random
RSS feed

Acties

Kom op tegen ME. Meer acties en oproepen vindt u op het forum.

Mailcampagne WUCB: Stop de financiering van de CVS centra!

Door Hildeke op vrijdag 23 maart 2012.
891x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. Geen reacties.

Enkele dagen geleden kon de WUCB nog het nieuws melden dat de CVS centra zouden gesloten worden. Vandaag staan de deuren er weer wijd open.

Minister Onkelinx achtte het nodig de beslissing van het RIZIV naast zich neer te leggen en haar veto te stellen tegen de sluiting van de centra. Deze beslissing gaat regelrecht in tegen de algemene consensus die over de stopzetting was bereikt binnen het voltallige verzekeringscomité van het RIZIV. De onafhankelijke ziekenfondsen zijn evenmin voorstander van een verdere financiering van de centra en ook in de Commissie Volksgezondheid gaan meer en meer stemmen op die vinden dat het tijd is voor het herbekijken van het CVS beleid. Het Christelijk en Socialistisch ziekenfonds daarentegen volgen Minister Onkelinx.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

What people think I do/ What I really do: Having ME

Door Sesaffie op zondag 18 maart 2012.
976x gelezen. Bron: Sesaffie. Geen reacties.

Wat denken je vrienden of je familie dat je doet? Wat denkt je baas dat je doet? Wat denkt de maatschappij dat je doet? Wat doe je nu eigenlijk? Het antwoord op deze vragen wordt visueel beantwoord met een poster.

Dit populaire concept bracht forumlid Sesaffie op het idee om op gelijkaardige manier ME onder de aandacht te brengen, wat de fraaie poster 'Having ME' opleverde. Deel hem met je vrienden en help mee aan de sensibilisering!

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

3 & 4 maart - Erken ME ACTIEWEEKEND: handtekeningen inzamelen

Door Southerncross op zondag 26 februari 2012.
1456x gelezen. Bron: Groep ME-DenHaag. Geen reacties.

Groep ME-DenHaag, die als doelstelling heeft om ME onder de aandacht te krijgen middels een handtekeningenactie om zodoende ME erkend te krijgen als neuro-immuunziekte, heeft het weekend van 3 & 4 maart 2012 uitgeroepen tot actieweekend! Wij vragen JULLIE om in actie te komen om dit weekend zoveel mogelijk handtekeningen op te halen!

Hoe? Zet zelf een kleine actie op!

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Vrijwilligers gezocht voor grootschalig darmonderzoek

Door Zuiderzon op zondag 26 februari 2012.
13487x gelezen. Bron: VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie). 10 reacties.

Bio-informaticus Jeroen Raes (Vrije Universiteit Brussel) onderzoekt het verband tussen de darmflora en onze gezondheid. Wanneer de natuurlijke microbiële flora wordt verstoord, kan dat leiden tot infecties, auto-immuunziekten en kanker.

Om de oorzaken daarvan te ontrafelen, maken Jeroen Raes en zijn team gebruik van nieuwe methodes, gebaseerd op grootschalige sequencing-projecten en krachtige rekenmethodes. Zijn onderzoek kan leiden tot een verbeterd inzicht in darmziektes en mogelijk tot nieuwe behandelingen.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

ME/CVS-patiënten willen erkenning door overheid: WUCB activisten voeren actie te Hasselt

Door ME-gids op vrijdag 25 november 2011.
2163x gelezen. Bron: Het Nieuwsblad. Geen reacties.

Peter Henderix, donderdag 24 november 2011

'Chronisch vermoeidheidssyndroom zit niet tussen de oren'

HASSELT - Een groep misnoegde patiënten met het chronische vermoeidheidssyndroom heeft dinsdagavond actie gevoerd aan het hoofdkantoor van de Christelijke Mutualiteit. Ze willen dat de overheid CVS erkent als fysische ziekte.

... lees verder >> |

Acties

Petitie: Erken Myalgische Encefalomyelitis als invaliderende biomedische ziekte

Door marry op woensdag 2 november 2011.
5048x gelezen. Bron: Petities.nl. 3 reacties.

Wij vragen U dit belangrijke initiatief te steunen en het bericht zo mogelijk naar al Uw ME sympathisanten/ patiënten/familie/kennissen kring door te sturen. We zouden graag 40.000 handtekeningen willen halen.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Het WPI wint 100.000$ dankzij uw stem!

Door ME-gids op vrijdag 23 september 2011.
893x gelezen. Bron: Vivint Gives Back Project. Geen reacties.

ME-gids.net heeft u enkele maanden lang via de homepage erop attent gemaakt om via het Vivint Gives Back Project het Whittemore Peterson Institute for Neuro Immune Diseases te steunen, dit door elke dag uw (gratis) stem via Facebook uit te brengen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want het WPI is regionale overwinnaar met meer dan 70.000 stemmen en ontvangt hiervoor een cheque ter waarde van 100.000$.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Oproepje WUCB n.a.v. nieuwe ME-criteria

Door Hermine op maandag 15 augustus 2011.
1808x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. 11 reacties.

Zoals de meesten onder jullie wellicht reeds weten werd 20 juli 2011 het artikel “Myalgic Encephalomyelitis: International Consensus Criteria” gepubliceerd in “The Journal of Internal Medicine”

De 25 (!) auteurs van dit consensus rapport benoemen op basis van hun ervaring gecombineerd met recente studieresultaten, een uiterst selectieve (strikte) reeks van klinische criteria mbt ME. lees meer

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Wake Up Call Beweging

Door Zuiderzon op dinsdag 21 juni 2011.
1848x gelezen. Bron: Wake Up Call Beweging. 3 reacties.

Bent u het Belgische ME/cvs- & fibromyalgiebeleid ook beu?

Dan is er goed nieuws want de organisatoren van de nationale ME/cvs protestactiedag van 14 maart 2011 lanceren hun nieuwe website. Dat wil zeggen dat vanaf nu iedereen vanuit zijn zetel/bed zijn stem kan laten gelden op politiek niveau.

Bezoek dus vlug onze website: www.wakeupcallbeweging.be en strijd samen met ons mee voor een betere toekomst.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Onderteken de open brief aan Science mbt tot het in vraag stellen van de XMRV-studie van Lombardi

Door ME-gids op maandag 6 juni 2011.
1443x gelezen. Bron: change.org. 5 reacties.

Patiënten hebben een onderbouwde, open brief opgesteld waarin hun bezorgdheid geuit wordt aan het vooraanstaande wetenschappelijk tijdschrift Science die vorige week aan de auteurs van de originele XMRV/ME/CVS-studie gevraagd heeft om deze vrijwillig terug te trekken. Het betreft de studie ‘Detection of an infectious retrovirus, XMRV, in blood cells of patients with chronic fatigue syndrome.’ van Lombardi et al, dat in oktober 2009 werd gepubliceerd. Science publiceerde hierover een Editorial Expression of Concern, naar aanleiding van twee nieuw verschenen publicaties die de bevindingen van de oorspronkelijke paper zouden moeten tegenspreken.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >|