random
RSS feed

Wetenschappelijk

Wetenschappelijke publicaties over ME of cvs. Meer wetenschappelijke publicaties vindt u op http://www.hetalternatief.org of http://mecvswetenschap.wordpress.com/

Resultaten Zweedse, door OMF gefinancierde studie naar autoantistoffen bij ME-patiënten

Door ME-gids op zaterdag 15 augustus 2020.
489x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. Geen reacties.

Open Medicine Foundation, 15 augustus 2020

Onder leiding van Dr. Jonas Bergquist, PhD, Uppsala University

Open Medicine Foundation (OMF) is verheugd om de gepubliceerde resultaten te kunnen delen van een opwindende, volledig gefinancierde studie uitgevoerd onder leiding van Dr. Jonas Bergquist, PhD, directeur van het Collaboratief Onderzoekscentrum voor ME/CVS aan de Uppsala University.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

COVID-19 - moeten we een toename van ME/cvs-gevallen verwachten?

Door ME-gids op vrijdag 28 augustus 2020.
328x gelezen. Bron: ME Research UK. Geen reacties.

ME Research UK, 7 juli 2020

Een recente review van eerdere infectieuze epidemieën suggereert dat een subgroep van COVID-19-overlevers aan postvirale complicaties, waaronder ME/cvs, kunnen lijden.

Er is nog veel dat we niet weten over het nieuwe coronavirus, COVID-19, maar het wordt duidelijk dat veel overlevers van de initiële infectie nu langdurige postvirale complicaties rapporteren, waaronder vermoeidheid, spierpijn en keelpijn.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Het voorspellen van de ernst van postexertionele malaise bij ME/cvs

Door ME-gids op donderdag 13 augustus 2020.
348x gelezen. Bron: ME Research UK. Geen reacties.

ME Research UK, 12 augustus 2020

Leeftijd en terugkerende infecties zijn gekoppeld aan ergere PEM bij ME/cvs

Postexertionele malaise (PEM) – de verslechtering van symptomen na zelfs een kleine fysieke of mentale inspanning – is een van de kenmerkende symptomen van ME/cvs. Zijn ernst, en de tijd die mensen nodig hebben om te herstellen, kan van persoon tot persoon verschillen, dus onderzoekers in Frankrijk hebben onlangs gepoogd om de factoren te identificeren die geassocieerd zijn met ernstigere PEM. (Deze studie werd niet gefinancierd door ME Research UK.)

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Workwell publiceert drie papers in een speciale uitgave over ME/cvs in het medisch tijdschrift Work

Door ME-gids op woensdag 12 augustus 2020.
281x gelezen. Bron: Workwell Foundation. Geen reacties.

Persbericht Workwell Foundation, 11 augustus 2020

Workwell was vereerd om drie originele onderzoekspapers bij te dragen aan een recent gepubliceerde speciale uitgave over ME/cvs in het medisch tijdschrift Work: A Journal of Prevention, Assessment & Rehabilitation. We danken Amy Mooney, de gastredacteur, voor het leiden van deze inspanning. Dit is de eerste keer dat Work ME/cvs ME/cvs in de schijnwerpers heeft gezet en we hopen dat dergelijke bijdragen het bewustzijn kunnen helpen vergroten over kernkenmerken van deze ziekte en hoe ze patiënten en hun zorgverleners beïnvloeden. We moedigen onze aanhangers aan om ook de andere papers over ME/cvs in deze uitgave te ontdekken.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Een proteomicastudie van het Center for Solutions for ME/CFS: speuren naar de schuldige

Door ME-gids op zondag 2 augustus 2020.
473x gelezen. Bron: Dr. Anthony Komaroff, Center for Solutions for ME/CFS. Geen reacties.

Dr. Anthony Komaroff, Center for Solutions for ME/CFS, 28 juli 2020

Op 21 juli 2020 werden de resultaten van een proteomicastudie door het Center for Solutions for ME/CFS gepubliceerd door het vakblad PLoS ONE.

