random
RSS feed

Audio & video

Audio en video over ME. Meer media vindt u terug op het forum.

Verslag Unrest op Docville met video panelgesprek over ME & cvs met Dr. Jim Faas en Prof. Dr. Frank Comhaire

Door ME-gids op dinsdag 3 april 2018.
539x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

De bekroonde documentaire over ME/CVS, Unrest, trok op 23 maart 2018 in Leuven een 150-tal geïnteresseerden op het Docville Filmfestival. Een 50-tal personen woonden na de voorstelling het Docville+ panelgesprek bij met betrekking tot de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Myalgische Encephalomyelitis.

... lees verder >> |

Audio & video

Screening Unrest op filmfestival Docville in Leuven op 23 maart 2018. Gastsprekers Dr. Jim Faas & Prof. Dr. Comhaire (Update 3)

Door ME-gids op donderdag 1 maart 2018.
1098x gelezen. Bron: Docville. Geen reacties.

Tijdens de 14e editie van het Internationaal Documentaire Festival Docville te Leuven van 21 tot 29 maart 2018 wordt in samenwerking met de Wake Up Call Beweging op vrijdag 23 maart om 20u de ME/cvs-documentaire Unrest vertoond in Cinema Zed (Aula Vesalius). Deze bekroonde documentaire wordt om 22u gevolgd door een tafelgesprek over de complexe problematiek rond ME/cvs. Gastsprekers zijn de Nederlandse Dr. Jim Faas (verzekeringsarts en jurist) en Prof. Dr. Frank Comhaire (UGent), gemodereerd door Gunther De Bock van de Wake Up Call Beweging.

Grijp deze unieke kans om de screening en het bijbehorend tafelgesprek bij te wonen, en nodig aub ook artsen, paramedici, psychologen, studenten, familie, vrienden, buren, 'onwetenden' uit...Wil deze post graag zoveel mogelijk delen om meer ruchtbaarheid te geven aan de ziekte.

Namens de Wake Up Call Beweging

... lees verder >> |

Audio & video

Dr. Olav Mella’s kijk op de laatste bewijzen voor auto-immuniteit en metabolomica-afwijkingen bij ME/CVS

Door ME-gids op dinsdag 27 februari 2018.
533x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. 1 reactie.

Open Medicine Foundation, 17 februari 2018

Vandaag delen we een video van Dr. Olav Mella van de University van Bergen in Noorwegen en lid van het OMF wetenschappelijk adviesorgaan.

... lees verder >> |

Audio & video

Radio- en TV-uitzending Focus: "Onverklaarbaar oververmoeid" + transcript (Update 2)

Door ME-gids op donderdag 22 februari 2018.
5309x gelezen. Bron: NPO radio 1, Philip Corsius & NPO 2. 2 reacties.

Op woensdag 21 februari 2018 tussen 3 en 4 uur vond op de Nederlandse radio NPO radio 1 in het programma Focus een diepgaand gesprek plaats over de ziekte ME(cvs). Eveline van Rijswijk interviewde Lou Corsius, gezondheidswetenschapper en vader van een dochter met ME, en Jeroen Kortschot die onderzoek deed voor het gelijknamige TV-programma dat vanavond uitgezonden wordt op NPO 2 van 21.25u tot 22u.

PS De titel vinden we erg ongelukkig aangezien ME een ernstige neuro-immuunziekte is en oververmoeidheid slechts een symptoom is van vele ziekten. Bovendien zijn legio neurologische ziekten nog niet verklaard.

... lees verder >> | Forum discussie

Audio & video

Unrest gooit hoge ogen, dr. Oz praat over ME/cvs en Ms. Magazine doet ook mee

Door ME-gids op zaterdag 6 januari 2018.
709x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson , Health Rising, 16 december 2017

Meer dan zomaar een film

“Meeslepend… medisch mysterie, wetenschapsles, basisvoorbeeld van politiek activisme en zelfs een liefdesverhaal” San Francisco Chronicle

... lees verder >> |

Audio & video

Belgische première van bekroonde film Unrest in begijnhof oranjestad (Update-

Door ME-gids op maandag 23 oktober 2017.
1625x gelezen. Bron: Het Nieuwsblad en Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Het Nieuwsblad, 13 oktober 2017

DIEST - De première van Unrest, een film die aandacht vraagt voor de moeilijke leefomstandigheden van CVS-patiënten, is weggelegd voor Diest.

Diestenaar en patiënt Eddy Keuninckx zette jarenlang mee zijn schouders onder het filmproject Unrest. Filmmaakster en CVS-patiënte Jennifer Brea toont haar leven en dat van haar medepatiënten in heel de wereld, werkend vanuit haar bed. Daarbij stuit ze op veel onbegrip van artsen die denken dat haar ziekte een psychische oorsprong heeft. Ze toont hoe zij en haar partner moeten omgaan met de voortschrijdende gevolgen van de ziekte die uitputting, pijn en een intolerantie voor inspanningen veroorzaakt.

... lees verder >> |

Audio & video

EenVandaag: Grote controverse over behandeling ME en CVS

Door ME-gids op zaterdag 14 oktober 2017.
729x gelezen. Bron: EenVandaag. Geen reacties.

Vanavond vond in Een Vandaag op NPO 1 een rapportage plaats over de ontwikkelingen m.b.t. de PACE-trial, de (ongelijke) strijd van patiënten tegen het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid, de 'starre houding' van onze 'vermoeidheidsexperts' en de gang van zaken in de Gezondheidsraad. Aan het woord komen patiënt John Kieboom, verzekeringsarts en jurist Jim Faas en Dr. Sarah Myhill.

... lees verder >> | Forum discussie

Audio & video

Jennifer Brea: Wat gebeurt er als je een ziekte hebt die je dokters niet kunnen diagnosticeren

Door ME-gids op donderdag 26 januari 2017.
1283x gelezen. Bron: Ted Talk. 1 reactie.

Vijf jaar geleden werd TED Fellow Jennifer Brea progressief ziek met myalgische encefalomyelitis, gewoonlijk bekend als chronisch vermoeidheidssyndroom, een invaliderende ziekte die ernstig de normale activiteiten beperkt en op slechte dagen zelfs het ruisen van de bedlakens ondraaglijk maakt. In dit aangrijpend gesprek beschrijft Brea de obstakels die ze tegenkwam in het zoeken naar een behandeling voor haar ziekte, waarvan de kernoorzaken en fysieke gevolgen we niet volledig begrijpen, evenals haar missie om via een film de levens van patiënten waar de geneeskunde mee worstelt om te behandelen, te documenteren. 

... lees verder >> |

Audio & video

Interview met Dr. Øystein Fluge over zijn laatste onderzoek over ME/cvs, en het verhaal van Bjørnar.

Door ME-gids op donderdag 12 januari 2017.
957x gelezen. Bron: TV2. Geen reacties.


Bjørnar in betere tijden. Nu zijn licht, geluid en aanraking al pijnlijk en is elke minimale sociale en fysieke inspanning te veel. Foto: TV2

Een reportage van het Noorse TV2 n.a.v. het nieuwe en belangrijke onderzoek Van Drs. Fluge en Mella.

In een eerste deel krijgen wij een inkijk in het leven van Bjørnar, die aan een ernstige vorm van ME lijdt. Daarna volgt er een interview met Dr. Øystein Fluge, die meer uitleg geeft over hun onderzoek dat een verstoord energiemetabolisme aantoont bij ME-patiënten. Ook heeft hij het over hun lopende studie met het kankergeneesmiddel Rituximab. Veelbelovend allemaal!

... lees verder >> | Forum discussie

Audio & video

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|