random
RSS feed

Patiënten

Getuigenissen, interviews met ME-patiënten

Gevecht tegen herkeuring WAO

Door Zuiderzon op woensdag 28 maart 2007.
1230x gelezen. Bron: BN/DeStem. 2 reacties.

THOLEN - Aan de buitenkant is er niets aan hem te zien. Toch zit Jules van Dongen (45) uit Tholen al sinds 1998 ziek thuis. Myalgische Encefalomyelitis (ME), een chronisch vermoeidheidssyndroom, en een vorm van reuma oordeelde de arts. "De ene dag gaat het goed en wandel ik een rondje om het huis. De volgende dag kan het weer helemaal mis zijn en kan ik geen stap verzetten."

... lees verder >> |

Patiënten

Interview met ME/CVS-patiënte: "Elianne is altijd moe."

Door Zuiderzon op zaterdag 16 december 2006.
1877x gelezen. Geen reacties.

Bron: Girlz Magazine (Rubriek Real life)
Datum: 14 december 2006

Voor de meeste meiden is het de gewoonste zaak van de wereld dat ze kunnen lopen, fietsen, dansen en sporten. Dat was het ook voor Elianne (16). Totdat ze ziek werd en het Chronisch Vermoeidheidssyndroom bleek te hebben. Ze is constant uitgeput en grieperig en ligt de hele dag op bed, want zitten kost haar veel moeite en lopen kan ze niet meer… 

... lees verder >> |

Patiënten

'Genoeg!': Luk Saffloer na 30 jaar CVS

Door Zuiderzon op vrijdag 8 december 2006.
4782x gelezen. Geen reacties.

Bron: Humo
Datum: 5 december 2006

'Dit is mijn lichaam niet meer. Dit is het lijf van een ander.' 

Acht jaar geleden doorbrak Luk Saffloer (58), voormalig radio- en tv-producer bij de VRT, in een spraakmakend Humo-interview de stilte over de ziekte die hem al twintig jaar in een wurggreep hield: het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS). Het interview leidde tot een heftige polemiek tussen believers en non-believers - volgens de enen is CVS een 'echte' ziekte, volgens de anderen zit het tussen de oren. Sindsdien treedt Saffloer op als spreekbuis van de naar schatting 30.000 CVS-patiënten in Vlaanderen. 'Te moe om te sterven', het boek waarin hij het relaas van zijn ziekte en lijdensweg deed, werd een bestseller.

... lees verder >> |

Patiënten

ME: Reactie Renate Dorrestein op interview Monique Schonckert

Door Zuiderzon op zaterdag 8 juli 2006.
3898x gelezen. Geen reacties.

Bron: Opzij
Datum: juli/augustus 2006

In het interview met ME-patiënte Monique Schonckert (Opzij, juni) staat dat ik in een televisieuitzending zou hebben 'toegegeven' dat ik me mijn ME 'misschien wel had ingebeeld'. Dat is niet zo. In het bewuste gesprek met Frenk van der Linden had ik het over de stuitende situatie dat keuringsartsen jarenlang regelmatig ME-patiënten een uitkering door de neus boorden met als argument: 'Als die Dorrestein boeken kan schrijven, kunt u ook best gewoon aan het werk.'

... lees verder >> |

Patiënten

Ik leef met de pijn, de pijn leeft mij niet.

Door Zuiderzon op woensdag 14 juni 2006.
879x gelezen. 1 reactie.

Over chronische pijn en fibromyalgieBron: Goed Gevoel (België)Datum: juni 2006

Ik leef met de pijn, de pijn leeft mij niet.

Als je voortdurend pijn hebt, los je dat helaas niet op met een simpel pilletje. Dat geldt zeker voor Cecile Farasijn, bij wie de pijn haar al ruim 21 jaar achtervolgt. Inmiddels is ze 28 ziekenhuisopnames en 19 operaties verder, maar heeft ze de pijn toch op een positieve manier een plek in haar leven kunnen geven.

... lees verder >> |

Patiënten

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >|