random
RSS feed

Artikels

Artikels en berichten over ME of cvs in kranten, tijdschriften, op ME-websites,...

Open brief aan de initiatiefnemers van Time for Lyme en de fusie met MEAB

Door ME-gids op donderdag 9 oktober 2014.
1144x gelezen. Bron: Een bezorgde moeder. 2 reacties.

ME-gids ontving onderstaande open brief om met de lezer te delen.

In België bestaan er honderden patiëntenverenigingen. Een groot deel daarvan is aangesloten bij het Vlaams patiëntenplatform. Op de site http://vlaamspatientenplatform.be/pagina/leden zie je een lijst met namen. Wat duidelijk wordt als je die lijst leest, is het feit dat er voor elke aandoening apart een patiëntenvereniging in werking is. Zo is er een vereniging van patiënten met fibromyalgie en een andere voor ME. Dat geldt evenzeer voor ALS, MS, Alzheimer en vele andere aandoeningen.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Waar de wegen van Fibromyalgie en ME/CVS zich scheiden (en waar niet)

Door pauliene op donderdag 21 augustus 2014.
2476x gelezen. Bron: Health Rising. 2 reacties.

Health Rising Door Cort Johnson, 8 Augustus 2014

De laatste tijd zien we, wat lijkt op, een grote mate van gelijkenis in de spierproblemen in het Chronisch Vermoeidheids Syndroom en Fibromyalgie. We weten dat Dr. Bateman en anderen geloven dat ME/CVS en Fibromyalgie zich voordoen in een vermoeidheids-pijn continuüm - dat ze op elkaar lijkende aandoeningen zijn die verschillen in de hoeveelheid vermoeidheid en pijn. Beiden treffen voornamelijk vrouwen, en dezelfde geneesmiddelen worden gebruikt bij beide aandoeningen.

... lees verder >> |

Artikels

Hoe aan artsen te bewijzen dat je ME/CVS hebt en niet gewoon depressief bent

Door pauliene op vrijdag 15 augustus 2014.
2471x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

Door Cort Johnson, 26 April 2014 

Verkeerde diagnoses zijn pijnlijk. Ze leiden artsen tot het voorschrijven van behandelingen die niet werken en zelfs schadelijk kunnen zijn (beweging!). En ze weerhouden artsen van het voorschrijven van behandelingen die wél werken. Ze verspillen het geld van patiënten en, gezien het feit dat hoe sneller een persoon wordt gediagnosticeerd met ME/CVS des te meer kans ze hebben op het verbeteren van hun gezondheid, dragen zij bij tot een slechte gezondheid.

... lees verder >> |

Artikels

Centrum voor Neuro-immunologie en ME/CVS geopend op de Griffith Universiteit in Australië

Door ME-gids.net op dinsdag 5 augustus 2014.
927x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

PHANU (tegenwoordig het Nationaal Centrum voor Neuro-immunologie en Opkomende Ziektes - NCNED), deed het goed op de Bond Universiteit. Maar de Griffith Universiteit kreeg deze formidabele en beloftevolle onderzoeksgroep op het oog en nam hem aan boord. Het nieuwe centrum legt de focus op een belangrijk aandachtsgebied van het chronisch vermoeidheidssyndroom: het neuro-immuunsysteem. Het werd 2 december 2013 officieel geopend.

... lees verder >> |

Artikels

Marktfalen kan een teken van vermoeidheid zijn

Door ME-gids.net op donderdag 10 juli 2014.
864x gelezen. Bron: Reuters. Geen reacties.

ME/CVS vanuit een economisch en intellectueel oogpunt: een slecht model van de ziekte leidt tot een gemiste kans voor de economie.

Door Edward Hadas, Reuters, 11 juni 2014

De auteur is een columnist voor Reuters Breakingviews. Uitgedrukte meningen van de auteur zijn persoonlijk.

Moderne economie werkt om te voldoen aan de behoeften van de consument. Dus als de behoeften niet worden voldaan, moet dat toch een economisch falen zijn, juist? De gezondheidszorg suggereert wat anders. Soms staan nutteloze ideologieën de economie die de goederen levert in de weg.

... lees verder >> |

Artikels

Memo: "Moeders voor ME"-mars in Washington - Update ideeën

Door ME-gids.net op maandag 30 juni 2014.
662x gelezen. Bron: Llewellyn King, White House Chronicle. Geen reacties.

Op 8 juni j.l. stuurde Llewellyn King een memo naar 24 ‘patients advocates’, voornamelijk in Amerika en Canada, maar ook naar de ME/cvs Vereniging.
Als reactie daarop is een denktank gevormd om zijn in onderstaande memo verwoorde gedachtes volgend jaar gestalte te geven .

... lees verder >> |

Artikels

12 mei. Een ziekte krijgt zijn dag, maar wie geeft er om?

Door ME-gids.net op maandag 12 mei 2014.
988x gelezen. Bron: White House Chronicle. Geen reacties.

Llewellyn King, White House Chronicle, 8 mei 2014.

12 mei is niet een dag die in de geschiedenis geschreven staat. Het is niet een dag dat er exact op de minuut een presidentiële proclamatie of een moment van stilte zal zijn. Maar voor sommigen is het een dag van herhaaldelijke schande.

... lees verder >> |

Artikels

Veranderen van tactiek

Door ME-gids.net op zondag 6 april 2014.
1677x gelezen. Bron: Occupy CFS. 1 reactie.

Jennie Spotila , Occupy CFS, 24 maart 2014

Al decennia lang wordt het ME/CVS onderzoek geplaagd door onenigheid over de basis classificatie van de ziekte. Is ME/CVS een fysieke ziekte, zoals veel patiënten en onderzoekers benadrukken? Of is het een psychische stoornis die in stand gehouden wordt door deconditionering, zoals betoogd door de psychosociale school? Er is een groeiende afwijzing van de psychogene verklaring voor ME/CVS, maar het is niet aan het verdwijnen. Naar mijn mening is de psychosociale school simpelweg van tactiek aan het veranderen, en dit is een valkuil die we koste wat kost moeten vermijden.

... lees verder >> |

Artikels

ME/CVS controverse

Door ME-gids.net op zaterdag 29 maart 2014.
946x gelezen. Bron: Berkeley Wellness. Geen reacties.

David Tuller, Berkeley Wellness, 12 maart 2014

Chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) heeft de levens van honderdduizenden Amerikanen verwoest. Alles over de aandoening – hoe te noemen, hoe te identificeren en definiëren, welke behandeling is aangewezen – is al onderwerp van discussie geweest. In feite leeft de patiëntengemeenschap al lange tijd op gespannen voet met de gezondheidsambtenaren, die veelal de ziekte als grotendeels psychosomatisch bestempelen. Toch is er overvloedig bewijs van neurologische, immunologische en hormonale afwijkingen die in verband gebracht zijn met ME/CVS.

... lees verder >> |

Artikels

Het vreemde geval van het NIH en een ongrijpbare ziekte

Door ME-gids.net op maandag 10 maart 2014.
796x gelezen. Bron: Llewellyn King, White House Chronicle. Geen reacties.

Llewellyn King, White House Chronicle, 3 maart 2014

De federale overheid heeft een overwegend open dialoog met degene die zij bedienen en degene die hen van dienst zijn. Dit gebeurt vrij goed tussen de overheidsinstanties, van het Pentagon tot het Departement Transport tot het Departement Landbouw.

... lees verder >> |

Artikels

|< <  6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 > >|