random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Trial by error, vervolgd: het CMRC bevestigt volledige steun aan Lasterlijke Esther

Door ME-gids op vrijdag 30 juni 2017.
793x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Door David Tuller, DrPH, Virology Blog, 15 mei 2017

De laatste paar weken heb ik er bij het CFS/ME Research Collaborative op gehamerd dat ze een standpunt moeten innemen over de handelingen van hun vicevoorzitter, Lasterlijke Esther - beter gekend als Dr. Esther Crawley. Zoals ik rapporteerde in verschillende vorige posts, beschuldigde Dr. Crawley mij valselijk van het schrijven van 'lasterlijke blogs' en Dr. Racaniello van het posten ervan. Om de leden van de raad van bestuur van het CMRC op de hoogte houden, heb ik hen e-mails gestuurd met links naar deze posts. In die e-mails heb ik geprobeerd direct en scherp te zijn, zonder te onbeleefd te worden. Ik ben daar voor het grootste deel in geslaagd, hoewel de ontvangers daar misschien een andere mening over hebben.

... lees verder >> |

Artikels

Trial by error, vervolgd: CFS/ME Research Collaborative aan Virology Blog: "Rot op!"

Door ME-gids op zondag 25 juni 2017.
860x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 10 mei 2017

Ze zeiden het niet letterlijk, natuurlijk. Het was allemaal erg beleefd. Maar daar kwam het wel op neer.

Het ging ongeveer zo. Op maandag postte ik een open brief aan de leden van de raad van bestuur van het CFS/ME Research Collaborative. De brief ging over de valse beschuldiging van laster die de vicevoorzitter van het CMRC, Esther Crawley, over mij verspreidde tijdens een conferentie voor nierspecialisten twee weken geleden. Aangezien de aantijgingen betrekking hadden op een blogpost die ik schreef voor Virology Blog, betrof de aantijging van laster bij uitbreiding ook Dr. Racaniello, die deze website beheert.

... lees verder >> |

Artikels

Uitgeput immuunsysteem? Het onderzoeksprogramma van het Solve ME/CFS Initiative duikt diep in immuniteit en energie

Door ME-gids op donderdag 15 juni 2017.
811x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 16 mei 2017

Zaher Nahles achtergrond in energieproductie lijkt hem goed van dienst te zijn geweest
De laatste van de drie blogs over het Solve ME/CFS Initiative (SMCI) richt zich op de hoofdmissie van het SMCI – het financieren van onderzoek dat een verschil maakt bij ME/cvs).

Toevallige ontdekkingen kunnen een grote rol spelen in onderzoek en dit kan ook het geval zijn bij het SMCI. Carol Head dacht dat ze het complete pakket had met Nahle: zijn sterke onderzoeksachtergrond en bestuurlijke en communicatievaardigheden lijken hem de baan te hebben bezorgd. Nahle heeft wat een ideaal cv lijkt voor iemand die belast is met toezicht houden op een onderzoek bij een non-profit als het SMCI.

... lees verder >> |

Artikels

ME/cvs-patiënt werkt mee aan mondiaal filmproject

Door ME-gids op donderdag 8 juni 2017.
728x gelezen. Bron: Het Nieuwsblad. Geen reacties.

De film kreeg al verschillende onderscheidingen

DIEST

CVS-patiënt Eddy Keuninckx werkt mee aan een internationaal filmproject over de stigmatisering van mensen die aan deze ziekte lijden.

... lees verder >> |

Artikels

Trial by error, vervolgd: een open brief aan het bestuur van het CFS/ME Research Collective (CMRC)

Door ME-gids op maandag 12 juni 2017.
818x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, Virology Blog, 8 mei 2017

Aan de leden van het Bestuur van het CMRC:

Niet zo lang geleden, op de jaarlijkse conferentie van de Britse Renal Society, verspreidde jullie vicevoorzitter de onjuiste beschuldiging dat ik haar had belasterd. Als gevolg hiervan verspreidde zij ook de onjuiste beschuldiging dat Dr. Racaniello, microbioloog aan de Columbia Universiteit, die de gastheer is van Virology Blog, haar had belasterd door mijn werk te publiceren. Ik verschafte Dr. Crawley een redelijke mogelijkheid om ofwel een verklaring te geven, bewijs aan te leveren om haar ernstige aanklacht te ondersteunen, of een verontschuldiging. Dr. Crawley heeft geen van deze dingen gedaan.

... lees verder >> |

Artikels

Trial by error, vervolgd: mijn lasterlijk bloggen op Virology Blog

Door ME-gids op vrijdag 2 juni 2017.
971x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. 1 reactie.

