random
RSS feed

Acties

Kom op tegen ME. Meer acties en oproepen vindt u op het forum.

WUCB dient onderzoeksvoorstel in bij het KCE over hoe (auto)-immuniteit bij CVS te objectiveren

Door ME-gids.net op vrijdag 13 september 2013.
511x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Op datum van 12 september 2013 diende de Wake-Up Call Beweging vzw een onderzoeksvoorstel in bij het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg.

In de loop van de maand november zal de WUCB bericht krijgen of hun aanvraag kans maakt deel uit te maken van het KCE jaarprogramma voor 2014.

U kan de details van deze aanvraag hieronder lezen.

... lees verder >> |

Acties

Massaal invaliditeitsuitkering geschrapt: WUCB Protestactie 'Return to Sender' te Brussel (RIZIV) op 26.9.13

Door ME-gids.net op maandag 2 september 2013.
1591x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Het werd al langer aangekondigd: op donderdag 26 september gaat men actie voeren, en de Wake Up Call Beweging rekent voluit op jullie steun!

Men heeft bewust gekozen om met de actie de inconsistente en onmenselijke controles van arbeidsongeschiktheid in de kijker te zetten. Hiermee biedt men geschorste patiënten en hun familieleden de kans om in groep voor hun rechten en belangen op te komen, dit samen met de WUCB. Men hoopt dan ook dat heel wat patiënten dit protest zullen ondersteunen door actief deel te nemen aan de actie. Uiteraard zal de WUCB die dag ook het uitblijven van adequate maatregelen voor onze ziekte in het algemeen aankaarten.

Deze actie is broodnodig om het RIZIV te confronteren met hun bikkelharde aanpak.

Ook de thuisblijvers kunnen meedoen met de protestactie 'Return to Sender'.
Alle info in verband met onze actie vindt u verder op deze pagina.

... lees verder >> |

Acties

RIZIV doet rechtzetting na nefaste berichtgeving in de media van CVS als psychische aandoening.

Door ME-gids.net op woensdag 14 augustus 2013.
1460x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. 2 reacties.

Op woesdag 7 augustus 2013 kopten verschillende kranten (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg): "Kwart meer Belgen arbeidsongeschikt door psychische aandoening." De verklaring voor deze sterke stijging van langdurig arbeidsongeschikten door psychische ziekte was volgens de communicatiecel van het RIZIV te verklaren "door het groeiend aantal Belgen met CVS, het chronisch vermoeidheidssyndroom, een ziekte die in de categorie psychische aandoeningen wordt ingedeeld". De subkop van de journalist liet niets aan de verbeelding over: "CVS in de lift".

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

CDC Studie moet 2-daagse inspanningstest, NK-cel en virale testen bevatten, dringen belangenbehartigers aan

Door ME-gids.net op donderdag 15 augustus 2013.
975x gelezen. Bron: Phoenix Rising. Geen reacties.

Phoenix Rising Forums, 2 augustus 2013 

Mark Berry nodigt lezers uit om zich aan te sluiten bij 11 organisaties en 31 belangenbehartigers en de CDC aan te schrijven, om hen te vragen om geschikte medische testen in hun multi-site studie op te nemen.

De historische benadering van de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) voor de ME/CVS studie werd over het algemeen niet goed onthaald – en dat is een understatement. De mening van de meerderheid van de ME/CVS gemeenschap lijkt te zijn dat de CDC zijn kop in het zand gestoken heeft wat ME/CVS betreft, al sinds de CDC epidemiologen uiteindelijk in Lake Tahoe verschenen om de uitbraak daar in 1984 te onderzoeken. Maar in de laatste jaren zijn er enkele veelbelovende tekenen dat de CDC nu eindelijk de ziekte meer serieus neemt.

... lees verder >> |

Acties

In actie voor Karina Hansen

Door ME-gids.net op donderdag 25 juli 2013.
1079x gelezen. Bron: ME/cvs Vereniging. 1 reactie.

Inmiddels werd al meerdere malen aandacht besteed aan Karina Hansen, een Deense ME patiënte met zware ME die tegen haar wil in een ziekenhuis wordt behandeld met CGT en GET.

