random
RSS feed

Wetenschappelijk

Wetenschappelijke publicaties over ME of cvs. Meer wetenschappelijke publicaties vindt u op http://www.hetalternatief.org of http://mecvswetenschap.wordpress.com/

ME: een nieuwe verklaring - en genezing?

Door ME-gids op woensdag 26 juli 2017.
991x gelezen. Bron: Tracy Duvall. Geen reacties.


Epstein-Barrvirus © NCI via Wikimedia

Tracy Duvall, 10 juni 2017

In een recente paper introduceert Dr. Willy Eriksen een complete verklaring voor de ontwikkeling, verscheidenheid en hardnekkigheid van myalgische encefalomyelitis (ME), ook gekend als chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Hij stelt ook een mogelijke genezende behandeling voor. Aangezien dit mogelijk baanbrekend onderzoek weinig aandacht kreeg, contacteerde ik Dr. Eriksen en interviewde ik hem via e-mail. Deze post is een samenvatting van zijn hypothese, die ik probeer voor te stellen in eenvoudige taal.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

De evolutie van een ME/cvs-onderzoeker? Voorstander van CGT roept op tot meer onderzoek naar herpesvirussen

Door ME-gids op vrijdag 14 juli 2017.
1069x gelezen. Bron: Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 19 juni 2017

Soms leek Dr. Wyller van de Universiteit van Oslo meer een Noorse versie van Simon Wessely dan iets anders. Hij toonde aan dat biologische problemen aanwezig waren bij ME/cvs, maar slaagt er altijd weer in om terug te komen bij de psychologische of gedragsmatige elementen, die de ziekte volgens hem in stand houden. Zijn nieuwe onderzoek brengt hem echter in een andere richting.


Wyller lijkt te geloven dat de vermoeidheid bij ME/cvs het gevolg is van een vals alarm op dezelfde manier als pijn is bij fibromyalgie

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Darmstudie van Columbia & Simmaron onthult weer een subgroep bij ME/cvs

Door ME-gids op zaterdag 27 mei 2017.
3259x gelezen. Bron: Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 28 april 2017

Deze studie maakte gebruik van de laatste technologie om dieper dan ooit tevoren te graven in de darmen van ME/cvs-patiënten.

Met hun tweede studie naar myalgische encefalomyelitis/ chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs), die deze maand werd gepubliceerd, zijn Ian Lipkin en Mady Hornigs Center for Infection and Immunity (CII) en samenwerkingspartner Simmaron Research goed bezig rond ME/cvs. Zoals alle studies aan CII combineerde ook deze studie ongewone strengheid en de nieuwste technologische vooruitgang om een nieuw licht te werpen op ME/cvs – en mogelijk weer een andere subgroep te ontdekken. De Simmaron Reseach Foundation en Dr. Daniel Peterson, samenwerkingspartners sinds lange tijd van het CII, leverden de monsters voor beide studies.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Paradox: verhoogde energieproductie bij ME/cvs

Door ME-gids op vrijdag 19 mei 2017.
2279x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 18 april 2017

Vorig jaar produceerde het Xinnan Wang-labo een doorbraak in het begrijpen van de ziekte van Parkinson

Energie produceren is een groot probleem in ME/cvs. In feite is het waarschijnlijk het probleem in ME/cvs, wat de reden is waarom de bevindingen van mitochondriale disfunctie en verlaagde ATP-productie steek hielden. Wanneer de studies naar het metaboloom suggereerden dat ME/cvs een hypometabole toestand was, leek de toon gezet: energieproductie (ATP) was laag en de mitochondriale activiteit was dat waarschijnlijk ook. Afmattende ziekte en lage ATP-productie: het leek zo zinvol.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

ME/cvs gelinkt aan een onevenwichtig microbioom

Door ME-gids op zaterdag 29 april 2017.
1104x gelezen. Bron: Columbia University. Geen reacties.

 

Columbia University, Mailman School of Public Health, 26 april 2017

Wetenschappers identificeren abnormale aantallen van bepaalde darmbacteriën bij personen met ME/cvs, waaronder ook deze met en zonder comorbide PDS.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Regelmatig gebruik van fysiologische zoutoplossing kan symptomen verminderen en energie vermeerderen bij POTS (en ME/CVS?)

