random
RSS feed

Acties

Kom op tegen ME. Meer acties en oproepen vindt u op het forum.

Het WPI wint 100.000$ dankzij uw stem!

Door ME-gids op vrijdag 23 september 2011.
882x gelezen. Bron: Vivint Gives Back Project. Geen reacties.

ME-gids.net heeft u enkele maanden lang via de homepage erop attent gemaakt om via het Vivint Gives Back Project het Whittemore Peterson Institute for Neuro Immune Diseases te steunen, dit door elke dag uw (gratis) stem via Facebook uit te brengen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want het WPI is regionale overwinnaar met meer dan 70.000 stemmen en ontvangt hiervoor een cheque ter waarde van 100.000$.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Oproepje WUCB n.a.v. nieuwe ME-criteria

Door Hermine op maandag 15 augustus 2011.
1800x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. 11 reacties.

Zoals de meesten onder jullie wellicht reeds weten werd 20 juli 2011 het artikel “Myalgic Encephalomyelitis: International Consensus Criteria” gepubliceerd in “The Journal of Internal Medicine”

De 25 (!) auteurs van dit consensus rapport benoemen op basis van hun ervaring gecombineerd met recente studieresultaten, een uiterst selectieve (strikte) reeks van klinische criteria mbt ME. lees meer

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Wake Up Call Beweging

Door Zuiderzon op dinsdag 21 juni 2011.
1823x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. 3 reacties.

Bent u het Belgische ME/cvs- & fibromyalgiebeleid ook beu?

Dan is er goed nieuws want de organisatoren van de nationale ME/cvs protestactiedag van 14 maart 2011 lanceren hun nieuwe website. Dat wil zeggen dat vanaf nu iedereen vanuit zijn zetel/bed zijn stem kan laten gelden op politiek niveau.

Bezoek dus vlug onze website: www.wakeupcallbeweging.be en strijd samen met ons mee voor een betere toekomst.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Onderteken de open brief aan Science mbt tot het in vraag stellen van de XMRV-studie van Lombardi

Door ME-gids op maandag 6 juni 2011.
1431x gelezen. Bron: change.org. 5 reacties.

Patiënten hebben een onderbouwde, open brief opgesteld waarin hun bezorgdheid geuit wordt aan het vooraanstaande wetenschappelijk tijdschrift Science die vorige week aan de auteurs van de originele XMRV/ME/CVS-studie gevraagd heeft om deze vrijwillig terug te trekken. Het betreft de studie ‘Detection of an infectious retrovirus, XMRV, in blood cells of patients with chronic fatigue syndrome.’ van Lombardi et al, dat in oktober 2009 werd gepubliceerd. Science publiceerde hierover een Editorial Expression of Concern, naar aanleiding van twee nieuw verschenen publicaties die de bevindingen van de oorspronkelijke paper zouden moeten tegenspreken.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Fotoproject: Fibromyalgie patiënten gezocht

Door ME-gids op dinsdag 24 mei 2011.
1770x gelezen. Bron: Nationale CVS protestactie. 2 reacties.

FOTOPROJECT  - Doorbreek het isolement van de onzichtbare ziekte

Iedereen in ons straatbeeld kan aan fibromyalgie lijden.

De tragiek is echter dat je niet aan de mensen kan zien dat zij ziek zijn.

Het is dan ook moeilijk om hun lijden in te schatten, met alle gevolgen van dien.

... lees verder >> |

Acties

De belofte van Obama m.b.t. ME/CVS

Door annemoontje op zondag 8 mei 2011.
3487x gelezen. Bron: Phoenix Rising. 11 reacties.

De belofte van President Obama m.b.t. ME/CVS - HELP MEE DIE BELOFTE TE VERANDEREN IN BELANGRIJKE VERANDERING

Belangrijke politici in Nederland en België houden zich het liefst weinig geïnteresseerd ten opzichte van ME/CVS. Zo niet President Obama, hij heeft onlangs beloofd, op camera, om te kijken naar wat er gedaan wordt aan onderzoek en of daar iets aan kan of moet worden verbeterd. Wat dit gaat opleveren is nog zeer de vraag, maar dat een Amerikaanse President zich heeft uitgesproken over dit omstreden onderwerp is uniek te noemen. Obama heeft zich als president al hard gemaakt voor de Amerikaanse gezondheidszorg, dus een loze belofte zal het niet zijn. De grote vraag is vooral: zal hij met de beperkte tijd die hij heeft om zich in dit onderwerp te verdiepen de noodzaak zien voor de veranderingen die nodig zijn? Help mee hem dit belang te zien en stuur hem een e-mail. Het wordt je heel makkelijk gemaakt door een link  met een contactformulier en een voorbeeldtekst. Hoe meer reacties er komen, óók uit Nederland en België, hoe duidelijker zal zijn hoe groot het probleem is en hoe groter de kans dat er echt iets gaat veranderen op onderzoeksgebied en vooral de budgetten daarvoor, wat al jaren belachelijk laag is. Wat in Amerika aan wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt, heeft uiteindelijk ook in Nederland en België effect op de gezondheidszorg, dus help mee, ieder mail kan een verschil maken!

... lees verder >> |

Acties

Stem op het WPI: 1 mln $ staat op het spel!

Door Frank op zondag 1 mei 2011.
1011x gelezen. Bron: Chase Community Giving. 1 reactie.

Deze tutorial zal uitleggen hoe jij er met een paar kliks mee kunt voor zorgen dat de 2 grootste ME/CFS en fibro organisaties die onderzoek naar de biologische oorzaak van de respectievelijke aandoeningen doen, te ondersteunen. De organisaties zijn het Whittemore Peterson Instute (WPI). In totaal kunnen ze samen maximum 1miljoen dollar winnen via de Chase community giving wedstrijd via Facebook, die gesponsord wordt door één van de grootste banken ter wereld.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Petitie – Verander de manier waarop de media onze ziekte portretteert!

Door ME-gids op vrijdag 13 mei 2011.
1258x gelezen. Bron: CFS Untied. Geen reacties.

Al jaren wordt ME en CVS hetzij verkeerd voorgesteld of genegeerd door de journalistieke gemeenschap in het algemeen. Wat een belangrijke aanwinst had kunnen zijn in de bewustmaking van onze ziekte voor de massa, is niet benut.

... lees verder >> |

Acties

Briefcampagne n.a.v. 12 mei internationale ME dag: uw hulp nodig!

Door Zuiderzon op donderdag 28 april 2011.
1645x gelezen. Bron: Nationale CVS protestactie. Geen reacties.

De organisatoren van de nationale me/cvs protestactiedag van 14 maart die zich hebben verenigd onder de wake-up call beweging lanceren een briefcampagne naar aanleiding van 12 mei, de internationale ME dag.
 
De organisatoren vragen om aan deze actie zoveel als mogelijk bekendheid te geven om de kans op een succes te vergroten, patiënten in de strijd voor patiënten is immers het motto van de wake-up call beweging.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Officieel verslag van de Nationale ME/CVS Protestactie

Door Zuiderzon op zaterdag 16 april 2011.
1023x gelezen. Bron: Nationele CVS protestactie. Geen reacties.

Op maandag 14 maart 2011 vond de nationale ME/CVS protestactiedag plaats te Brussel. Tijdens deze actie verzamelden een 300-tal ME/CVS & -fibromyalgiepatiënten voor het kabinet van de Minister van Volksgezondheid, Mevr.Laurette Onkelinx. Eerder op die dag waren 5 bussen vanuit verschillende provincies vertrokken om de actievoerders naar de hoofdstad te brengen waar zij, alvorens massaal naar het kabinet van de Minister te trekken, eerst een symbolische stop hadden voorzien om steun te betuigen aan Dr. Coucke die voor de Nationale raad van de Orde der geneesheren moest verschijnen. 

... lees verder >> |

Acties

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|