ME-gids op maandag 23 oktober 2017.
1936x gelezen. Bron: Het Nieuwsblad en Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Het Nieuwsblad, 13 oktober 2017

DIEST - De première van Unrest, een film die aandacht vraagt voor de moeilijke leefomstandigheden van CVS-patiënten, is weggelegd voor Diest.

Diestenaar en patiënt Eddy Keuninckx zette jarenlang mee zijn schouders onder het filmproject Unrest. Filmmaakster en CVS-patiënte Jennifer Brea toont haar leven en dat van haar medepatiënten in heel de wereld, werkend vanuit haar bed. Daarbij stuit ze op veel onbegrip van artsen die denken dat haar ziekte een psychische oorsprong heeft. Ze toont hoe zij en haar partner moeten omgaan met de voortschrijdende gevolgen van de ziekte die uitputting, pijn en een intolerantie voor inspanningen veroorzaakt.

... lees verder >> |

Audio & video

EenVandaag: Grote controverse over behandeling ME en CVS

Door ME-gids op zaterdag 14 oktober 2017.
998x gelezen. Bron: EenVandaag. Geen reacties.

Vanavond vond in Een Vandaag op NPO 1 een rapportage plaats over de ontwikkelingen m.b.t. de PACE-trial, de (ongelijke) strijd van patiënten tegen het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid, de 'starre houding' van onze 'vermoeidheidsexperts' en de gang van zaken in de Gezondheidsraad. Aan het woord komen patiënt John Kieboom, verzekeringsarts en jurist Jim Faas en Dr. Sarah Myhill.

... lees verder >> | Forum discussie

Audio & video

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|