random
RSS feed

Acties

Kom op tegen ME. Meer acties en oproepen vindt u op het forum.

Speciale kaarten en postzegels voor ondersteuning petitie Erken ME

Door ME-gids op vrijdag 8 juni 2012.
1883x gelezen. Bron: Groep ME-DenHaag. Geen reacties.

De groep ME DenHaag werkt, voor zover de gezondheid het toelaat, nog steeds op volle toeren om het beoogde aantal van 40.000 handtekeningen te verzamelen om een burgerinitiatief te starten om ME als biomedische ziekte erkend te krijgen. Het aantal van 20.000 komt inmiddels in zicht en we zijn nog steeds vastbesloten ons einddoel te halen.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

De WUCB lanceert 2de mailcampagne met betrekking tot de CVS centra

Door ME-gids op dinsdag 5 juni 2012.
1035x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

4-06-2012. De WUCB lanceert een 2de mailcampagne voor meer inspraak van de patiënten in het CVS beleid.

De mailcampagne die de WUCB lanceerde op 19 maart en die gericht was aan het adres van Minister Onkelinx maakt het thema 'financiering CVS centra' een hot item in de commissie volksgezondheid.

Niet minder dan 8 volksvertegenwoordigers van zowel Vlaamse als Franstalige zijde die door de WUCB op de hoogte waren gebracht van de mailcampagne, confronteerden de Minister met hun vragen hieromtrent. De inspanningen van de WUCB maakte de commissieleden wel wakker maar sommigen hebben blijkbaar nog steeds hun les niet geleerd en staan luchtig te pleiten voor het verder zetten van projecten die uitsluitend gebaseerd zijn op psychotherapie en oefentherapie. Anderen vinden het blijkbaar gepermitteerd om de CVS centra nogmaals te evalueren en een herkansing te geven. Dat het gros van de patiënten tengevolge van de aanpak van de CVS centra ondertussen reeds 13 jaar volledig in de kou zijn blijven staan willen dus een aantal politici maar niet begrepen hebben. 

Om deze reden lanceert de WUCB dus een vervolg mailcampagne gericht aan het adres van de volgende commissieleden: Nathalie Muylle (CD&V), Manu Bueselinck (N-VA) en Colette Burgeon (PS).

... lees verder >> |

Acties

Impressie Wereld ME dag benefietconcert

Door Zuiderzon op vrijdag 1 juni 2012.
1044x gelezen. Bron: ME/cvs Vereniging. Geen reacties.

Wereld-ME dag Event 2012

12 mei 2012, Wereld-ME dag 2012  - wat wás het een dag...

Dank zij een groots opgezet initiatief van Sonja Silva troffen zaterdagmiddag 12 mei  om 1 uur zo'n 150 ME-patiënten, familie en vrienden elkaar in Hoofddorp, waar zij een zinderend programma van bijna 4 uur lang in elkaar had gezet, met hulp van vele, vele anderen.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Wereld ME dag: missie geslaagd!

Door sowfia op woensdag 30 mei 2012.
1260x gelezen. Bron: Tussen dromen en leven (blog Sowfia). 4 reacties.

Op 12 mei 2012 - Wereld ME-dag - voerde de Wake Up Call Beweging campagne in vijf Vlaamse steden om ME, CVS en fibromyalgie onder de aandacht te brengen. Er werden infostanden opgezet op strategische plaatsen. Tegelijk probeerde men handtekeningen in te zamelen voor de petitie voor erkenning en betere geneeskunde door onderzoek, deed men een stickerverkoop en deelde men informatiebrochures uit. Eén van onze enthousiaste forumleden, Sowfia, die zich die dag ten dienste gesteld heeft, beschrijft haar impressie van deze dag op haar blog "Tussen dromen en leven, een blik op mijn leven met ME", die u hieronder kunt lezen.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Petitie: Erkenning en betere geneeskunde door onderzoek

Door ME-gids op vrijdag 4 mei 2012.
1474x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Omdat de WUCB zich heeft voorgenomen de politiek ertoe te bewegen om de juiste beslissingen te nemen inzake het uitwerken van een nieuw beleidsplan voor de ziekten ME/CVS en fibromyalgie zijn zij een handgeschreven petitie gestart voor erkenning van ME/CVS en fibromyalgie als chronische ziekte, voor een beter gezondheidsbeleid en voor meer fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekten.

... lees verder >> |

Acties

Extreme triatlon voor goede doel ME/CVS

Door ME-gids op woensdag 2 mei 2012.
1423x gelezen. Bron: Nieuwsblad. 1 reactie.

Kurt Berckmans in extreme triatlon voor goed doel

"Ik vrees dat er wat teveel Tom Waes in mij zit"

Het Nieuwsblad, vrijdag 13 april 2012. Isabel Van Tendeloo

ROTSELAAR - De meest extreme triatlon door koud water, met duizenden meters hoogteverschil, misschien wat sneeuw en als enige beloning... een T-shirt? Kurt Berckmans(40) uit Rotselaar en vier andere Vlamingen gaan de uitdaging begin augustus aan.

... lees verder >> |

Acties

Google Doodle voor 12 mei Wereld ME-dag

Door Zuiderzon op dinsdag 1 mei 2012.
985x gelezen. Bron: Petition online. 3 reacties.

Een Google Doodle is een aangepast logo dat af en toe gebruikt wordt door de internetzoekmachine Google tijdens internationale feestdagen en speciale evenementen.

Er is momenteel een petitie gaande om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen opdat er een Google Doodle aangemaakt zou worden voor 12 mei Wereld ME-dag. 12 mei is de geboortedag van Rode Kruis verpleegster Florence Nightingale die aan ME leed, vandaar dat 12 mei ook Dag van de Verpleging is.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Oproep! Help MEe op Koninginnedag! Erken ME!

Door ME-gids op vrijdag 27 april 2012.
1455x gelezen. Bron: Groep ME-DenHaag. Geen reacties.

30 april is het Koninginnedag: het evenement dat in elk(e) stad/dorp plaatsvindt, het evenement dicht bij huis!

Koninginnedag is dan ook de ideale dag om voor een ieder in zijn eigen woonplaats handtekeningen voor de petitie op te halen!

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

12 mei Wereld ME dag Benefiet: meld je aan!

Door Zuiderzon op vrijdag 27 april 2012.
1402x gelezen. Bron: Sonja Silva. Geen reacties.

Op 12 mei 2012 komen ME patiënten en sympathisanten bij elkaar in Hoofddorp om Wereld ME dag te vieren. Fantastisch om te zien hoeveel enthousiaste reacties ik gekregen heb sinds ik vorige maand een berichtje op Facebook postte dat ik zo graag iets wil doen voor ME.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Verspreid ME Awareness stickers voor de WUCB 12 mei campagne!

Door ME-gids op vrijdag 13 april 2012.
879x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Zoals jullie al weten, organiseert de Wake Up Call Beweging op 12 mei Wereld ME-dag in alle provincies een bewustmakingscampagne. Daarom wordt er onder andere een stickerverkoop gedaan om deze werelddag meer bekendheid te geven en om de campagne mee te helpen financieren. De 12 mei WUCB steunstickers kosten 5 euro ’t stuk, het zijn stickers van groot formaat (30cm op 10cm) zodat ze goed opvallen en de actie mooi in de kijker zetten. Iedereen die stickers wenst aan te kopen kan dit vanaf 7 april en kan hiervoor terecht bij één van de afhaalpunten: zie de lijst.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|