David Tuller, Virology Blog, 3 mei 2017

In een recente toespraak op de jaarlijkse conferentie van de British Renal Society [Britse Nierstichting, n.v.d.r.], beschuldigde kinderarts en trouwe voorstander van PACE Esther Crawley mij ervan haar te belasteren. Ik was niet aanwezig bij haar presentatie, maar haar dia’s werden bemachtigd en via Twitter verspreid. Dr. Crawleys lezing vertelde opnieuw haar heroïsche worsteling tegen de duistere krachten van anti-wetenschap – vermoedelijk die vervelende ME/cvs-belangenbehartigers die haar werk bekritiseren. Een dia bevatte een vermelding van “lasterlijke blogs”, samen met een screenshot van een van mijn posts op Virology Blog. Hm.

... lees verder >> |

Artikels

Trial by error, vervolgd: De Nederlandse studies (opnieuw!), en een Esther Crawley-bonus

Door ME-gids op woensdag 24 mei 2017.
1122x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, Virology Blog, 2 december 2016

David Tuller is academisch coördinator van de gecombineerde masteropleiding volksgezondheid en journalistiek aan de Universiteit van Californië, Berkeley.

Wow, het onderzoek van de CGT/GET-schare in Nederland houdt nooit op te verbazen. Zoals bij het werk van hun vrienden in het Verenigd Koninkrijk, verschijnen bij iedere studie nieuwe manieren om ondeugdelijk te zijn. Het is bijna te gemakkelijk om gaten te prikken in die dingen. En toch lijken de onderzoekers niet in staat te zijn om zichzelf in bedwang te houden om extreem gunstige overinterpretaties van hun bevindingen te doen – interpretaties die geen weerstand kunnen bieden aan serieus en diepgaand onderzoek. De onderzoekers concluderen altijd, wat er ook gebeurt, dat cognitieve en/of gedragsmatige therapieën effectief zijn voor het behandelen van de ziekte die ze gewoonlijk chronisch vermoeidheidssyndroom noemen.

... lees verder >> |

Artikels

Trial by error, vervolgd: een vervolgpost over FITNET-NHS

Door ME-gids op dinsdag 16 mei 2017.
1063x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 28 november 2016

David Tuller is academisch coördinator van de gecombineerde masteropleiding volksgezondheid en journalistiek aan de Universiteit van Californië, Berkeley.

De post van vorige keer over FITNET-NHS en Esther Crawley heeft veel belangstelling gewekt. Ik denk dat mensen boos worden als onderzoekers slordig “bewijs” uit slecht ontworpen studies aanhalen om het opdringen van psychologische behandelingen aan kinderen met een fysiologische ziekte te rechtvaardigen. Ik wilde nog een aantal aanvullende feiten posten, die verband houden met het onderwerp.

... lees verder >> |

Artikels

Trial by error, vervolgd: de nieuwe FITNET-studie voor kinderen

Door ME-gids op maandag 8 mei 2017.
1103x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

 David Tuller, DrPH, Virology Blog, 21 november 2016

David Tuller is academisch coördinator van de gecombineerde masteropleiding volksgezondheid en journalistiek aan de Universiteit van Californië, Berkeley.

Het afgelopen jaar was een ramp voor de voorstanders van de PACE-studie. Ze kregen te maken met groeiend internationaal verzet tegen hun overdreven claims dat cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie effectieve behandelingen zijn voor chronisch vermoeidheidssyndroom, ook bekend als ME/cvs. De onlangs door de rechtbank opgelegde vrijgave van belangrijke studiedata heeft bevestigd wat al lang overduidelijk was: De PACE-auteurs verzwakten hun uitkomstencriteria halverwege, op manieren die hen in staat stelden om dramatisch betere resultaten te rapporteren voor “verbetering” (in The Lancet in 2011) en “herstel” (in Psychological Medicine in 2013). Door te weigeren om de bevindingen volgens de oorspronkelijke protocolmethoden te verstrekken, of statistische analyses die de impact beoordelen van de vele veranderingen halverwege de studie, of hun werkelijke studiedata, waren ze in staat hun rampzalige resultaten vijf jaar lang te verbergen.

... lees verder >> |

Artikels

Studies naar ME/cvs brengen problemen met het autonoom zenuwstelsel in verband met de hersenen

Door ME-gids op donderdag 27 april 2017.
1116x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 3 februari 2017

Dr. Barnden van het National Centre for Neuroimmunology and Emerging Diseases (NCNED) in Griffith, Australië, heeft fascinerend beeldvormend hersenonderzoek uitgevoerd naar ME/cvs. In de afgelopen zes jaar heeft Barnden resultaten gepubliceerd uit een veelzijdig beeldvormend hersenonderzoek, dat resultaten van magnetic resonance imaging (MRI) op twee manieren analyseerde.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|