Proteomica gebruikt nieuwe technologieën – die de afgelopen twee decennia beschikbaar zijn geworden – om grote aantallen eiwitten nauwkeurig te identificeren en hun niveaus te meten. De meting wordt uitgevoerd in een bepaald onderdeel van het lichaam: het bloed, het hersenvocht, een specifiek orgaan, zelfs binnen een enkele cel. Deze nieuwe technologieën maken het mogelijk om relatief goedkoop en snel een staal van het onderdeel te nemen, zoals een klein bloedmonster, en om nauwkeurig de niveaus van honderden, zelfs duizenden verschillende eiwitten in dat staal te meten.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Vernauwde kleine bloedvaten gekoppeld aan vermoeidheid bij ME/cvs

Door ME-gids op vrijdag 7 augustus 2020.
670x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 9 juni 2020

Het Scheibenbogeneffect

Dit jaar was Scheibenbogen al coauteur van vijf studies naar ME/cvs.

Met deze snelle productie van studies wordt het moeilijk om Carmen Scheibenbogen en haar collega’s uit Duitsland bij te houden. Scheibenbogen is in 2020 coauteur van maar liefst vijf papers over ME/cvs. Met Klaus Wirth aan boord, het testlaboratorium voor autoantilichamen, en Scheibenbogen in publiceermodus, is Duitsland - waar de laatste tientallen jaren vrijwel niets over ME/cvs verscheen - nu een bron van onderzoek geworden. De enige constante in dit alles lijkt Scheibenbogen te zijn, die sinds haar komst in 2014, zeventien papers over ME/cvs heeft geschreven. Dit is de invloed die een dynamische onderzoeker kan hebben.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Solve ME kondigt lancering van “You + M.E. Registry and Biobank” aan

Door ME-gids op woensdag 22 juli 2020.
587x gelezen. Bron: PR Newswire. 1 reactie.

Solve ME kondigt lancering van “You + M.E. Registry and Biobank” aan om de studie van ME/cvs en postvirale, chronische ziekten die waarschijnlijk beïnvloed worden door COVID-19, te transformeren.

Nieuwe ziekteregistratie zorgt voor grote datarevolutie voor ziekte die bijna 20 miljoen mensen wereldwijd treft en verzamelt belangrijke informatie over “langdurig zieken” die aanhoudende symptomen van post-COVID-19 ervaren.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Het VK spendeert 3.5 miljoen euro aan ‘s werelds grootste studie naar ME/cvs

Door ME-gids op dinsdag 23 juni 2020.
627x gelezen. Bron: Simon McGrath, ME/CFS Research Review. Geen reacties.

Simon McGrath, ME/CFS Research Review, 23 juni 2020

3.5 miljoen euro overheidsgeld zal DecodeME financieren, ‘s werelds grootste studie naar ME/cvs, die van plan is om 20.000 patiënten te rekruteren. Men zal DNA-verschillen analyseren tussen degenen met en zonder ME/cvs om de oorzaken ervan te helpen vinden. Patiënten staan centraal in de studie.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Een grote kloof? Verschillen postinfectieuze ME/cvs-patiënten fundamenteel van elkaar?

Door ME-gids op zondag 5 juli 2020.
681x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 13 juni 2020


De studie was klein en de resultaten preliminair, maar dit suggereerde een andere wending bij het immuunsysteem van mensen met een postinfectieus en niet-postinfectieus begin van de ziekte.

De bevindingen zijn voorlopig en moeten worden gevalideerd, maar als ze overeind blijven, zouden zij een fundamenteel verschil kunnen signaleren tussen mensen bij wie hun ME/cvs werd uitgelokt door een infectie en degenen die op een andere manier ME/cvs kregen.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

ME/cvs verklaard? Studie van Prusty/Naviaux verbindt infecties met energiedefecten

Door ME-gids op dinsdag 16 juni 2020.
534x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 26 april 2020


Het nieuwste werk van Prusty met betrekking tot HHV-6 werd ondersteund door het Solve ME/CFS Initiative en de HHV-6 Foundation.

Onverwachte synchrone gebeurtenissen zijn altijd een goed teken. Velen zijn natuurlijk bekend met Dr. Bob Naviaux, PhD, van de University of California in San Diego (UCSD). Het metabolomicawerk van Naviaux en zijn hypothese over de celgevaarreactie (CGR) hebben nieuwe mogelijke manieren geopend om ME/cvs en andere ziekten te begrijpen.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

|< <  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|