random
RSS feed

David Tuller

Artikels David Tuller

Erger dan de ziekte

Door ME-gids op woensdag 30 november 2016.
4258x gelezen. Bron: Undark. Geen reacties.

David Tuller, Undark.org, 27 oktober 2016

Een populaire therapie voor chronisch vermoeidheidssyndroom heeft veel patiënten achteruit doen gaan. En alsof dat nog niet erg genoeg is, valt nu ook het onderzoek dat deze therapie ondersteunde in duigen.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by error, vervolgd: de echte data van de PACE-studie

Door ME-gids op maandag 17 oktober 2016.
1552x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, Virology Blog, 22 september 2016

David Tuller is academisch coördinator van de gecombineerde masteropleidingen volksgezondheid en journalistiek aan de Universiteit van Californië, Berkeley.

‘De PACE-trial is fraude.’ Als sinds Virology Blog mijn onderzoek van 14.000 woorden over de PACE-studie vorig jaar in oktober postte, heb ik die zin willen schrijven. (Ik moet erop wijzen dat Dr. Racaniello de PACE-trial reeds “bedrog” noemde, en ik heb er al naar verwezen als “hondenstront”. Ik ben er niet zeker van dat “fraude” erger is. Wat voor een woord je ook gebruikt, de studie stinkt.) 

... lees verder >> |

David Tuller

Geen "herstel" in de PACE-studie, blijkt uit nieuwe analyse

Door ME-gids op donderdag 22 september 2016.
2025x gelezen. Bron: Virology Blog. 1 reactie.

Virology Blog, 21 september 2016

In oktober vorig jaar postte Virology Blog David Tullers 14.000 woorden tellende onderzoek over de vele tekortkomingen van de PACE-studie (link naar artikel), dat meldde dat cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie konden leiden tot "verbetering" en "herstel" van ME/CVS. De eerste resultaten, die van "verbetering", werden gepubliceerd in The Lancet in 2011; een follow-upstudie over "herstel" werd gepubliceerd in het tijdschrijft Psychological Medicine in 2013.

... lees verder >> | Forum discussie

David Tuller

Persbericht. De vrijgave van de PACE-data is een fundamentele overwinning voor mensen met ME/cvs

Door ME-gids op dinsdag 13 september 2016.
2710x gelezen. Bron: #MEAction. Geen reacties.

#MEAction, 10 september 2016

Persbericht. Voor onmiddellijke publicatie.

CONTACT: Brett Abrams | 516-841-1105 | brett@unbendablemedia.com

Experts, belangenbehartigers en patiënten noemen de vrijgave van de PACE-data van de Britse QMUL een fundamentele overwinning voor mensen met ME/CVS 

Vorige week gaf de Queen Mary University of London (QMUL) data vrij van hun controversiële PACE-studie over myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom. De datavrijgave kwam na vijf jaar van druk van patiënten en wetenschappers die de claims van de studie in vraag stelden, dat graduele oefentherapie en cognitieve gedragstherapie effectieve behandelingen waren voor patiënten met myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS).

... lees verder >> | Forum discussie

David Tuller

Trial by error, vervolgd: mijn vragen voor de hoofdredacteur van The Lancet, Richard Horton

Door ME-gids op woensdag 7 september 2016.
1676x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, DrPH, 1 september 2016

In januari heb ik een lijst van vragen gepost die ik nog steeds aan de auteurs van de PACE-studie wilde vragen, die herhaaldelijk mijn verzoeken geweigerd hebben om hen te interviewen over hun ethische en methodologische betwiste studie. Richard Horton, hoofdredacteur van The Lancet, weigerde evenzo om met mij te praten, en negeerde mijn e-mails die om commentaar vroegen over het initiële onderzoek, dat in oktober vorig jaar op Virology Blog gepost werd, evenals voor verschillende vervolgartikels. Nu heeft Dr. Horton heeft nog meer inspanning gedaan om de potjes van de controverse dicht te houden door een brief te verwerpen waar hij persoonlijk om gevraagd heeft – een grote inbreuk op professionele hoffelijkheid tegenover de 43 gewaardeerde onderzoekers en artsen die getekend hebben.

... lees verder >> |

David Tuller

The Lancet struikelt opnieuw over de PACE-studie

Door ME-gids op dinsdag 30 augustus 2016.
1529x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

Virology Blog, 29 augustus 2016

In februari vorig jaar heeft Virology Blog een open brief aan The Lancet en zijn redacteur Dr. Richard Horton gepubliceerd, waarbij de onverdedigbare gebreken van de PACE-trial over behandelingen voor ME/CVS worden beschreven, de ziekte die ook wel bekend is als chronisch vermoeidheidssyndroom. Tweeënveertig gewaardeerde wetenschappers, academici en artsen hebben hun namen onder de brief gezet, die ronduit verklaarde dat de gebreken in PACE “geen plaats hebben in gepubliceerd onderzoek.” De brief verzocht om een volledige onafhankelijke heranalyse van de PACE-studiedata, aangezien de auteurs geweigerd hebben om de resultaten te publiceren die ze in hun oorspronkelijk protocol beschreven hebben. De brief werd ook rechtstreeks naar Dr. Horton gestuurd.

... lees verder >> |

David Tuller

Proffen schrijven open brief aan PLoS One i.v.m. PACE-studie naar CGT/GET

Door ME-gids op woensdag 29 juni 2016.
1558x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

Virology Blog, 23 mei 2016

PLoS One
1160 Battery Street
Koshland Building East, Suite 100
San Francisco, CA 94111

Geachte redactieleden van PLoS One:

In 2012 publiceerde PLoS One “Adaptive Pacing, Cognitive Behaviour Therapy, Graded Exercise, and Specialist Medical Care for Chronic Fatigue Syndrome: A Cost-Effectiveness Analysis.” Dit was één paper uit een reeks van papers die aandacht hadden voor de resultaten van de PACE-studie – de grootste studie van behandelingen voor de ziekte, ook bekend als ME/cvs. Psycholoog James Coyne heeft verzocht om de data uit de studie gebaseerd op het openaccessbeleid van PLoS, een inspanning die wij ondersteunen.

... lees verder >> |

David Tuller

Opnieuw een open brief aan de Lancet

Door ME-gids op maandag 18 april 2016.
2336x gelezen. Bron: Virology Blog. 2 reacties.

David Tuller, Vincent Racaniello, Virology Blog, 10 februari 2016

Op 13 november [2015] publiceerden vijf collega’s en ik een open brief aan The Lancet en hoofdredacteur Richard Horton over de PACE-studie, die het tijdschrift in 2011 publiceerde. De gerapporteerde bevindingen van de studie – dat cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie effectieve behandelingen zijn voor het chronisch vermoeidheidssyndroom – hebben een enorme invloed gehad op de klinische richtlijnen voor de ziekte. Vorig jaar in oktober heeft Virology Blog David Tullers onderzoeksrapport gepubliceerd over de onverdedigbare methodologische fouten van de PACE-studie. Daarbij verwijzend naar deze problemen, stelden we in de brief dat “dergelijke fouten geen plaats hebben in gepubliceerd onderzoek” en drongen er bij Dr. Horton op aan een volledig onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren.

... lees verder >> |

David Tuller

Het heroverwegen van het beleid rond het onderzoek naar en de behandeling van ME/CVS

Door ME-gids op zondag 17 april 2016.
1593x gelezen. Bron: Health Affairs Blog. Geen reacties.

David Tuller, Health Affairs Blog, 4 februari 2016

In de afgelopen maanden hebben twee ontwikkelingen voor een bepaalde mate van optimisme gezorgd bij mensen met de ziekte, die op verscheidene manieren wordt benoemd als chronisch vermoeidheidssyndroom, myalgische encefalomyelitis (“ontsteking van de hersenen en het centraal zenuwstelsel, met spierpijn”), CVS/ME en ME/CVS – de term die tegenwoordig vaak wordt gebruikt door instanties in de Verenigde Staten. Samen luiden deze ontwikkelingen de welkome mogelijkheid in van significante veranderingen in het onderzoeks- en behandelingsbeleid voor de ziekte, waarvan wordt geschat dat er tussen 1 en 2,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten aan lijden. Zij versterken ook een kritisch, maar over het hoofd gezien punt: patiënten kunnen veel meer wijsheid bezitten over hun aandoening dan onderzoekers en beleidsmakers die zich laten leiden door hun eigen vooroordelen en verkeerde opvattingen.

... lees verder >> |

David Tuller

Trial by Error, vervolgd: een paar woorden over pesterijen

Door ME-gids op zaterdag 16 april 2016.
1599x gelezen. Bron: Virology Blog. Geen reacties.

David Tuller, Virology Blog, 1 februari 2016

Eind januari week bracht een commentaar in Nature over het debat met betrekking tot het delen van data in de wetenschap een aantal uitstekende argumenten naar voren. Helaas scheerden de auteurs “harde tegenstanders” van onderzoek naar het chronisch vermoeidheidssyndroom over een kam met degenen die klimaatverandering en de gezondheidseffecten van tabak in twijfel trekken, en hen onder andere te beschuldigen van betrokkenheid bij “eindeloze informatieverzoeken, klachten bij de universiteiten van de onderzoekers, online intimidatie, verstoring van wetenschappelijke bevindingen en zelfs dreigingen met geweld”.

... lees verder >> |

David Tuller

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 > >|