Door ME-gids op donderdag 4 mei 2017.
3884x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

door Cort Johnson , Health Rising | 15 april 2017

ME/CVS- en POTS-patiënten gebruiken reeds sinds jaren fysiologische zoutoplossingen (ook wel saline genoemd, n.v.d.r.) om zich beter te voelen en te herstellen van terugvallen. Dat is niet echt een verrassing. Het gedocumenteerde lage bloedvolume in beide groepen suggereert dat een fysiologische zoutoplossing een voortreffelijk tijdelijk hulpmiddel zou kunnen zijn. Eén ME/CVS-patiënt kreeg een terugval na een operatie die eindeloos aanhield, totdat ze een fysiologische zoutoplossing toegediend kreeg, waarna ze snel herstelde. Dat was terugkijkend ook geen verrassing. Anaesthesie kan dehydraterend zijn, en de meeste van ons hebben, zoals Dr. Klimas zegt, een kwart tekort aan bloedvolume.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Biomarker voor ME/cvs gevonden door Australische wetenschappers

Door ME-gids op dinsdag 18 april 2017.
1011x gelezen. Bron: ME Australia. Geen reacties.

Sasha Nimmo, ME Australia, 23 maart 2017

Wetenschappers in Canberra en Melbourne hebben onlangs een studie gepubliceerd die ontdekt heeft dat activine B een biomarker is voor myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) op basis van de Canadese Consensus Criteria.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Nieuw onderzoek ontdekt biologisch bewijs van atypische en klassieke ME/cvs

Door ME-gids op donderdag 6 april 2017.
4783x gelezen. Bron: Columbia University & Microbe Discovery. Geen reacties.

The Microbe Discovery Project, 4 april 2017

Dit nieuwste onderzoek is het eerste dat bewijs rapporteert van het onderscheid tussen atypische en klassieke ME/cvs

De onderzoekers hebben 51 verschillende cytokines gemeten (immuunboodschappermoleculen) in hersenvocht. Hun immuunnetwerkanalyse van deze cytokines verschafte bewijs dat atypische en klassieke gevallen van ME/cvs verschillende immuunhandtekeningen hebben binnen het centraal zenuwstelsel. Dit werk suggereert verschillende presentaties en ziekteverloop voor deze verschillende subgroepen of fenotypes.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Een biomarker voor ME/cvs? Immuunhandtekening biedt een mogelijkheid

Door ME-gids op zondag 9 april 2017.
1030x gelezen. Bron: NVCBR en Health Rising. Geen reacties.

Kellen Jones, Nevada Center for Biomedical Research, 28 februari 2017

Onderzoekers van het NVCBR komen dichter bij een diagnostische test voor ME/cvs-patiënten

Het ontbreekt artsen aan effectieve middelen om te helpen bij de diagnose en de behandeling van wie door ME/cvs is getroffen, een complexe en vaak invaliderende ziekte. Dat zou kunnen veranderen nu wetenschappers in het Nevada Center for Biomedical Research (NVCBR) de eerste stap hebben genomen in het ontwikkelen van een klinische test voor het diagnosticeren van ME/cvs-patiënten door het creëren van een antilichaamimmuunhandtekening.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Calciumkanaaldefecten: onderzoek van de Griffith Universiteit uit Australië

Door ME-gids op dinsdag 28 maart 2017.
1191x gelezen. Bron: #MEAction. Geen reacties.

Sasha Nimmo, #MEAction, 16 maart 2017

Onderzoekers aan de Griffith Universiteit uit Queensland hebben onlangs een disfunctionele celreceptor geïdentificeerd in het immuunsysteem van mensen met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS).

Vijftien mensen, die voldeden aan de Fukuda criteria voor CVS, werden bestudeerd tegenover 25 controles. Gezien de kleine omvang van de studie kunnen de resultaten niet als onherroepelijk worden beschouwd.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

|< <  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 > >|