Het laatste nieuws is dat Human Rights Watch Denmark de zaak heeft voorgelegd aan Amnesty International Denmark. Op 9 juli heeft Human Rights Watch gevraagd hoe het er voor staat en Amnesty heeft geantwoord dat de zaak ter beoordeling bij de beleidsafdeling ligt. Het is dus nog onzeker of Amnesty de zaak op zal pakken.

... lees verder >> |

Acties

Oproep: Deel uw ervaringen met CIZ

Door ME-gids.net op maandag 15 juli 2013.
960x gelezen. Bron: ME/CVS Stichting Nederland. 1 reactie.

Uit de TV-uitzending De Vijfde Dag van woensdag 29 mei, waarin o.a. ME-patiënte Ingeborg en haar moeder geïnterviewd werden, bleek hoe moeizaam het CIZ haar een zorgindicatie afgeeft, en ook nog alleen op basis van een psychische aandoening ipv haar lichamelijke conditie door langdurige ME. Het lot van veel ME-patiënten helaas.

De ME/CVS Stichting heeft aansluitend contact opgenomen met het CIZ, en heeft er een afspraak mee op 23 juli a.s. voor een evaluatiegesprek over de behandeling van aanvragen van ME-patiënten. Ter voorbereiding vragen zij zo veel mogelijk patiënten een niet al te lange vragenlijst in te vullen.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Oproep WUCB & VPP: Ervaring chronische aandoening en werkgelegenheid

Door ME-gids.net op zondag 14 juli 2013.
896x gelezen. Bron: WUCB - VPP. Geen reacties.

Omwille van de vele schorsingen op vlak van invaliditeit met daarbovenop het gegeven dat de overheid steeds meer de nadruk legt op de werkhervatting van langdurig chronische zieken heeft de Wake Up Call Beweging (WUCB) zich voorgenomen een aantal zaken aan te kaarten bij de overheid in het belang van de patiënten die niet meer in staat zijn nog arbeid te verrichten.

In september 2013 zal de WUCB hier trouwens een protestactie rond op touw zetten.

In afwachting hiervan zouden zij willen vragen om zoveel als mogelijk deel te nemen aan onderstaande enquête van het Vlaams Patiënten Platform (VPP) die handelt over 'chronische aandoening en werkhervatting'

... lees verder >> |

Acties

Meer dan 40.000 handtekeningen opgehaald. Hoe nu verder?

Door ME-gids op woensdag 3 juli 2013.
516x gelezen. Bron: Groep MEDenHaag. Geen reacties.

Groep ME Den Haag, 23 juni 2013

Momenteel zijn wij druk bezig met de afrondende fase: handtekeningen controleren, het voorstel uitschrijven, mensen om ons heen verzamelen die ons kunnen bijstaan en het organiseren van de overhandiging. Maar hoe werkt het nou na het overhandigen? Hieronder wat informatie.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Benefiet: Comedy for ME

Door ME-gids op zaterdag 1 juni 2013.
550x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Op zaterdag 12 oktober 2013 organiseert de Wake Up Call Beweging een benefiet (comedy)avond in de Arenbergschouwburg te Antwerpen. Het belooft een spetterende avond te worden met bekende namen waaronder Freddy de Vadder, Henk Rijckaert en Thomas Smith.

Steun dit initiatief en boek alvast jouw ticket via de Arenbergschouwburg om er zeker van te zijn dat je deze bijzondere avond niet mist!

... lees verder >> |

Acties

Kaartenactie ernstig zieke Karina: vervolg + petitie

Door ME-gids op donderdag 16 mei 2013.
900x gelezen. Bron: ME/cvs Vereniging. Geen reacties.

Begin mei werd er bericht over een kaartenactie [Met zijn allen voor ernstig zieke Karina] voor de tegen haar wil in een ziekenhuis opgenomen Deense ME-patiënte Karina Hansen.

Er werd voorgesteld om zoveel mogelijk kaarten zonder envelop naar Karina te sturen voor Wereld ME-dag, 12 mei.

... lees verder >> |

Acties

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >|