random
RSS feed

David Tuller

Artikels David Tuller

Trial by error: een brief aan BMJ Open

Door ME-gids op zaterdag 31 maart 2018.
1145x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 19 februari 2018

Drie weken geleden e-mailde professor Racaniello een bezorgde brief naar Archives of Disease in Childhood over hun recente studie van het Lightning Process als behandeling voor ME/CVS bij kinderen. De redacteur van het wetenschappelijk tijdschrift, Dr. Nick Brown, antwoordde binnen het uur, en verzekerde professor Racaniello ervan dat hij de zaak serieus nam en dat het vakblad de kwestie zou beoordelen. Ik begrijp dat dit proces een tijd kan duren en kijk uit naar het antwoord.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: QMUL en FOI, Nature en Cochrane, het Pineapple Fund

Door ME-gids op maandag 26 maart 2018.
965x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 13 februari 2018

Het ziet ernaar uit dat Queen Mary University of London (QMUL) een onfeilbare methode heeft ontwikkeld om geen gehoor te moeten geven aan nog meer PACE-gerelateerde aanvragen in het kader van Vrijheid van Informatie [Freedom of Information, afgekort FOI, n.v.d.r.] - ze zeggen gewoon dat er niemand aanwezig is die de vraag kan behandelen. Eerder deze maand [februari, n.v.d.r.] publiceerde het Britse Information Commissioner’s Office [soort regelgevend bureau voor gegevensbescherming, afgekort ICO, n.v.d.r.] een oordeel over een beroep tegen QMUL's afwijzing van een FOI-aanvraag. Het ICO vond dat QMUL de bepalingen van de FOI-wet geschonden had, maar dat er in dit geval geen enkele manier was om de universiteit te dwingen om de aangevraagde data te tonen.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: nieuws over mijn plannen

Door ME-gids op vrijdag 23 maart 2018.
920x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 5 maart 2018

Men heeft mij gevraagd wat mijn plannen zijn na 30 juni, het einde van de periode die gedekt is door mijn crowdfundingcampagne van vorig jaar. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt sinds ik met dit project begon. Naast andere ontwikkelingen hebben de CDC hun aanbevelingen voor CGT en GET laten vallen, is NICE teruggekomen op zijn aanvankelijke herbevestiging van zijn rampzalige richtlijnen van 2007 en zal het een volledige ommekeer nastreven, en hield Schots Parlementslid voor de National Party, Carol Monaghan, kortgeleden een baanbrekende hoorzitting over PACE.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: brief van CPET-experts aan het British Journal of Sports Medicine

Door ME-gids op woensdag 21 maart 2018.
1171x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 5 februari 2018.

In oktober vorig jaar publiceerde het British Journal of Sports Medicine een korte paper die in essentie een samenvatting was van een systematische Cochrane-review van graduele oefentherapie voor chronisch vermoeidheidssyndroom (zoals Cochrane de ziekte noemt). Deze systematische review is problematisch om een aantal redenen, waarvan een van de belangrijkste is dat het de ontkrachte PACE-studie en andere studies op basis van Oxford-criteria bevat.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: de Nederlandse review; mijn trip; Bristols stilzwijgen (Update)

Door ME-gids op woensdag 14 maart 2018.
1134x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Dr. David Tuller, Virology Blog, 12 maart 2018

Tijd voor mogelijk goed nieuws uit Nederland.

Twee jaar geleden vroeg het Nederlandse Parlement aan de Gezondheidsraad - een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan - om de bewijsstatus te herbekijken aangaande de ziekte die in Nederland in het algemeen bekend staat als chronisch vermoeidheidssyndroom.

... lees verder >> | Forum discussie

David Tuller

Trial by error: een brief aan Archives of Disease in Childhood

Door ME-gids op vrijdag 16 maart 2018.
1073x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 30 januari 2018

Eerder vandaag [30 januari 2018, n.v.d.r.] e-mailde professor Racaniello de volgende brief naar Nick Brown, de hoofdredacteur van Archives of Disease in Childhood, een van de wetenschappelijke tijdschriften van de BMJ Groep. Archives heeft onlangs een studie gepubliceerd over het Lightning Process bij kinderen met ME/cvs.

**********

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: de valse beweringen van professor Crawley op BuzzFeed

Door ME-gids op maandag 12 maart 2018.
1246x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 17 januari 2018.

Het fantastische artikel van Tom Chivers over het Lightning Process en de SMILE-studie van professor Esther Crawley in de Archives of Disease in Childhood hebben veel aandacht en commentaar gekregen. Ik wilde reageren op de korte paragrafen waarin professor Crawley haar methodologische keuzes probeert te rechtvaardigen. Hier zijn de relevante passages:

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: mijn halfjaaroverzicht

Door ME-gids op vrijdag 9 maart 2018.
1368x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 15 januari 2018.

Deze maand [januari, n.v.d.r.] is de start van de tweede helft van mijn eenjarige crowdfundingsengagement om te blijven rapporteren over ME/cvs, dus ik vond dat ik maar eens een review moest doen van wat ik tot dusver gedaan heb, wat ik nog steeds hoop te doen, en welke veranderingen plaatsgevonden hebben tijdens de laatste zes maanden. Dus hier gaan we.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: COPE aan BMJ Open: meer details alstublieft!

Door ME-gids op dinsdag 6 maart 2018.
942x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 3 januari 2018

Gisteren [2 januari 2018, n.v.d.r.] reviewde ik een verslag van een publiceringsdilemma dat werd ingediend bij het forum van het Committee on Publication Ethics [Commissie over Publicatie-ethiek, n.v.d.r.]. Het COPE-forum biedt advies over netelige situaties die anoniem door leden ingediend zijn. In dit geval bleek de inzending te komen van BMJ Open en leek het de studie naar schoolafwezigheid van professor Esther Crawley te bespreken. Deze studie was vrijgesteld van ethische review omdat het zogezegd als een “dienstevaluatie” kwalificeerde. BMJ Open heeft hun beslissing verdedigd om de paper te publiceren zonder ethische review.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error: de studie naar afwezigheid op school, tweede ronde

Door ME-gids op zaterdag 3 maart 2018.
1311x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 2 januari 2018

Deze post gaat over een ernstige kwestie – ethische goedkeuring voor onderzoek op kinderen. Het gaat ook over hoe machtige instellingen, zoals toonaangevende medische tijdschriften, op bedenkingen reageren. Maar het verhaal is echt te lang en gecompliceerd. Ik raad het alleen aan voor de mensen die de dingen op de voet volgen of voor wie om welke reden dan ook houdt van dit soort detailgerichte, ietwat obsessieve analyse.

... lees verder >> |

David Tuller

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >|