random
RSS feed

Acties

Kom op tegen ME. Meer acties en oproepen vindt u op het forum.

635.000 euro boete? Dokters starten actie 'Heppzucht'

Door Zuiderzon op woensdag 30 juni 2010.
1100x gelezen. Bron: Artsenkrant. Geen reacties.

30.06.2010. Zoals Artsenkrant al eerder berichtte (klik hier), werden endocrinoloog Francis Coucke en neuropsychiater Anne-Marie Uyttersprot veroordeeld tot de onmiddellijke betaling van een monsterboete. Reden: ze schreven volgens het Riziv ongeoorloofde medicatie voor aan cvs-patiënten. De artsen slaan terug.

... lees verder >> |

Acties

RIZIV legt twee CVS-artsen sanctie van meer dan half miljoen Euro op: uw hulp gevraagd!

Door Zuiderzon op woensdag 23 juni 2010.
4079x gelezen. Bron: Kathy Hugaerts & ESME. Geen reacties.

Twee CVS-artsen die de voorbije jaren duizenden patiënten behandeld hebben, werden door de administratieve rechtbank van het Riziv, samen een  sanctie opgelegd van meer  dan 500.000 €. De drs. Francis Coucke, endocrinoloog, en Anne Marie Uyttersprot, neuropsychiater,  moeten niet alleen de voorgeschreven medicatie terugbetalen maar kregen ook nog een boete opgelegd van meer dan 100%.

Het vonnis viel bij verstek omdat beide artsen de rechtbank wraakten. Een van de artsen-magistraten was de voorzitter van de CVS-werkgroep van het Riziv zelf, prof Baeyens, die zich terugtrok. De andere gewraakte arts-magistraat was een advizerend geneesheer van de CM, dr. Bernard Debbaut,  die o.m. zetelt in  het Verzekeringscomité en de Technisch geneeskundige raad. Deze weigerde zich terug te trekken.

De veroordeling van beide artsen was nog voor het onderzoek dat aan de rechtszaak vooraf ging, aangekondigd door de Christelijke en de Socialistische Mutualiteiten.

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Steun P.AN.D.O.R.A. door te stemmen: 250.000$ staat op het spel

Door Zuiderzon op woensdag 16 juni 2010.
893x gelezen. Bron: ME/CFS Emergency Action List. 1 reactie.

P.A.N.D.O.R.A. ondersteunt biomedisch onderzoek naar zogenaamde neuro endocriene immuun gerelateerde aandoeningen: hieronder vallen Chronisch Vermoeidhssyndroom, Myalgische Encephelomylatis, Fibromyalgie, Autisme, Meervoudige Chemische gevoeligheid, de ziekte van Lyme en Alzheimer.

Het Chase community initiatief geeft geld weg aan de organisaties die het meeste stemmen halen. 20 000 dollar zal gaan naar nummer 200 tot nummer 5, 100.000 dollar zal gaan naar nummer 5 tot nummer 2 en de eerste prijs is $250 000.

P.A.N.D.O.R.A. is echter op zoek naar extra steun en dat willen we ze geven met dit initiatief.  

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

ME/CVS Werelddag - 12 mei 2010

Door Zuiderzon op woensdag 12 mei 2010.
2074x gelezen. Bron: MEAB vzw. 1 reactie.

MEAB vzw vraagt naar aanleiding van deze dag aandacht voor de vaak moeilijke omstandigheden waarin ME/CVS-patiënten moeten leven en voor het gevecht dat ze dagelijks moeten aangaan, niet alleen met hun ziekte, maar ook met het onbegrip waar ze vaak mee geconfronteerd worden door hun omgeving, artsen, enz. 

... lees verder >> |

Acties

Opbrengst ErkenME naar CVS/ME Centrum Amsterdam

Door Zuiderzon op zaterdag 5 december 2009.
1393x gelezen. Bron: ErkenME. 3 reacties.

ErkenME heeft unaniem besloten om de giften en de opbrengst van de sponsoracties aan het CVS/ME Centrum te Amsterdam te schenken!
We waarderen de jarenlange deskundige inzet en het doorzettingsvermogen van dokter R.C.W. Vermeulen van het CVS/ME Centrum zeer, en zien dit zeker ook als een stimulans voor hem om samen met zijn collega’s door te gaan.

... lees verder >> |

Acties

ErkenME is het politieke traject ingegaan

Door Zuiderzon op woensdag 2 december 2009.
969x gelezen. Bron: ErkenME. Geen reacties.

Op 12 mei j.l. hebben wij een petitie aan de Vaste Kamercommissie VWS aangeboden.
Daarna hebben we twee brieven naar de Commissie gestuurd en zijn er contacten gelegd waardoor wij afgelopen september en oktober met zeven partijen gesprekken hebben gevoerd: vertegenwoordigers van CDA, PvdA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en SGP.
Het waren stuk voor stuk vruchtbare gedachtewisselingen en de betrokkenheid bij de problemen van ME -patiënten heeft ons heel goed gedaan.

... lees verder >> |

Acties

ErkenME heeft bestemming voor opbrengst sponsoracties en giften!

Door Zuiderzon op vrijdag 20 november 2009.
809x gelezen. Bron: ErkenME. Geen reacties.

We zijn met een arts in gesprek geweest over een biomedisch ME- project waar we de uiteindelijke opbrengst van de sponsoracties en giften graag voor willen bestemmen.


... lees verder >> |

Acties

Erken ME: Monstertocht en Bazaarcommissie zeer succesvol!

Door Zuiderzon op dinsdag 6 oktober 2009.
1092x gelezen. Bron: Erken ME. 1 reactie.

Zaterdagmorgen 3 oktober 2009. Ruim 50 leden van “De Lange Slag”, een vereniging voor liefhebbers en eigenaren van oude tractoren, verzamelen zich om 8.00 uur op het erf van Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk in Lexmond om mee te doen aan een monstertocht voor ErkenME.

... lees verder >> |

Acties

Erken ME: fietstocht 12 mei 2009 en petitie

Door Zuiderzon op zondag 5 april 2009.
1399x gelezen. Bron: ErkenME. Geen reacties.

Op 12 mei - Wereld ME-dag - organiseert de actiegroep "ErkenME" een sponsorfietstocht, een intitiatief van o.a. Christine van Reeuwijk (ME-patiënte en auteur van 'Wie weet morgen' (2004)). De fietsers toeren van Lexmond naar Den Haag. De opbrengst gaat naar BIOMEDISCH ME-onderzoek. 

Aansluitend op de fietstocht wordt tot slot in de namiddag een petitie aangeboden aan de vaste commissie van Volksgezondheid.

... lees verder >> |

Acties

Verslag protestactie MEAB vzw - 01 december 2008

Door Zuiderzon op zondag 14 december 2008.
1314x gelezen. Bron: MEAB. 2 reacties.

MEAB vzwMEAB vzw organiseerde op maandag 01 december j.l. een protestactie tegen de wantoestanden in de referentiecentra voor CVS. De aanleiding hiervoor was het negatief evaluatierapport gepubliceerd door het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE), waaruit bleek dat de centra hun doelstellingen niet hadden gehaald. Deze omvatten voornamelijk de revalidatie van patiënten met ME/CVS en de communicatie met de eerstelijnszorg (huisartsen) volgens een getrapt zorgmodel. Het teleurstellend resultaat werd reeds in 2006 beschreven in een rapport opgemaakt door het RIZIV. De enige toegepaste behandeling bestond uit cognitieve gedragstherapie (CGT) en graduele oefentherapie (GET).

... lees verder >> |

Acties

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > >|