random
RSS feed

David Tuller

Artikels David Tuller

Trial by error: de wanhopige pogingen van het Science Media Center om PACE te verdedigen

Door ME-gids op maandag 28 augustus 2017.
1300x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, PhD, Virology Blog, 2 augustus 2017

Onlangs heeft het Journal of Health Psychology een speciale uitgave gepubliceerd die een lange reeks commentaren over de PACE-trial bevatte. De meeste daarvan maakten de studie met de grond gelijk voor zijn vele, vele onaanvaardbare fouten. Niet verrassend postten Sir Simon Wessely's lakeien op het Science Media Centre onmiddellijk drie commentaren van “experts” die de studie loofden en de commentaren van het JHP bekritiseerden. Ik dacht dat het nuttig zou zijn om deze eerder pathetische inspanningen om het onverdedigbare te verdedigen, te deconstrueren.

... lees verder >> | Forum discussie

David Tuller

Trial by error, vervolgd: meer over graduele oefentherapie van Peter White en The Lancet

Door ME-gids op vrijdag 11 augustus 2017.
1201x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 28 juni 2017

[30 juni 2017: deze post is gecorrigeerd en gereviseerd.]

Professor Peter White en collega’s hebben weer een andere studie in The Lancet gepubliceerd, die graduele oefentherapie promoot als een geschikte interventie voor de ziekte, die zij “chronisch vermoeidheidssyndroom” noemen, maar die beter “myalgische encefalomyelitis” wordt genoemd. (Met twee tussenwegtermen, ME/CVS en CVS/ME, is niemand tevreden). Dit nieuwe artikel vertoont een scala aan problemen die herhaaldelijk worden aangetroffen in onderzoek van dit kaliber, waaronder het terugvallen op subjectieve uitkomsten voor een open-label studie, ongebruikelijke veranderingen van uitkomstmaten en presentaties van data die het eigenbelang dienen.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: de reis van Julie Rehmeyer “Through The Shadowlands”

Door ME-gids op zaterdag 29 juli 2017.
1745x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 7 juni 2016

In februari 2011 schreef ik een slecht artikel over de PACE-studie. Op dat moment rapporteerde ik over de XMRV-situatie en had nog nooit gehoord van deze onzin. Zoals gebruikelijk bij nieuwsorganisaties, stuurde mijn redacteur bij de New York Times mij de Lancet-paper en vroeg hij mij dit te noteren voor publicatie later die dag. Ik deed het zo goed ik kon. Onwetend over de achtergrond, nam ik de studie aan voor wat ze was en rapporteerde ik de onechte bevindingen - dat cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie effectieve behandelingen bleken te zijn. Ik voegde er een paar waarschuwingen aan toe – dat de auteurs banden hadden met verzekeringsmaatschappijen voor arbeidsongeschiktheid, dat ze een brede definitie gebruikten voor de ziekte en dat patiënten gerapporteerd hadden dat inspanning hen zieker maakte.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: Is PACE een geval van wetenschappelijk wangedrag?

Door ME-gids op maandag 24 juli 2017.
1197x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 24 juni 2017

[25 juni 2017: het laatste gedeelte van deze post over de PLoS One-studie is herzien en gecorrigeerd.]

Ik ben sinds de start van mijn PACE-onderzoek het onderwerp van wetenschappelijk wangedrag uit de weg gegaan. In mijn lange Virology Blog-serie in oktober 2015 besloot ik om te rapporteren over de uitvoerige lijst met fouten van de studie – of zoveel als pasten binnen 15.000 woorden, en dat deden ze niet allemaal – zonder aan te voeren dat dit wetenschappelijk wangedrag vormde. Mijn doel was simpelweg om de sterkst mogelijke argumenten te verzamelen dat dit zeer slechte wetenschap was en dat het bewijs de beweringen niet ondersteunde dat cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie effectieve behandelingen waren voor de ziekte.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: ME Research UK stapt uit het CFS/ME Research Collaborative

Door ME-gids op maandag 17 juli 2017.
1143x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, Virology Blog, 22 mei 2017

Ik heb twee weken lang het CFS/ME Research Collaborative (CMRC) bestookt over “Renal-gate” [vert.: letterlijk ‘Niergate’”] – d.w.z. vicevoorzitter Esther Crawleys recente lezing op een conferentie van experts in nierziekten, waarbij ze mij valselijk beschuldigde van het schrijven van “lasterlijke blogs.” De voorzitter van het CMRC, Stephen Holgate, verzekerde mij er onlangs van dat Dr. Crawley de "volledige steun" had van de raad van bestuur, een verklaring die ik plichtsgetrouw doorgaf aan lezers van Virology Blog.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: mijn brief aan de University of Bristol

Door ME-gids op woensdag 12 juli 2017.
1388x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. 1 reactie.

David Tuller, DrPH, 14 juni 2017

Vanochtend (14.6.17) e-mailde ik volgende brief naar Sue Paterson, Hoofd van de Juridische Dienst en Adjunct-Secretaris van de University of Bristol, als verzet tegen de beschuldiging van Esther Crawley dat ik haar belasterd zou hebben door te bloggen over haar werk. Ik zette het kantoor van de vicerector, Professor Hugh Brady, in cc.

**********

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: mijn "scheur-het-aan-flarden"-toespraak bij Invest in ME

Door ME-gids op donderdag 6 juli 2017.
1576x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, 4 juni 2017

Allereerst moet ik zeggen, aangezien ik op dit moment in Londen ben, dat het raar voelt en zelfs verkeerd om te schrijven over iets wat met de PACE-kwestie te maken heeft, vlak na de vreselijke gebeurtenissen van zaterdagnacht. Maar in onze verkl*te wereld gaat voor alle andere mensen het leven door, ook voor ME/cvs-patiënten, en het is mijn taak om over dit gedoe te berichten, dus dat is wat ik ga doen.

... lees verder >> |

David Tuller

David Tuller komt op voor ME: de laatste tien dagen van de campagne...

Door ME-gids op woensdag 21 juni 2017.
1473x gelezen. Bron: Crowdrise. Geen reacties.

Virology Blog's trial by error: rapportering over PACE, ME/cvs en aanverwante zaken

David Tuller , 20 juni 2017 / Update nr. 2

De reactie van de gemeenschap op mijn campagne is fantastisch - het overtreft wat ik ervan verwachtte toen ik ze een aantal weken geleden opstartte. Ik ben echt zó geraakt en bemoedigd door de donaties en commentaren. Ik had zeker niet gedacht dat ik zou moeten nadenken over wat ik zou doen als ik mijn doel van 60.000$ voorbij zou schieten. Maar gisteren gingen de donaties voorbij de 55.000$, en daar kwam dan nog de ongelooflijk vrijgevige verdriedubbeling van Erica Verrillo bij. Ik ben nu zeker van mijn halftijdse betrekking voor de komende twaalf maanden, met nog tien dagen te gaan in de campagne. Dus ik wil graag uitleggen waarom ik hoop dat mensen blijven doneren.

... lees verder >> |

David Tuller

Crowdfundingcampagne David Tuller in teken van ME: nog twee weken te gaan...

Door ME-gids op zaterdag 17 juni 2017.
1218x gelezen. Bron: Crowdrise. 1 reactie.

David Tuller, 17 juni 2017

Dus er zijn nog twee weken over van mijn vijf weken durende PACE-busters crowdfunder, en ik ben overdonderd door hoeveel steun ik krijg en ben zo diep geraakt door alle commentaren en berichten. De vele verhalen die ik heb gelezen laten duidelijk zien dat er nog veel werk aan de winkel is en dat het zo belangrijk is om te blijven vechten voor aandacht van de wetenschappelijke en medische gemeenschap voor de enorme tekortkomingen van de PACE-studie, en ook voor de schade die de ideologische CGT/GET-beweging berokkend heeft aan de patiëntengemeenschap. Op het moment dat ik dit post, heb ik 721 donaties ontvangen voor een totale som van $46.726. Dat is echt ongelooflijk.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: het CMRC bevestigt volledige steun aan Lasterlijke Esther

Door ME-gids op vrijdag 30 juni 2017.
1350x gelezen. Bron: David Tuller, Virology Blog. Geen reacties.

Door David Tuller, DrPH, Virology Blog, 15 mei 2017

De laatste paar weken heb ik er bij het CFS/ME Research Collaborative op gehamerd dat ze een standpunt moeten innemen over de handelingen van hun vicevoorzitter, Lasterlijke Esther - beter gekend als Dr. Esther Crawley. Zoals ik rapporteerde in verschillende vorige posts, beschuldigde Dr. Crawley mij valselijk van het schrijven van 'lasterlijke blogs' en Dr. Racaniello van het posten ervan. Om de leden van de raad van bestuur van het CMRC op de hoogte houden, heb ik hen e-mails gestuurd met links naar deze posts. In die e-mails heb ik geprobeerd direct en scherp te zijn, zonder te onbeleefd te worden. Ik ben daar voor het grootste deel in geslaagd, hoewel de ontvangers daar misschien een andere mening over hebben.

... lees verder >> |

David Tuller

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >|